Miten saan koiran puremisen loppumaan?

collieuros

Hei! Omistan aivan ihanan 3 vuotiaan collieuroksen. Koira on muuten todella kiltti, mutta joskus arka. Sen päälle hyökkäsi viime syksynä tanskandoggi lenkillä ollessa ja koiralleni jouduttiin laittamaan kolme tikkiä silmän alapuolelle, kuonon viereen. Sen jälkeen koira on yrittänyt purra aina kun sitä esim. ottaa pelkästä pannasta ja vie vaikka toiseen huoneeseen, niin se alkaa puremaan. Myös jos sen hännän päälle astuu vahingossa, niin se "hyökkää". Olen aina kieltänyt sitä, mutta ei auta. Se tekee sitä aina, kun jotain noista aiemmin maiitsemistani asioista tapahtuu. Lisäksi jos sisällä esim. juoksee tai huutaa jotain, niin se alkaa juokseen perään ja yrittää leikillä purra.

Tätä ongelmaa ei ole ennen ollut, mutta sen syksyisen tapahtuman jälkeen koira on alkanut tekemään tämmöstä. Osaisiko joku auttaa, miten tämän puremisen ja herkkyyden saisi loppumaan? Kiitos paljon, jos edes joku osaisi antaa neuvoja! :)

4

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ihana Collieni

      Kyllä tuonikäisen collien pitää osata itse mennä komennosta toiseen huoneeseen, eikä pantaa pidetä sisällä kaulassa!
      Kokeeko se toiseen huoneeseen laittamisen kurituksena? Onko joutunut olemaan pitkiä aikoja toisessa huoneessa, erossa perheestä (laumasta)?

      Hännän päälle ei saakkaan astua. Jos se on nukkumassa ja joku talloo sen päälle niin vaistomaisesti voi tehdä puremisliikkeen koska SÄIKÄHTÄÄ kun unesta tolla tavoin herätetään.

      Sitten oletan, että lapset juoksee ja huutaa sisällä, koirahan menee leikkiin mukaan, paimenkoirana se myös paimentaa juoksevia lapsia.

      Collie on herkkä koira, oppii myös nopeasti "ymmärtämään" puhetta. Näin ei siihen tarvitse käydä käsiksi kun on peruskoulutus hoidettu kuntoon!

      • sanon vaan

        Tähän sanoisin väliin että ei koira saisi lapsia paimentaa. Tällainen pitäisi karsia jo heti alkuunsa pois koiran käytöksestä. Paimennusvietti pitää vähintäänkin olla niin hyvin hallussa että jos koira alkaa leikillään purra kun joku juoksee/huutaa, niin kielto riittää tämän toiminnan lopettamiseksi. Kyllä se collie osaa nätistikin leikkiä


    • tunnen nämä asiat

      Kun tanskandoggi on hyökännyt koirasi kimppuun, se on joutunut itse puolustamaan itseään, kun sinä et ole sitä tehnyt. Sinun olisi pitänyt pitää tanskandoggille kunnon rähinä, jotta koirasi olisi nähnyt sinun hoitavan "lauman" puolustuksen.

      Nyt johtajan asemasi on kärsinyt ikään kuin "laman" koiran silmissä.

      Siksi se esim. yrittää purra sinua kun viet sitä pannasta toiseen huoneeseen. Ja siksi kiellot eivät tehoa, kuten kerroit.

      Edellinen kirjoittaja oli oikeassa, että pantaa ei tosiaan kannata pitää sisällä - no kukin tietysti tyylillään - mutta koiran on parempi olla sisällä ilman pantaa.

      Nyt kannattaisi lähteä liikkeelle siitä, että sinusta tulisi jälleen teidän laumassa se "johtaja" - siinä onnistut parhaiten siten että alat käyttäytymään koiran silmissä kuin johtaja. Netistä löytyy ohjeet, miten tämä käytännössä hoidetaan. Jos ei onnistu, kannattaa ottaa pari - kolme käyntiä ongelmakoirakouluttajalla, niin vaikka se maksaa hiukan, ovat seuraavat kymmenisen vuotta koiran kanssa huomattavasti mukavampia Sinulle, ja koirankin on helpompi ja kivampi elää loppuelämä ilman jatkuvaa stressiä.

      • Näin juuri

        Hyvin sanottu :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2939
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      413
      2830
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2247
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      88
      2050
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1844
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1840
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1805
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      322
      1629
    10. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1623
    Aihe