Onko jotain perusteluja nykyään ostaa perinteisillä keittolevyillä varustettua liettä vai onko keraaminen ainoa järkevä valinta silloin, kun haluaa laadukkaan, hyvännäköisen uunin?
Onko keraamiset kauhean arkoja?
Keraaminen vai perinteinen liesi?
19
5891
Vastaukset
- Kepa
Minä en ainakaan keski perinteiselle rautalevyiselle muuta etua, kuin sen että se on halvempi.
- perinteinen
eihän keraaminenliesi ole mikään helppo puhdistettava, hoidettava ja kytkimetkin, ovat monesti huonosti asennettu että vesi pääsee sisään.
- keraaminen
perinteinen kirjoitti:
eihän keraaminenliesi ole mikään helppo puhdistettava, hoidettava ja kytkimetkin, ovat monesti huonosti asennettu että vesi pääsee sisään.
Kyllä vaan minun milestäni keraaminen liesi on huomattavasti helpompi pitää puhtaana kuin jynssätä hankausaineilla perinteisen hellan levyjen reunoja. Keraamisen lieden puhdistusaineella kun pyyhkäisee niin on aina siistin ja puhtaan näköinen - ja jos jotain isompaa roiskuu ja palaa kiinni niin raaputtimella lähtee kyllä. Itse tykkään, että nappulat on perinteisessä paikassa ( meillä erillisuunissa keittolevyn alla ) ei itse keittolevyssä sivussa, mutta makuja on monia.
- Kepa
keraaminen kirjoitti:
Kyllä vaan minun milestäni keraaminen liesi on huomattavasti helpompi pitää puhtaana kuin jynssätä hankausaineilla perinteisen hellan levyjen reunoja. Keraamisen lieden puhdistusaineella kun pyyhkäisee niin on aina siistin ja puhtaan näköinen - ja jos jotain isompaa roiskuu ja palaa kiinni niin raaputtimella lähtee kyllä. Itse tykkään, että nappulat on perinteisessä paikassa ( meillä erillisuunissa keittolevyn alla ) ei itse keittolevyssä sivussa, mutta makuja on monia.
Rautalevyiset ne vasta yleensä ruokottoma näköisiä on, kun niitä levyn reunoja ei kai saa mitenkään pysymään siisteinä.
En ole kyllä pitänyt keraamista mitenkään vaikena pitää puhtaana. Ylikiehumisiakaan ei tapahdu juuri koskaan, koska lämpö tottelee nappulaa paljon nopeammin kuin rautalevyisessä.
Omassa liedessä vääntimet on levyn päällä, mutta ne lähtee nyppimällä irti, jonka jälkeen senkin alueen puhdistus on helppoa. - meillä näin
perinteinen kirjoitti:
eihän keraaminenliesi ole mikään helppo puhdistettava, hoidettava ja kytkimetkin, ovat monesti huonosti asennettu että vesi pääsee sisään.
Minä putsaan keraamisen levyn(jos on pinttynyttä likaa) swipen "hankaus"villalla.Se on naarmuttamaton! Olen pessyt sillä jo monta vuotta ja levyssä ei ainakaan vielä ole naarmuja.En ole tarvinnut lastaa vuosiin ja homma hoituu hetkessä!
- meillä näin
Meillä on ollut keraaminen liesi 14 vuotta ja edelleen sama on käytössä (yhteen levyyn on kerran vaihdettu vastus) ja sillä on paljon keitetty.
Uunin ostin erillisen eli sai valita uunin ja lieden erikseen. Jos piti uunista sai valita sellaisen lieden kun tykkäsi.
Olen ollut tyytyväinen, seuraavakin liesi on keraaminen.
Keraaminen liesi on mielestäni myös kauniimpi katsella. - Jake
Minusta keraaminen liesitaso on kyllä tyylikkäämmän näköinen, mutta vaatii ehkä "hellempää" kohtelua. Naarmuuntuu jos vetelet kattiloita siinä ja meillä kävi niin että yläkaapista tippui astia tasolle ja taso meni halki...että kalliksi tuli vaihtaa uusi taso, vaan hienohan tuo on!
Joissakin keraamisissa liesitasoissa on surkean pienet säätimet esim. ne ja - -merkit, että ilman lukulaseja ei juuri näe säätää lämpötilaa.- Kepa
Kotivakuutus korvannee tuollaisen vahingon. Itse valitsin keraamisen väännettävillä kytkimillä, kun en tykkää tökkiä niitä hipaisukytkimiä.
- meillä näin
Meillä on kunnon väännettävät nappulat ja olen tykännyt, tehoja on 1-9. Liesi on nopea ja tehokas. Ohjauspaneeli on liesituulettimen päällä, ei pikkulapset pääse laittamaan levyjä päälle.
Liesi on siemens merkkinen. - Jake
Kepa kirjoitti:
Kotivakuutus korvannee tuollaisen vahingon. Itse valitsin keraamisen väännettävillä kytkimillä, kun en tykkää tökkiä niitä hipaisukytkimiä.
omavastuu kotivakuutuksessa oli sama, kuin korjauksen hintakin että ei siitä vakuutuksesta ollut apua tässä(-kään).
- Kepa
Jake kirjoitti:
omavastuu kotivakuutuksessa oli sama, kuin korjauksen hintakin että ei siitä vakuutuksesta ollut apua tässä(-kään).
Jos korjaus maksoi "vain" kotivakuutuksen omavastuun verran, niin eihän se sitten niin kamalan kallsita ollut.
- pena
Jos haluat jatkaa levyjen reunojen jynsäystä patapatalla....
Jos haluat että keitot kuohuu katilasta yli vielä pari minuttia pienentämisen jälkeen...
Kokemuksella sanon että valitse keraaminen taso jossa on vasetti hiottu lasireuna. metaili reunaisessa on taas yksi puhdistuspaikka.(ei hintaeroa...)
keraamisen lieden lasi on erikoislasia joka on suuniteltu nimenomaan keitotasoon. Siis sillä ei ole mitään tekemistä normaalin lasin kanssa. Siis tasoissa käytettävä lasi naarmuuntuu todella huonosti.
Mutta onko iso vaiva pyyhkäistä luutulla kattilanpohja ennen liedelle panoa.
ja kun kuohuu lasille tavaraa niin pyyhkii heti pois ja jos ei pyyhi niin partakoneen terällä varustetulla puhdistuslastalla.
Itse valittiin wpoolin 970 malli joka oli 540e ja 77cm leveä. vastaava 58cm malli olisi ollut 500e.
40e lisää väljyydestä ei olut paha hinta...
asenus onistui 60 uunikaapin päälle pienellä nikkaroinilla. (puoli tuntia...) - Anonyymi
Kannattaa ostaa sellainen hella jossa on uunin höyryventtiili levyjen takana josta höyryt menevät liesituulettimen kautta ulos keittiöstä.
Tyhmänä ostimme uunin jossa ei höyryventtiiliä ole ja höyryt tulevat luukusta asuntoon.- Anonyymi
Onko sellaisia liesiä joissa on vielä uunihöyryille poistoventtiili? Ostin elektrolux induktiolieden ja siinä ei ole uunissa poistoventtiiliä. Saakin olla HYVIN varovainen luukkua avatessa ettei polta kuumassa uunista poistuvassa höyryssä itseään. Luulin että siinä on jokin vika, mutta
huoltokorjaamo sanoi että Eu direktiivi poisti ko. venttilin nyky liesistä. ??
- Anonyymi
Induktioliesi ainoa oikea, tuskin kukaan vaihtaa enää muuhun kun kerran kokeillut. Uuniksi paras tavallinen kierrätysilmalla.
- Anonyymi
En vaihtaisi indukstiokeittotasoa enää mihinkään hellaan.
- Anonyymi
Niin ja enkä myöskään vaihtaisi airfryeriä enää minkäänlaiseen hellaan. Induktio keittotaso on ainoa oikea, mutta edes sitä ei enää tule käytettyä juurikaan kun on airfryer.
- Anonyymi
Täytyypä katsoa. Hellalla alkaa olla ikää sellaiset 40 vuotta eikä vielä ole palaneet vastukset - tiivisteet on vaihdettu uusiin. En näe mitään syytä päivittää, koska laite on osoittautunut toimivaksi. Puhdistuskin on osoittautunut helpoksi: teelusikallinen öljyä lirautetaan levyn ympärille ja seuraavana päivänä liat ovat irti ja pyyhittävissä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Niin ja enkä myöskään vaihtaisi airfryeriä enää minkäänlaiseen hellaan. Induktio keittotaso on ainoa oikea, mutta edes sitä ei enää tule käytettyä juurikaan kun on airfryer.
Minullakin on airfryer, mutta käytän sitä vain tietynlaisiin ruokiin, lähinnä einesten lämmittämiseen. Induktioåiedellä keitän perunat, keitot, kastikkeet, puurot jne, uunissa laatikkoruuat, isompien määrien lämmitys, piirakoiden kypsennys..., mutta mikroa käytän eniten lämmittämiseen, kahvista ruokiin ja näköjään eineslasagnekin kypsyi siinä hyvin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1078763
- 936720
Minua nainen harmittaa, että en pääse sun rahoihin käsiksi
En pysty myöskään pilaamaan elämääsi niin kauan kun sulla on fuck off pääomaa. Harmittaa myös etten tiedä kuinka paljon656490Sydän karrella
Jos yritän olla niin rehellinen kuin pystyn paljastamatta mitään tärkeää. Ensiksi mä huomasin sun tuijottavan mua. Ihme345281Olet taitava
monessa asiassa. Myös siinä, miten veit sydämeni. Äkkiarvaamatta, pikkuhiljaa. Yhtäkkiä huomasin että minusta puuttuu jo634467- 553501
- 503355
- 513082
- 562912
Sinällään hauska miten jostakin
jaksetaan juoruta vaikka mitä. Jakorasia yms. Raukkamaista toimintaa. Annetaan jokaisen elää rauhassa eikä levitellä per512896