Opettajan yo-tutkinnon arvosanat

innokas fyysikko

Ajattelin pyrkiä lukion jälkeen fysiikan aineen opettajaksi. Kaverini väitti että tällöin olisi saatava laudatur jostain aineesta. En usko saavani sitä, koska hermoilen koetilanteissa, mikä vaikuttaa koesuoritukseen. Katselin netistä, eikä laudaturia mielestäni vaadita. Kumpi meistä on oikeassa? En haluaisi unelma urani kaatuvan koepaniikkiin, sillä ka fysiikassa on 10 toisen lukiovuoden jälkeen.

4

279

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Opiskelija itsekin

      Kaverisi ei puhu totta. Jotta pääsisit fysiikan aineenopettajaksi on sinulla oltava opettajan pedagogiset opinnot ja korkeakoulututkinto fysiikasta. Ei ylioppilastodistuksella ole mitään suurempaa merkitystä opettajaksi hakiessa. Tietysti onhan se parempi, että arvosana on laudattur kuin jokin alhaisempi.

      Kun olet suorittanut lukion ja ylioppilaskokeet haet opiskelemaan yliopistoon fysiikkaa. Tällöin menet pakosti opettajan pedagogisiin pääsykokeisiin (tarkista jostain oppaasta missä ne järjestetään ja milloin sekä mitä niihin kuuluu). Jos olet menestynyt hyvin ylioppilaskokeissa ei sinun tarvitse osallistua muihin kokeisiin, mutta jos suoravalinnan edellytykset eivät täyty (tarkista myös oppaista) joudut pääsykokeisiin, jotka vastaavat fysiikan ylioppilaskokeita.

      Huomio, että fysiikan lisäksi joudut opiskelemaan jotakin sivuaineena. (opettajan pedagogisten opintojen lisäksi). Yleisesti ja käytännössä pakosti joudut valitsemaan matematiikan sivuaineeksesi. Muita valintoja ovat yleensä kemia tai tietojenkäsittelytiede. Kun lopulta olet opiskellut yliopistossa ensiksi luonnontieteiden kandiksi ( tavoite 3 vuotta) ja seuraavaksi filosofian maisteriksi (tavoite 2 vuotta) olet pätevä opettajaksi.

      Ei kannata hermoilla noista kokeista. Jos on opiskellut kunnolla tunneilla ja tehnyt kotitehtävät menestyy kyllä hyvin muissakin kokeissa. Jos kärsit suuresti koepaniikista tai yleisesti hermostuneisuudesta kannattaa keskustella asiasta vaikka koulusi terveydenhoitajan kanssa hän neuvoo kyllä miten menetellä.

      terv. fysiikan opiskelija Joensuusta

    • vanhaope

      Kaverisi narraa tai on erehtynyt. Oikeasti ei tarvita yhtäkään laudaturia. Mutta ei kerrota tätä muille. Annetaan vaan kaverisi ja muiden uskoa, että joka opettajan yo-todistuksessa on ainakin yksi laudatur tai yleensä monta.

    • opisk.

      Hmm...yliopistoarvosanoja (perusopinnot, aineopinnot, syventävät opinnot) kutsutaan (tai ainakin joskus kutsuttiin) myös nimillä approbatur (perusop.), cum laude (aineop.) ja laudatur (syventävät). Esim. lukiossa opetettavasta aineesta opettajalla on yleisesti ottaen oltava laudatur eli suoritettuna syventävät opinnot. Voisiko olla kyse tästä? Lukion laudatur on tosiaan eri asia.

    • faktahommanykyään

      kiva että pyrit fysiikkaa lukemaan, mutta kannattaa tiedostaa se fakta, että nykyään valmistuu liikaa matemaattisten aineiden opettajia ja töitä ei ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2910
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2155
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1574
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      71
      1033
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      890
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe