Huijaus Cannesissa

varoituksena

Hei kaikki Cannes Bocca kylään lomalle suuntaavat varokaa African Sushi -nimistä pientä ruokakauppaa, siinä tehtaillaan pankkikortin kopioimista ja sitten nettipankkirikoksia, kokemus on tältä keväältä ja paikallista poliisia asia ei kiinnostanut

11

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerro tarkemmin

      mitä teille tapahtui ja mistä on kyse.

    • enpuhuranskaa

      Pankkikortin kopioiminen african sushi nimeen naamioidussa kaupassa joka oli oikeasti pieni ruokaputiikki, töissä oli nuori ranskalainen nainen eikä huijausta osattu edes odottaa, paitsi että nainen vaikutti hieman tylyltä, toisinaan taas tekopirteältä ja epäsiistiltä (yöpaitamainen toppi päällä 13 asteessa ja tukka sutastu epäsiistille puolinutturalle). Cannesin ja Mentonin poliisi eivät asiasta piitanneet, ensimmäisessä suhtauduttiin erittäin tylysti ja kohdeltiin kuin rikollista vaatien omaa passia näytille, toisessa ei edes kysytty passia ja juoksutettiin poliisiasemalta toiselle kunnes lopulta yksi poliisi totesi että hänenkin mielestään se asema on huono ja etteivät he voi tehdä mitään.

    • faktaa esille

      Sorry, mutta tarinasi on kovin epäselvä ja epämääräinen. Mistä tiedät ja miten todistat kortin kopioinnin tapahtuneen ja lisäksi sen tapahtuneen juuri ko. paikassa?

      Miten poliisit voivat reagoida jos heillä on yhä vähän faktaa käsillä kuin tässä ketjussa kertomasi epämääräisyydet?

      Mitä taasen tulee paikallisten poliisien toimintatapoihin, niin tuolla seudulla mentaliteettiin ei yleensäkään kuulu kanistelevat tavat ja puhetyyli, eikä Ranskassa laajemmnkaan vaikka sympaattistakin väkeä löytyy.

      Ps. Olisi suotavaa käyttää yhtä nikkiä per ketju. Ajatellaan jos tästä ketjusta muodostusi pitkä, niin pian kukaan ei saisi selkoa kuka kirjoittaa ja kenelle.

      • varoituksena

        Suomen pankista ilmoitettiin että kortti suljettu väärinkäytöksen ja kopioinnin takia, suljettiin lopullisesti. Jos ei viikon aikana tee mitään muita ostoksia kun ostokset yhdessä ruokaputiikissa kortilla niin on täysin selvää missä kortin kopiointi tapahtui. Mutta sinä voit täysin vapaasti mennä testaamaan omaa korttiasi samaan kauppaan. Jos on selvillä kauppa, sen osoite ja kuittikin niin luulisi että asialle olisi jotain tehty myös Ranskan poliisin osalta mutta onneksi sentään Suomen pankissa oltiin fiksuja ja estettiin kortin käyttö näin. Ko. kaupassa oli kortin kopiointilaite tiskin alla.


    • faktaa esille

      >> Jos ei viikon aikana tee mitään muita ostoksia kun ostokset yhdessä ruokaputiikissa kortilla niin on täysin selvää missä kortin kopiointi tapahtui.

      Täysin mahdoton sanoa varmuudella, sillä useinkin korttikipioinnneissa tarkoituksellisesti kopioitua korttia useinkin aletaan käyttää vasta paljon myöhemmin, jotta kopiontipaikan arvioiminen tulisi mahdollisimman vaikekasi ja toisinaan / useinkin myytynä verkostojen kautta aivan toisiin maihin.

      >> Ko. kaupassa oli kortin kopiointilaite tiskin alla.

      Onko tämä omaa avauksen jatkotarinaasi vai rikospoliisin ratsauksen tuloksena selvinnyt asia? Miksi kerrot siitä vasta nyt ja ilman mitään faktaerittelyä.

      Hyvin harvat kaupiaat kopioivat kortteja, sillä kiinnjäämisen riski on todella suuri ja jäljittäminen eri tietoja ja eri korttikavalluksen uhrien historiikkitietoja risteyttämällä varsin helppoa.

      Useimmat ellei liki kaikki korttikopioinnit ovat liikkuvaa ja jatkuvasti eri kohteisiin siirreltävää huomaamatonta materiaalia. Keskeisiä paikkoja ovat polttoaine / huoltoasemien maksuautomaatit ja pankkiautomaatit johon hyvinkin ammattimaiset ja taitavat rikolliset asentavat sofistikoituja laitteita.

      >> ... luulisi että asialle olisi jotain tehty myös Ranskan poliisin osalta mutta onneksi sentään Suomen pankissa oltiin fiksuja ja estettiin kortin käyttö näin.

      Omituista itsesäälisen sekaista vaikerointia.

      Ranskan poliisi on hyvin harjaantunut ko. asioissa, sillä Ranskassa korttihuijaksien määrä ja taso ovat aivan toista kuin Suomessa.

      Ranskan pankeilla puolestaan on omille asiakkailleen hyvin tehokas ohjelmsto ja yksiköt valvomasa korttien käyttöä. Heti kun jokin asiakkaan normaaliprofiiliin poikkeavaa havaitaan, yksikkö ottaa yhteyttä asiakkaaseen ja tarvittaessa sulkee kortin nopeasti ja lähettää asiakkaalle uuden.

      >> Suomen pankissa oltiin fiksuja ja estettiin kortin käyttö näin.

      Fiksu kortinkäyttäjä riitävän vahavan epäilyn vuoksi ottaa itse viipymättä yhteyttä pankkiinsa ja pyytää kortin sulkemista ja lähettämään uuden tilalle. Hänellä on luonnollisestikin matkassa valmiiksi mukana tarvittavat yhteustiedot.

      Suomen pankki ei ole korttien sulkija vaan se pankki jossa asiakas on asiakkaana, vaikkapa Nordea.

      Sorry vain, mutta tarinasi ovat edelleen kovin epämääräisiä ja ristiriitaisia. Pastiksen voimalla?

      Täällä netissä kuka tahansa voi kertoilla mitä tahansa.

      • kivaollailkeä?

        Vietätkö sinä lomasi pastiksen voimalla vai? itse en juo alkoholia ja olen asunut monessa eri maassa, tämä Cannes La Boccan kylä on ainoa jossa olen tullut huijatuksi ja kortti kopioitu. Koskaan minulta ei ole varastettu mitään, kokemusta löytyy niin Italiasta, Espanjasta, Ruotsista, Saksasta kuin monista muistakin maista. Olen myös ollut Napolin ja Palermon juna-asemilla yöaikaan mutta tähän mennessä mitään ei ole edes yritetty viedä, liekö tuurista kii. On tosiaan harmi huomata että jollain muulla on ikävämpi kokemus Cannesista? mutta hyväksy tosiasia. Tosin tapahtuuhan näitä korttien kopioimisia myös Suomessa, kai se on tuurista kii. Itse opimme tästä sen ettemme enää osta mitään pienistä putiikeista etenkään kortilla.


    • pelkkääfaktaa

      ">> Jos ei viikon aikana tee mitään muita ostoksia kun ostokset yhdessä ruokaputiikissa kortilla niin on täysin selvää missä kortin kopiointi tapahtui.

      Täysin mahdoton sanoa varmuudella, sillä useinkin korttikipioinnneissa tarkoituksellisesti kopioitua korttia useinkin aletaan käyttää vasta paljon myöhemmin, jotta kopiontipaikan arvioiminen tulisi mahdollisimman vaikekasi ja toisinaan / useinkin myytynä verkostojen kautta aivan toisiin maihin."

      EN tehnyt ostoksia viikon aikana missään muualla kun yhdessä ja samassa ruokaputiikissa, koska majoitus oli kaukana Cannesin keskustasta sivummalla Cannes La Boccassa. Kopiointiasia on täysin varma, sillä en ostanut kortilla mitään muuta. Ruokaputiikissa oli töissä nuori ranskalainen nainen mutta African sushi -nimen takana häärivät ilmeisesti afrikkalaiset tai jokin järjestäytynyt rikollisliiga kuka ties. Ranskan poliisia asia ei kiinnostanut mutta onneksi Suomessa älyttiin heti sulkea kortti. Kuten kerroin se kauppa ei todellakaan ollut mikään virallinen ruokakauppa vaan pieni torimainen ruokaputiikki jossa oli epäsiisti ja sekavan oloinen myyjä töissä joka hortoili pakoon hyllyjen väliin aina kun asiakkaita tuli kauppaan. Ranskalaiset eivät ostaneet siitä kaupasta mitään muuta kun vihanneksia kolikoilla. Meille Cannesin poliisikonttorissa toimistotyöntekijä/poliisinainen sanoi ettei hän voi tehdä asian hyväksi mitään vaikka tämä tapahtui samalla kadulla ja työntekijä oli varsin tympeä. Sitten menimme Mentonin poliisiasemalle jossa meitä juoksutettiine edes takas kahdella eri poliisiasemalla ja lopulta yksi poliiseista sanoi meille itse että se asema on huono ja kehotti meitä menemään vielä Nizzan poliisiasemella, minkä koimme turhaksi kaiken tämän jälkeen olimmehan jo kahdessa käyneet ja lomakin oli jo loppumassa.


      Kuten kirjoitin voit aivan yhtä hyvin matkustaa kaikkine kortteinesi Cannes La boccaan (sivulle Cannesin keskustasta) ja testata niitä samassa kaupassa, onhan sen nimi nyt täällä selvillä tervemenoa. Harmi ettei mikään paikka ole täydellinen kuten olet ehkä erehtynyt luulemaan omilla lomillasi. Hienoja maisemia löytyy mutta täydellinen ei ole mikään Välimeren maa, itse olen asunut Välimerellä ja viettänyt Ranskassakin monia viikkoja.

    • faktaa esille

      Sorry, mutta pitkissä ja ristiriitaisssa litanioissasi ei todellakaan ole mitään faktaa eikä logiikkaa väitetyn kopioinnin todisteeksi, ei mitään mihin voisi tarttua.

      Ei edes sitä miten väitetty kopiointi olisi käynyt ilmi, miten ja missä kopioitua korttia käytetty ja millaisilla summilla.

      Ymmärrän hyvin, että poliisitkin ovat joutuneet nostamaan kätensä pystyyn tarinoidesi kanssa.

    • onkovaikeauskoa

      faktaa esille: kokeiltiin nostaa kortilta rahaa Cannesin keskustassa mutta se ei enää onnistunut ja sen jälkeen soitimme pankkiin josta sanottiin että kortti on jouduttu sulkemaan rikoksen yrityksen takia jonka jälkeen menimme useaan eri kaupunkiin Rivieralla tekemään ilmoitusta poliisille mutta Cannes la boccassa poliisiaseman nainen sanoi ettei voi tehdä asialle mitään (kortin kopioimisia tapahtuu ilmeisesti niin paljon) ja hän sanoi ettei voi auttaa mitenkään eikä häntä kiinnostanut missä rikos tapahtui. Sitten menimme Mentoniin jossa juoksutettiin kahdella eri poliisiasemalla koko päivän ajan (olisi ollut tärkeämpääkin tekemistä) kunnes lopulta yksi poliiseistä myönsi etteivät voi auttaa mitenkään. Kuten kerroin kortti ehdittiin sulkea ennen kuin rikosta ehti tapahtua ja pankki sai tiedon että oli yritetty tehdä rikos netissä. Koimme myös muuta huijausta loman aikana majoituksen osalta.

    • en kestä

      Lauseet erotetaan pisteillä.
      Kappalejako helpottaa lukemista.
      Pilkkuja saa käyttää.

      Olis aika jännää kun kaikki kirjottais tajunnan virtaa se olis aika tajutonta virtaa tietsä ja sitten kukaa ei sais mitää selvää mistää ja tollee sit me oltiin ja sit ei oltu ja kauheeta oli joka puolella.

    • Ella8

      Hei!
      Lopeta jo tuo vähätteleminen. Halusin vaan varoittaa pankkikortin kopioinnista.Ei ole mukavaa jatkaa lomaa ilman korttia ja ilman rahaa varsinkaan kun ei ole sukulaisia jotka voisivat auttaa lähettämällä rahaa.
      Onneksi lähetystö auttoi hädässä ja lainasi rahaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      249
      2405
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      65
      1585
    3. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      73
      1376
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1275
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      161
      1192
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      95
      1122
    7. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      87
      978
    8. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      79
      951
    9. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      57
      922
    10. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      98
      810
    Aihe