Oma kokemus rivieralta vol. 2

kokenutmatkailija

Aloitin tämän keskustelun Nizzan kokemuksestani 2008:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/5657979

Sain keskusteluun paljon asiattomia kommentteja, nyt olen kumminkin asunut kahdessa maassa täällä Nizzan lähettyvillä ja voin sanoa pitäneeni Mentonista ja Cannesin keskustasta, jotka ovat todella siistejä alueita Nizzaan verrattuna.

Viihdyin paremmin näissä kahdessa paikassa koska 1. kuten mainitsin niissä on siistiä ja Cannesissa roskaamisesta saa sakon toisin kuin Nizzassa 2. Mentonissa ja Cannesissa oli halvemmat hinnat kuin Nizzassa etenkin kauppojen ja ravintoloiden osalta, etenkin Cannesin ruokakaupoissa on halvempaa kun Suomen ruokakaupoissa 3. Englantia puhuttiin jonkin verran, kerroin kokemuksestani aiemmin ollessani Nizzassa 2008 jolloin olin 18 vuotias enkä puhunut sanaakaan ranskaa, joten en saanut tilattua ravintolasta mitään kun siellä minulle puhuttiin ranskaa jolloin kielimuuri tuli vastaan ja sen vuoksi jouduin käymään Mcdonaldsissa. Yhdessä kenkäkaupassa myyjä myös toi tahalteen minulle eri koon kenkäparin sen takia etten osannut puhua hänelle ranskaa. Viihdyn itse kyllä paremmin paikoissa joissa osataan edes hieman englantia. 4. Jokaisella saa olla oma mielipide ja kokemuksia on erilaisia, annetaan kaikkien matkustaa minne mieli tekee ja annetaan kaikilla olla ne omat kokemukset oli ne sitten huonoja tai hyviä!

3

522

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Osa-aikanizzalainen

      Hei kokenut matkailija. Hienoa, että et lopullisesti hylännyt Rivieraa kurjista ensikokemuksista huolimatta! Ensi visiittisi majoitus taisi olla kehnoimmasta päästä. Kyllä silloin loma on pilalla.

      Itse olen Nizzassa miltei yhtä paljon kuin Helsingissä ja viihdyn. Helsingissä romanikerjäläisiä lienee enemmän, samoin sosiaalitapauksia on katukuvassa runsaammin. Eikä Ranskassa Helsingin tapaan ole öriseviä juoppoja liikennevälineissä tai kadulla.

      Saamastasi olemattomasta englanninkielen palvelusta tuli mieleeni oma kokemus Italian puolelta. Tarjoilija puhui niin huonoa englantia, etten saanut selvää. Ettei vain olisi sinullekin ranskalaiset luulleet puhuvansa englantia, mutta ääntäminen oli pielessä.

      Muuallakin kuin Nizzassa saattaa törmätä mainitsemiisi hieman typeriin myyjiin, jotka eivät osaa palvella. Kannattaa kaihtaa sellaista kauppaa jatkossa. Suomalaisen on toisaalta joskus vaikeaa muistaa hymyillä ja ladella ranskassa tavallisia kohteliaisuuksia, jotka eivät meiltä luonnostaan tule. Siksi saattavat kokea meidät epäkohteliaiksi.

      Nyttemmin mainitsemassasi Garibaldin kupeessa olevassa ruokapaikassakin taitaa jo saada palvelua englanniksi. Se on yksi suosikkipaikoistani, sillä sieltä saa hyvää soccaa - halpaa ja ravitsevaa paikallisruokaa.

      Nizzan rantakivet kuuluvat oleellisesti kaupunkikuvaan. Olen keväällä nähnyt kun uusia kiviä kärrätään autolasteittain rannalle kun valmistaudutaan uuteen kesäsesonkiin. Niitä ei kai siellä luonnostaan olisi paljonkaan. Siihen saattaa olla jokin rationaalinen syy - ehkä helpompi pitää puhtaana tai pysyy paremmin paikoillaan kuin hiekka?

      Kaiken kaikkiaan kaupunki on positiivisen maineensa ansainnut. Koirankakkaista katukuvaa lukuunottamatta Nizza on varsin siisti, joskaan mikään ei taida siisteydessä ja turvallisuudessa voittaa Monacoa. Ja valitettavasti Nizzan julkiset liikennepalvelut ovat hinnoittelua lukuun ottamatta ala-arvoisia. Suureen kaupunkiin mahtuu myös paljon ongelmia, joita olit joutunut näkemään heti kättelyssä.

      Mutta tavalliset nizzalaiset ovat mukavaa väkeä. Kokemukseni mukaan meihin suomalaisiin suhtaudutaan myönteisesti. Yllättävän usein kuullessaan meidän puhuvan kieltämme, paikalliset ovat kyselleet mitä kieltä se on ja ovat olleet aidosti kiinnostuneita.

      On vain hyvä, että turistit puhuvat huomaamistaan epäkohdista, varsinkin jos viesti vielä sattuisi menemmään päättäjille asti. Totuus on, että Nizzalle olisi katastrofi, jos rahaa tuovat turistit hylkäisivät sen. Ihan varmasti he haluavat turistien viihtyvän ja tulevan uudelleen.

    • ei iske

      Tulin juuri Nizzasta eikä ikävä tule! Kerjäläisiä ja muita onnettomia tapauksia on kaduilla ihan taatusti enemmän kuin Helsingissä. Ehkä öriseviä juoppoja ei niin paljon, mutta selkeästi narkkeja ja niitä kerjäläisiä huumattuine lapsineen kaduilla enemmän.
      Ranskalaiset eivät ole mitään erityisen ystävällisiä turisteja kohtaan, vaikka tosiasia on, että Nizzakin olisi pulassa ilman turisteja.

      Olen samaa mieltä, että Cannes-Menton- Antibes ovat paljon siistempiä paikkoja. Olen rannikolla muutaman kerran pyörähtänyt ja nyt tosiaan viikon.

      Ja juu, olen matkustellut euroopassa ja sen ulkopuolellakin eli vertailukohtia on...

      Mutta onneksi maailmaa riittää ja jokaiselle löytyy mieluinen matkailumaa :)

      Nizzan rannat ja promenade des anglais on kyllä kaunis, ja kauniit ilmatkin vielä sattuivat. Mutta ei vaan iskenyt Nizza tällä kertaa.

    • Le fräääns

      Kävin kans nizzassa tuossa toukokuun lopussa ja vaikka ihan kiva kaupunki onkin niin tykkäsin silti enemmän Cannesista. Nizza on ehkä shoppailijan kannalta selkeämpi mutta Cannes taas oli mun mielestä kauniimpi ja viihtyisämpi. Sen lisäks Antibes ja Juan-les-Pins on kyllä paikkoja joihin kannattaa ehdottomasti tutusta! Ite ainaki tykkäsin todella paljon :) Monaco on kans tosi kiva, mutta aika kallis. Satuttiin olemaan siellä just pari päivää ennen Monacon GP:tä mikä pikkasen ehkä rajoitti liikkumista. Mut kaiken kaikkiaan Riviera on tosi kivaa aluetta! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10646
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3023
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1646
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1458
    Aihe