Lasten fyysinen kuritus ei sama kuin aikuisten fyysinen kuritus!

Kuria tarvitaan

Lapsen fyysisestä kurittamisesta tarvittaessa:

En oikein ymmärrä että verrataan lapsen ja aikuisen kurittamista suoraan verrannollisena toisiinsa: että jos lapselle tukistus niin aikuisellekin. Siis haloo! Lapsi on lapsi, aikuinen on aikuinen. Siinä se ero. Ja vissi ero onkin!

Eihän lapsen ja aikuisen kyvyt, osaaminen, itsestään huolehtiminen ja vastuunkantaminenkaan ole yhtään samalla tasolla.

Aikuiset eivät tarvitse ohjausta, lapset tarvitsevat.

Aikuiset keskustelevat palavereissa, ym. - tuomioistuimessakin - fiksusti keskenään. Eihän lapselta voi tällaista odottaa koska Lapsi On Eri Tasolla Ja Tarvitsee Erilaista Ohjausta.

Vai tiedättekö montakin aikuista, joita hoidetaan lastentarhassa päivisin koska eivät ole oppineet (kurin kautta) pitämään itsestään huolta ja toimimaan oikein elämässä?

Tiedättekö montakin aikuista joita KASVATETAAN? Lapsia kasvatetaan. Kurinpidon, lievän fyysisenkin - ei väkivallan - tulisi kuulua osaksi KASVATUSTA jos sanallinen kuri ei riitä. Kun lapsi on kasvanut aikuiseksi, ei hän tarvitse kurinpidollisia toimia puolisonsa, tms. toimesta Tietenkään. Voi hyvää päivää. Poliisi hoitaa kurinpidolliset toimet - tarvittaessa - aivan kuten lapsen kohdalla tämän vanhemmat, tai muutoin he laistavat velvollisuuksissaan - kuten poliisikin - ja poliisi nuo toimensa yleensä sangen asiaankuuluvasti hoitaakin. Vanhemmilta vastaava tuntuu nykyään olevan kielletty, mitä lakipykäliä ja perheellisiä vierestä katsoo.

Ja painotetaan nyt vielä kaikille kärjistäjille, en kannata fyysistä kuritusta ellei se ole ehdottoman välttämätöntä! Siinäkin tapauksessa kannatan vain lieviä kurinpidollisia toimia - niin vanhemman kuin poliisinkin taholta - tarkoitus ei ole tuottaa kipua, vaan "herättää" jos sanallinen viesti ei ole mennyt perille, eli pelkästään tehostusmielessä jos asia ei muuten tule järjestykseen ja mene perille henkilön omaa etua ja ympäröivän yhteiskunnan muita jäseniä ajatellen.

Lapsilla kurinpidosta huolehtivat vanhemmat, se on heidän vastuunsa ja velvollisuutensa. Aikuisten kohdalla kurinpidosta huolehtii virkavalta, se on heidän vastuunsa ja velvollisuutensa.

Jos vanhemmat eivät hoida - tai heillä ei ole valtuuksia hoitaa - heille kuuluvia velvollisuuksia lasten ollessa lapsia, tulee hyvin todennäköisesti aika, jolloin samat velvollisuudet ja kurinpito tulee toteutettua näiden ihmisten kohdalla virkavallan toimesta.

Osa lapsista on pehmeämpiä ja sanallinen kuri riittää, valitettavasti kaikkien kohdalla ei ole näin, ei voikaan olla koska ihmiset ovat erilaisia, ja heidän kuuluukin olla. Maailmassa tarvitaan meitä kaikkia. Kuriakin jotta ihmiset voisivat elää turvassa ja yhteisössä toistensa kanssa, toinen toistaan kunnioittaen.

4

138

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikenlaista, huh

      Jos lasta täytyy tukistaa tai fyysisellä tavalla satuttaa että saa viestin perille niin vikaa on joko vanhemmassa tai että lapsi on oppinut että uskoa tarvitsee vasta kun sattuu. Ei hellkkari, minusta se on vaan laiskan vanhemman tapaa toiia. Saadan vaikeimmatkin käytöshäiriöiset uskomaan sääntöjä ilman että tarvitsee kipua tuottaa.

    • ei perheväkivallalle

      Jos lasta kurittaa fyysisesti lapsena, se hienosti osaa jatkaa sitä puolisolleen aikuisena....

    • Empaattinen äiti

      Minulla on ollut sen verran hyvä onni, että lapseni ovat ymmärtäneet puhetta jo hyvin nuorena. Tällaisten fiksujen lasten kasvatukseen ei tarvita keppiä.

      Voi olla niin, että jos lapsi on kovin tyhmä vai pitääkö nykyään sanoa ADHD tai ylivilkas, hänelle ei minkää puhe mene perille. Lapsella ei riitä kärsivällisyys kuunnella vanhempiaan. Hän ei ole sillälailla vastaanottavainen. On myös vanhempia, jotka lyövät ensin ja perustelevat (jos perustelevat) vasta sitten.

      Minusta tuntuisi kyllä kurjalta kurittaa lasta siksi, ettei hän ymmärrä tai ei kykene kuuntelemaan...

    • Aikuinen nainen.-,,,

      Olisipa montaa asiaa kommentoitavana kirjoituksessasi. Aikuiset keskustelevat fiksusti palavereissa jne. ei taida ihan noin mennä. Tai että aikuisia ei kasvateta, no, kyllä aikuisetkin tarvitsevat ohjausta ja neuvontaa, ehkä sitä ei kasvatuksena puhuta, vaikka aikuiskasvatus on ihan virallinen termi, vaan enemmänkin oppimisen lähtökohdasta.

      En tiedä, mikä kirjoituksesi pointti oli mutta valitettava tosiasia on, että jos vaikuinent tarvitsee kasvatuksensa avuksi fyysista väkivaltaa vaikka vain sen tukistuksen muodossa, aikuisessa on vika. Ja aikuinent tarvitsee silloin sitä kasvatusta. Aikuisen on helppo vedota milloin mihinkin mutta tosiasia on, että lapsia voidaan kasvattaa ja opastaa ilman minkään laista fyysista voimaa, jos on välineitä ja viisautta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3218
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1841
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1528
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1028
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe