Tunkkainen haju välikatossa

Nainen kuten arvasitkin

Ostimme vm -77 loivakattoisen tiilielementti talon muutamia vuosia sitten. Kuntokartoituksessa kehottivat tekemään päätykolmioihin tuuletusritilät. Kun ei ollut minkään sortin tuuletusta saati sitten tarkastusluukkua. Nyt on sitten vastikään sekin tehty.

Ongelmana on se, että siellä on järkyttävän tunkkainen haju, jonka voi haistaa pihalle saakka. Kävin ryömimässä erittäin matalassa tilassa taskulamppuineni, enkä havainnut mitään hälyyttävää. Kattolaudoissa tummaa pintaa, mutta kaikkialla ihan kuivaa ja villalevyt kunnossa. Hiiren jätöksiä ja pieniä reikiä höyrynsulussa (hiiret). Tähän kohtaan sellainen lisäys, että välikatolle menee putki, josta oli ennen otettu korvausilmaa. Silloin kun muutimme, sisällä haisi todella tunkkaiselta ja myöhemmin tajutessamme asian käänsimme vaihtopellin siten, että nyt korvausilma tulee ulkoa: mutta välikaton tuuletusaukon alapuolelta ja hajua tulee vieläkin jonkin verran. Aiemmin tuuletus siis periaatteessa oli tuon kanavan varassa. En oikein päässyt tarkastamaan miten hyvin ilma kulkee räystäiden alla. Ainakin niiden alla haisee.

Ajattelimme lisätä vielä uudet tuuletusaukot. Mutta ihmetyttää että miksi se haisee noin vahvasti?!? Ettei sittenkin olisi joku ongelma vielä jossain... Terveystarkastaja sanoi, ettei ole hänen mielestään homeen hajua. Mutta että voimme halutessamme ottaa testit. Katto on uusittu edellistä edeltävän asukkaan taholta: huopakaton päälle peltikatto.

Mitä tekisitte meidän sijassamme?!

3

359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3l45m4

      Laittaisin ne tuuletusaukot ja odottaisin että haju hälvenee. Haju voi olla peräisin rakennusmateriaaleista jotka eivät ole koskaan päässeet tuulettumaan.

      • Sama nainen

        Noniin, nyt on reilu puoli vuotta kulunut ja edelleen katto haisee terävän tunkkaiselta. Miten voikin niin voimakas haju olla! Molemmissa päädyissä on nyt 3 tuuletusaukkoa. Katon keskivaiheilla on niin isoja putkia eristeineen, että ilma ei kulje kunnolla päädystä päätyyn.

        Voikohan tästä johtua että hajua tulee harvalaudoituksen raoista? Mitä ihmettä tekisi... En oikein tiedä mistä kohtaa lähtisi hometestejäkään ottamaan. Matapaineella haju tulee sisätiloihinkin ja tarttuu vaatteisiin...


    • naapurissa nähtyä

      Talo mallia -77 ja nyt asennellaan tuuletusritilöitä. No, eihän tuossa välissä ole kuin 37 vuotta, varmaan se sillä korjaantuukin..
      Oikeasti. Tuossa ei muu auta kuin tyhjentää yläpohja haisevista eristeistä perusteellisesti sekä korjata mahdolliset rakennusvirheet ja vauriot.

      Varaudu siihen, että jatkossa löytyy muutakin. Valesokkelit, salaojien puute / toimimattomuus, lastulevyseinien formaldehydit, sekä valun sisään jätetyt märkätilojen rakenteet tulevat ensimmäiseksi mieleen. Tyypillisiä katastrofin aiheuttajia tuon ikäisessä talossa. Toivottavast talonne on poikkeus, niitäkin löytyy..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe