Viestintäalan työtilanne piristymässä?

33musseli

Olen vielä opiskelija, mutta olen seurannut aktiivisesti viestintäalan työpaikkoja, jotta saisin hyvän kuvan alasta ja hahmottaisin sitä, mihin kannattaa panostaa. Olen seurannut tilannetta nyt kolmen opiskeluvuoteni aikana, ja avoimien työpaikkojen määrä alalla näyttäisi mielestäni nousseen MOL:n sivuilla. Kuvittelenko vain, vai ovatko muut huomanneet samaa? Jotakuinkin joka päivä näyttäisi tulevan uusia viestintäalan avoimia paikkoja, kun aiemmin tahti oli hitaampaa.

6

190

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 15+9

      viestintäalalla saa työtä ihan mukavasti, mulla itelläni on vakipaikka mut uutta työtä on tarjottu jo kahdesti tämän vuoden aikana, mol.fi:ssä ei tosin parhaista paikoista ilmoitella

      • 33musseli

        Sellaisen kuvan olen saanutkin, että läheskään kaikki työpaikat viestintäalalla eivät työkkärin sivuille päädy. Olen siitä sitten päätellyt, että jos työkkärin sivuillekin päivitetään joka päivä uusia avoimia paikkoja, niin ei työtilanne nyt aivan niin katastrofaalinen voi olla.


    • media-alalla

      Kyllähän niitä avoimia paikkoja aina löytyy, joka alalla. Välillä enemmän, välillä vähemmän. Työnsaannin kannalta merkitystä on vain sillä, miten monta ihmistä niistä paikoista kilpailee. Ja media-alalla se määrä on melkoinen.

      On niitäkin, joilla on aina töitä. Totta kai. Kyllä suurin osa kuitenkin saa töitä. Mutta myös iso osa on ilman tällä alalla.

    • alaa seurannut

      Tarkoitatko viestintäalan työpaikoilla tiedottajan töitä vai toimittajan töitä? Tiedottajan paikkoja voi ollakin aika paljon auki, myös näin alkukesästä. Toimittajien paikat ovat sen sijaan koko ajan vähentyneet. Verkkotoimittajien paikkoja saattaa tulla auki silloin tällöin, mutta uusia paikkoja syntyy vähemmän kuin mitä printtipuolelta on kadonnut tai katoaa lähivuosina. Monissa toimituksissa on viime vuosina käyty useat yt-neuvottelut, ja työttömien toimittajien määrä vain jatkaa kasvuaan. Tästä on ollut juttua esim. Journalistissa.

      Kannattaa hankkia monipuolista osaamista digitaalisesta viestinnästä ja tähdätä tiedottajan töihin. Media-alan työtilanne on surkea eikä lähivuosina muuksi muutu.

    • 33musseli

      Tarkoitan viestintäalan töillä erilaisia viestintään liittyviä töitä, en vain toimittajan tai tiedottajan töitä. Mol.fi-sivulla katson usein myös kaupallisen ja tietoteknisen puolen töitä, koska niissä on usein avoinna myös viestintää opiskelleille sopivia töitä.

      Olen saanut saman mielikuvan siitä, että työllistyäkseen viestinnän lisäksi pitäisi osata muutakin, esimerkiksi ymmärtää tuon tietotekniikan päälle. Opiskelenkin digitaalista viestintää ja ohessa mahdollisimman paljon kauppatieteitä, kuten markkinointia.

    • Että näin.

      Itse löysin nykyisen työpaikan alalla ihan itse, ei auttanut MOL:llin sivut yhtään. Ei sielä ilmoita kuin 5% yrityksistä, että tarvitsee tekijöitä.

      Ei ne ehdi ilmoittamaan, kun on töitä niin saatanasti!

      Ja ala on nousussa, kun siihen vain uskoo!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2823
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2390
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2170
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      1972
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1816
    6. 160
      1804
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1777
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      132
      1513
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe