siporex talosta löytyi sädesientä

Jasminal1

Väitettiin myyntipuheissa että siporex talo ei homehdu. Ei pidä paikkaansa. Meiltä löytyi kaikista seinistä sädesientä tutkimuksissa kun homenäytteet otettiin.

Onko muilla tällaista? Mitäs nyt, voiko tuota mitenkään korjata. Asianajajaan täytyy varmaan ottaa yhteyttä.

23

9121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ansku_22

      Kannattaisi vaihtaa ne siporexit pois sieltä seinistä.

    • Faktaa123

      Tästä ei Lammin yms. kivitalojen mainostaminen enää halpene.

      Laittaisitko näkyville tutkimuksen tuloksen.

    • Jasminal1

      No eipä niitä ulkoharkkoja ja sisäseinin harkkoja lähdetä noin vain vaihtamaan! Ja valitettavasti täyttä totta koko asia. Ihan seiniin poraamalla ja homenäytteet labrassa tutkimalla saatu selvyys asiaan.

      • Jasmiina Säde

        Eiku nyt oikeesti... Olisimpa ostanut Lammi kivitalon. Ei tarvitsi asua sädesienten kanssa ja kyllähän Se Lammimyyjä minulle koitti sanoa että Siporex taloon murtaudutaan lusikalla ja että Se kelluu... Jotain se taisi sädesienistäkin mainita. Vaan oli sipotalo vaan niin paljon edullisempi,että menin lankaan. Tuliko minusta nyt Marjatta Höttö... Voi minua.


    • kuivata

      Googleta sädesieni niin sieltä löytyy tietoa.
      On lähinnä betonitalojen ongelma.
      Siihen sisältyy myös lamminkivi.
      (siis kuivata talo ensin kunnolla sitten maalia pintaan.)

    • Jasminal1

      Ihan sama uskotteko talomyyjät tätä vai ketkä tätä nyt epäilevät, mutta ei minun tästä tarvitse valehdella. Jos siporex talo on kiireellä rakennettu eikä kunnolla kuivatettu ennen kuin on rappaukset vedetty ulkopintaan niin siitä tämä on varmaan johtunut. Homenäyte on varmistettu. Ja kauppa lähtee purkuun!

      Fakta on nyt se, että hometta on löytynyt eikä se tästä muutu teidän epäilyillä. Kuvittelin että täältä saisi jotain kokemusta miten muille on käynyt, mutta ei näköjään.

      • Turhaa turhaa

        Jos näin olisi oikeasti, olisit kirjoittanut, että kivitalon seinässä on tätä sädesientä. Nyt ainoastaan mustamaalaat yhtä tiettyä tuotemerkkiä antamalla kuvan, että siitä rakennetut talot homehtuvat. Turhan läpinäkyvä yritys mustamaalata parasta ja suomessa käytetyintä kivitalon kivitalon runkomateriaalia. Siporex, kuten muutkin harkoista muuratut tai liimatut talot ovat nopeimpia kuivamaan toisin kuin ne, joihin valetaan märkää betonia. Täytyy olla tosi tumpelo jos sen rakenteen saa pilattua


      • Liirumlaarum

        Nämä arvailut viesteissäsi jo kertoo koko jutun olevan trolli

        "Asianajajaan täytyy varmaan ottaa yhteyttä. "
        "rappaukset vedetty ulkopintaan niin siitä tämä on varmaan johtunut."

        MItä siinä arvailet jos näin olisi käynyt. Ensimmäisenä minä ottaisin yhteyttä myyjään enkä pohtisi jossakin keskustelupalstalla. Voi jeesus...miten kukaan edes pohtisi asianajajaan yhteydenottamista jollei ole edes virheenkorjaamisesta tai kaupanpurusta keskustellut myyjän kanssa.


      • Ammattirappari
        Turhaa turhaa kirjoitti:

        Jos näin olisi oikeasti, olisit kirjoittanut, että kivitalon seinässä on tätä sädesientä. Nyt ainoastaan mustamaalaat yhtä tiettyä tuotemerkkiä antamalla kuvan, että siitä rakennetut talot homehtuvat. Turhan läpinäkyvä yritys mustamaalata parasta ja suomessa käytetyintä kivitalon kivitalon runkomateriaalia. Siporex, kuten muutkin harkoista muuratut tai liimatut talot ovat nopeimpia kuivamaan toisin kuin ne, joihin valetaan märkää betonia. Täytyy olla tosi tumpelo jos sen rakenteen saa pilattua

        Mutta halkeamia ainakin enemmän kuin muissa.


    • Inssi2

      Tässä teille TROLLI. Kenen etua tyyppi ajaakaan?

      • raksaaja

        Jepjep.

        -Sädesieni ei ole home.
        -Sädesieni tarvitsee orgaanisen aineen elääkseen.
        -kaikki kivimateriaalit voivat toimia homeen, sienien ja kasvien kasvualustoina/kasvupintoina, kunhan sellaiseen luodaan sopivat edellytykset

        Huomattavan paljon helpompaa on kasvattaa puupohjaisella alustalla hometta, sieniä ja kasveja kuin esim. harkkorakenteen pinnalla.


      • Kivitalourakoitsija

        Jos betoni (siis mikä tahansa betoni) kastuu, eikä sitä kuivateta, alkaa ajan kanssa syntymään sädesientä. Mitä huokoisempi rakenne, sitä helpommin ja paremmin se kuivuu jos se pääsee kastumaan. Siksi Siporexiin ei kovin helpolla pääse syntymään sädesientä... Eli aika fakiiri on ollut jos on saanut Sipoon kasvatettua sädesientä. Ennemmin uskoisin sitä löytyneen betonielementistä tai valuharkon sisältä... Varsinkin EPS-harkon, jossa kuivuminen on hitainta.

        Epäilen jutun kuitenkin sipon mustamaalausta, jota harrastavat muita tuotteita myyvät, jotka kokevat nerokkaan sipotuotteen uhkaksi oman tuotteensa myynnille.


      • raksaaja

        Turha yrittää, mitä huokoisempi rakenne sen helpommin sienijuuristo sinne etenee jne jne.

        Mutta itse haluaisin näyttöä siitä onko missään mihinkään kivirakenteeseen kasvanut sisään sädesientä. Tai EPS:n. Kun ei siellä ole sienelle mitään syötävää, toisin kuin puurakenteissa.

        Olen korjannut esim. 50v kostean maan sisässä olleita rakenteita ja betoni oli ihan kunnossa.


      • raksaaja

        "VTT:n ja TTY:n homemallissa tuore betoni osoittautui vähän homehtuvaksi. Selityksenä on tuoreen betonin vahva emäksisyys, sama, mikä voi kuoria rakentajan käsistä ihon jopa hanskojen läpi. Vanhetessaan betoni menettää emäksisyyttään. Silti se säilyy kohtuullisen vastustuskykyisenä homeille.

        Betonilaaduista herkimmin homehtuu kevytbetoni. Herkkyydeltään se vastaa suurin piirtein sileää kuusta tai kipsilevyä. Homehtuminen ei alun jälkeen kuitenkaan etene kevytbetonissa yhtä pitkälle kuin kuusessa."

        http://www.hs.fi/kotimaa/a1384062051108


      • homekorva
        raksaaja kirjoitti:

        Jepjep.

        -Sädesieni ei ole home.
        -Sädesieni tarvitsee orgaanisen aineen elääkseen.
        -kaikki kivimateriaalit voivat toimia homeen, sienien ja kasvien kasvualustoina/kasvupintoina, kunhan sellaiseen luodaan sopivat edellytykset

        Huomattavan paljon helpompaa on kasvattaa puupohjaisella alustalla hometta, sieniä ja kasveja kuin esim. harkkorakenteen pinnalla.

        > -Sädesieni ei ole home.

        Eikä se ole sienikään. Mutta emme anna tosiasioiden häiritä - mikä tahansa ongelma on aina sama asia kuin home. Esim koulussa on huono ilmanvaihto = homekoulu. Kylpyhuonetta ei ole siivottu = kylpyhuone on homeessa.


    • V.Ahanen

      Siporex talosta löytyi sädesientä on samantapaista, kuin Mersusta löytyi ruostetta.
      Jotain on tehty väärin tai sitten valittamisen kynnys on alhainen tai muuten kateuksissaan jauhetaan jaskaa.
      Sieniä ei löydy, jos rakenne on ja pysyy kuivana, ei myöskään ruostetta.
      Esimerkiksi betonilaatan alta löytyy aina mikrobikasvustoa, kaikista taloista. Betoni itsessään on hyvin emäksistä ja neutralisoituminen vie vähintään 30 vuotta ja siinä ajassa ehtii kuivumaan, jos yleensä on mahdollista.
      Pöly ym. Orgaaninen aines betonin pinnassa voi homehtua, jos kosteutta on riittävästi.
      Kosteus tulee ottaa vakavasti, mutta vouhkaamaan ei pidä lähteä turhanpäiten , kivilinnoissa kun on asuttu jo vuosisatoja ilman suurempia ongelmia.

      • Insinööritre

        Siporex tehdään vedestä, sementistä, hiekasta ja kalkkikivestä. Jotkut valmistajat käyttävät lisäaineena myös kipsiä. Kaikki luonnonmateriaaleja ja pääosin samoja ainesosia kuin betonissakin. Kaikki ainesosat ovat myös epäorgaanisia, eli eivät kykene homehtumaan. Se on fysiologinen mahdollisuus. Sama asia koskee myös betonia. Joku tuossa vaitti, että huokoisuus mahdollistaisi homehtumisen. Sekään ei ole mahdollista jos homeelle ei ole mitään syötävää. Tämä olisi mahdollista ainoastaan jos huokoiset osat jostain syystä täyttyisivät orgaanisella aineella ja se aine sitten homehtuisi... No tämäkään ei ole mahdollista, sillä huokoiset, eristävät ilmarakkulat eivät ole toisissaan kytkettyjä vaan massassa erillään toisistaan. Lisäksi huokoisena aineena siporex ei tarjoa kovinkaan hyviä olosuhteita homehtumiselle, sillä se on hengittävyytensä ansiosta tasapainossa ympäristön (sisä-ja ulkolämpötila sekä kosteus) kanssa. Eli se kuivuu, jos se kastuu. Sipo on äärimmäisen turvallinen rakennusmateriaali ja itse en ole 40 vuoden aikana kohdannut vielä homehtunutta siporunkoa.


    • Lexreks

      Perustuksen "patolevyt" ja muut viritykset, lyhyet räystäät ja salaojiin luottaminen...

      Onko lisäselvyyttä tästä talista tullut?

    • Kaikkeasitäkeksitään

      Sädesientä puutaloissa, sekä rossipermannoissa. Olisikohan uutinen ?

    • Meilläpäs

      Itse asun puurivitalossa. Sellaisessa, jossa on niin pirusti erilaisia rakenteita päällekkäin. Meillä on oravia, myyriä (pienet hännät), hiiriä (pitkät hännät), muurahaisia ja aivan varmasti myös edellämainittujen syöpäläisiä. Kesäaikaan on vielä vaivana ampiaiset ja kärpäset. Homeitakin on aivan takuuvarmasti, osin edellämainittujen vuoksi, osittain siksi, että itiöitä on kaikkialla. Pitääkö soittaa poliisille?
      Pyysin kaverilta näätää lainaksi, mutta viimeksi mainittu uupui muuntajaan ja paloi loppuun. Kirjaimellisiesti.

    • TutkijaYskänen

      Totuus on satojen tutkimusten jälkeen, se että betoni on huonosti homehtuvaa. Jotta betoni homehtuisi tarvitaan montaa muutakin tekijää esim. pölyä ravinteeksi ja happea.
      Homehysteria on tässä maassa jopa päässyt valloilleen ja aiheuttaa monenmoisia henkisiä ja taloudellisia ongelmia. On tietysti selvää, että vaurioiden korjaajien tulee käyttää suojaimia.
      Se että saisimme koulujen sisäilman kuntoon ei riitä, koska siellä oleskellaan vain osan vuotta ja päivässäkin vain muutaman tunnin. Suurin osa elämästä vietetään kotona ja sisätiloissa. Ei se auta jos vain koulussa on puhdas sisäilma, sen on oltava myös kotona ja sitä ei siellä verovaroin yleensä korjata.
      Opettajien pitäisi olla keskimääräistä viisaampia, kun toisia opettavat. Kuitenkin käytännössä nähty millaisissa olosuhteissa asuvat ja suurella äänellä sitten koulujaan syyttelevät.
      Tohtori työryhmä on tullut siihen tulokseen, että homeista ei ole kukaan sairastunut, puhutaan ainoastaan ympäristöyliherkkyydestä. Sellaista kliinistä näyttöä ei ole olemassa ja nämä ovat niitä tohtoreita, jotka alansa huippuja, määrittelevät lääketieteelliset hoito-ohjeet. Tieto on tämän syksyn A-studiosta.
      Suomessa yhteiskunnan varat eivät riitä sairaalatason sisäilmaan kaikissa kouluissa, ratkaisuna voisi olla ehkä yksi huippu koulu, jonne ympäristöyliherkät sijoitettaisiin.
      Kouluihin ilmestyy niin paljon kotoa tuotuja mikrobeja märkienkin päällysvaatteiden ilmestyessä naulakoihin ja monien opettajankin homen hajuisen villapaidan mukana, että hirmuinen vouhotus tahtoo mennä jo yli.
      Tämän palstan valistus ei aina ole huippuluokkaa, mutta valistus on paras tapa järkevöittää keskusteluja ja toimintaa.
      Tuollaiset kilpailukeinoina käytettävät piiloavaukset ovat törkeyden huippua.

    • TutkijaTre

      Typerä keskustelun avaus... sitä paitsi Siporexia ei olla valmistettu enää vuosiin... sitä paitsi sen ainesosat olivat lähes 50% erilaiset kuin nykyaikaisissa kevytbetoneissa... nykyaikaiset kevytbetonit ovat paremmin eristäviä, mittatarkempia ja parempia myös puristuslujuudellaan... joka tapauksessa väitteet sädesienestä edes vanhassa Siporexissa on hölynpölyä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      2539
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      303
      2266
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      90
      2095
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1802
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1713
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1675
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1566
    8. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1384
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      118
      1354
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1349
    Aihe