Valot

ReijoSetä

Auto on Corsa B 1.0 12V vm 98. Ajovaloautomatiikka ei pelitä. Parkit vaan syttyy. Tiedän että releestä joutuu tinaamaan yhden juotoksen kuntoon. Missähän kohti tämä nimenomainen rele tässä ajoneuvossa fyysillisesti sijaitsee.
Alkaa kohta hermo loppumaan, poliisit pysäyttelee tai valojaan vilkuttelee valottomalle autolle.
Joku ystävällisesti kertokoon tämän releen sijainnin elikkä lokaation, niin minä sen sitten tinalla muljautan kuntoon. Kuka tämän kertoo niin saapi sitten Reijosedälle vaikka viisastella, joka henkilö varsin viisaana itseään pitää. Ehkä kuitenkaan olematta sitä. Vaikka kuitenkin on. Ainakin näin nousuhumalassa.
Pittääkö tästä oikeesti lähtee matkahuollon baariin kaljaukoilta kyselemään nimenomaista asiaa? Jospa joku valaisee minua tästä harmittavasta toiminnon puutteesta pikaisesti, ehkä tarjoutuen sen korjaamaankin. Todistaakseen erinomaisuutensa minuun nähden. Vaikkapa Säyneisten Shemeikka, joka palstoilla kuitenkin pyörii. Että terveiset sinne sitten. R-Setä

18

1636

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toljakekin

      Eipä tuota taevitse kertoa sittenn. Kukaan ei tiedä, tai ei viitsi kertoa. Minä en vanhempana ja alkoholisoituneena henkilönä viitsi tuota relettä viitsi etsiä. Vilusti kiitoksia kaikille asiaa auttaneille .

      • KituvaOpelisti

        Jos haluaa todellista apua nopeammin, niin tämä on oikea paikka: http://www.opelclubfinland.fi

        Vittuilu ei auta mitään. Netistä löytää apua myös englanniksi...


    • vectra b nolla nolla

      b-vectrassa ainakin on sulakerasian takana

    • Kuka hyvvään kertota

      Taasen on kossupullo puolillaan, eikä kukaan muka tiedä tuon harmittavan releen siaintia, ehkä ei halua kertoa. Mitäpä sitä itse tietäisi jos kaiken toisille kertoisi. Iäkkäämänä enkilönä en kehtaisi norjaa vartaloani aivan älyttömille mutkille laittaa. Siinä jos sattuu väliley niksahtamaaan. Entäs sitten? Pyöätuoliin, ei autoilla enää.
      Nyt jo pitäisi säälistä kertoa tuon perk*** n releen sijainti. Kohta päästä suoni puhkeaa tai harmitukseensa sydän pysähtyy.
      Nim: Blonbi pulassa. Nainen vailla neuvoja. Pieni tyttönen. Kaappihetero.

    • ExRPeS

      Löytyy johtosarjasta kuskin jalkatilasta, about kytkinpolkimen juuressa.
      8-napainen rele johon tulee liitin pohjaan. Avaamalla releen ja tinaamalla uudelleen irti tärisseet juotokset, saa releen yleensä toiminaan.

      http://www.google.fi/search?q=13 101 741 relay

    • ReijoSetä

      Joku tämän releen paikan tiesi. Sieltä löytyi kyseinen murkula, sen navat tinalla muljautin. Taasen valot pelittää normaalisti. En ole jaksanut, hyvistä neuvoista huolimatta, kyseistä vaativaa elektoonista sahköteknillistä toimenpidettä suorittaa kesäaikaan. Nyt pakkaskeleillä innostuin kossupäissäni sitä korjaamaan. Puutteellisesta lähinäötä huolimatta kuntoon tuli että napsahti. Olipa kuiten 1.5 vuoden projekti, etoka homma.
      Valot kannattaa pitää kunnossa. Joku viikko sitten puhdistin ajoneuvostani valot ja kilvet kurasta. Auto oli muuten likainen. Oikeasti kurainen. Läksin ajelemaan. Poliisit oli takana ja punavaloa siinä näyttivät. Papereita pyysivät ja puhallus päälle. Kysyin että mikä heitä nyt sattui kiinostamaan? Komissaarius sanoi että pisti silmään puhtaat takavalot ja rekisterikilpi, likaisessa autossa, täytyyhän siinä jotain vilppiä olla sitten muutekin. Niinpä hyvinkin.
      Olipahan autossa eräs vikä, joka harmitti kovasti. 1 ja 2 vaihteilla ei ottanut kierroksia kun 3000 ja sitten rupesi hyytymään. Kulutus nousi n. 1 litralla. viiteen litraan?? Korjasin kyllä tuon vian ostamalla merkkiliikkeestä osat, jotka maksoivat 2.50€. Mikähän saattoikaan olla vikana, tai syynä tuollaiseen tapahtumaan.

      • Itselleni vastaten

        Sehän oli tietysti se etummaisen pakoputken kiinnitys moottori kelkkaan. Onneton kumiläpäre oli ajansaatossa kulunut olemattomiin. Metalli metallia vasten pääsi siinä osat hankaamaan toisiaan, aiheuttaen nakutuksentunnistajalle mieluista melusaastetta. Tämä onneton tunnistelija oletti moottorin nakuttavan, laittaen sytysennakkoa pienemmälle. Näinpä tehot hävisivät 3000 r/min jälkeen. Polttoaineen kulutus nousi sen litran ja hiilijalanjäli on nyt piiiiiitkä kuin nälkävuosi.
        Vuosi sitten pakoputken vaihdatin merkkikorjaamolla. Tilasin putken ennakkoon heiltä ja sanoin että kaikki kumikannattimet laitetaan samalla uudet. Eivät sitten tätä kumia olleet uusineet. Tosin jouduin autotallissa parsimaan sitä putken laittoa pariin kertaan itse. Imeellistä ettei merkkikorjaamolla hommat saatu kerralla kuntoon. No, enpä tuota itse ollut tekemässä ( toim. huom. ).
        Enkä uskaltanut lähteä tuota vikaa korjaamolle arvuuttelemaan. Olisivat ekana vaihtaneet nakutuksentunnistajan sitten ohjainlaitteen, ilmamääränmittarikin tulee mieleen. Ja tietysti imusarjan paineentunnistin. Kyllä alipainetta ei ole olemassakaan, on vaan paine eroja. Pienenä viisautena tuo tulkoon kirjattua tähän oikein ylös.
        Niinpä siten tämäkin selvisi, että on sillä ihmeellinen voima ja vaikutus. Läpinäkyvänä juomana.


    • control unit lights

      Eikö valoja saa itte enää laitta päälle, vittuuu mitä controllii?

    • ReijoSetä

      Ajovaloautomatiikka säästää polttoainetta kyseisessä laatutuotteessa. Mikä on nykyisin korjaamoilla käytössä olevilla laitteilla oivallisen helppoa todeta.

    • ReijoSetä

      Sehän se, huolettomuus osamimisoikudella tuotteeseen elkkä kulutustavaraan tahikka autoon. Hokasin tai huomasin tuossa viikko sitten Essolla kahvilla ollessa katsastusaikaa katsellessa että on nimittäin viimeinen päivä nyt laillisesti ajella. Heti olin suuntaa lähimmälle katsastuskonttorille, siellä ei ollut aikoja enää. Suuntasin konttorille jossa olen aiemminkin käynyt, kello oli jo 15:34 kun kohteeseen pääsin. Laitoin paperit tiskiin ja samoin että uusitaan nämä elikkä lyö liema paperiin. Eipä ollutkaan näin yksinkertaista tämä homma, ensin otti rahoja, sitten sanoi että ota kahvia tuolta ja odottele. Yksityinen asema, työaika oli jo lopullaan mutta kun asiakas tulee niin kyllä homma hoidetaan. Hirvitti seurata tapahtumia. Pakokaasuista ei meinannut alkuun tulla yhtään mitään, kuitenkin pienen kaasuttelun jälkeen arvot olivat ok. Joo, joutuuko ostamaan kohta katlysaatorin. Takajarutkin oli hahmollaan etteikö siitä hylky tullut, 3% tehoerosta. Täytyy korjata, mihin en tarvitse neuvoja, koska olen mekaanisen suoritteen suorittaja enemminkin kun tuollaisen enempi henkellisen sähkö onkelman säätäminen, kirjoitusvirheineen ja ydynanavireineen. Noin tuohon tuli piste laittettua. Lähetään paikalliseen, nyt heti!
      Ai niin, vielä ajoneuvollansa kykenee vuoden ajelemaan. ehkä laitan mainoksen asiallisesta konttorista?

    • Töttörööneinen

      Mitäpä tässä huokaillessa. Aamuaurinko ihanasti antaa säteitään huoneistoni huoneen ikkunasta säteitään kossukola, jäillään, olevan lasin hikoilevaan pintaan. Mistä ahnaasti otan hillittyjä siemauksia vietäen rauhallista vappuaamua. Kaunis näky on tuo, nyt on lasi tyhjä sekä kossukin loppu. lantrinkia on vielä, mutta sitä ei kehtaa tämmöisenä intoilijana raakana juoda. Näin torille ajaa jälleen viattoman Corsan kuljettajan ehkäpä juopottelemaan ja puhumaan säädyttömiä juttuja. Kuitenkin asiaa syvällisesti pohdittuani päätin että otan tikikameran pykälään ja ikuistan, mikäli humalatani pystyn, kaupunkimme vappu meinikiä. Laittaen kuitenkin 0,2 litran pakastimessa olleen kossupullon kameran alle, häntä jäähdyttämään. On tutkittu ja todettu että muistikortin vyysillinen kohina lisääntyy mahottomasti lämpötilan noustessa. Silläpä tämä jäinen kossupullo tapilisoi kamran lämpötilan optimaaliseksi tämän epätoivotun kohinan suhteeseen. Kun tämän putelin terminen vaikutus on olematon, mitäpä tuota kantamaan olalla. Senhän voi heittää roskiin? Vitsi. Saattaahan tuon juodakkin ettei piojätepuhdistamo mene sekaisin.

    • ReijoSetä

      Tempunsa teki, Corsa minulle. Taisipa päästää ns. kylmän pierun. Keväällä katkesi käsijarruvaijeri. Laitoin uudet vaijerit ja takajarrukengät häneen. 50€ Motonetistä hyllystä löytyi kaikki. Pari viikkoa sitten alkoi latauksenvalo palamaan. Ad-varaosilta vaihtolaturi tilalle, tällä korjautui. Aikamoinen vaihtaminen on muuten laturissa, tunti purkamista toinen kasaamista Taipumattomalla vartalolla autotallissa. vähillä työkaluilla. Ohjauspyörän asentokin oli muuttunut varttikierroksen entisestään, suoraan ajaessa. Aamulla kävin uudet laakerit ostamassa. Kotiin ajaessani takana ajanut tuli rinnalle ja viittilöi pysähtymään. Kertoi että tuo vasen takrengas on kallellaan välillä oikealle ja vasemalle. Ajoin talliin auton otin renkaan irti. Yllätys yllätys, takatukivarsi oli ruostunut puoliksi poikki, revennyt.
      Taka-akseli olisi nyt uusittava. Taitaa olla seuraava reissu Corsalla palolaitoksen harjoitteluautoksi tai paaliin.

    • Reijo-Setä

      Purkaamolle meni tämä vanha sotaratsu. Hinuri kävi sen hakemassa. Uusi auto on jo hankittu, sen kanssa on sitten opeteltava elämään. Aikansa kutakin, sanoi pässi kun päätä leikattiin.
      Ooppeli on tämä uutukainen 07 Astra. Tiiseli Z19DT. Tästä pitäisi sitten kysellä, ellen kaikkea jo tietäisi, Hänen tekniikastaan sekä elektroniikastaan.
      Vaatimattomuus kaunistaa, sanotaan.

      • vanhalintta

        Loppuun ajetun nokivasaran saivat sulle myytyä!


    • ReijoSetä

      Nokivasara joo. Käsijarruvaijerin jouduin laitttamaan 40€. Laturi poksahti 145€. Hehkutulpat uusin 35€. Akku hyytyi 100€. EGR-venttili täytyi uusia 40€. Esihehkutuksen ohjainyksi kön uusin 38€. Ilmastoinni kopressori uusittu 0€, sen maksoi myyjäliike. Jakopään uusinta 87€, vielä on tekemäättä kerään rohkeutta asian hoitamiseksi.
      Ajovaloautomatiikka nykyisessä ajoneuvossa toimii.

    • Anonyymi

      Melkein kohtuutonta on tunnustaa. Kierrätystä ja sun muuta kannatan aina. Uudempikin Opelini on lähellä loppuoistettään. Uus akku ja kaikki.

    • Anonyymi

      Menee tuo Astra kohta romuttamolle. ........

    • Anonyymi

      Astra on mennyt jo romikseen. Ajo-oikeuttakaan ei enää ole. Onko laulut laulettu ja pelit pelattu. Corsa sekä Astra olivat hyviä autoja, perikunnan tosin. Hyviä kuitenkin.
      Ehkäpä tämäkin viestiketju päättyy tähän.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1796
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1714
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      105
      1564
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1531
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      17
      1387
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe