Astianpesukoneiden pesuajat

tiskariko

Olin aikeissa hankkia 45 cm kapean astianpesukoneen, mutta nyt mietityttää nuo pesuajat. Onko niin, että normaalit pesuajat ovat jopa 2 tuntia ja päälle? Ja mahdollisella pikaohjelmalla (30 min) ei puhdasta kuulemma tule?

Asun yksin, joten onko mitään järkeä hankkia pesukonetta, jossa on noin pitkät pesuajat (onko koneita joissa järjestäen lyhyemmät?), kun tiskaamisessa, vaikka tiskiä olisi enempikin, menee se 15 minuuttia? Edellisen asunnon pesukone (60 cm leveä Bosch) pesi kyllä riittävän puhtaaksi paljon nopealla ohjemalla.

Siemensin SR45M280SK olisi kone, josta olen kiinnostunut.

16

10970

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nmloikbhgf

      Vähäisellä vesimäärällä tulee puhdasta vain pitkässä pesussa. 30 minuutin pesu ei pese kuten sanoitkin. Ainoa toimiva pikapesu on perinteinen tiskiharja....

    • woshiwoshi

      Nykyiset pesuohjelmat ovat kyllä käsittämättömän pitkiä - vaikkakin pikapesuohjelmillakin tulee ihan puhdasta. Astioista täytyy vain huuhdella/pyyhkiä ruoanroippeet pois ennen koneeseen laittamista.

      Itse käytän nykyään UPOssani normaalipesuohjelmaa "booster" (korkeampi lämpötila ja enemmän vettä) valinnalla, jolloin pesuaika vähenee reilusta 2 tunnista vähän yli tuntiin. UPOn pikapesuohjelmalla aikaa menee noin 50 minuuttia ja käytän sitä kun astiat eivät ole kovin likaisia.

      Kerran kuussa/kahdessa kannattaa tosin käyttää tehopesuohjelmaa kone tyhjänä ja pesuaineen sijaan kalkkisaostumien/rasvakertymien poistoon tarkoitettua ainetta. Löytyy kaupan hyllyltä sieltä pesuaineiden vierestä.

      Yksi vaikeimpia ruoka-aineita konetiskissä on kananmuna - paistettuani munakkaan on välineet pakko pyyhkiä/raaputtaa kananmunan irtisaamiseksi - muuten ei tule puhdasta koneessa.

      Noin yleisesti - mitä vaikeampaa/pinttyneempää lika on niin sitä pidempi pesuohjelma korkeammilla lämpötiloilla.

    • parappa

      Niin kyllähän sen ajan minkä kone pesee voi tehdä jotain muuta. Ja luulisi noita astioita nykyään sen verran ylimääräisiä olevan, kun eivät ole niin arvokkaita.

      Kyllä ohjelmia on erilaisia ja pisimmät niistä ovat yli kaksi tuntia, ja lyhin on 30 minuuttia.

      Mielestäni astianpesukoneen hankinta on järkevää vaikka sillä pestessä kuluisi enemmän aikaa kuin käsin tiskatessa, koska tällöin astianpesukonetta käytettäessä ei olla koko ajan tiskaamassa.

      • pese käsin

        Ei kannata ostaa Siemensin kapeaa mallia. Pesee melkein kaksi ja puolituntia. Astiat täytyy esipestä hyvin ja jos on kuivunutta varsinkin ei lähde tuossa ajassa. Olen yrittanyt pestä 2 kertaa lyhyt ohjelmallakin, mutta likaisia ovat.

        Veden kulutus tosi pieni, joten pelottaa kuinkahan paljon jää konepesuainetta asioihin.


    • Cfewas

      Meillä auto-pesuohjelma (siemens) 2h45min näköjään. Tosin eipä sillä ole mitään merkitystä, kun yöksi laitan päällä. Ja ihan puhdasta tulee.

      • pese käsin

        Sinulla on varmaankin 60cm kone. Niiden pseuteho on ihan erilainen, Meillä edellinen kone ole 45cm ja pesi tunnissa ihan hyvin (käytti vettä pesuun). Nämä uudet koneet pesevät kai höyryllä kun kestää niin kauan.

        Pienessä taludessa ei ihan jokapäivä pestä. Kun odottaa 2,5 tuntia, niin siinä jo tulee uusia astioita odottamaan.


      • halpa = aina hidas
        pese käsin kirjoitti:

        Sinulla on varmaankin 60cm kone. Niiden pseuteho on ihan erilainen, Meillä edellinen kone ole 45cm ja pesi tunnissa ihan hyvin (käytti vettä pesuun). Nämä uudet koneet pesevät kai höyryllä kun kestää niin kauan.

        Pienessä taludessa ei ihan jokapäivä pestä. Kun odottaa 2,5 tuntia, niin siinä jo tulee uusia astioita odottamaan.

        Niin, jos se edellinen kone oli jostain -90 -luvulta. Tai peräti 80-luvulta. Vetihän esim. "ikiliikkuja" Cylinda 1200 pesun kolmessa vartissa kuivaus päälle = valmista vajaassa tunnissa.

        Nykyään on kaikissa koneissa perusohjelma joku ekoviritys, millä pesuaika on tosiaan 2½ h luokkaa. Ihan koneen leveydestä ja merkistä riippumatta. Palikkakoneissa ei muita vaihtoehtoja sitten olekaan ja palikkamalleissa kun vielä melutasokin voi olla kova (>50 dB), ketutusta riittää.

        Vaan jos vähän jaksaa asiaan perehtyä & on valmis latomaan muutaman satasen lisää, niin löytyy niitä ripeämpiäkin. Ex kämppään hommasin 45 cm Rosenlewin, joka veti normaalin pesun puoleentoista tuntiin ja 60 °C pikaohjelman puoleen tuntiin. Tosin tuo puoli tuntia saavutettiin sillä, ettei aikaan sisältynyt kuivausta .... eli "kämppä täynnä höyryä", jos luukun meni samantien ohjelman päätyttyä avaamaan selälleen. Korkean lämpötilan ansiosta pikapesukin oli käyttökelpoinen eli teki puhdasta, kunhan astioissa ei ollut kuivuman päässyttä likaa.

        Kokemusta on sellaisistakin koneista, missä ½ h pikapesu on 35 tai 40 °C lämpötilalla = ei toimi. Halpis Hoover itseasiassa teki puhdasta ainoastaan tehopesuohjelmalla...

        Nyt on käytössä täysleveä Siemens, joka lupailee jotain 2:40 pesuaikoja normaaliohjelmalla ja 1:40 tjsp pikaohjelmalla, mutta pesee todellisuudessa melkein tunnin ripeämmin ripeämmin. Tässä koneessa on nimittäin joku veden puhtautta mittaava zydeemi ts. pesuaika säätyy astioiden määrän ja likaisuuden mukaan.


    • Klömhgc

      Ai yölläkin syötte? Meillä yleensä nukutaan yöllä.

    • Eikoneita/harjavaan

      Eiköhän ole viisainta tiskata käsin? Siinä ajassa ehtii hyvin tehdä sen,kuin mitä kone tiskailee.
      Ja säästyy koneen verran rahaa johonkin muuhun.
      Laitat vaan astia likoamaan lämpimään astianpesuveteen ,niin käsitiskaus on helppoa.

      • maakuopassako asut

        Peset varmaan pyykitkit kattilassa keittämällä? Vai menetkö paukuttamaan niitä kivellä joen rantaan? Valona päreet?


    • Mona Lisa

      En nyt sentään,kattilassa keitetään ruokaa jos et sitä tiedä..
      Hymähdän teille kun sähköt menee pitemmäksi aikaa poikki ja istutte katsomassa uus avuttomana niitä kaikentekeviä koneitanne ja miettimässä elämää suurempia asioita.. vaikka tiskikoneen pesuaikoja.. xD
      Osaatkohan tehdä itse mitään,vaan äitisikö sinulle rientää tiskaamaan kun sähköt menee...

      • Mme Pompadour

        Hmm.. valmistat itse varmaan ruokasi nuotiolla (ilman sähköä), kattilassa kuitenkin ettet sentään vartaassa pyörimässä. Jälkilämmöllä tulee tiskivesi kätevästi sopivaksi.
        Miksi olla ilkeä ihan turhaan?


    • Mona Lisa

      Kuka on ilkeä?Jos ehdottaa käsintiskaamista?
      Sen täytyy olla hirveä asia sinulle kun vedät noin herneen nenään!
      Mietippäs omaa kirjoitustasi ja katso peiliin niin näet sen ilkeän.

    • Anonyymi

      Löytyy astianpesukoneita jotka saa liittää kylmään veteen tai lämpimään veteen, jonka lämpötila on enintään 60 °C. Lämminvesiliitäntä on energiataloudellisesti järkevää jos talosi käyttövesi lämmitetään sähköä edullisemmalla energialla kuten maalämmöllä. Näin säästyy sekä aikaa että sähköä. Tällöin kone käyttää kaikissa ohjelmissa lämmintä vettä.

      Aikaisempi astianpesukoneemme oli Asea Skandia Cylinda 1400 joka oli kytketty lämpimään veteen jolloin astioiden pesu kesti ainoastaan vähän yli puoli tuntia. Nykyään uudet astianpesukoneet voi pestä astioita 2 tuntia 30 minuuttia / 2 tuntia 45 minuuttia
      joten käsin pesien saman määrän astioita saa astiat pestyä huomattavasti nopeammin.

      Asea Skandia Cylinda 1400 oli asennettuna keittiöön kun omakotitalomme valmistui vuonna 1988 marraskuussa. Vuonna 2018 olisi pitänyt astianpesukoneeseen ostaa 100 € poistopumppu asennettuna mutta ostimme uuden astianpesukoneen saksalaisen Miele merkkisen. Asea Skandia Cylinda 1400 astianpesukone oli niitä astianpesukoneita jotka kestää isältä pojalle / äidiltä tyttärelle ja olen monesti ajatellut että se olisi voinut kestää ainakin 60 vuotta kun oli vaan laadultaan premium luokkaa oleva astianpesukone.

      • Anonyymi

        Noniin, saatiin taas essonvaarilta tuoreita neuvoja 30 vuoden takaa.

        Nykykoneilla pesu hoituu 12 l vesimäärällä tjsp. Koneessa on kerrallaan pari litraa vettä, joten veden lämmittämiseen kuluva aika ei määrää pesuohjelman kestoa

        Toista se oli siihen aikaa, kun vetta kului tuplasti ja koneissa oli mekaaniset kellot. Esim. Cylinda 1200.

        Tuo 1400 konekin on nähty. Iso loikka taaksepäin sekä kestävyydessä että käytettävyydessä. Luukun panoa kannattelevat jouset katkesi, muoviosat kellastui, kalvokytkimistä pinta rikki (merkinnät katosi) reilusti alta 10 vuodessa.


    • Anonyymi

      Vain suomalainen juo lasista kulauksen vettä ja sitten pesee lasia 2 tuntia kiehuvassa vedessä vahvalla pesuaineella. Sama juttu vaatteiden kanssa. Käytetään döröjä, jotka hien kanssa reagoivat ja saavat eltaantuneen hajun aikaan. Hajustevalmistajien ansa, sitten käytetään lisää hajustetta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      583
      3868
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3318
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2791
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2749
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2134
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2081
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1967
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1855
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1800
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1749
    Aihe