Elämä pilalla:(

lumikki2

Voisitteko kertoa ihmiset kokemuksianne suusyövästä,joko itse sairastettuna tai läheisen. Itseltäni suusyöpä operoitu kaksi kertaa puolen vuoden aikana ja viimeksi piti poitss alaleuka oikealta puolelta ja jalasta otettiin luuta.
Nyt käyn läpi sädehoitoja ja solusalpaajahoitoa; sädetystä 7 viikon ajan ma-pe ja sytostaatteja aina keskiviikkoisin 4h.
)Olen kohta hoidon puolessa välissä ja olo ihan kauhea,kun suu kuin palovamman väljiltä, on pahoinvointia,mutta kertaakaan en ole vielä oksentanut,kiitos lääkkeiden. Välillä vatsa sekaisin ja välillä ummetusta,mielialat vaihtelee ja itsemurha-ajtukset päivittäin vellovat päässä,ei millään jaksaisi,olisi tullut tää tauti mihin muuhun vain,mut mulle suuhun, korttejaan ei täs asias pääse itse valitsemaan.
APUVA:((((((

6

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pauce

      naattia naattia!

    • -i-

      Tämmöistä se elämä on. Ei se sen kummempaa ole muillakaan, jos vähähkään on vakavampaa sairautta tai tapaturmaa ollut.

    • -Hellu-

      Niin. Itse vasta hoitorumban alussa ja syöpäni ei ole suussa, mutta hoitojen sivuvaikutukset eivät tosiaan ole mitään mukavia. En jaksa edes ajatella kuinka kauan saan hoitoa. Olen käynyt psykiatrisella sairaanhoitajalla juttelemassa tuntemuksistani ja syöpäyhdistyksellä. Kannattaa harkita sellaista, jollet ole jo käynytkin. Olen saanut ainakin rohkaisevia sanoja heiltä. Yritän tässä ottaa hoidon kerrallaan ja kestää tämän jollain konstilla. Jaksamista sinulle.

      • myös sp

        Juttelut ovat usein erittäin hyviä,asiantuntijat osaavat asiansa ja tietävät mikä on oikea tapa kannustaa ja kuunella syöpäptilasta.Puhuminen myös helpottaa oloa.Näin ainakin itse koen juttelelut,kun on saanut puhuttua pois ilot ja surut,sitten taas jaksaa.Hoidot ovat rankkoja tänä päivänä,mutta se aika menee nopeasti.


        Tsemppiä teille!


      • rs 2012
        myös sp kirjoitti:

        Juttelut ovat usein erittäin hyviä,asiantuntijat osaavat asiansa ja tietävät mikä on oikea tapa kannustaa ja kuunella syöpäptilasta.Puhuminen myös helpottaa oloa.Näin ainakin itse koen juttelelut,kun on saanut puhuttua pois ilot ja surut,sitten taas jaksaa.Hoidot ovat rankkoja tänä päivänä,mutta se aika menee nopeasti.


        Tsemppiä teille!

        Hei Lumikki ja te muutkin.Kovalta kuulostaa ja että suu,ymärrän että on jos jonkinmoista ajatusta päässä läpi käynnyt.On varmasti aika normaalia jokaisella syöpäpotilaalla.Ainut lohtu on että hoidot loppuvat joskus,ja ihme kyllä aika menee nopeesti.Kummasti ihminen kestää koviakin asioita,kun syövästä on kyse.Itse olen sairastanut kolme.Suu syövästä en tiedä mitään.Hoitojen aikana ei jaksa muuta kuin odottaa, että ne olisivat ohi.Kaikkien eri sivuvaikutusten kanssa.Tänä päivänä hoidot ovat niin voimakkaita,ja iskevät elimistön jokaiseen soluun.Ja siitä syystä moni paraneekin.

        Olen itsekin käynnyt tai käyn edelleen juttelemassa asiantuntijan luona,se helpottaa.He osaavat työnsä ja tietävät miten puhua,miten syöpäpotilasta pitää kohdella ja auttavat todella paljon.Ovat tietoisia monesta asiasta mitä ei itse edes ehkä osaa ajatella.Jos joku väittää,että syöpääkin sairastamaton ihminen ilman koulutusta ymmärtää ja tietää,siihen en usko.Ammatti ihminen on paras.Ja heitä löytyy ja heidän luokseen jokaiselle syöpää sairastavalle on oikeus päästä.Käytkö Lumikki juttelemassa? Jos et niin pyydä lähete onkoloogiltasi, tai sairaanhoitajaltasi.Kannattaa myös ehkä aloittaa syömään mieliala lääkeitä,nekin auttavat,kaikki apu on vastaan otetava,et ole yksin ja apua löytyy ja siksi sinne on myös käänyttävä tässä kovassa elämän tilanteessa. Halit sinulle ja teille muillekin,ja Tsemppiä.Kerrottehan jatkossakin miten hoidot ovat menneet.


    • gghjgdjg

      Käsittääkseni nimimerkillä Raspikurkku joka aiemmin kirjoittanut tänne sairasti suusyöpää,voin olla väärässäkin.Lue hänen aiemmin kirjoitteita tekstejä..Myöhemmin oli levinnyt laajasti,mutta monta hyvää vuotta hänellä oli.Ikävä on Raspikurkkua hän lohdutti monia sairaita,ja laski huumoriakin väliin.Yksin ei kannata jäädä murehtimaan,soita vaikka oirehoitajalle häneltä saat neuvoja ja ajan lääkärillekkin jos tarvetta.Olen toista mieltä vertaisistuki ohjeista.He pystyvät samaistumaan,kun itse ovat hoidot saaneet ja tietävät sairaudesta kaiken mahdollisen.Syöpäjärjestöltä saat myös tukihenkilön mikäli haluat

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe