Opettajat ylipalkattuja

köyhä lääkäri

Siis onko joku oikeasti erimieltä? Verrataan opettajien palkkoja muiden yliopiston käyneiden palkkoihin. Suurin osa ei tule koskaan saamaan 5tuhatta kuukaudessa mikä on opettajan keskimääräinen palkka 10 työvuoden jälkeen.
opettajan työ. Ei stressiä ei tulospaineita ei vastuuta. Lääkärinä vastaat ihmisten hengestä teet diagnoosin 5 sekunnissa puhelimessa näkemättä potilasta joka suu vaahdossa säpittelee ambulanssissa. 6 sekuntia on liikaa potilas kuolee. Inssinä loputonta kuoleman kujan juoksua tuloksesta ja opettaja soittaa kitaraa ja laulaa aakkosia ekaluokkalaisten kanssa.

19

604

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • köyhä lääkäri

      Lisäksi olisi kiva kuulla kun monesti kuulee että opettajan työ on vaativaa niin mikä siitä tekee sellasta. Sivusta katsojana opettajan työ on maailman helpoin. Valmiit paperit kansiosta ja opetus alkaa. Inssinä touhuat monimutkasen elektroniikan kanssa etsit vikoja mietit pään puhki sama kun lääkärinä joutuu pohtimaan pään puhki mikä potilasta vaivaa. Opettajan työ on yllätyksetöntä tiedät että nyt englantia tai matikkaa tunti eikä mitään yllätyksiä. Toisin kuin muilla. Voimalaitoksella kun joku poksahtaa niin sit sitä ollaan yötä päivää seuraava viikko töissä.

      • opex

        Sivusta katsottuna varmaan mikä tahansa työ voi näyttää helpolta. Minusta kuulostaa suorastaan hermolevolta sellainen, että voi ihan rauhassa itsekseen tai muiden aikuisten kanssa pohtia jonkin laitteen vikoja ja korjata sitä. Myös voisin kuvitella, että kun vehkeen saat kondikseen, voit kokea, että olet onnistunut ja työ on valmis. Tietyllä tavalla varsin simppeliä.

        Mutta minä en ole niin typerä, että kuvittelen tietäväni muiden työstä paljonkaan vain sivusta seuramalla. Enkä niin huonotapainen, että avoimesti lähtisin halveksimaan ja palkanalenusta vaatimaan.

        Suomi on vapaa maa ja jokainen saa valita ammattinsa halujensa ja rahkeidensa mukaan. Jos arvelee, että opena tienaa työmäärään nähden hyvin ja työ on helppoa, niin tervetuloa alalle.

        En jaksa uskoa, että oikeasti olisit kiinnostunut opettajan työn haasteista, vaikka niistä kysyitkin. Laitan silti tähän muutaman seikan. Murrosikäisten kanssa työskentely on erittäinkin yllätyksellistä sekä hyvässä että pahassa. Urani aikana olen kokenut mm. seuraavia yllätyksiä: oppilaan itsemurha, oppilaan murha, humalainen teini oppitunnilla, tappelu, ikkunan läpijuoksu, väkivaltainen huoltaja koulurakennuksessa, pommiuhkaus, itkuun purskahtelevat oppilaat, oppilaiden katoaminen retkellä, humalainen huoltaja leirikoulussa, perättömiä huhuja levittävä huoltaja, pienet tapaturmat, oppilaan sairaskohtaus, oppilas joka yhtäkkiä tunnilla kertoo kokemastaan ahdistelusta ja perheväkivallasta, lukemattomat ilkivaltaiset palohälytykset....

        Tavallisillakin tunneilla vaihdan monesti suunnitelmaa lennosta, kun homma ei toimikaan. En todellakaan voi kaivaa kansiota esiin ja alkaa pajattaa omiani. Jokainen ryhmä ja oppilas on erilainen, ja tilanteet saattavat muuttua nopeasti.

        Normipäivänä tapaan sata oppilasta, jotka kaikki ansaitsisivat ja tarvitsisivat henkilökohtaista huomiota ja opetusta, jota pystyn antamaan hyvin rajallisesti. Haastavinta opettajan työssä lieneekin lopulta se, että joutuu kestämään sekä oppilaiden että omaa epätäydellisyyttään. Opettajan työ ei ole ikinä sillä tavalla valmis, että voisi todeta onnistuneensa täysin. Läheskään kaikista ei ole sietämään keskeneräisyyttä, epätäydellisyyttä ja erilaisuutta.


      • kaubaope

        Henkinen työ näyttää helpolta kun siinä ei ole ollut.


    • Köyhä fysiikan opett

      Ei se opetus ole mitään kansion papereista lukemista ja jos toimii opettajana yläasteella tai vähänkin ongelma tapausten kanssa on opettajan työssä muutamia ikäviä yllätyksiä, niin kuin tuo Alppilan tapaus todisti. Myös vanhemmat aiheuttavat vaivaa, joista harvoin julkisuudessa puhutaan. Toinen tapaus on kokonaan erillaiset työryhmät ja palaverit sekä kaikenlaiset tukiryhmät, joiden ajan kulutusta voi aina vain arvailla.

      Kaikenlisäksi ei oppitunneille mennä noin vain kansiokädessä tuntia pitämään vaan tuntia on suunniteltava etukäteen. Kirjasarjojen suunnitelmia ei kukaan opettaja voi kokonaan noudattaa, sillä aina sattuu ja tapahtuu jotain viivytyksiä (pyhäpäivät, taksvärkit, opintoretket ja muut aikaavievät tapaukset). Kokeneemmat opettajat saattavat suunnitella opintuntejaan vähemmän, mutta heillä on jo kokemuksen saamaa tietoutta.

      Palkankin olet pistänyt huomattavasti yläkanttiin ja kaikki, jotka opettajana ovat joskus toimineet tietävät kuinka haastavaa työ todellisuudessa on ja sivustakatsojalle saattaakin jäädä hyvin helposti vääränlainen käsitys työstä. Tarkoituksenani ei ole mitenkään vähätellä lääkärien tai insinöörien saavutuksia, heillä on vaativa työ ja ongelmat ovat huomattavasti erilaisia kuin opettajilla.

    • Ymmärrystä

      Juuri näin, fysiikan opettaja sen kertoi paketissa. Suurinta osaa asioista, joita aiot opettaa, pitää valmistella etukäteen ja sitten nuo muut tehtävät päälle... en menisi itse ainakaan kommentoimaan asioita, joista en tiedä. Maanviljelijät eivät oikeasti vain istu ja odota, että vilja kasvaa eikä meteorologit vain pyörähdä kerran ruudussa illalla.

      • Erkkaopetar

        Näinhän se on. Ei mikään työ ole kovin vaativaa eikä vaadi erityisosaamista, ellei sitä joudu itse tekemään.

        Minusta aloittajan kannattaisi ihan oikeasti vaihtaa alaa ja ruveta opettajaksi, kun se kerran on niin helppoa ja hyvin palkattua. Otapa vähän selvää noista palkoista, niin eipä tarvitse ainakaan niistä olla kateellinen. Älä katso lukion äidinkielenopen palkkaa kahdenkymmenen virkavuoden jälkeen ja vertaa sitä opetusvelvollisuuteen. Katso mieluummin vaikka luokanopettajan tai erityisluokanopettajan alkupalkkaa ja vertaa sitä opetusvelvollisuuteen. Ei niillä mersuja ostella, hyvä, jos riittää polkupyörän huoltoon joka kevät.


    • rikassss

      Lukion opettajana (10 vuotta takana) voin sanoa, että tililleni napsahtaa kuukaudessa nettona n. 2600 euroa.

      • Kieltenopettajatar16

        Minä opetan kieliä yläkoulussa, tuntimäärä ei tänä vuonna ole kovin suuri. Tililleni napsahtaa sellaiset 2300-2400 kuukaudessa. Ei se tehtyä työtuntia kohden ole kovin paljon, varsinkaan, kun olen melko vaativan luokan luokanvalvoja. Tämä työ ei missään tapuksessa koskaan ikinä milloinkaan ole mitään vasemmalla kädellä tehtävää, iloista ja hauskaa leikkimistä ja laulamista lasten kanssa.


      • Varakas opetaja

        Itse opetan köyhälistöä, eli lääkäreitä.
        Tililleni napsahtaa 6000€/kk nettona.
        Ei ihme että köyhät lääkärit ovat katkeria...


    • tyhjää nyhjää

      Mulla on usemapi kokeumus opettajan palkkauksesta ja työnteosta...
      Palkkaansa nähden on huvittavaa että opettajan ei tarvitse edes käydä tunnilla saadakseen palkaansa.
      Hänen ei tarvitse olla edes opiskellut sitä mitä hän opettaa.

      Tälläistä systeemillä on toimittu esim:
      - Lempäälässä (kotiteollisuuskoulu ja nykyisin "pirkanmaan taitokeskus", nimeä vaihdetaan aina kun koulun maine tuli huonoksi). Täällä on ollut useampiakin opettajia vailla ammattitaitoa.
      - Yksi Lempääläinen opettaja siirtyi Ouluun... jossa myös käytti oppituntien ajan omiin homminsa (mikä ei siis ollut opetustyötä)
      - Pirkan opistossa (jota siis Nokia johtaa), jossa pyöritettiin (maksullista) kurssia ilman opetusta.

      Opettaja saa siis tyhjästä palkkaa. Opettaja voi siis laiminlyödä työnsä kokonaan ja palkka juoksee. Mikään ei velvoita tekemään mitään...

      • Pääosin hyvin, mutta

        Yksittäistapauksia ja kun kerran kyseessä ei ole edes ollut omanalan opintoja ei voi edes ihmetellä tapausta. Minkä takia ette olleet yhteydessä rehtoriin taikka muihin päättäjiin näissä tapauksissa? Et myöskään mainitse palkauksesta. Olivatko he sijaisia vai vakituisia opettajia, joille maksettiin täysi opettajan palkka vaikka heillä ei ollut riittävää pätevyyttä?

        Opettajilla on velvollisuus opettaa oppilaita eikä tehdä omia töitään. Ihmettelen suuresti kuinka kyseisiä laitoksia voi edes kouluksi kutsua.


    • valetilastomies
    • aineenopettaja

      Onneksi ne lääkärit ja kuskit on joku opettajakin kouluttanut!
      Muuhun en viitsi ottaa edes kantaa, niin lapsellisen typerä kirjoitus.

    • 0pettaja

      Kateushan se siellä aloittajan taustalla on.

    • ala-asteen oet

      Aloittaja ei tiedä mitään opettajan työstä. Se on naurettavan työläistä palkkaan nähden. Aloitan työt 7:50 joka päivä ja lähden koululta kotiin 21:00. Silti joudun välillä tekemään töitä kotoa. Kolmen enimmäisen työvuoden aikana suunnittelin ja valmistelin tunteja puoli kahteen yöllä. Lomat meni OPS:iin tutustumiseen, lukuvuoden ja oppimissisältöjen jaksottamisen ja alustavaan suunnitteluun sekä siihen, että varmistin osaavani hyvin kaiken, minkä opetan. Itselleni etenkin puutyö-koneiden ja puutyötaitojen oppiminen aiheutti päänvaivaa, koska itselläni oli koulussa aina käsityötä. Myös musiikki tuntui alussa vaikealta, koska en ole musikaalinen. Onnistuin kuitenkin töitten ohella oppimaan kitaran ja pianon soittoa.

      Kolmen ensimmäsen vuoden jälkeen sain Burnoutin. Se herätti mut ja muistan nytten lähteä koululta viimeistään yhdeksältä, että saisin nukuttua tarpeeksi.

    • halvemmallaLähtis

      opettajana osaan minäkin kirjoittaa buranareseptin (jota muuten saa ihan ilman reseptiäkin) ja pyytää seuraavan potilasn sisään ja kirjoittaa uuden buranareseptin...

      voin tehdä sen puolella palkastasi. autonaattisena jopa - opettajana osaan koodata scriptin tätä varten. ja voinkin jatkossa nostaa 1/3 palkastadi kun käyn kerran pöiväsdä katsonassa että koneessa on riisi paperia...

    • vbvbvbvbvbvbvb

      Mites ois Opettajan ja Sosiaalityöntekijän vertaaminen. Soskun palkka alle 3000 euroa brutto monissa kunnissa. Koulutus VTM/YTM eli sama aika yliopistolla opettajan kanssa. Työ lastensuojelussa vs työ ala-asteella opettajana. Kumpaakohan veikkaatte haastavammaksi?

    • oikeastikinko

      Suomi on vapaa maa. Kaikkien kateellisten kannattaa ryhtyä opettajiksi. Sitten on kivaa kun ei tarvitse kadehtia opettajien palkkoja. Murrosikäisten opettaminen on erityisen kivaa ja helppoa. Keskiasteella on mukavaa kun monikaan oppilas ei käy koululla kuin korkeintaan syömässä.

    • Mitä_helvettiä

      "5tuhatta kuukaudessa mikä on opettajan keskimääräinen palkka 10 työvuoden jälkeen."

      Ei edes puolia tuosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8443
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe