Kaihileikkaus

Mami57

Mahtasko täältä löytyä ketään, joka olisi juuri käynyt kaihileikkauksessa? Miten leikkaus tapahtui? Miten leikkaus onnistui? Näkeekö silmällä leikkauksen jälkeen hyvin? Siis kaikkea siihen leikkaukseen liittyvää tietoa. Itse olen jonossa em. leikkaukseen, pitäisi olla tässä loppu kesästä. Olen kyllä lukenut kaiken mahdollisen löytämäni tiedon, mutta silti olisi mukava kuulla em. leikkauksen läpikäyneeltä kokemuksia. Itseni leikkaus jännittää aikatavalla!

23

2855

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • evvvv345

   hei kannattaa tutustua lääkäriasemien kaihisivustoihin, esim Terveystalo tai Silmäsairaalasivuihin joissa tosi yksityiskohtaista kuvailevaa tietoa operaatiosta. . Itsellni palautui näkö hyvin, ennen leikkausta n. -10 ja näin miltei heti esim kännykällä viestitellä. Häikäisy oli pari päivää voimakasta eli tarvitsin sisälläkin aurinkolaseja...Ei kannatta jännittää, ei satu - korkeintaan puudutustipat kirvelevät hieman - kestää per silmä n. 10 min varsinainen toimenpide . Leikkauksen jälkeen pääset kahville =)

  • lokakuu012

   Viime lokakuussa leikattiin molemmista silmistä kaihi samalla kertaa.Kaukonäkö parani,mutta lähelle en näe enää mitään ilman laseja,vahvoilla lukulaseilla pärjään.Elämän laatu parani paljon,nyt pitkästä aikaa näen kesän väritkin kunnolla.Autoilu sujuu taas kunnolla,viime kesänä ei juuri uskaltanut liikenteeseen lähteä.Leikkaus itsessään ei niin kauhean pahalta tuntunut,joskus hammaslääkärissä tuntuu pahemmalta.

   • tarkennusta.

    Tarkoitat "vahvoilla lukulaseilla" varmaan tavanomaisia noin 2,5 vahvuisia. Sellaisethan eivät ole erityisen vahvat.


   • Kaihertaa

    Hei! Mulla samanlainen tilanne, en näe löhelle enää yhtään mitään! Harmittaa, kun lähinäkö oli toimiva ennen leikkausta.
    Mietin, jos peruuttaisin toisen silmän leikkauksen, nyt on yksi tehty ja tulos oli pettymys


   • liisi2
    Kaihertaa kirjoitti:

    Hei! Mulla samanlainen tilanne, en näe löhelle enää yhtään mitään! Harmittaa, kun lähinäkö oli toimiva ennen leikkausta.
    Mietin, jos peruuttaisin toisen silmän leikkauksen, nyt on yksi tehty ja tulos oli pettymys

    Mulla leikattiin toiseen silmään lähinäkö ja toiseen kaukonäkö. (Ennen leikkausta olin likinäköinen) Nyt näen kauas todella hyvin, mutta lähelle huonommasti eli näen kyllä lukea ilman laseja, mutta jos luen pidempään käytän lukulaseja. Kun silmään kaihileikkauksessa laitetaan keinomykiö (vai mikä se on ?) niin se ei enää tarkenna "automaattisestiq" kuten aito silmä vaan aina on joko kauko tai likinäkö. Näin selitti silmälääkäri. Se hyväpuoli on ettei tilanne enää muutu iän myötä eli ei tule ns. ikänäköä vaan tilanne on sama aina.


  • pelottaa1

   Onko tämä ketju mikä kaihi kyseessä? Se jossa mykiö samentuu ja se vaihdetaan keinomykiöön vai se toinen kaihiksi sanottu jossa tehdään reikä jotta paineet alenee? Harmaa/viher kuinka päin ne menee?

   Itse pelänny molempia, paineet yläkantissa mutta ei edes lääkehoitoa vielä ole ja jos jotain verkkokalvon laserointia tulee joskus olen ymmärtänyt se aiheuttaa harmaakaihin eli mykiö samenee.

   • pelottaa1

    Niin itsellä on lähelle 3,25 ja kohta haettava vahvemmat, olen 47v, eli mikähän oli tuo vahvat lukulaist kommentti? Kuinka vahvoja voi olla? Itseä sekin huolettaa olen vasta 47v ja koko ajan lähinäkö huononee.


  • Mami57

   Nyt leikkauksessa käyty. Leikkaus kesti n. 15 min kaikkine toimenpiteineen. Jos joku kysyy sattuiko, niin ei sattunut mutta tuntui kyllä epämielyttävältä! Aamulla klo 10 leikattiin, niin illalla vasta aloin nähdä muutakin kuin ns. "likaisen muovikalvon läpi" Nyt parin päivän päästä maailma on tosi kirkas ! Välillä leikatussa silmässä välkkyy ja tuntuu sellasta vipinää, mutta luultavimmin kuuluu vielä asiaan. Silmän seutu on vielä hiukan turvoksissa. Nyt vain tippoja tiputellaan ja odotellaan mitä tuleman pitää :)

  • faktaa ei fikitota
   • puoskarointia.

    Toi "tohtori" Tolonen pitäisi pysäyttää. Ihme pelle. Kaikkea sitä rahanahne tekee.


  • hei vaan

   Mami57, Minulla oli harmaa kaihi toisessa silmässä ja toisessa paha taittovirhe.Minut leikattiin kaksiviikkoa sitten päivälleen.Minä myös pelkäsin todella paljon,mutta ei hätää kaikki meni ihan hyvin. Leikattiin (yksityisellä)kun olisin muuten joutunut odottamaan vaikka kuinka kauan.Molempiin silmiin laitettiin tekomykiö ja näen tosi hyvin.Luultavasti saan kuitenkin lähilasit,nyt on vain tuommoiset halvat lasit kun seuraavan kerran menen lääkärille n.kk kuluttua niin sitten se näkee tarviinko.Nyt kirjoita tätä ilman laseja näen joten kuten ilman jos on valoisaa,mutta ei mua harmita jos tulee lukulasit, näempä kuitenkin kauas hyvin.

   • ihan näin

    Leikattu toinen silmä, Näkö 1,0 eli paras mahdollinen.
    Lukulasit "tiimarista" no sitä ei ole mutta jostain marketista.
    Kun sovitat,niin ota hyllystä vaikka iltapäivälehti ja katso millaisilla laseilla näät tekstin parhaiten.

    Kauas näät hyvin ja esim autoilusta tulet nauttimaan.


  • kaihi0

   Te joilla leikattu molemmat silmät samalla kertaa kuinka pian leikkauksen jälkeen olette esim. pystyneet ajamaan autoa? Ja näkö ja vointi muutenkin palautunut ns. normaaliksi?

   • NAT-***

    1kk jälkeen silmälääk. tarkastus. Lasimääräys toimitusaikoineen.

    1kk 1viikko

    Mutta periaatteessa viiko leikkauksen jälkeen.


   • PekkaTöpöhäntä44

    Silmien tarkistus ja mahdollinen lasimääräys 1kk kuluttua.
    Hyvä näkö 4pv kuluttua leikkauksesta.
    Pyysin "KAUKONÄÖN" sen sain, lähinäköön 8€ lasit marketista.
    Leikkausaika vas 14min oik 12min.
    Leikkaus: vasen silmä ensin 6kk kuluttua oikea silmä.
    Hinta 90€/silmä=180€
    Yksityslääk.tarkastus 90/silmä= 180€ Kelalta takaisun yht noin 50€.

    Ostin autolla ajoa /lievää hajataittoa vuoksi lasit heijastamattomilla pinnoilla.
    Täytyy sanoa, että nyt näkee ja hyvin.


   • NäköV1O1

    Seuraavana päivänä.


  • parsakaalipussi

   Menkää kaihileikkaukseen ja nauttikaa sen jälkeen autolla-ajosta. Auton hanskalokerossa yhdet 2,5 tiimarit, kotona tietokonepöydällä toiset.

   Ajokortistakin poistui teksti "käytettävä silmälaseja".

   • F76OpL

    Vertaan hammaslääkärissä käyntiin. Harmiton 15min/silmä "kärsimys", yhtään ei satu, kaikki kun lastenleikkiä. Tuloksen huomaa 2-3pv kuluttua, kun lähtee ulkoilemaan ja näkee joka neulasen havupuussa.


  • Anonyymi

   Olin juuri silmäaseman sairaalassa. Leikkaus yhteen silmään sujui hyvin kivuton ja toipuminen kivuton. Täytyy vielä toinen silmä leikata.
   Minulla oli selvä näön heikkeneminen, joten tarvitsin todella jonkin toimenpiteen.
   Nyt olen viikon verran pannut 4 kertaa päivässä antibiootti- ja kortisoni tippoja, mutta tulen toimeen vanhoilla laseillani. Minä en halunnut välttämättä eroon laseista, koska olen käyttänyt aina laseja, mutta nyt jälkeenpäin olen miettinyt olisiko samantien kannattanut ottaa sellainen vaihtoehto. En tiedä olisiko se ollut edes mahdollista. Minulle tehtiin -2,5 linssinen ratkaisu. TV:n tekstejä en nyt vielä näe ilman laseja. Olen yrittänyt katsoa miten näkö muuttuu,: keltaisuus vähenee, ääriviivat terävöityvät mutta jotakin epämääräisyyttä voi siinä olla, mutta on vaikea arvioida , kun toinen silmä ei ole arviossa mukana, Kyllä antaisin huippuarvosanan toimenpiteestä.

   • Anonyymi

    Yksityisellä puolella saa sellaisen leilkauksen, missä asennetaan vahvuudet mykiöön ja ei tarvitse silmälaseja lainkaan. Maksaa enemmän, mutta säästyy lasirahat ja lasien kanssa sählåily. Julkisella puolella ei saa, edes rahalla.


   • Anonyymi

    Kuka silmälääkäri leikkasi teidän silmän Silmäsairaalassa. ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuka silmälääkäri leikkasi teidän silmän Silmäsairaalassa. ?

    Haluaisin myös kuulla silmäsairaalan lääkäreistä. sekä myös eri paikkakuntien silmäsairaaloista, onko yhtä hyvä hoito riippumatta paikkakunnasta?
    Kiitos!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tämäkin vielä! Steppi suviseuroissa

   Nyt on maailmankirjat sekaisin, En ollut uskoa silmiäni. Selvänä teltassa lauloi muiden mukana.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   177
   6704
  2. Kiinteistökuningattarelle satelee nyt tuomioita oikein urakalla

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008926919.html TELEVISIOSTA kiinteistövälittäjänä tunnetuksi tullut Kaisa Liski sai yhden vuoden ja kahden kuukaude
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   2486
  3. Puolangan Porukka. Kuulkaas tämä.

   Hyvää iltaa hyvä Puolangan herrasväki. Kertokaa minulle mistä löydän Puolangalta vastusta niinsanotusti tanssimaan nurkan taakse! Olen saanut tarpeeks
   Puolanka
   54
   1299
  4. Ei tiemme enää kohtaa

   Joten älä odota, että ilmestyisin elämääsi. Se, mitä on tapahtunut on mennyttä, eikä sitä enää saa takaisin. Voi olla, että et näe minua pitkään aikaa
   Ikävä
   75
   1160
  5. Pysyt hyvännäköisenä pitkään

   Mulla on sellainen sormituntuma, eli monia hyviä syitä sanoa sinusta noin. Pidät huolta itsestäsi ja varmaan myös muistakin siinä ohessa. Sinussa on p
   Ikävä
   46
   1080
  6. Martinan uusin hirvitys

   Nyt on järkyttävät hopeiset paljetti shortsit jalassa. Mistä se löytää noita hutsahtavia vaatteita. Luuleeko näyttävänsä nuoremmalta, vaikka vaikutus
   Kotimaiset julkkisjuorut
   105
   1049
  7. Suomi on allekirjoittanut NATO:n liittymissopimuksen

   Tätä hetkeä on odotettu: Nato-maat allekirjoittivat tiistaina aamupäivällä Suomen ja Ruotsin liittymispöytäkirjat. ”Yhdessä olemme vahvempia”, Haavi
   NATO
   142
   993
  8. En mä jaksa enää uskoo

   Meihin... Ei me tulla enää ikinä näkemään uudelleen niin se vaan on. Toivottavasti molemmat löydetään vielä rakkautta.
   Ikävä
   88
   964
  9. Martina on kova vaihtamaan juhannusheilaa

   2018 -Hannes 2019-Stefu 2020-Palomies 2021-Pikkarainen 2022-Tanskalainen lippis mies Ihan sairasta kun ei yhtään pysty viettämään aikaansa vain laste
   Kotimaiset julkkisjuorut
   183
   881
  10. Body count

   Sanotaan että miehellä tulevaisuus ratkaisee ja naisella menneisyys kun etsitään oikeasti vakavaan parisuhteeseen toista. Jos naisella paljastuu oleva
   Sinkut
   239
   866
  Aihe