Passatin myynti

Kokematon omistaja

Mihin ja miten ja millä hinnalla voi myydä farmari-passatin?
Auto on vm. 2004, 2,0 l, trendline, ajettu 204 000 km
.En ymmärrä autoista mitään, mutta en tarvitse sitä, mutta siitä saatavalle rahalle olisi käyttöä.
Ongelma on, että se ilmoittelee nyt määräaikaishuollosta, johon ei ole yksinhuoltajalla varaa.
Renkaat on peltivanteilla, ja katsastettu juuri.

Osaako täällä joku neuvoa, mitä pitäisi tai miten pitäisi toimia, että siitä pääsee eroon?

6

193

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sepeteus2

      Nettiautoon vain myyntiin hyvien kuvien kera, jos uskallus riittää paperihommiin, koeajon järjestämiseen yms.

      Paperihommissa 2 tärkeää täytettävää lomaketta ovat

      a) Rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa
      - jää ostajalle
      - ostaja tällä rekisteröi auton nimiinsä 7 vrk sisällä kaupanteosta, jolloin pakollinen liikennevakuutus ja ajoneuvovero sinun osaltasi katkeaa automaattisesti (vapaaehtoinen kasko sen sijaan ei!)

      b) Luovutuskirja
      - jää MYYJÄLLE!!
      - esim. TraFi:n tai monien vakuutusyhtiöiden nettisivuilta tulostettavissa
      - päivämäärät tärkeää täyttää oikein ja ostajan tiedot myös (henkkarit kannattaa vaatia), koska tällä voit todistaa omistusoikeuden siirtymisen, mikäli uusi omistaja ei syystä tai toisesta rekisteröi ajoneuvoa nimiinsä (saat ajoneuvoverot ja liikennevakuutuksen poikki etkä joudu vastuuseen parkkisakoista, nopeuskameraan ajamisista yms.)


      Senverran nopeasti katselin yleistä hintatasoa, että mikäli kauppoihin haluat päästä, alkaa autosi hintapyyntö korkeintaan 7:lla, liike voisi toki pyytää vastaavasta 8:lla alkavaa summaa. Sitten jos ruttuja, kolhuja ja ruostetta löytyy (pienet naarmut tuossa vaiheessa kuuluvat asiaan), niin siitä tullaan aika helposti alaspäin 6:sen tasolle. Alihinnoittelu ja ylihinnoittelu voivat sitten molemmat yhtä lailla pilata potentiaaliset kaupat...

      • Kokematon omistaja

        Suurkiitos! :)


    • Fakta juttu

      Älä ihan kaikkea usko. Autostasi voit pyytää vaikka 20 teur. Sitä et kuitenkaan saa.
      Myöskään et saa seiskalla (7) alkavaa hintaa liki 10 vuotta vanhasta ja alun kolmattasataa tuhatta kilometriä ajetusta autosta, tai sitten myyt sitä kauan. Myyntihinta tuolle autolle on reilu 4000 eur.

      • sepeteus2

        Hieman voisit selkeyttää ajatuksiasi, kun kerran noin aggressiiviseen sävyyn kirjoittelet. On aivan totta, että tänä päivänä autojen hintapyynnöissä on järjestelmällisesti erittäin paljon ilmaa (lue neuvotteluvaraa), riippuen vähän siitä miten innokas ostaja on kyseisen autoyksilön hankkimaan.

        Senverran kuitenkin väittäisin myyntialaa tuntevani, ettei ole "ihan sama" mitä hintaa tässäkin tapauksessa autosta pyydetään. Mielestäni sen pitää olla mahdollisimman hyvin linjassa kilpailevan tarjonnan kanssa, jotta siitä ei tule mitään ostajaa sekoittavaa tekijää. Siisti auto kuvissa ja suhteettoman matala hintapyyntö tarkoittavat ostajan mielikuvituksesta riippuen epäilystä auton teknisen kunnosta, veroveloista tai mistä milloinkin. Rahapulassa toki moni saattaa alistua myymään huomattavasti hintapyyntöä halvemmalla. Nettiauton ostajissa on paljonkin melkoisia öykkäreitä joilla kuitenkaan ei edes ole varallisuutta uuden hankintaan vaihtoehtona.

        Jos autosta ei ole velkaa, itse antaisin sen tässä tapauksessa mieluumin vaikka olla myynnissä puolikin vuotta, ei se arvo enää mitenkään olennaisesti tuosta tule laskemaan tässä välissä.


    • ---------

      Selkeytä hieman ajatuksiasi ja yritä ymmärtää lukemaasi. Yksinhuoltaja, rahalle olisi tarvetta ja ei ole varaa. Nämä kaikki löytyy kysyjän tekstistä. Eli Suomeksi sanottuna, ei kysyjällä varmasti ole mitään aikomusta roikottaa autoaan myynnissä ylihinnoiteltuna puolta vuotta.

      • sepeteus2

        Itsehän väitit että "voit pyytää autosta vaikka 20 teur". Noh, pääseehän sillä ainakin Nettiautossa naurunalaiseksi, mutta ei saa edes yhtään puhelinsoittoa. On aivan eri asia pyytää samaa hintaa kuin muutkin, ostajan tehtävä on kokeilla kepillä jäätä ja tehdä tarjouksia. En ole missään yhteydessä edes luvannut 7:lla alkavaa summaa saatavaksi, koska kyllähän myyjä viime kädessä omien rahkeidensa (ja sen hetkisen kysynnän) mukaan päättää, millä hinnalla auto pihasta lähtee. Aikamoinen kristallipallo olisi tarpeen, jotta tietäisin etukäteen tulevien yhteydenottojen määrän ja laadun. 204.000 km on tuollaiselle autolle tuossa iässä täysin normaali kilometrimäärä, isolla autolla ajetaan enemmän ja se myös kestää ajoa.

        Sen verran olen rivien välistä lukenut, ettei autosta ilmeisestikään olisi velkaa. Se olisi ainoa järkevä syy myydä auto totaaliseen alihintaan, jos edes velanmaksuun ei ole rahaa ja korot juoksevat. Näinhän tarkka talousmies ostelee nuorilta jupeilta halvalla "lelut" pois yt-neuvottelujen jälkeen... Sen sijaan paikallaan seisova bensiinimoottorinen auto ei hirveästi kukkaroa rasita. Verot ja vakuutukset luultavasti alle 500 eur/vuosi.

        Se, että autoista ymmärtämätön yksinhuoltaja ei halua autoa huollattaa, johtuu uskoakseni siitä, ettei ole täyttä luottamusta siitä, paljonko kustannuksia siitä tulee koitumaan. Määräaikaishuolto ei montaakaan satasta maksa, mutta jos lisäksi tulee "yllätyksenä" jakohihnan vaihtoa, vesipumppua, jarrulevyjä- ja paloja yms. niin tonni ei riitä alkuunkaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      77
      5756
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2516
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1758
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe