pissa ongelma

pirho77

5v narttu kissamme ( ottettu eläinsuojelusta 2v siten) pissaa koko ajan muualle kuin hiekka astiaan. Muut tarpeet toki tehdään sinne minne pitääkin.

12v kollialla ( ollut meillä aina) ongelmaa ei ole

Hiekka laatuakin on vaihdetu ja ei apua

Olisiko jollain jotain vinkkiä asiaan

8

114

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmmmmm1

      virtsakiviä? onko koko 2v tehnyt näin?

    • pirho77

      on oikeastaan silloin tällöin on ollut taukoja

    • venl4

      Meillä myös vähän saman tapainen ongelma. Otettiin miehen kanssa luovutusikäinen maatiais kollikissa. Alkuun muutamat pissit saattoi vahingossa eksyä laatikkoon mutta pääasiassa kaikkialle muualle (hiekkalaatu samaa kun mistä pentu otettiin). Tosin koitettu myös monet muut hiekkalaadut mutta ei ole auttanut. Makuuhuoneeseen laitettu toinen hiekkalaatikko auttoi siten että enää ei tarvitse olla jatkuvaan makkarin nurkkia luuttuamassa ja ongelma on pysynyt kylppärissä. Lempi pissipaikkoja on suihkun lattiakaivo, saunan nurkka ja käsienpesuallas vessassa. Kaikenlaista on jo koitettu mutta mikään koulutuskaan asiaankun pentu oli pieni ei ole auttanut (nyt n.8 kk ikäinen). Kaikki neuvot ja vinkit kelpaa ja niistä olisin kiitollinen. :)

      • lisätietoja

        Onko tutkittu pissanäytteestä ettei ole kiteitä tai kiviä? jos ei ole niin se ihan ensimmäisenä. Mitä hiekkoja on ollut kokeilussa....merkkejä ja laatuja? Millainen on hiekkalaatikko...katollinen vai ei? ja missä laatikko sijaitsee, onko enemmän kuin yksi laatikko?

        Mikä ruokavalio...merkit ja laadut, kuivaruoka, märkäruoka, raaka liha?


    • Sfinx yli vuoden

      Kannattaa laimentaa etikkaa veteen ja suihkuttaa kohtaa johon kissa pissaa. Ei pitäisi kauaa enää sen jälkeen pissata.

    • murkale

      Ensimmaiseksi taytyy tarkistaa ettei kissalla ole virtsakivia tai -tulehdusta. Taman voi tarkistaa elainlaakari virtsanaytteesta jne. (Paallepain katsomalla tata ei voi pois sulkea.)

      Kuinka monta vessaa teilla on? Kaksi kissaa tarvitsee 3 vessaa. Vessat tulisi siivota paakuista vahintaan kerran paivassa. Kannattaa kokeilla eri hiekkoja mutta yleensa kissat pitavat eniten paakkuuntuvasta hajustamattomasta hiekasta.

      Jotkut kissat eivat tykkaa kopallisista vessoista eli kannattaa tarjota ainakin yksi avonainen vessa.

    • Eevushka

      Mitä voi tehdä, kun perheessä on kaksi kissaa ja koira?
      . Kissat tulivat ensin kaksi vuotta sitten ja koira vuosi sitten.
      Kissat ovat neljä- ja kolmevuotiaat sisarpuolet ja koira on nyt vuosi ja neljä kk,kultainennoutaja .Kissat on leikattu.Kaikki ovat narttuja.
      Vanhempi kissa on mielestään joukon johtaja ja koira yrittää saada myös vähän enemmän huomiota kissoilta ja kiskoo välillä vanhempaa kissaa karvoista, mutta ei pure. Kissa ei lähde karkuun eikä läpsi tassuilla, välillä vähän rääkäisee
      . Puutun aina tilanteeseen ja kiellän koiraa sekä otan kissan syliini ja rauhoittelen tilannetta.
      Ongelma on se, että kissat ovat alkaneet pissata kaikkiin paikkoihin missä koira on nukkunut , sen patjalle, sohvalle, minun sänkyyni ja jopa sohvan alle lattialle.
      Yleensä ne pissivät aina omiin vessoihinsa, jotka ovat kylppärissä ja käytän kuivikkeena puupellettiä, koska paakkuntuvat kissanhiekat tarttuvat ikävästi märkään lattiaan kylppärissä.
      Muuten kissat ja koira ovat ihan terveitä.
      Mitä pitäisi tehdä? Onko kellään neuvoja tai tietoa vastaavista tilanteista?

      • tutkintaa...

        Aina ensimmäisenä se pissanäyte pitää tutkia. Stressi aiheuttaa myös virtsavaivoja ja pissan panttaaminen lisää kiviriskiä.

        Kissoilla pitää olla mahdollisuus päästä koiran ulottumattomiin ja niille on taattava rauha. Jos se ei onnistu, niin sitten koira tai kissat uuteen kotiin. Stressi laukaisee myös muitakin sairauksia oireisiksi joten jatkossa niitäkin voi alkaa ilmenemään.

        Vaihda se pelletti pois, vaikka sinusta se on hyvä ei se kissojen mielestä ehkä olekaan. Jos kissat ei pelletistä tykkää, ne alkaa pantata pissaamista ja se aiheuttaa virtsavaivoja (kiteitä, kiviä ja tulehduksia). Pelletti on kristallihiekkojen kanssa yksi vaivojen aiheuttajista, moni on ne joutunut vaihtamaan paakkuuntuvaan hiekkaan. Kylppäri ei muutenkaan ole se paras hiekkalaatikon paikka koska on kostea ympäristö. Kissanhiekat ottaa ilmastakin kosteuden niin hiekkaan kuin pellettiinkin ja se alkaa helposti haisemaan kissan nenään. Vaikkei omistaja sitä huomaa, kissa kyllä haistaa epämiellyttävän hajun ja jättää laatikon käyttämättä.

        Pehmeisiin paikkoihin pissaaminen viittaa yleensä kipuihin. Kissa pyrkii sillä välttämää kipua, että pissapaikka on pehmeä. Tahallaan ne ei koiran petipaikkaan tee, eli eivät ajattele että "kun koira kiusaa, teenpäs tuohon sen pedille pissat". Kissalla ei ole loogisen ajattelun kykyä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      561
      4140
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      467
      3474
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      143
      3110
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      166
      2397
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2250
    6. 231
      1719
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1427
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1339
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1310
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1110
    Aihe