Mihin Itävallan kaupunkiin matkustaa (ei ennen käynyt)?

Pariskunta 30 v.

Hei!

Kaipailisin apuja kokeneemmillta Itävallan-kävijöiltä. Haaveissa olisi matkustaa pidennetyksi viikonlopuksi johonkin Itävallan kaupunkiin, ei kuitenkaan Wieniin. Olemme noin 30-vuotias pariskunta, joka ei ole käynyt Itävallassa ennen eikä muutenkaan juurikaan matkustellut ulkomailla. Pidämme ennen kaikkea kauniista maisemista, mutta jotain perinteisiä ns. turistinähtävyyksiäkin olisi kiva käydä katsomassa. Emme ole niinkään shoppailijoita tai bilettäjiä. Olemme avoimia kaikenlaisille ehdotuksille! Kuitenkaan ei mielellään mitään todella pientä kylää.

Kiitos jo etukäteen, jos joku viitsii kertoa suosituksensa! :)

7

419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinna61

      Salzburg on todella viehättävä kaupunki, jossa paljon katsottavaa, täynnä kivoja pikkuputiikkeja ja kahviloita. Münchenin kautta lennot edullisesti, junalla perille, ellei halua vuokrata autoa, mikäsekin tosi helppoa, kentältä pääsee sujuvasti matkaan. Salzburgin eteläosassa pääsee kätevästi kiikkumaan vuorellekin ja lyhyen matkan päässä ovat mm Eisriesenwelt, upea jääluolasto ja siinä lähellä Werfenin upea 'ritarilinna'. Eikä kaukana ole yksi Euroopan upeimmista järvialueistakaan, Salzkammergut.

    • aaaapeeee

      Kiitos sinna61, Salzburg alkoi kiinnostaa ja googlailenkin siitä tässä lisää! :)

    • kakkuilemaan vaan

      Miksi aina sanotaan että Munchenin kautta, Air Berlinillä pääsee Salzburigiin kätevästi, vaihto berliinissä. odotusaika riippuu mihin hintaan liput haluaa ostaa, aamuvarhain edullisesti.
      Salzburgissa kannattaa käydä syömässä aitoa Sacherkakkua, kuppila on Sacher-hotellissa. Vain wienissä ja tuolla saa sitä aitoa. (arvo sinänsä, kakku ei kauheasti muista hyvistä kopioista poikennut, mutta oli kiva syödä aitoa.)

    • neppisleppis

      Vastaus myöhässä aloittelijalle, mutta jos joku muu miettii vaihtoehtoja. Mun suosikki ehdoton suosikki on Innsbruck, kokemukseni rajoittuu tosin vaan Innsbruckin lisäksi Wieniin ja Salzburgiin. Kaikkiin voisin kyllä mennä uudestaankin!

    • Viime kesänä

      Itävaltaan yleensäkin kannattaa mennä kesälläkin. Ravintoloitten ja kauppojen hintataso on suomalaiselle käsittämättömän halpa! Syötiin lounasta Salzburgin keskustassa niin iso oluttuoppikin maksoi vain muutaman euron ja pääruoka, todella tukeva liha-annos salaatteinen vain vähän yli kympin! Siinä erään torin varressa oleva kahvila, en muista nimeä, melkein aito sacherkakku ja kahvi maksoi varmaan 2/3 siitä mitä Suomessa vaikka jätettiin tippiä. Suomessa ei edes ole pöytiin tarjoilua, itse saat jonottaa ryysiksessä tiskillä Suomessa ja kantaa pöytään.

      Kun patikoitiin vuoristossa, siellä oli ravintola tuhannessa metrissä, iso kylmä 0,5 litran olut ja pariloitu kinkku-juusto leipä salaatilla alle 12 euroa, annettiin kahdesta 25 e. Todella ystävällistä palvelua ja kun oltiin syöty ja maksettu vielä kysyttiin oltiinko varmasti tyytyväisiä ja maistuiko ja toivotettiin turvallista matkaa.

    • mikähän olikaan

      aihe kosketta minuakin, oliko joku matkailusivu jossa on kerrottu kaupungeista kaikki suomeksi?

    • Österreich

      Tuoreet terveiset Innsbruckista ja Grazista! Ensinmainittu on tuttu talviurheilun ystäville, mutta Graz varmasti useimmille vieras. Molemmat ovat omalla tavallaan hienoja paikkoja, joille yhteistä on ehdoton siisteys. Ns. vanhakaupunki on tyypillinen monille Keski-Euroopan paikkakunnille, ja näissä esimerkeissäkin Altstadt varmasti houkuttelee.

      Kumpaakin kaupunkia on mahdollista käydä silmäilemässä yläviistosta. Innsbruck on suorastaan vuorten ympäröimä, ja Bergiselin hyppyrimäen tornista katseltuna kaupunki on erinomaisesti esillä. Aivan Grazin vanhan keskustan vieressä kohoaa Schlossberg, jolle voi "kiivetä" jännittävästi luolan kautta hissillä. Huipulla on kaunis rakennettu puistomiljöö portaineen, seinämineen ja kellotorneineen, sekä viihtyisä ravintola.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1807
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1667
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1303
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      789
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      775
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe