vesiautomaatit

ei enää vedenkantoa

Moi, osaisitteko antaa vinkkejä minkälainen sähkökäyttöinen vesiautomaatti olisi mökille hyvä? Onko hyviä/huonoja kokemuksia Einhell mallien toimivuudesta?

21

12198

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yllätys

      Meillä ollut honkkarin Leo 12 vuotta käytössä, toimii kun unelma. vaikka silloin ostaessa ajateltiin, että tuskin kestää mutta sillä hetkellä ei ollut muuhun varaa.näkyy olevan vieläkin myynnissä 89 euroa.

    • Vettä

      Clen Divertron. On mukava kun ei pumpppu ulvo nurkissa. Eikä tarvitse juotella että lähtisi imemään. Huonona puolena hinta.

      • ei enää vedenkantoa

        Mitä hintaluokkaa tuo Clen Divertron on? onko noista Einhellin vesiautomaateista kokemuksia?


      • Talvi laiskan yllättää
        ei enää vedenkantoa kirjoitti:

        Mitä hintaluokkaa tuo Clen Divertron on? onko noista Einhellin vesiautomaateista kokemuksia?

        On kokemusta. Halvin (alle 100€)toimii ja kestää vuosia, on kovaääninen ja lykkää ruostetta aina kun on muutaman päivän käyttötauko. En suosittele ruokavesille enkä valkopyykkiin. Ulkokäytössä ja saunalla ok, kun laskee ennen padan täyttöä ruostevedet viemäriin.

        Kalliimpi (120 - 150€) on hiljaisempi ja siinä on sisäkalut rosterisia, eli ei ruosteongelmaa. Tää kalliimpi ei siedä lainkaan jäätymistä. Jää pullistaa pumppuosan (kuori ohutta ja meltoa rosteria) pulttien kiinnitysreiät ja pumppu vuotaa. Korjautuu pienellä vasaran käytöllä. Myös painemittarin joutuu säätämään nollille jäätymisen jälkeen.

        Halvempi ja karkeatekoisempi malli ei piitannu jäätymisistä. Omaa laiskuutta, että pääsevät jäätymään joka syksy. Kallista pumpusta tulisi ehkä pidettyä parempaa huolta. Tai sitten ei

        Hyvä puoli noissa on, että saat niitä kolme yhden laatumerkin hinnalla, joten pitemmän päälle saattavat tulla jopa halvemmaksi kuin merkkiautomatti, jos osaa itse vaihtaa uuden hajonneen tilalle. Ja jos heti hajoaa niin takuu toimii...saat uuden kun kiikutat entisen myyjälle.

        Paine riittää molemmista nostamaan vedet ainakin 5-6 metrin korkeuteen pumpulta. Ja imee ainakin kolmesta metriä syvästä kaivosta (pumppu on minulla toistaiseksi kaivon kannella ja putket maanpinnalla)

        Osta tuo kalliimpi, kyllä sillä käyttövedet saa mökkiin.


      • Vettä
        ei enää vedenkantoa kirjoitti:

        Mitä hintaluokkaa tuo Clen Divertron on? onko noista Einhellin vesiautomaateista kokemuksia?

        Divertron on n. 300- 350€


    • clen1000

      Itselläni ollut tuollainen clen diverton 1000 3 vuotta. Käytetty talvisinkin ja erittäin tyytyväinen. Ei tarvitse ilmailla eikä tyhjennellä säiliöitä.

      • painesäiliö?

        Käynnistyykö tuo clen joka hanankäännölle (ei hyvä) vai onko siinä myös jonkilainen paine säiliö? Vai pitääkö painesäiliö hankkia erikseen?


      • Joku vaan
        painesäiliö? kirjoitti:

        Käynnistyykö tuo clen joka hanankäännölle (ei hyvä) vai onko siinä myös jonkilainen paine säiliö? Vai pitääkö painesäiliö hankkia erikseen?

        Kyllähän se uppopumppuna aina vettä otetaessa käynnistyy. Sähkömoottorit kestävät hyvin kännistyksiä, ja käytännössä vesiautomaatin pumppukin käynnistyy lähes aina kun vettä otetaan.


    • Isku Jet...

      Osta Isku Jet 2R. Mutta jos siihen tulee jotain vikaa, niin muista että pumpunkäyttäjän ON OSATTAVA HUOLTAA JA KORJATA pumppu itse. Älä ainakaan kysy neuvoa täältä, se on suorastaan laitonta, koska pumpunkäyttäjä PITÄÄ PYSTYÄ SÄÄTÄMÄÄN ESIPAINE JA YLÄ- JA ALAPAINE, vaikka pumpussa ei ylä- ja alapaineen säätömahdollisuutta olisikaan: http://keskustelu.suomi24.fi/node/9939595

      • ei enää vedenkantoa

        Hei, kiitos vinkeistä teille!


    • dagabedefense

      Glen Diverton, kesti 7 kk ja 10 päivää ostopäivästä lukien, siitä ajasta sitä käytettiin yhteensä n 400 tuntia. Pätki jatkuvasti vikavirtaa, kunnes ympättiin yhteen kevi ja sininen johdin. Mutta sitten kohta poksahtikin kondensaattori. Asennusohjeissa sanotaan että pitää asentaa jäykkään muoviputkeen, mutta kun vikaa alkoi ilmenemään maahantuojalta sanottiinkin että olisi pitänytkin asentaa notkeaan putkeen että voi tarvitessaan nostaa pumpun lähettääkseen sen huoltoon.Olisi pitänyt sitten palkata sukeltaja irrottamaan pumppu, kun sen vesiputkiliitos oli puolessavälissä kaivoa ja veden alla.
      Otin sitten puolet kauppahinnasta palautuksena ja takuu rakesi samtien. Pumppu laukesi sitten kolmen kuukauden päästä lopulliseti..
      Elä osta, jos et haluu pitää korjaamolla puolen vuoden välein!
      Nyt tilalla Grundfossin vastaava pumppu ja se toimii! Eikä muuten ollut juurikaan kalliimpi.

    • Suosittelen_esubia

      Clen Esub 1000 ollut käytössä 2 kesää ja talvea, koko ajan kaivoon upotettuna. Viime kesänä osti toinen naapuri ja nyt hiihtolomalla osti toinenkin naapuri kun vanha pumppu antautui ( jäätyi ) , kaikki toimitettu Akaasta. Itselleni tuli aluksi ongelmia mutta myyjä osasi auttaa ja kertoi muutaman vinkin, olin asentanut pumpun hieman huolimattomasti. Asennustavan muutoksen jälkeen pumppu on toiminut todella hyvin.

    • uteliasaatu

      Oliko myyjänä solfix ?

      • Anonyymi

        Akaasta, minäkin pumppuni ostin ( verkkokaupasta )taisi olla juuri tuo samainen Solfix .
        Esub on todella mainio pumppu, minäkin osasin asentaa :)
        Nyt kun sen taas asensin mökillä niin ns. laakin peli, heti toimi.


    • Anonyymi

      CLEAN ESUB 1000 asennettu vanhan vastaavan tilalle (mallimerkintä oli hieman toinen) joka kesti melko tarkalleen 10 vuotta. Rajun ukkosen jälkeen vikavirta laukesi, eikä sen jälkeen pysynyt päällä.

    • Anonyymi

      Einhell pumppu on luja vahva,nostaa vettä ja toimii. Mutta mutta ! Sen ääni on kova ja karmea ,että Pyhän kirjan sanoin "saattaa peurat poikimaan". On oltava kuulosuojaimet päässä,kun se karjuu kuin leijona. On ollut useita vesiautomaatteja,samanlaisia kuin Einhell mutta ei näin kauhea äänisiä..

    • Anonyymi

      Pari vesiämpäriä ja saavi, siinä tarpeeksi "vesiautomaattia" mökille.

    • Anonyymi

      Clen Esub 1000 pumppuja (tai samanlaisia, mallimerkintä on vuosien varrella muuttunut) ollut ympärivuotisessa mökkikäytössä pari kappaletta. Ensimmäinen hajosi, kun puu kaatui linjalle ja siitä seurasi nollavika. Hajosi kyllä paljon muutakin.

      Toinen ollut käytössä n. 10 vuotta ja toiminut moitteetta, mutta nyt alkoi laukoa vikavirtasuojaa. Mielestäni 10 vuotta on kohtuuhyvä käyttöikä, saisi toki kestää pitempäänkin.
      Vesiautomaateista käytön vaivattomuuden johdosta ykkönen. Ei tarvitse siemenvesiä ja pumpun olemassolon voi käytänössä unohtaa. Liekö muita vastaaviaa vesiautomaatteja myynnissä, eipä ole ainakaan tullut vastaan..

      • Anonyymi

        Unohtui... Hommattiin kaivoon upotettava Clen alkujaan siksi, että kaivo on n. 7m syvä. Kun pohjaveden korkeus laski tarpeeksi, niin imupumpusta loppui teho > veden tulo loppui siihen. Kaivoon upotettava painevesiautomaatti ei veden laskusta hätkähdä ja nostokorkeutta riittää,,,


    • Anonyymi

      Vanha keskustelu, mutta nostan. Einhellin pumppua ei kannata missään nimessä ottaa. Hajoilee jatkuvasti, maahantuoja ei ota vastuuta mistään. Aivan susi.

      • Anonyymi

        Vastuut kuuluu kauppiaalle ei maahantuojalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4350
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4275
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      4006
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2877
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2551
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2118
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2104
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2023
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1675
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe