Aavekissa ravisteli hereille

Kissalainen123

Moi! Muutamia päiviä sitten kirjoittelin tuonne kummituspuolelle talossamme mahdollisesti asustelevasta "kummituskissasta". Kyse tuntuu olevan loppujen lopuksi paljon muustakin, joten avasin oman aiheen ehkä paremmin sopivalle alueelle. Tässä alla lainaukset omista postauksistani tuonne kummitustarinoita-ketjuun, anteeksi, paljon tekstiä!

Oma postaus1
"Ostimme muutama vuosi sitten vaimoni kanssa 1920-luvulla rakennetun hirsitalon. Vanhat rakennukset ja tavarat ovat kiinnostavia ja on kiehtovaa pohtia, mitähän nämäkin seinät ovat nähneet... Kun muutimme tänne, sanoin vaimolleni vitsinä, että onkohan täällä kummituksia ja ekan vuoden aikana tuli todettua, että eipä taida olla. :)
Vai onkohan sittenkin? En nyt ala selittään että "en koskaan oo uskonu kummituksiin" tms. vaan myönnän, että pidän mielen avoinna vähän ihmeellisempien juttujenkin suhteen, mutta en myöskään väitä nähneeni kummituksia tai yritä saada ihmisiä uskomaan niihin. En oikein tiedä uskonko itsekään, tai olisinko uskonut esim. tätä omaa juttua pari vuotta sitten, lapsuuden kummitusjuttujen jälkeen tulin hieman skeptiseksi semmoisten suhteen.

Joka tapauksessa, meillä on kaksi hupaisaa kissaa, jotka leikkivät sillointällöin öisinkin melko kova äänisesti. Yleensä kaikki "oudot" kolaukset ja askeleet yms. Pistetään kissojen piikkiin, eikä niihin enää kiinnitä kummemmin huomiota. Kummiskin silloin tällöin kuuluu alakerrasta ääniä, oven narinaa ja kolinaa ja sattumoisin sitten kummiskin molemmat kissat ovat vieressä tai näköpiirissä. Olen nämäkin yleensä hajamielisesti sivuuttanut vanhan talon ääninä, mutta eräs yö vaimo herätti ja kysyi, että kuuletko ton? Kuuntelin ja alakerrasta kuului pallon vierintää ja pomppimista, kissoilla on sellanen kova "superpallo" jota ne tykkää pyörittää ja jahdata. Mutisin vaan jotain että no sieläpähän meuhkaavat, kunnes tajusin, että molemmat kissat nukku jaloissa! Sillon säikähin, en siis kummituksia, vaan olin varma, että alakertaan oli murtautunu joku ja kompastunu siihen palloon. No se pallon ääni loppu ja hetki paniikissa siinä kuunneltiin, kunnes rohkaistuin menemään alas tarkastamaan tilannetta. Ketään siellä ei ollut, ovet lukossa ja pallo oli olkkarin nurkassa. Sillon vähän meni selkäpiissä väreet ja unta ei tahtonu saada enää sinäyönä. Sittemmin olen enempi puolialitajuisesti aina kolinoiden tms. jälkeen tsekkaillu missä kissat menee ja huomannu, että yllättävän usein kissat ei olekaan äänien suunnalla. Edellisessä asuinpaikassa kissat eivät koskaan pudotelleet tavaroita, mutta täällä asuessa on alkanut putoilemaan kun ollaan töissä. tähän tosin jompi kumpi kissa oikeastikin varmaan syypää, vaikka eipä tuota ole koskaan itseteosta yllätetty. Joskus kissoille tulee hurja kiire alakertaan yhteen huoneeseen, ihan kuin kutsuttuna, siellä sitten tuijottelevat epämääräisesti huonekalujen alle yms... Tällaistakaan käytöstä ei edellisessä asuinpaikassa ollut.
Mutta varsinainen syy,, miksi löysin tämän ketjun ja nyt kirjoitan tätä, on mitä eilettäin illalla tapahtui. Olin nukkumaan menossa ja makkarin viereisen vessan ohitettuani pistin hämärässä merkille, että toinen kissoista nukku vessan oven edessä matolla. Siinä ajattelin että täytyypä yrittää muistaa varoa ettei vahingossa tallaa jos joutuu yöllä vessaan menemään. Muutama sekunti myöhemmin makuuhuoneen puolella huomaan taas, että molemmat kissat nukkuu sängyn jalkopäässä. Käännyin ympäri ja palasin sen pari askelta mistä vessan ovelle näkee, eikä siinä enää ollut kissaa. Vaikka ne nopeita epeleitä onkin, ei se ois voinu livahtaa ohi niin nopeasti ja huomaamatta, vaikka olikin hämärää.
Saapa nähdä mitä tämä meidän "kolmas kissa" meinaa. Eilinen "kohtaaminen" ei oikeastaan ollut pelottava, mikäs siinä kun kaippa tää on koti sille siinä missä meillekin! Kunhan ei pahansisuiseksi rupia. Vaimolle en eilisestä kertonut kun sillä varmaan rupiais pelottamaan. jos se huomaa sen joskus tms. niin sitte vois ottaa puheeksi. Ja jos tähän nyt joku kommentoi, vaikkapa että öö, en usko, tai hulluks oot tullu, niin siinähän kommentoit. :) Mutta mielelläni kuulisin mkyös onko muilla kokemuksia "kummittelevista kotieläimistä"."
Jatkuu...

10

317

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kissalainen123

      Jatkuu...

      Tässä välissä oli toisen postaus, jossa kirjoittaja epäilee olevan kadotukseen joutuneita henkilöitä, jotka eivät pääse taivaaseen, vaan jäävät tänne vaeltelemaan.


      Oma postaus2
      "Mitenkäs noi kummittelevat eläimet sitten? Tuosta kolmannesta kissasta kerroin tuossa edellisessä pitkähkössä viestissäni, uskovatko eläimet jumalaan? Tai siis ilmeisesti tämä ei ainakaan kun on jäänyt tänne meille asumaan. Tuo "kummituskissan" näkeminen ja sen kautta tiedostaminen, että ylimääräisille kolinoille ja ajoittain "tavallisten" kissojemme oudolle käytökselle on se mahdollinen syy, on viimepäivinä pistänyt todella ajattelemaan maailman menoa. Tuntuu vähän siltä, niinkuin olisin havahtunut syvältä omista ajatuksista taas tähän maailmaan, ympäröivä maailma tuntuu jotenkin uudelta. Esim. Olen pitkään yrittänyt tupakasta lopullisesti eroon, mutta nyt en ole polttanut sen kohtaamisen jälkeen, ei haluta. En väitä että nyt en koskaan enää polta, mutta en toisaalta ajattele sitäkään asiaa enää samalla tavalla, poltan jos poltan, mutta nyt ei ainakaan tunnu olevan tarvetta. Huomaan ihmetteleväni mitä arkisimpia asioita, vesi. tai vaikka se, miten hiekka narahtaa askeleen alla, joka ikinen kerta hieman eri tavalla. ei ole kahta samanlaista askelta! Lapsellisia oivlluksia, itsestään selvyyksiä, mutta jotenkin riemastuttavaa. Tää kummitusjuttuketju ei taida olla nyt itseasiassa ihan oikea paikka enää tälle, koska nyt on paljon muustakin kyse kuin kummittelevasta kissasta!
      Mutta olen todella onnellinen että se uskaltautui näytille ja vähän ravisteli pölyjä aivokopasta. En ole sittemmin nähnyt sitä, tai pistänyt merkille epätavallisia kolinoita. Ehkäpä en näe sitä enää. Enkä ehkä usko jumalaan, mutta tajusin, että tässä maailmassa tapahtuu paljon enemmän mitä päällepäin näkyy..."

      Koen olevani nyt jonkin valtavan äärellä, verho on raottunut... En siis nyt oikeastaan tiedä, oliko kissan näkeminen jokin syy tai käännekohta, vai osa "matkaa". Jos se oli osa matkaa, ainakin se kiihdytti vauhdin hitaasta kävelystä luotijunaan! Jostain kummiskin johtuu, että maailma ympärilläni on muuttunut/muuttumassa. Tai siis olen itse muuttunut. Tai en tiedä!

      Sori, tämän copypasten ois muuten varmaan jotenkin paremminkin tehdä... Ja hei, en käytä mitään lääkkeitä kohtuuttomasti alkoholia tms. nyt kun luin koko pötkön, saattais luulla...

      • Kissalainen123

        Korjaus tuonne kun lainasin vapaasti toista kirjoittajaa, hänsiis epäili, että KUMMITUKSET ovat kadotukseen joutuneita henkilöitä jotka eivät pääse taivaaseen vaan jäävät vaeltamaan. Siihen siis oman seuraavan postaukseni alku liittyi. Jokohan tää mun ketju on tarpeeksi sekava, niin sisällöltään kuin ulkoasultaan? :)


    • kissanomistaja myös

      Hei! Kiitos kun kerroit tarinasi, se oli erittäin kiintoisa ja luinkin sen suurella mielenkiinnolla.
      En osaa tässä juuri muuta sanoa kuin että uskon, että myös eläimet voivat kummitella (onhan niilläkin sielu), ei se ole pelkästään meidän ihmisten etuoikeus. :)
      Olen aikaisemmin lukenut ihmisten kertomuksia, joissa perheen hiljattain edesmennyt kissa on hypännyt sänkyyn ihmisten nukkuessa ja alkanut kehräämään ja tarpomaan kuten elossaollessaan. Ja näitä on ollut todistamassa useampi ihminen, usein samassa sängyssä nukkuva pariskunta, joiden kissa edesmennyt kisu oli ollut.
      Et varmastikaan ole kokemuksesi kanssa yksin, näistä asioista ei vain paljoa puhuta.
      Kiitos vielä kun jaoit kokemuksesi ja hyvää jatkoa sinulle ja kissoillesi. :)

    • ei ne kissoja ole

      Joskus riivaajahenget kummitttelevat eläinhahmojen muodossa: yleenäs se on kissa, mutta voli olla koira tai lintu ym.
      Eräs mies kertoi, että heillä perheen ollessa vielä koossa, vilahti joskus musta kissa, vaikka heillä ei ollut tuolloin yhtää mustaa kissa. Kun kissa oli aktiivinen, niin silloin perheessä oli paljon riitaa. Hänen kertoman mukaan lapsetkin tuilvat ihmettelemään, että mistä meille on tullut mistä meille on tullut musta kissa, vaikka hei eivät tietenkään puhuneet lapissille henkikissasata.
      Nyt mies on eronnut ja kun itsetuhoaikeet pyörivät mielessä, niin kissakin alkaa jälleen vilahtelemaan nurkissa.

      • ...

        Pöh. Miksi se olisi juuri kissa jonka hahmon nämä riivaajat mielellään ottaisivat? Tämähän perustuu ilmeisesti siihen että kissaa on joskus kauan sitten pidetty kavalana ja suorastaan pahana eläimenä. Mutta eivät eläimet voi olla pahoja. Ne eivät pysty tarkoitukselliseen pahuuteen vaikka voivatkin esimerkiksi saalistaessaan vaikuttaa ihmisen näkökulmasta julmilta.

        En edes usko mihinkään riivaajahenkiin ja vielä vähemmän siihen että tietyt eläimet olisivat niiden "kätyreitä" joiden muodossa nuo henget mielellään esiintyisivät. Tuo edellisen kirjoittajan mainitsema mieshän on ilmeisen mielenterveysongelmainen kun on itsetuhoinenkin joten ei varmaan kannata ihan varauksetta uskoa että nuo jutut hänen perheensä yliluonnollisista tapahtumista ovat totta.


    • henkimaailma on tosi

      Kyllä on koirienkin hahmoja nähneitä. Olet ateisti ja sinulla on oma käsitys asioista.
      Ei asiaööa ole mitään tekemistä, onko eläimet itsessään hyviä tai pahoja. Paholainen on ovela ja kyllä se osaa pelleillä ihmisen uskon mukaan. Ottaa sen hahmon millä se itsensä helpoimmin läpi.
      On mielenterveysongelmaisiakin mutta ei ota kantaa aloittajan psyyken terveyteen. Ei lyhyen kuvauksen perusteella edes ammattilainen lähde tekemään diaknooseja joten sitten me maallikot.

      • ...

        En puhunut ketjun aloittajan mielenterveydestä vaan sen miehen jonka nimimerkki "ei ne kissoja ole" mainitsee. Tämä mieshän suunnittelee itsemurhaakin joten aika pahoja ongelmia hänellä taatusti on.


      • ...
        ... kirjoitti:

        En puhunut ketjun aloittajan mielenterveydestä vaan sen miehen jonka nimimerkki "ei ne kissoja ole" mainitsee. Tämä mieshän suunnittelee itsemurhaakin joten aika pahoja ongelmia hänellä taatusti on.

        Ja vielä siitä että sanot minun olevan ateisti. En ole. Olen uskonnoton, en ole minkään uskonnon kannattaja mutta en kiistä ehdottomasti jonkinlaisen korkeamman voiman olemassaoloa. Ateistihan on varma että sellaista ei ole. Minä taas en tiedä.


    • Kissalainen123

      Muistui äsken mieleeni, että taisin joskus kirjoittaa nettiin erikoisesta kokemuksestani ja löytyihän tämä ketju! Olen siis ketjun aloittaja, kiitoksia paljon kommenteista! Tuo kokemus on edelleen säilynyt mielessä erittäin vahvana ja kerroin tapauksesta myös äidilleni kun oli eräs kerta kyläilemässä, edelleenkään en ole muille kertonut. Yhtä vaikuttavaa "kohtaamista" en ole sittemmin kokenut lukuunottamatta noita ajoittaisia ääniä ja tänään alakerrasta kuulunut oikein kunnon rämähdys jäi taas selitystä vaille, josta muistui tämän ketjun alotuspostaus.

      Oli oikeastaan jännä lukea tuo aloituspostaukseni nyt pitkän ajan jälkeen vähän kuin ulkopuolisen silmin ja huomata miten paperin ohuelta ja vähän hölmöltä se kuulostaa. On hyvin vaikea siirtää tällaisia asioita tekstimuotoon tai yleensäkin kertoa kenellekään ilman että niistä tulisi vain aavistus siitä mitä yritetään kertoa.

      Mutta oikein hyvää alkanutta vuotta 2015 ja pidetään silmät auki niin sisään kuin uloskin päin! :)

    • Kissalainen123

      Täytyy vielä muuten lisätä tuosta kun olin ihan unohtanut tuon että pidettiin silloin kummallisena kun kissat ryntäili tuohon yhteen huoneeseen... ne edelleenkin rakastaa olla siellä ja nyt jossain välissä mekin alettiin "yöretkeilemään" siellä ajoittain, siellä on jotenkin erityisen raikas (vailla parempaa sanaa) ilmapiiri ja todella mukava nukkua!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      59
      3047
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      544
      2886
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2068
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1942
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1795
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1761
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1492
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1247
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1198
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1152
    Aihe