Koiran ulkoilutus -

tinttiuu

Hei!
Tähän mennessä kaikki koirani ovat pyytäneet ulos - en lähde niitä viemään säännöllisin väliajoin minnekään, vaan kun piippaus alkaa - mennään.

Tämän hetkinen seropinarttuni ei kuitenkaan ole kova ulkoilemaan - onko tämä normaalia? Neiti haluaa kerran päivässä, illalla ulos. Aamulla kun lähden töihin, ei elettäkään että nousisi makuupaikastaan. Päivällä kun tulen, hän makaa päivät parvekkeella. Illalla 18-24 välissä alkaa piippaus ja pyöriminen ja kun mennään ulos, ei silloinkaan näytä olevan mikään suuri kiire.

Vettä ja ruokaa on aina tarjolla, yltäkyllin. Saa syödä kun tahtoo. Koskaan myöskään ei ole tarpeitaan tehnyt sisälle.

Aluksi epäilin sen olevan vain jotenkin masentunut, mutta lelut ja leikit kyllä kelpaavat.

10

267

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuullostaa kyllä

      omituiselta, mutta kait se sitten vaan on luonteeltaan sisäkissa. Liekö kauan ollut sinulla? Varmaan olet päivälläkin koettanut saada pihalle lähtemään, mikä reaktio?

    • Kummaa touhua

      Ilmeisesti koirasi on ylipainoinen apaattinen sohvaperuna? En nyt oikein ymmärrä, mitä aloittaja haluaa sanoa. Onhan niitä eroja koirissakin, ja koira usein sopeutuu sellaiseen elämään, minkä omistaja sille tarjoaa. Esim. että ulkoilun ainoa merkitys on tarpeidenteko.

      Onko tuo mielestäsi järkevää ja terveellistä koiran kannalta? Jos vaikka lapsesi kieltäytyisi menemästä kouluun, myöntyisitkö hänen tahtoonsa? Omat koirani kaikki ovat nauttineet liikunnasta ja virikkeistä ulkona, kesät - talvet.

    • sus siunatkoon

      Meillä koira ei piippaa, vaan minä päätän ulkoiluista ja leikittämisistä myöskin. Samoin ruokailusta, sillä minusta koiralla ei pidä olla ruokaa jatkuvasti tarjolla.

      Veikkaan, että koirallasi on vakava masennus ja kun sinä et itse aktivoi koiraasi vaan odotat siltä aloitetta, niin teet kyllä väärin!

      Koira tarvitsee selkeän päiväohjelman, johon kuuluu säännölinen lenkitys, (se ei ole vain tarpeiden tekoa) omistajan kanssa leikkiminen tai joku aktivoiva harrastus, sekä myös rauhalliset rapsutteluhetket. On aivan pöyristyttävää, jos lähdet aamulla töihin ja koirasi jää passiivisena nukkumaan koko päiväksi!

      Näinkö jättäisit lapsesikin oman onnensa ojaan, ellei älyäisi/jaksaisi enää piipata???

    • Koira vähintään 3x päivässä ulos, tahtoi se tai ei. Tuon koiran kohsdalla ulostahtominen ilmeisestikkin viestittää ihan tolkutonta hätää. Ja onhan nuin kauan pidättäminen koiran terveydellekkin jo haitallista.

    • tolkku!

      Otahan itseäsi niskasta ja kiinni ja ala toimimaan. Koira aamulla ulos, päivällä kun tulet töistä ja illalla vielä pidempi kävelylenkki. Eiköhän ala koirakin piristymään ja käyttäytymään lajityypillisesti, tuo makoilu ei todellakaan ole normaalia!

      Ja siinä vaiheessa kun koira itse joutuu pyytämään ulos pääsyä on hätä jo todella kova, eli ei näin!

      • hrtyyuyu

        Samaa mieltä..kolme kertaa tarpeille..ei ole terveellistä tuollainen rakolle ja suolistotoiminnalle. Säännöllisesti ulos..aamulla töistä tullessa ja illalla.

        Masentuneelta ja sairaaltakin kuulostaa..

        Koira alkaa myös säästämään juomista jos ei pääse riittämiin ulos ja silloin munuaiset on vaarassa. Ja rakko suurenee joka myöskään ei ole hyvä.

        Eli reippautta arkeen ja iloa koiralle normaalista elinympäristöstä..


      • hrtyyuyu
        hrtyyuyu kirjoitti:

        Samaa mieltä..kolme kertaa tarpeille..ei ole terveellistä tuollainen rakolle ja suolistotoiminnalle. Säännöllisesti ulos..aamulla töistä tullessa ja illalla.

        Masentuneelta ja sairaaltakin kuulostaa..

        Koira alkaa myös säästämään juomista jos ei pääse riittämiin ulos ja silloin munuaiset on vaarassa. Ja rakko suurenee joka myöskään ei ole hyvä.

        Eli reippautta arkeen ja iloa koiralle normaalista elinympäristöstä..

        Illalla 18-24 välissä alkaa piippaus ja pyöriminen ja kun mennään ulos, ei silloinkaan näytä olevan mikään suuri kiire."

        tämä kertoo että rakko on todella suuri ja kun ei ole toiminut kunnolla eli normaalin väliajoin ei pissa enään meinaa tulla eli joutuu pinnistämään että saa pissan liikkeelle.. eikä sitä ettei olisi kova hätä.. huolestuttavaa tuollainen :(


    • khhvbkjki

      Minulla on 8kk ikäinen seropinarttu myös. Tyttö harvoin kerkii pyytääkkään ite ulos, ja on kyllä vähän sellnen että nukkuminen on kivaa näin helteellä...mutta siitä huolimatta mennään 4x päivässä lenkille. Ei pitkille lenkeille helteellä mutta lenkille kumminkin. Kyllä se innostuu jos näkee toisen koiran ja haluaa leikkiä, mutta mieluiten jäis istuksimaan varjosaan paikkaan nurmikolle :)

      Eihän sitä ihminenkään näin kuumalla jaksa kauheesti kävellä...saati sitten koira, varsinkin kun minunkin tytöllä on musta karva niin on varmaan kuuma.

    • Laki on vaan..

      Johan tuo kuuluu lakiin Suomessa tyydyttää koiran liikunta tarve...
      http://www.sey.fi/elaintietoa/lemmikkielaimet/koira/aiotko_hankkia_koiran/liikunta

      Liikunnan tarpeen tyydytys joko antamalla päivät läpeensä juosta metsässä tai pihalla (tallikoirat tms. työkoirat,vahti) ja kotikoirilla joilla ei ole laajoja alueita käytettävänä niin lenkille se 3-4x. Tosin olisihan se hyvä pihakoirankin tai metsästyskoiran saada peruskoulutus sekä muutama isännän järjestämä lenkki kuukauden aikana en sitä kiellä.

      Ulkokoirillakin on säädökset:
      http://www.sey.fi/elaintietoa/lemmikkielaimet/koira/aiotko_hankkia_koiran/ulkona_asuva_koira

    • nimetön

      jo on kumma t..nimetön

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe