latz

prima99donna

Eli onko kyseinen merkki teidän mielestä hyvä ja terveellinen? Saako kissa esim märkäruoista tarpeeksi kaikkea ja mitä hyvää ja mitä huonoa latz merkki ns. sisältää? Omia kokemuksia ja tietoja saa tänne jakaa, ja nimenomaan merkistä LATZ eikä mitään muuta, en halua kuulla että mikä olisi parempi tai huonompi merkki ja miksi, vaan haluan tietää teidän kokemuksianne latzista, niin kuiva- kuin märkäruoistakin :)

20

7509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+17

      Ei ole hyvä ruoka. Aivan liian vähän lihaa ja paljon sokereita, jotka ovat haitallisia kissalle. Lihaprosentti komeilee 1-7 prosentissa, ja niistä suurin osa on vain teurasjätettä.
      Nappulassa taas paljon viljaa, joka ei kuulu ollenkaan kissan ruokavalioon.

    • 8+9
      • threeam

        Jos ruuassa on lisättyjä vitamiineja, se ei tarkoita että ruoka on terveellistä. Kyllähän ihmisetkin voivat napsia purkista kaikki vitamiinit ja syödä ruuaksi saarioisten valmispitsoja.

        Ja huomaatko että melkein kaikissa tuo haitta-aine luku pyörii vitosen paikkeilla?

        "Paras ratkaisu toki olisi, jos antaisit kissan itse saalistaa ruokansa."

        Niin olisi. Kaikilla siihen ei vain ole mahdollisuutta. Miksi siis ei voisi jäljitellä kissan luonnonmukaista ravintoa? Viljat eivät ole kovin luonnollista lihansyöjälle.


    • HUONOA ON

      Kyllä sen näkee pakkausselosteesta ettei ole lihansyöjälle sopivaa ruokaa tuo. Sokeria, paljon viljaa yms. mitä kissa ei todellakaan tarvitse ja jotka tekevät kissalle vain huonoa.
      Märkäruuasta kissa saa kaiken tarvitsemansa jos se on täysravintoa. Silti ei tee huonoa syöttää kissalle myös raakaa lihaa. Esim. 50-50 jako on hyvä jos tuntuu ettei barffaaminen ole sinun juttusi. Eli puolet täysravinto märkäruokia ja puolet lihaa.

    • kakskattia

      Minä ja kissat on kovasti tykätty tuosta Latzista. :) Eipä muu ruoka kelpaakkaan.

    • pipiumau

      latz ei ole hyvä, siinä on kaikissa mitä olen katsellut ainakin sokeria. jos markettiruokaa haluaa syöttää, kannattaa alkaa tutkimaan tuoteselosteita ja valita ne, missä ei ole viljaa, sokeria/suolaa eikä kasviksia/kasviperäisiä aineita. eli liha ja eläinperäiset tuotteet mineraalit on oikea valinta. raksut kannattaa silti hakea eläinkaupasta ja niistäkin katsoa mitä ottaa, hyviä esim. applaws, taste of wild, orijen tai acana. vaikka kissalle maistuu latz, voi sitä verrata ihmisen roskaruokaan - hyvän makuista mutta epäterveellistä

      • poupoup

        Kyllä se on hyvä. Asia on tutkittu, eikä siinä sinun luuloillasi ole mitään merkitystä.


    • hdhgs

      Niinpä. Viljaa sisältävät ruuat, kuten Latz, Friskies, Whiskas jne, saattavat lopulta kostautua esim. virtsakivien muodossa. Halvasta markettiruuasta tuleekin kalliimpaa kuin olisi arvannutkaan.

      • kkkooooooooooo

        Yhdelläkään omistamistani kissoista ei ole ollut virtsakiviä, vaikka elämänsä ovat syöneet Latzia. Eläinlääkärinikään ei ole moittinut antamaani ruokaa. Kuivamuonat vaihdettiin vain leikattujen kissojen kuivaruoksi, sillä toinen kissoista sai pissavaivoja.


      • 12+14
        kkkooooooooooo kirjoitti:

        Yhdelläkään omistamistani kissoista ei ole ollut virtsakiviä, vaikka elämänsä ovat syöneet Latzia. Eläinlääkärinikään ei ole moittinut antamaani ruokaa. Kuivamuonat vaihdettiin vain leikattujen kissojen kuivaruoksi, sillä toinen kissoista sai pissavaivoja.

        Aivan sama, lihansyöjän ruokavalioon ei kuulu viljat millään muotoa.

        Meidän kissa rappasi puoli naamaa ihan verille koska söi niitä viljamössöjä. Allergiahan se oli. Parani heti kun vaihdoimme ruuan parempaan.


      • 7+8
        12+14 kirjoitti:

        Aivan sama, lihansyöjän ruokavalioon ei kuulu viljat millään muotoa.

        Meidän kissa rappasi puoli naamaa ihan verille koska söi niitä viljamössöjä. Allergiahan se oli. Parani heti kun vaihdoimme ruuan parempaan.

        Aivan sama mitä höliset. Asia on tutkittu ja Latz todettiin varsin hyväksi ruokamerkiksi.


      • 13+17
        7+8 kirjoitti:

        Aivan sama mitä höliset. Asia on tutkittu ja Latz todettiin varsin hyväksi ruokamerkiksi.

        Toistan vielä: Lihansyöjän ruokavalioon ei kuulu viljat. Tuskinpa syöttäisit hevosille tai lampaille makkaraa. Miksi siis lihansyöjälle viljaa jota latz on täynnä?

        Sitä paitsi tutkimuksia tehdään koko ajan. Ihmiset viisastuvat. Ja tuo kuluttajatutkimus on vuodelta 2008. Jos tänä päivänä tekisi uudestaan saman tutkimuksen, latz todettaisiin huonoksi ruuaksi.


    • Ei kun ei

      Kuivaruoka myös aiheuttaa niitä virtsatieongelmia koska kissan kroppa kuivuu ja jostain hassusta syystä ne leikattujen ruuat ovat vähärasvaisia ettei kissa lihoaisi. Kun taas kissa todellisuudessa lihoaa juuri niistä hiilihydraateista ja tarvitsee rasvaa voidakseen hyvin.
      Ei kaikki tupakoitsijatkaa saa keuhkosyöpää mutta ei se silti tarkoita että tupakointi olisi terveellistä.
      Eläinlääkärit ovat itseasiassa hyvin huonosti perillä kissan oikeasta ruokinnasta ja usein heidät on maksettu mainostamaan RC ruokia.
      Kyllähän sitä voi vaikka sahajauhoon pistää pikkusen rasvaa ja pulun sulkia sekä lisätä vitamiinit jotta kissa periaatteessa saa kaiken tarvitsemansa mutta en silti sanoisi sen olevan kodin sopivaa ruokaa.

    • laiskakissanomistaja

      latz märkäruokapussit ovat hyviä, koska ruoka on hyytelössä ja solahtaa sieltä helposti lautaselle

      • lolleromg

        Muuta hyvää niissä ei sitten olekaan


    • Muitakin on

      Saa niitä muitakin ruokia hyytelössä :D

    • Anonyymi

      Meillä kissat yleensä syö latsia. Myös kala, sisäelimet, jauheliha ja naksut kuuluvat ruokavalioon. Sehän on yksilöllistä mistä ne karvapallot tykkää.

    • Anonyymi

      Mihin voi valittaa latz annosruuista.niin kauan oli hyvää kun lihat kypsiä mureita..muuttivat reseptiä.lihat sitkeitä,ei edes haarukalla saa hajalle,muita ruokia kokeiltu ei syö.paketista ei näy mihin valittaa..vaihtoehdot vähissä.

    • Anonyymi

      Kerroin jo tuhannesti. Pusseista ei irtoa mitään. Hukkaan mennyttä rahaa..

    • Anonyymi

      Vilkaise sinne kissan suuhun, ja rekisteröi mieleesi mitä siellä näet. Paljon helpompi mieltää mitä kissan ravinnon kuuluu sisältää, kun tietää mitä siellä suussa on.
      Oman kissani suussa, on petoeläimen kalusto. Sen ruuan tulisi olla riistaa vastaavaa tavaraa.
      Kaupassa: luepa ne tuoteselosteet. Kiinnitä huomiota sanoihin: vehnä, maissi, herne, soija, kasvivalkuaistiivisteet, sokerit, ym ja mieti: mitä on tämä tavara, minkä ruokaa?
      En ole nähnyt kissani vielä märehtivän.
      Epäilen ettei se ole märehtijä. siksi syötän sille viljatonta ruokaa, ja raakaa tuoretta lihaakin ostan sille, ja hyvin on maistunut, sekä kissa voi hyvin, on täynnä elämän virtaa ja elämänsä nuoruuden kunnossa edelleen.
      Kissan ruuassa saa olla eläinrasvaa toistakymmentä prosenttia, noin 12-15 prosenttia. Eli rasvaistakin lihaa saa mieluusti antaa.
      Ei viljaa!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe