Lentokentiltä Camdeniin

matkustaja hukassa

Olemme ensi kuussa lähdössä 3 yöksi Lontooseen ensimmäistä kertaa. Olen matkustellut aika paljon, mutta silti aina uuteen paikkaan lähtiessä olisi kiva etukäteen tietää etenkin julkisista liikennevälineistä ja mahdollisuuksista melko tarkasti.

Lentomme saapuu Gatwickin kentälle, josta pitäisi siinä aamupäivällä (lento laskeutuu klo 9 jos on ajallaan) selvitä Camdenin alueelle hotelliin. Katselin että Kings Cross on ihan lähellä, eli pääseekö Gatwickiltä suoraan (ilman vaihtoja esim) metrolla Kings Crossille? Ja millä systeemillä metrot yleensä toimivat (joo tiedän että ostetaan lippu automaatista juu, mutta onko sitte lukijat metrotunneliin mennessä vai miten lippujen tarkistus/korttien leimaus toimii?)Oyster kortista luettu joo mutta matkustelua reissun aikana tulee melkein vain matkat lentokentille, joten en tiedä kannattaako noita matkoja varten korttia ottaa.

Takaisin lento lähtee Heathrowlta, jonne mielestäni menee metrolinjakin Kings Crossilta (piccadilly line) mutta onko vaihto Acton Townin asemalla?

Ainahan noita voi paikanpäällä kysellä ja muilta kysyä neuvoa mutta ihan etukäteen olisi kiva tietää jonkinlainen suuntaa-antava info ettei sitten matkatavaroiden kanssa tule paniikkia kun ei tiedä miten ja millä menee :D

Junatkin näemmä kulkee mutta on kaikesta päätellen kalliimpia kun metrot? Lennot lähtee ihan hyviin aikoihin eli ei tarvi olla aamulla aikasin kentällä eli on päivällä aikaa istua vaikkapa metrossa.

Harkittiin myös majoituksen kautta taksin tilaamista lentokentälle valmiiksi, koska tosiaan kaksin ollaan matkassa ja eipä noita matkoja tulisi kun kaksi.

9

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • fubar666

      Menomatkalla osta Gatwickin lentoasemalta automaatilta liput First Capital Connectin junaan ja jää pois London Bridgen asemalta. Suuntaa saman aseman tubelle ja osta 3 päivän travel card jokaiselle. Sitten suuntaat samassa kompleksissa olevalle Northern Linen metroasemalle, josta pääsee joko Camden Townin tai Kentish Townin asemalle. Muista vailta oikea suunta.

    • Elä tee noin ^ menee pitkäksi. Ota siis lippu suoraan Gatwickiltä Kings Crossille (huom. aseman nimi on London St Pancras joka on Kings Crossin kyljessä). Liput pitäs olla 10 puntaa per suunta per henki.

      Siitä asemalta tulet kun tulet ulos (sellaiseen "halliin" missä on kahviloita ja kauppoja) niin suunnista vasemmalle missä on underground merkki (siinä on liukuportaat alas) kävele siis metron lippuluukulle ja osta siitä ne Oysterit (huom. 3 päivän travel cardeja ei ole ollut myynnissä pitkään aikaan).

      Siitä voit mennä Northern Linella tai bussilla. Metro on varmaan aloittelijan on helpompi eli mustalla linjalla Camden Towniin.

      Kun lähdette takaisin päin ottakaa Piccadilly linja Heathrowlle. Ei vaihtoa. Maksaa n. 5 puntaa (riippuu päivän ajasta) joten varaa Oysterille sen verran rahaa. Oysterin voi sitten viedä lippuluukulle heti kun olette tulleet porteista ulos kentän päässä niin saatte pantin ja ylimääräset rahat takaisin.

      Taksilla menee enempi rahaa ja aikaa ellei teillä ole aikaisin aamulento ja muut julkiset ei kulje.

      Tarkasta vielä tfl:n sivuilta että junalinja toimii (erityisesti jos tulette tai lähdette viikonloppuna). http://www.tfl.gov.uk/tfl/livetravelnews/realtime/tube/default.html

      siitä voi tarkistaa jo etukäteen tiettyjä päivämääriä.

      • Unohdin sanoa että kortin lukijat on aina molemmissa päissä asemaa kun menet sisään. Poikkeuksina saattaa olla jotkut asemat tolla sinapin värisella overgroundilla ja DLR:llä. Muista aina piipata kortti ennen kuin hyppäät mihinkään junaan ja myös piipata "ulos". Busseissa ei tarvitse piipata kuin siinä kun siihen hyppäät.

        Ton paperisen junalipun tunget vaan siihen koloon Gatwickin ja St Pancrasin masiinoissa. Gatwickiltä se kortti tulee ulos masiinasta, mutta St Pancrasin laitteessa se ei tule (oli kerta matka niin se pitää sen lipun).


    • Lontoossakäynyt

      Tuossahan Londoni noita hyviä ohjeita antoikin. Haluaisin vielä lisätä, että älkää tehkö sitä ensikertalaisen virhettä (jonka itsekin joskus tein), että ajattelette jonkin olevan "lähellä". Ei ole Lontoossa :-) .Mittakaava hämää, paikka on ISO. En tiedä, missä hotellinne on, mutta esim King's Crossilta on Camden Townin asemalle jotain kilometrin matka. Camdenista taas vaikkapa Piccadilly Circusille lähes 4 kilometriä, joten julkisia joudutte aika varmasti käyttämään (ellette sitten ole himokävelijöitä). Eli siis ehdottomasti kannattaa tuo Osteri hankkia! Hyvää matkaa ja tervetuloa lontoofriikiksi!

    • matkustaja2013

      Ei kannata taksia ottaa Gatwickistä Lontooseen. Matkaa on ja autolla matka-aika lähemmäs tunti. Junalla pääsee noin puolessa tunnissa ja huomattavasti halvempaa. Jos taksia tahdotte käyttää ja metrolla matkalaukkujen kanssa meno ei kiinnosta, niin ottakaa black cap King's Crossingilta/St Pancras hotelliin. Näette hieman paikkoja ja matkatavarat kivasti mukana. Muistakaa ostaa travelcardit, en nyt muista oliko Camdenin tubeasemalla muuta kuin lipouautomaatit, en kyl muusta saiko niistä edes 3 päivän korttia, joten se kannattaa hankkia King's Crossilta.

      Vaihtoehtoja tosiaan on. Mutta jos tosiaan liikutte arkena ja ruuhka-aikaan matkalaukkujen kanssa suosittelen cabia. Kuskit on osaavia ja tosiaan näkee enemmän ympäristöä kuin hikisissä tubeissa, joihin itse kyllästyin aika nopeasti.

    • matkustaja hukassa

      Kiitos hyvistä vinkeistä! Juuri tällasia ratalankaversioita kaipailin, kyllähän netti on täynnä tosiaan yleisiä ohjeita "menet junalla tästä tähän ja sitte hyppäät metroon ja oot perillä" mutta itse kaipailen aina näitä "menet asemalle x, toimit siellä näin ja näin pelaa tämä ja tämä asia. Eli kiitos tästä.

      Juu olen itsekkin kääntynyt tuon oyster cardin kannalle, vaikuttaa ihan viksulta vaihtoehdolta loppupeleissä. Ja kävelijöitä ollaan, mutta enpä usko että sitä viitsii kuitenkaan yli kolmea päivää tallata kaikkia matkoja eestakasin :D Etenki jos iltasin meinaa jaksaa muutaki tehä ku nukkua.

      Eli junalla ja metrolla mennään. Vielä lisäkysymys juniin liittyen: kun on ostettu lippu asemalta tiettyyn junaan, niin leimataanko lippua junaan mennessä vai pyöriikö samanlainen konnarisysteemin kun suomessa? Ja vielä sellainen tarkennus Londonin kirjoitukseen, että meinasitko tuolla junalla First Capital Connectin junaa vai jotain muuta? Netin kautta ainaki näyttäis menevän suoraan Kings Crossille nääs.

    • Niitä FCC:n junia menee Gatwickiltä kokoajan joten sitä lippua ei ole tiettyyn junaan merkattu tai tietylle istuimelle. Se juna mikä sattuu kohdalle lipun oston ja platformille menon jälkeen käy. Konnareita ei ole kun on ne portit molemmissa päissä. Joskus tekevät "spot check" tyyppisiä tarkastuksia mutta aika harvoin.

      Juu tarkoitin FCCn junaa. Yleensä ne on merkanneet sen St Pancrasiksi mutta saattaa olla että ovat helppouden vuoksi muuttaneet sen koko nimeksi eli Kings Cross St Pancras. Molemmat asemat ovat "samassa" - niitä on vain kaksi eri rakennusta ja tie välissä.

      Lähden tällä viikolla käymään Gatwickiltä niin voin vielä tarkistaa :)

      • Unohdin sanoa että Gatwickillä on myös kaksi eri terminaalia joita yhdistää juna (ilmainen) eli riippuu mihin terminaaliin saavutte että pääsettekö juna-asemalle suoraan vaan pitääkö eka mennä toiseen terminaaliin.


    • matkustaja hukassa

      Kiitoksia jälleen ohjeista :) Jos tulee vielä jotain liikkumista helpottavaa mieleen ni heittäkää ihmeessä viestiä! Mutta näillä selvitään jo pitkälle, tosiaan tuon matkan kun hotellille selviää niin metroilut jne tulee opeteltua siinä matkan varrella, kun ei ole matkakamoja mukana ja kiire mihinkään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5424
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1937
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe