Nestekaasujääkaappi

kaasuako

Olen hankkimassa mökille kaasujääkaappia. Millaisia kokemuksia teillä on ja mistä merkeistä? Myös turvallisuus kiinnostaa kovin.

24

7049

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kylmää please

      Yksi kokemus kaasujääkaapista on se,että perjantaina kun aloittaa piezosytyttimen paukuttelun niin saattaa sunnuntaina saada kaapin tulille. Voihan olla että kaapeissa on eroja, mutta näin meillä Elektroluksin kanssa on saanut pelata tämän tästä ja voisin sanoa että uudesta lähtien. Nythän sillä on jo ikää yli kymmenen vuotta, joten sallittakoon se iän vuoksi.

      • Kaasua Komisario...

        Onko laitetta ikinä huollettu? Nekin nääs tarvitsevat aika ajoin huoltokäynnin asiantuntijan pajalla. Nuo pietsot on kulutustavaraa, ajoittain menee uusiksi. Kylmäaineetkin tuppaavat häviämään järjestelmästä aikaa myöten.

        Asiantuntijan tekemän huollon jälkeen vanhakin kaappi toimii kuin uusi. Olen kokeillut.


      • kyllä helpotti

        Ostin käytetyn Elektroluxin n.10 v. sitten (2 v vanha). Toimi. Vein huoltoon: ei sen jälkeen syttynyt pietsolla, piti sytyttää takaa pyöreän reiän kautta kaasuhellan pitkällä sytyttimellä. Vaihdoin pietzon, samalla tavalla iski näkyvää kipinää, mutta ei syttynyt kaasu. En ole huoltomies, mutta purin systeemiä ja huomasin, että, mikä lieneekään nimeltään se, josta kipinä lähtee, oli niin syvällä omassa lovessaan, että kipinä löi ohi vastakappaleesta eikä osunut kaasuvirtaukseen päinkään. Vedin taaksepäin jokseenkin reilusti, kokeilin, nyt syttyy 20 sek. jälkeen ekalla pietzon painalluksella. Ei laillista, mutta, jos laillistettu huoltaja ei osaa, saako itse osata?


      • pelekuri?
        kyllä helpotti kirjoitti:

        Ostin käytetyn Elektroluxin n.10 v. sitten (2 v vanha). Toimi. Vein huoltoon: ei sen jälkeen syttynyt pietsolla, piti sytyttää takaa pyöreän reiän kautta kaasuhellan pitkällä sytyttimellä. Vaihdoin pietzon, samalla tavalla iski näkyvää kipinää, mutta ei syttynyt kaasu. En ole huoltomies, mutta purin systeemiä ja huomasin, että, mikä lieneekään nimeltään se, josta kipinä lähtee, oli niin syvällä omassa lovessaan, että kipinä löi ohi vastakappaleesta eikä osunut kaasuvirtaukseen päinkään. Vedin taaksepäin jokseenkin reilusti, kokeilin, nyt syttyy 20 sek. jälkeen ekalla pietzon painalluksella. Ei laillista, mutta, jos laillistettu huoltaja ei osaa, saako itse osata?

        nää hirvitäää nääasuviritykset. kumma kunnei mökit räjähtele... mieluummi arskakennolla


    • se pelaa hyvin

      Meil on Dometic, ekalla lähtee, mut täytyy paina sitä nappia, ja mulkata sitä liekki kohtaa et errottaa sen kipinäkohdan, et tajuu kattoo oikeeta kohtaa mihin sen liekin pitää syttyä. Edellinen kesti 17 vuotta, tää on 4 vuotias.

    • Nykyaikaan

      Hommaa verkkovirralla toimiva jääkaappi, on paljon halvempikin eikä tarvi puljata kaasun kanssa.

      • propanoli

        Eikö raksuta, että jos torpassa ei ole sähköjä, niin sähkökaappi ei toimi .


      • Nykyaikaan
        propanoli kirjoitti:

        Eikö raksuta, että jos torpassa ei ole sähköjä, niin sähkökaappi ei toimi .

        Kannattaa hankkia sähköliittymä niin helpottuu huomattavasti moni asia, etenkin jos tarvii rakentaa tai remontoida. Sähköistetty mökki ei silti tarkoita että kaikki nykyajan mukavuudet on pakko hankkia, pimeässä saa edelleen istua jos se miellyttää. Ei meilläkään ole sähköllä kuin valot, jääkaappi, liesi ja kahvinkeitin. Ai niin unohtui ulkoporeallas sekä ILP mutta huussi löytyy ja sitä käytetään ympäri vuoden.


    • Kiinnostaahan se.

      Osa nestekaasujääkaapeista on sellaisia, että ne tappavat. Vuotavat kaasua huoneilmaan ja sitten mökissä nukkujat kuolevat. Joka vuosi pääsee yksi sellainen nestekaasujääkaappi myyntiin jonkun halpatuontifirman kautta. Vasta sitten, kun sinä tai joku muu on kuollut sellaisen nestekaasujääkaapin vian takia, vialliset nestekaasujääkaapit vedetään pois markkinoilta. Mutta sitä ennen sinun, tai jonkun muun, pitää kuolla nestekaasujääkaapin takia. En suosittele kenellekään nestekaasujääkaapin hankkimista.

      • mökkiläinen

        Kaappi ja pullo kannattaa sijoittaa ulkoverannalle. Ei tarvitse pelätä vuotoja eikä nokea ym. toiminut hyvin 25 vuotta verannalla ilman ongelmia.


    • Meillä on ollut

      Dometic 105-litrainen vuodesta 2003 asti ja aluksi meillä ei ollut "pakoputkea" ulos mökistä. Siitähän seurasi päänsärkyä ja nokeentumista. Aika pian opimme läksymme ja tein seinään reiän jonka kautta palokaasut johdetaan ulos. Sitten jokunen vuosi sitten siirsin kaasupullonkin ulos ja siitä letku seinän läpi sisälle. Kaappihan on toiminut oikein hyvin lukuunottamatta sytytystä. Aina pitää sytyttää pitkällä sytkärillä. Sitä en tosin ole minään vaivana pitänyt. Aikanaan rakennustarkastaja kertoi että kaasupulloja saa olla asuintiloissa enintään 25:n kilon edestä. Turvallisena olen kaasujääkaappia kyllä pitänyt. Letkun olen uusinut tänä aikana muistaakseni kahdesti.

    • tällaisemenee

      Kaasukaapin sytytysohje:

      - Avaa pullon venttiili ja muutkin venttiilit
      - Odota 5 min
      - Paina kaasunappi pohjaan, aloita kipinänapin painallukset, paina 1 sek välein
      - Kun kaasuvirtaus on sopiva, liekki syttyy
      - Kipinänapin painalluksia ei saa aloittaa liian myöhään, kaasu ei syty
      - Jos liekki ei syty 15sek aikana, vapautetaan kaasunappi, pidetään 5min tauko, ja aloitetaan alusta, tuuletus täytyy olla päällä, ts ikkuna ja ovi auki.

    • mökkeilijä uusi

      Onko kokemusta dometic rge 300 kaasukääkaapista..?!?

    • ei ain eikä stain

      Kuluuko kaasulta todellakin 5 min tulla pullolta kaapin polttimelle ???

    • kylmää

      Sunwind Ventus 100 litraa.Ostin toiss kesänä, toiminut hyvin syttyy sytyttimestä kun pitää nappia alhaalla ohjeen mukaan noin minuutin. 10 l pakstin toimii hyvin tehokas, Turvallisuudesta, kaasun tulo loppuu jos liekki sammuu. Olen ollut tyytyväinen maksoin yli 600€ isohan tuo ei ole, mutta kahdn hengen ruuat mahtuu hyvin viikoksi, jos sakkia on joskus enemmin silloin on käytävä kaupassa useammin. Kaasun kulutus on 11kg pullo kestää yhtäjaksoisessa käytössä hyvin tasan neljäviikoa.

      • tyytyväinen

        Sama merkki meillä ei moittimista.


    • turha liekittää

      mä sammutan jääkaapin yöksi ja ihan hyvin kaapin eristeet pitävät ruokatarvikkeet kylmänä aamuun.
      oikein helteillä voi pakastaa lokerossa kylmäkallen patruunoita avuksi.

      en myöskään pidä ajatuksesta että kaasuliekki palaisi nukkuessani.

      sytyttämisestä vähän vastaavia kokemuksia kuin noissa sytytysohjeissa,

    • isä aurinkoinen

      Aurinkopaneelit nykyään niin halpoja, ettei mitään järkeä puljata noitten kaasuhärpäkkeiden kanssa ja jännittää, että herääkö aamulla vai ei.

      • eenokki

        Isä aurinkoiselle tiedoksi,et voi tietää heräätkö seuraavaan aamuun käytät häntä mitä laitteita tahansa tai olet käyttämättä! Ensinnäkin kaikki ammattikeittiöt ja kokit suomessa käyttävät kaasuliesiä nii että se siitä turvallisuudesta. Sähkölaitteista aiheutuneita tulipaloja suhteessa paljon enemmän kun kaasulaitteista.


    • merkkausaine huono

      Nykyään tuntuu olevan myynnissä huonolaatuista kaasua?
      Venttiilit huonosti toimivia (pullojen).
      Vanha kaasun haju oli paljon helpompi huomata kuin tämä nykyinen.

    • Kaasuttelija

      Meillä on kaksikin, Dometic taitaa olla molempien merkki. Toinen on pieni kaappi ja toinen on arkkumallinen. Kaappi on yleensä käytössä ja jos tarvii lisää kylmätilaa, niin sitten arkku tulille. Aika hyvin on lähteneet tulille, josku piazoo saa vähän rämpätä, mutta olen ollut tyytyväinen. Arkun voi ottaa myös mukaan autoon ja laittaa siellä tupakansytyttimeen tai kotona jo valmiiksi 230 virralla seinästä kylmäksi. Arkussa ei ole kunnon tiivisteitä ja pohjalle kondensoituu nyt helteillä vettä. Laitoin ikkunatiivistettä ja vähän auttoi. No, eipä se niin vakavaa ole, välillä arkku tyhjäks ja kuivaa sen rätillä.

      Molemmat kaapit ovat kesäkeittiössä, jossa on valokate katto ja noin 130 senttiä korkeat seinät. Samassa keittiössä on kaasuhella, kaasugrilli ja tiskipöytä sekä myös kuivauskaappi, kaappeja ja laatikoita ruualle ja astioille. Ruuanlaitto on siinä paljon mukavampaa kuin sisällä ja ei ole kaasun kanssa turvallisuusongelmia. Joka vehkeellä on oma pullonsa.

    • Anonyymi

      Ostin uuden dometeg jääkaapin rg2100 ei kannata ostaa jos meinaa nukkua rauhassa on sellainen ääni kuin kaasu töhössä. On meillä ulkona kuistilla jotta voi nukkuakin.

      • Anonyymi

        Mulla on noita 2 kol ja toinen kävi jo takuukorjauksessa, kun pitää niin kovaa ääntä.
        Kytkeytyykö sulla pois se kohina milloinkaan termostaatin
        asennosta riippuen vai tohottaako jatkuvasti?
        Tämä meifän toinen jääkaappi kohisee jatkuvasti.


    • Anonyymi

      aion hankkia semmoisen joka toimii millä vaan (230 V, 12 V ja nestekaasu). Täällä on kyllä ihme selitystä joka vaikuttaa ettei ole hajuakaan mistä puhuu. Nestekaasujääkaappi tappaa? Kyllä koko valtakunnan karavaanarit ovat siis hengenvaarassa. Joku sen jo sanoikin että porstualle, kuistille tms. eli ei tartte olla makuuhuoneessa sängyn vieressä hiton urpot. Toki urpohan nyt tappaakin itsensä vaikka tennispallolla ihan urpouttaan. Sitten: myöskään mikään että tulee halvemmaksi ym. ei osu kohdalleni, rahaa on. Raha ei vaan tuo toimintakykyä tai älliä urpollekaan. Jos jotain haluan niin hommaan vaikka siksi vaan että voin. Ja meuhkaan asioista joista on omaa kokemusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      70
      6850
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4440
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2883
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2121
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1475
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1111
    Aihe