Nainen - yksin - Madeiralla.

Hunningolla?!

Tere!
Olen lähdössä Madeiralle, yksin, viikoksi. En hae biletystä vaan omaa aikaa, rauhallisuutta, shoppailua, kiertelyä ja katselua. Mitä minun pitäisi / olisi hyvä tietää matkaan lähtiessä? Onko siellä kallista vai riittääkö pienempikin tukku euroja? Tietysti riippuu, mitä ostaa - entä hintataso noin yleensä? Mitä olette ostelleet - mitä "kannattaa?". Onko jotain mitä kannattaa ottaa ns. ehdottomasti mukaan matkalle? Onko siellä turvallista - liikkua yksin?
Otan mieluusti vinkkejä vastaan - ja kiitän!

21

2512

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Madeiralla

      Kiertele saarta taksilla tai matkanjärjestäjän retkellä.
      Taksit ovat halvempia kuin Suomessa, mutta katso, että mittari on päällä.
      Yleinen hintataso aikas lähellä meidän hintoja.
      Ruoka hyvää, varsinkin kala.
      Hanki uudehko kirja: Anita Montonen: "Madeira pähkinänkuoressa". Siinä on aika kattava kuvaus paikasta.
      Lue myös täältä vanhempia viestejä
      Levadoille ei pidä mennä yksin, eikä ilman hyviä varusteita. Vuosittain siellä sattuu onnettomuuksia.
      Hyomioi myös mahdolliset hyttyset.
      Madeira on aivan mahtava paikka, mutta usea jää siihen koukkuun.
      Valitse hyvä hotelli, niin saat myös hyvän aamiaisen.

      • "Yleinen hintataso aikas lähellä meidän hintoja."

        Väite ei pidä paikkaansa. Eroa Madeiran hyväksi on 25-20 prosenttia. Suomen hintataso on EU-maiden kallein.


      • 4:s

      • 4:s kirjoitti:

        http://www.kauppalehti.fi/etusivu/suomessa euroopan neljanneksi kallein ruoka/201306444863
        Suomi ruoassa 4s. Sinänsä vinha juttu että Tanska on kallis, vaikka tanskalaiset elintarvikkeet ovat suomessa edukkaampia kuin vastaavat kotimaiset...

        Kirjoitin edellä epätarkasti. Suomi on viime vuosina ollut kallein EUROmaa. Vuosien kokemuksella totean, että keskiverto satunnainen matkailija harvoin saa kokonaiskuvaa kohdemaansa hintatasosta. Jotta tällaisen kuvan saisi, pitäisi olla melko tarkka käsitys myös kotimaan hintatasosta eri tuotteiden osalta. Monilta tapaamiltani suomalaisilta tällainen tietous on puuttunut.

        On syyttä muista, että Portugalin kansantuote asukasta kohti on vain noin puolet vastaavasta arvosta Suomessa. Jotta vähintään välttämättömyystuotteita voisi kansalaisista enemmistö hankkia, hintataso Portugalissa (ja Madeiralla) ei voi olla Suomen luokkaa. Muistettakoon vielä,että Portugalissa tulonjako on EU:n epätasaisin.

        Madeira sijaitsee vajaan 1000 km:n päässä Manner-Portugalista. Saariryhmään tuodaan ulkopuolelta kenties noin 80 prosenttia kaikista siellä tarvittavista hyödykkeistä. Kuljetuskustannukset ovat korkeat samalla kun markkina on pieni (noin 275 000 asukasta plus matkailijat, vajaa miljoona vuosiotasolla). Huippuhalpa hintataso on siten mahdoton. Hintatasoa on saattanut jonkin verran nostaa alvin kohoaminen eräiden hyödykkeiden ja palvelujen (mm. ravintola) osalta maan maksimiin, 23 prosenttiin.¨Madeiralla on iso velka maksettavana, sillä saariryhmän on elänyt reippaasti yli varojen. Rahat ovat menneet pitkälti kalliisiin, tuottamattomiin infrastruktuuriprojekteihin, kuten lukemattomiin (kokonaispituss pitkästi yli 100 km) tunneleihin. Näiden investointien maksaminen rasittaa Madeiraa vielä seuraavankin sukupolven ajan.


    • Madeirankävijä

      Kyllä levadoille voi yksin mennä. Varovaisuutta mukaan, kyllä se siitä.

    • FCH

      Suosittelen ehdottomasti kaupallisia levadaretkiä yksin menemisen sijaan, samalla saa aimo annoksen tietoa saaren historiasta ja ryhmässä on kivempi mennä. Olosuhteet saarella voi muuttua muutamassa kymmenessä minuutissa auringon paistosta jopa hengenvaaralliseksi levadoilla, tämä vaatii tuntemusta jota opaskirjat eivät kenellekkään pysty antamaan.

    • Hunningolla tai ei!

      Kiitos vinkeistä! Kyllähän minä olen tietty vähän tutkaillut - mihin oikein olen menossa - mutta kiva lukea teidänkin kommentteja. Kohta se pitää ottaa matkalaukku hyllyltä ja pitää katsoa mitä vaatekaapista mukaan nappaa.
      Loma on kai enempi lomaa, kun jossain käy muutaman yön poissa kotoa nukkumassa ja tutkailemassa!

    • Ihana aamu mökillä

      Funchal on yksi parhaimmista yksinmatkaajan kohteista ja siksi tuntuu, että kahviloissa ja ravintoloissa on enemmän sinkkuja kuin pariskuntia.

      Yksin ollessani käyn syömässä lounaan siellä, missä paikallisetkin syövät. Londres Rua da Carreiralla on vakisuosikkini. Iltaisin haen usein Pingo Docen valmisruokatiskistä(lämmin, paikalla juuri valmistettu ruoka, myydään kilohinnalla) rasiallisen ja syön sen hotellin parvekkeella.

      Hintataso on edullisempi, kun vertaa esimerkiksi samantasoisiin ravintoloihin Suomessa, viinien hinnassa ero varsinkin on huomattava. Myös kahviloissa voi istuskella ilman, että matkakassa paljon kevenee.

      En yleensä osta matkoillani mitään, poikkeuksena Punto Roman laadukkaat pitkähihaiset t-paidat. Niitän hankin aina Kanarianreissuiltakin, jos vain PR:n putiikki osuu silmään.

    • MAD-MADe

      Hei !
      Hintataso on alempi kuin kotimaassa.Paikalliset tuotteet on edullisia ja tuontituotteet kalliimpia,niistä osa ihan Suomen hinnoissa.

      Turvallisuus kaupungilla,se on hyvin turvallinen verrattuna mihin paikkaan tahansa.

      Levadoilla turvallisuus on itsestä kiinni.
      Maasto on vuoristoista ja monttuista,kompurointi tai horjahdus väärässä paikassa voi saada pahaa jälkeä.Siksi yksin liikkuminen aiheuttaa tietyn riskin.

      Levadat on kartoilla merkitty eri väreillä reitin vaikeuden mukaan.Vaikeimmat reitit muistuttaa vuoristokiipeilyä.Aloita siis helpoiksi merkityillä.

      Ensituntumaa levadoille voisi saada opastetusta retkestä.Silloin olisi meno/paluu kuljetukset ja saisi turvallisesti tuntumaa maastoon.

      Bussit kulkee aikataulujen mukaan monen levadan tuntumaan mutta aikatauluja ei ihan hetkessä ehdi selvitellä.On todella perehdyttävä ajan kanssa aikatauluihin ja reitteihin,viikko ei riitä aloittelijalle,jos aikoo jotain muutakin tehdä :)

      Taxi on monen kulkuneuvo.Kimppakyyti ja kimppakävelyn järjestäminen onnistuu helposti.Siellä (hotellissa) kun on paljon muitakin levadalle menijöitä,jotka mielellään jakaa taxikuluja ja lisää turvallisuutta.
      Ihan kuten sinäkin.

      Hyvää matkaa.Minun seuraava reissu sinne on vielä kaukana edessäpäin.

    • Madeiralla yksin

      Olá!

      Olin juuri yksin Madeiralla ja olen päälle 30-v nainen. Levadoilla en käynyt, mutta maaseutubussilla 81 (lähtee Teleférico-hissin vierestä) kävin kahdestikin Eira do Serradossa (hieno näköalapaikka) ja Curral Das Freirasissa eli Nunnalaaksossa. Kantsii katsoa tarkkaan, milloin bussi tulee takas, jos pysähtyy Eira do Serradossa, sillä kaikki bussit eivät aja sitä kautta.

      Olin paikallisen Happy Tours (varasin etukäteen netissä) matkatoimiston East Madeira -retkellä, jossa käytiin mm. Santanan kylässä ja Pico do Areeiro -vuorella, joka oli mahtava. Ihan ok reissu.

      Forum Madeira ostoskeskukseen pääsee mm. 1 ja 2 busseilla rantakadulta. Dolce Vita -ostoskeskus on ihan keskustassa liikenneympyrästä oikealle.

      Madeira Orchid Quinta dos Saltos -paikassa Funchalissa voi käydä ostamassa oman syntymävuoden Madeira-viiniä huokeaan hintaan.

      Jardim Bôtanico ja Monte ja Jardim Tropical Monte Place ovat ihan must Madeiran eka reissulle.

      Oli todella turvallista liikkua yksi itse Funchalissa ja busseilla.

    • hunningoöle?? eli ei

      Taas kivoja vinkkejä - kiitos! Matka lähestyy ja vaikka nyt onki kuuma täällä koti-Suomessa - odotan silti matkaa ja rauhoittumista, omaa aikaa. Täytyy laittaa vaikka ihan paperille ylös noita vinkkejä, että muistan, vaikka en nyt niiiin vanha olekaan!

    • meniskö vai ei?

      Levada?!

      Olen lukenut, että tietty hyvät kengät, mutta onko siellä kun kylmä? Eli siis, mitä kannattaa laittaa päälle? Pitkät housut? takki? Reppu selkään ja vesipullo kamera ovat tietty - mut pitäskö jotain muutakin tietää?
      Entä onko reittejä kuinka pitkiä- tai siis vaikka ajallisesti semmosia "pikkunättejä" joissa jo tunnelmaan pääsisi?
      Millanen on esim aurinkomatkojen puolpv retki? Kuka ois käynnyt - kokemuksia???
      Olen vaan harkinnut, miettinyt ja pohtinut - oisko järkee vai ei???
      Kiitos teille!

      • Tuulipukua

        Riippuu myös vuodenajasta, talvella voi ylempänä olla vaikka lumi tai räntä maassa ja yöllä vähän pakkasen puolella...
        Eli kelin mukainen pukeutuminen.


      • MAD-MADe

      • jokapaikanmatkaaja

        Aurinkomatkojen puolenpäivän retki on oiva tapa päästä ensikosketukseen levadavaelluksiin ..olen käynyt joskus vielä nykyisinkin ,jos olen yksin ja heillä on tarjolla jotain jossa en ole ennen käynyt, matkoja on takanani jo yli parikymmentä.Sinulla on ihan hyvä käsitys vaatetuksesta, goretex on hyvä valinta,jos vaikka sadetta ripsauttaa.. reppuun voi laittaa jos ei tarvitse. On myös huomioitava että ylhäälllä on aina muutama aste vähemmän ja saattaa tuuleskella.Suosittelen lämpimästi levadoita, eikä ensikertalaisen todellakaan kannata yksin lähteä... Itse en lähde edelleenkään koskaan ihan yksin vaeltamaan,oma seurueen kanssa omatoimisesti kyllä on paljonkin menty... siihen...kin jää koukkuun,kuten Madeiraan yleensäkin. Oikein hyvää matkaa sinulle..
        ps. tietysti siinä on järkeä :)


    • FCH

      Pitkät ohuet retkeilyhousut on hyvät ottaa retkille mukaan, jos on vielä mallia mitkä saa lyhennettyä vetoketjuilla shortseiksi niin parempi jos auringonpaiste ja lämpö yllättää.

    • Tsip3

      Me olimme Madeiralla tammikuussa, ja oli kuuma, menimme t-paidassa ja shortseissa. Parina päivänä oli kova tuuli, muttei mitenkään hurjan kylmä. Veneretkellä oli vähän enemmän viileää. Neuletakki, takki ja pitkiä housuja on hyvä olla mukana, mutta myös hellevaatteita. Yksin matkaava voi tutustua paikkoihin siinä missä ryhmätkin. Suosittelen Monten kasvipuutarhoja ja puutarhoja yleensäkin, niissä on aivan ihana kävellä ja katsella kaikkea. Niistä tykkäsi meidän perheessä lapset ja aikuiset. Levedalla emme käyneet, mutta puutarhoissa kyllä. Niissä saa myös käveltyä kunnolla, eikä ole millään tapaa vaarallista.

      • Madeiralle menossa?

        Hei!
        Saako siellä hyvin ajan kulumaan, meitä on lähdössä 2 pariskuntaa, kaikkia ei kiinnosta retkeily(patikointi). Tarkoitan lähinnä sitä kun tuohan on pinta-alaltaan aika pieni paikka, jos vaikka vuokrais auton niin onko siinä järkeä? Mitä nuo Levadat on?


      • kuinsilloinennen99
        Madeiralle menossa? kirjoitti:

        Hei!
        Saako siellä hyvin ajan kulumaan, meitä on lähdössä 2 pariskuntaa, kaikkia ei kiinnosta retkeily(patikointi). Tarkoitan lähinnä sitä kun tuohan on pinta-alaltaan aika pieni paikka, jos vaikka vuokrais auton niin onko siinä järkeä? Mitä nuo Levadat on?

        https://www.youtube.com/watch?v=h7bVMXoTqdg&list=PLD3CC0770D708666C

        Eiku ajelee.


      • Silloin ennen oli
        kuinsilloinennen99 kirjoitti:

        https://www.youtube.com/watch?v=h7bVMXoTqdg&list=PLD3CC0770D708666C

        Eiku ajelee.

        Mikäs siinä nykyään pikkuautolla, kun "turistitunnelit" on yksisuuntaisia ja auki vain kun ei ole suurempaa riskiä kivien tippumisesta.
        Toista se oli ennen kun kaikki alueen liikenne kulki niissä kumpaankin suuntaa ja mentiin turistibussilla, paikoin oli ahdasta.


      • luxury lady

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      392
      1545
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1230
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1155
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      997
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      826
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      814
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      170
      709
    Aihe