Sekarotuisilla sisäsiisteysongelmia

Tuleva koiraomistaja

Olisi mahdollista saada sekarotuinen koira, mutta niin usein on törmännyt siihen, että sekarotuisilla on sisäsiisteysongelmia ja usein puolivuotiaskaan ei ole vielä ollenkaan sisäsiisti.
Kaverin rotukoira ei vielä kolmea kuukauttakaan ja tuntuu olevan melkein sisäsiisti.

Mietinkin, uskaltaako ottaa edes ilmaista sekarotuista, jos sen kanssa sitten ei tule kuin ongelmia. Miten on teillä sujunut pentujen kanssa? Oletteko saaneet sisäsiistiksi?

14

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sekarotisten ruletta

      No minulla on ollut yhteensä 3 sekarotuista. Yksi oli täysin sisäsiisti 4-5 kuukauden ikäisenä, yksi 7,5 kuukauden ikäisenä ja kolmannesta en muista kun yli 13 vuotta aikaa ,mutta sisäsiistiksi sekin oppi aika nopeata.. Eli ei ole ollut minulla ainakaan ongelmia ton asian suhteen. Täysin sisäsiistillä siis tarkoitan sitä että pystyy olemaan sen työpäivän paskaamatta/kusematta.

    • Koirat vauvoja myös.

      Sekarotuinen koira oppii sisäsiistiksi yhtä nopeasti tai hitaasti kuin rotukoira !!!
      Eli 2- 6 kk. vanhana, koirasta ja omistajasta riippuen !

      (Ellei sitten ole ns. sairaita, ongelma-rotuisia tai luonnevikaisia koiria yhdistetty)..
      .
      Itselläni kaksi rotukoiraa, vanhemmalla kesti 2 kk ja nuoremmalla 8 kk ennen kun oppivat kokonaan tekemään tarpeensa ulos.
      Asiasta ei kannata ottaa stressiä, on vaaan hyväksyttävä että jotkut ovat nopeita oppimaan ja jotkut hitaita.
      Niin myös ihmis-lapset......

      • oppii

        kummallisia luuloja. sisäsiisteyden oppiminen on etupäässä koiran omistajasta kiinni. ehkä joku suuri rotu voi oppia hitaammin? kyllä omat sekarotuiset ovat oppineet nopeasti


      • ongelma?

        mulla on rotukoira, cirneco dell'etna.

        Tää on tyttö ja 1v3vk ja ei ole vieläkään täysin sisäsiisti.


      • ei ongelmia
        ongelma? kirjoitti:

        mulla on rotukoira, cirneco dell'etna.

        Tää on tyttö ja 1v3vk ja ei ole vieläkään täysin sisäsiisti.

        Ja esim. täysin puhtailla kääpiöpinsereillä on sisäsiisteys ongelmia, eivät siis välttämättä koskaa opi sisäsiistiksi, vaikka omistajat on saanut eri rotuiset täysin sisäsiisteiksi.


    • rotuun katsomatta

      Kyllä, eli omistajasta on kaikki kiinni. Mitä enemmän pennun kanssa ulkona ravataan sitä nopeammin sisäsiisteys opitaan. Meillä on sakemannit olleet 12 viikkoisina sisäsiistejä.

    • seropi yhtä hyvä

      Oma sekarotuiseni osasi tehdä asiansa ulos jo minulle tullessaan 8 viikon iässä. Hankin pennun sellaiseen elämäntilaneeseen että minulla oli sille reippaasti aikaa ja koulustakin pääsin vaikka joka välitunti käyttämään pihalla, hurjat kaksi vahinkoa pääsi koko pentuaikana sisälle tapahtumaan, toinen heti aamusta kun en vain itse jaksanut herätä ja toinen pitkäksi venyneen matikan kokeen aikana. ;)

      Tuttavani rotukoira (perunkarvaton) oppi sisäsiistiksi vasta n. 8kk iässä, kaverin 2v bordercollie päästelee vieläkin ilopissoja ja sukulaisen vanha jämtlanninpystykorva ei ole koskaan edes opetettu sisäsiistiksi (ulkokoira).

      Kyllä se on tosiaan ihan omistajasta tai koirasta yksilönä kiinni, ei rodusta! :)

    • ..................

      Ei siinä mitään eroa oikeasti ole. Jos olet havainnut tuollaista, olisiko se johtunut siitä, että ehkä rotukoiran ottajat asennoituvat eri tavoin. Oman kokemuksen mukaan koirien välisiä sisäsiisteysopetuksen eroja on, mutte enemmän ne liittyvät yksilöllisiin eroihin. Ehkä myös asuinympäristön eroihin, ja eroa on sillä, onko kyseessä kesäpentu, vai talvipentu. Yksi koiristani osasi pyytää pihalle jo meille tullessaan. Mutta oli aloitettu sisäsiisteyskasvatus jo kennelissä. Tämän koiran kohdalla päästiin siis hirmuhelpolla, koska asuimme sen lisäksi omakotitalossa, jolloin ulos pääseminen oli nopeaa ja helppoa, sekä oli keväällä syntynyt pentu, eli kesän korvalla meille tuli. Meillä siis ollut sekarotuinen sekä erirotuisia rotukoiria.

    • joi1

      Tämäkin on omistajasta kiinni! Niinkuin suuri osa koiran käyttäytymisestä! Pienelle pennulle voi avuksi kokeilla kissanhiekkaa jamuovialustaa oven eteen, jos ulos on pitkä matka tms.

    • haimii

      Sekarotuiseni oppi sisä siistiksi n. 4-5 kk iässä, kun koira täytti 17 vuotta alkoi taas sisäpisut:) .... ei haitanut, se meni kylppäriin suihkuun pissalle. Ranskanbuldoggini on 6 vuotias ja pienille koirille tyypilliseen tapaan on ajoittain sisäsiisti.

    • en ottaisenää

      Kaksi sekarotuista ollu ja molemmat kusi ja pasko sisälle. Ollut ja on myös kaksi rotukoiraa, ei mitään ongelmaa. Revi siitä ;)

      • Sankarikoira

        Sulle nimim. En ottaisi enään: et ole siis osannut opettaa sekarotusiasi sisäsiisteiksi vai keksitkö koko jutun? Ei se ole roduista todellakaan kiinni vaan omistajasta lähtee tuo sisäsiisteys niinkuin moni muukin asia! Itselläni 3 koiraa, 2 rotukoiria ja sekarotuinen, kaikki sisäsiistejä sekarotuinen ansiosta, sekarotuinen kun avaa ovet kun rotukoirille tulee hätä ja pääsevät näin kaikki tarpeilleen:) joten turha mollata sekarotuisia! Meillä ainakin sekarotuinen on kaikkein fiksuin kaveri:)


    • Aaaahaahahaa

      Toi nyt oli sama juttu kuin että sanoisi että nigerialainen lapsi käy paskalla enemmän kuin brasialialainen lapsi. Siis häh? Päivän naurut sain tosta aloituksesta!

    • enerkiapakkaus

      Minulla on ollut 2 sekarotuista koiraa. Sisäsiisteiksi oppivat 3kk ikäisenä, myöskin sen oppivat, ettei pihaalueelle tarpeita tehdä. Koiranomistajasta kiinni, tämä sisäsiisteys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6390
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2170
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe