OLETKO KIINNOSTUNUT NÄYTTELEMISESTÄ?!

Ollakko ja miten? :)

Hei turkulaiset ja lähiympäristön asukkaat!
Olen perustamassa näytelmäkerhoa, johon haen näyttelemisestä kiinnostuneita harrastajatovereita. Kyse on täysin amatööripohjaisesta harrastuksesta johon KAIKKI OVAT ENEMMÄN KUIN TERVETULLEITA.

Kaikenlaiset ihmiset ovat tervetulleita. Mitään ikä-, koko-, poliittisia-, etnisiä- ym. kriteerejä harrastukseen liittymisen suhteen ei ole. Mitä erilaisempia ihmisiä saamme ryhmäämme, sitä laaja-alaisemmin voimme keksiä ja kokeilla mitä erilaisimpia juttuja.
Eli vielä kerran: Tämä perustuu täysin amatööritoimintaan ja on tarkoitettu kaikille meille tavallisille ihmisille jotka ovat joskus haaveilleet tai haaveilevat edelleen pääsevänsä joskus kokeilemaan näyttelemistä:)

Tarkoitus olisi saada alkuun 2-8 ihmistä jotta homman saisi ylipäätään käyntiin. Vaikka 2 kuulostaa vähältä, sillä pääsee jo alkuun ja aikaan voi saada monipuolisia kokeiluja ja juttuja! Kuka haluaa olla ensimmäinen? :) Näin hommat lähtisivät alulle ja kerho olisi valmis toimintaan.

Kaikki jäsenet ovat keskenään tasavertaisessa asemassa. Sana on vapaa ja kaikkien jopa TÄYTYY esittää ideoita. Koskivatpa ne esiintymistä, mahdollista kuvaustekniikkaa, valaistusta, kirjoittamista tai jotain muuta joka jollain tavalla liittyy teatteriin ja näyttelemiseen. Sellaista ideaa et tule esittämäänkään jota ei kokeilla, kunhan siitä ei aiheudu vaaraa eikä se loukkaa tai pelota muita jäseniä.

Kerhon toimintaa ei ole millään tavoin määritelty muuten kuin että sen täytyy vain liittyä teatteriin, näyttelemiseen ja näyttämötaiseen. Yhtenä päivämme voimme pyynnöstä pitää kirjoitusharjoituksia, toisena kokeilla näytelmäharjoituksia, kolmantena jakautua kahden ryhmiin ja keksiä mitä hullumpia ja mielikuvituksellisimpia dialogeja. Ja jos joku päivä joku kokee tarvetta puhua, istumme alas ja puhumme. Kaikki se on voimavara ja jopa yksi perusedellytyksistä luovalle harrastukselle. Näin myös opimme tuntemaan toisiamme ja yhteishenki paranee koko ajan enemmän.


Säännöt kerhossamme ovat seuraavat:


1. Iloinen ja ennenkaikkea avoin mieli
2. HALU JA KIINNOSTUS kokeilla jotain aivan uutta ja ihmeellistä:)
3. TULE SELLAISENA KUIN OLET: Uskalla avata sisimpäsi ja paljastaa itsesi – Kaikenlaiset ominaisuudet, kuten ulkonäkö, mahdolliset vajavaisuudet tai vammat, vahvuudet ja luonteenpiirteet ovat juuri niitä luovuuden alkulähteen puhtaimpia alkuaineita, jotka harrastustilanteessa voivat ajaa ihmisen rajattoman mielen äärimmäisen palavaan vireeseen.
4. Sinä päivänä kun saavut kerhon kokoontumiseen: Jos olet surullinen, näytä surusi ja itke. Kun olet vihainen, näytä vihasi, pura se. Kun sielusi huutaa raivoa, päästä ja vapauta se ulos niin että me muutkin saamme siitä osamme. Näin me opimme miltä raivon tulee näyttää, sekä opimme toisiamme:) Kun olet iloinen, naura. Kun olet kohdannut uuden onnen, tämä on paikka jossa on aika kertoa se:) Kaikki nämä ovat tunteita. Kun tunnemme, elämme ja pystymme samaistumaan asioihin. Kun uskallamme tuntea, uskallamme poistua suljetun mielemme kotipihasta ja lentää äärettömyyksiin.
5. Tällainen yhteisö voi olla parhaillaan terapiaistunto vailla vertaa. Toiminta on täysin vapaata. Sana on vapaa. Me kaikki olemme yhtä perhettä ja tuemme toisiamme.
6. Harrastajaryhmän jäsenten henkilökohtaiset asiat jäävät harrastajaryhmän tietoon eivätkä ne rikoslain nojallakaan saa koskaan levitä yhdenkään ulkopuolisen korviin. Ei silloinkaan jos tulee aika että joku haluaa lopettaa harrastamisen.
7. Lopettaa voi koska vain, jos harrastusta ei koe omakseen.
8. Mitään jäsenmaksuja ei ole.
9. Noudatamme kerhomme toiminnassa lakeja ja asetuksia parhaamme mukaan ihan siksikin jotta toiminta kävisi jouhevasti eikä turhat ongelmat häiritsisi harrastusta. Taiteessa, kuten näyttämötaiteessa toimitaan ja on aina toimittu ”raja-alueilla”. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä että kaikkea on lupa kokeilla, kunhan asia ei loukkaa kerhon muita jäseniä eikä siitä aiheudu minkäänlaista vaaraa itselle tai kenellekään muulle. Ja kuten olen yrittänyt koko ajan antaa ymmärtää, niin epäselvistä tai askarruttavista asioista puhutaan. Toimintamme tulee olla avointa eikä jonkin asian puheeksi ottamista saa pelätä.
10. Täällä ei kukaan ole huono, eikä epäonnistumisia tässä kerhossa tule. Olemme kaikki kokemattomia mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Ensisijainen tarkoitus on pitää hauskaa ja kokeilla kaikkea mahdollista mieleen tulevaa, avata mieliä, sen lukkoja ja päästää mielikuvitus valloilleen niinkuin et muualla sitä uskalla tai voi tehdä. Tarkoitus on myös tarjota naurua, terapiaa, uusia tuttavuuksia ja uutta harrastusta:)

Lopuksi: Kerhotiloja ei vielä ole. Sellaista mietitään sitten kun se katsotaan aiheelliseksi. Harjoituspaikkoja voidaan keksiä ulkoilmasta näin kesäisin:)

Mikäli kiinnostuit, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen [email protected]. Kysymyksiä otetaan vastaan ja kaikenlaista muuta kommentoitavaa:)

1

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku vaan...

      missä se on?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3694
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3358
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2438
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1589
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1496
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1420
    Aihe