Pyyntö ja kiitos

Ensin se kiitos: Kiitos siitä että tämä khao lak palsta on ollut hyvin pitkään asiallinen.

Sitten se pyyntö: Kuten kaikki tietävät se loma kiinnostaa, niin kertokaa hyvät ihmiset niitä kokemuksia omista hotelleistanne, matkan jälkeen. Myös muut elämykset ovat aina tervetulleita.

Näin palstasta saataisiin entistäkin mielenkiintoisempi, vaikka ymmärrän että paras into kohdetta kohtaan laantuu oman matkan jälkeen. Paitsi tietenkin meillä jotka aijomme suunnata khao lak:kkiin uudestaan.

7

373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eräs reissaaja...

      Itse en ole viitsinyt majapaikkaani mainostaa koska on pieni bungalow-paikka, joka on hyvin suosittu saksalaisten keskuudessa enkä toivo muita suomalaisia sinne seuraksi - joulun aikaan sinne taas mennään. Tosin aika moni tämän palstan lukijoista matkustaa Khao Lakiin pakettimatkalla mikä on ihan jees. Me pariskuntana päästään näppärästi ja halvemmin omatoimisesti.

    • tietoa hotelleista

      Hotelleista saa tietoa niin helposti googlettamalla hotellin ja lukemalla muiden matkustajien arvosteluja. Samalla selviää minkä maan kansalaiset yleensä majoittuvat ko. hotelliin se auttaa myös hotellien valinnassa. Itseäni aina huvittaa kun ihmiset kehuvat aamiaisia ym ruokapaikkoja nehän ovat niin makuasioita joillekin se on tärkeää että aamulla saa lettuja esim ???

    • ahaan tzau

      Mitä kattavampi valikoima ketjuja eri hotelleista, hotellialueista, nähtävyyksistä, harrasteista yms. sen parempi saitti. Se mitä esim thaimaalaiset käyttäjät kehuvat, eivät välttämättä tyydytä suomalaisia samalla tavoin.

      Varmasti suuri osa saitin satunnaisista käyttäjistä, haluaa fiilistellä tulevaa lomaansa, siksi niitä ketjuja hotelleistakin on mukava lukea, ja kysellä tietoa, nimenomaan suomalaisilta matkaajilta.

      Itsekin valitsisin tasavertaisten hotellien kohdalla sen, missä on parempi aamiainen. Tosin en ole vielä khao lakissa aamiaiseen pettynyt, vaikka tasoeroja löytyykin. Aamiaisen voi päätellä kyllä huoneenhinnasta, tai tähtiluokituksesta, saa ainakin osviittaa.

      Itseäni ei ole häirinneet minkään maan matkaajat, vietänkin ihan omaa lomaa. Joskus tietysti saanut nauraa joillekkin. Tahaton komiikka on vain mukavaa viihdettä.

    • Pappa661

      M.Y.M on ohan oikeassa, et ei kannata vakan alla piilotella hyvää ja jaettavissa olevaa tietoa. Se et kerran vuodessa muutaman viikon käy jossakin ja samassa hotellissa olisi muitakin meitä Suomalaisia ei varmaankaan ole mikään ongelma. Yleensä se ongelma syntyy itselle ( siis ihmiselle joka ei siedä muita) muille se asia ei ole ongelma.

      Silloin voi miettiä et kannattaako lähteä mihinkään, koska jo lentokentillä joutuu väkisin muiden kanssa tekemisiin.

      Kuitenkin KhaoLak on minusta tarjonnut kaikille siellä oleville mahtavat olemukset, iahn sen vuoksi ettei siellä ole känniääliöitä, kiitos siitä niukan viihde ja yöelämä tarjonnan. Idiootti keskittymät on yleensä niissä paikoissa.

      Toki pitää myöntää maa rasismin asuvan minussa sen verran etten kovasti itänaapurimme lomailuiden tyylistä lomailla, toki heissäkin on ihan kunnon lomalaisia, mut se metelöivä osuus heistä ärsyttää, kun heitäkin varmaan me muut yhtälailla.

    • sommarenn

      On nyt ihan pakko kommentoida aiheen vierestä, ja ihan nätisti; aina saa lukea vähän halveksuvaan sävyyn kirjoitettuina kuinka omatoimimatkat olisivat jotenkin parempia ja MILJOONA kertaa halvempia kuin pakettimatkat..me olmeme aina reissanneet pakettimatkoilla, viimeisin oli 900e/2 viikkoa, Aurinkomatkoilta Khao Lakiin Finnairin lennoilla ja omalla Bungalowilla..
      Matka oli itsessään neljäs kerta Thaimaassa, eka kerta Khao Lakissa ja paikkana ehdottomasti parhain jossa olemme käyneet. Ensi vuodeksi on varattu 3 viikon matka, pakettimatka ;)
      Meillä oli viime vuonna hotellina Fanari resort, ja vaikka hotelli oli sinänsä pieni 3 tähden hotelli, oli se sielultaan kyllä 4 tähden hotelli. Sijainti oli hyvä, Bang Niangilla n. 300m päässä rannalta, palvelu oli ERITTÄIN ystävällistä ja kaikki toimi moitteettomasti! Aurinkotuoleille mahtui aina, meillä oli oma allasalue Bungalowi-alueella. Hotellialue oli rauhallinen ja aamupalat hyvät. Hotellialue oli pienehkö, ja laatu ei ollut ihan samaa mitä isommassa hotellissa. Esim.kuntosalia ei löytynyt. Mutta oikein mukavan loman vietimme siellä! Nyt menemme vaihtelun vuoksi eri hotelleihin seuraavalla lomalla, lomailemme kahdessa eri osassa Khao Lakia. (Hotellit Ayara Villas ja Sensimar Khao Lak.)

      Mutta suosittelen ehdottomasti Khao Lakia! Ja jos lääkäripalveluita tarvitsee, niin Dr Khukhak(?) oli hyvin ystävällinen ja hyvä lääkäri ;) Apteekkejahan Khao Lakissa on hyvin, kuten muuallakin. Sieltä osaa jo itsekseenkin käydä hakemassa lääkkeet vatsaongelmiin ym.

      Ja mikä parasta, on vielä mainittava ettei Khao Lakissa ainakaan meidän lomallamme näkynyt yhtäkään itänaapuria! Hei eivät selvästikään viihdy Khao Lakissa koska siellä ei ole varsinaista yöelämää. Ja hyvä niin..Khao Lak taitaa olla ainoita etelä Thaimaan turistikohteita joissa on säilynyt vielä edes jonkinlainen rauha.

    • tässä tätä nyt

      kun saa nähdä omatoimimatkoistakin kirjoitetun halveksivaan sävyyn myös...

      Vuosia sitten, lomaa jäljellä vielä tuhlattavaksi asti ja vapaus veti liikkeelle.
      Lähdin Pattayalta taxilla Hua Hiniin, olisin mennyt laivalla, muttei sinä vuonna yhteyttä ollut.
      Matkaa tuli sellaset 300km ja sovittu maksu 2000THB, kun kurssit siihen aikaan oli lähempänä 50 kuin 40, sekin sopi pirtaan?
      Huassa ihan keskustaan, Hua Hin 76 ja 61 tie, joka menee rantaan, syömään ja etsin majapaikan Soi Kanjanomai'lta (jossa oli jopa Aurinkomatkojen toimistokin!, en käynyt) tollaset 1000THB yö. Poon Suk'ilta 125cc Honda ja liikenteelle. Jaksoin viettää Huassa jopa 5 päivää kierrellen, joista parina päivänä tosin ajoin Cha-am'iin.
      Huasta junalla Pratchuap KhiriKhan'in kautta Chumphon'iin. Menisikö lautalla Taolle vai... hyppäsin busiin.
      Hieno ilmastoitu bussikaan ei maksanut montaa euroa Chumphonista Ranong'iin, toistasataa kilsaa, Siaminlahden puolelta Intian Valtameren puolelle, aivan Myanmarin rajalle.
      Myanmarin Kowthoung'iin pääsisi Thaimaan ja Myanmarin välissä olevan joen ja siellä olevan saaren kautta saatavissa olevan Visarunin avulla pidentämään oleskeluaikaa Thaimaassa.
      Ranongissa majoitus oli hyvin halpaa, viikon aikana näin 3 kertaa ulkomaalaisen henkilön, joista 2 kertaa saman henkilön! Vuokrasin motobiken ja vapaus kiertää.. satama.. kalasatama.. kiinalaiset hautausmaat.. vesiputouksia.. mangrovea ja kuumia lähteitä. Sitten sukeltamaan Surinille.
      Lähtö päivällä, Koh Payam ja Koh Chang pienempi, sitten yö ja aamulla herätys Koh Surin Nua'lla - siis pohjoisemmalla Surinin saarella. Koh Chi ja Hin Pae, molemmat Surinit ja Torinla. 4 päivää ja reissu huipentui Richelieu Rock'ille. Sama reitti takas Ranong'iin ja yö Ruang Rat'illa 100THB, siis 2€. Aamulla
      lähikahvio, erinomaista kahvia! Bussi Takua Pa, Khao Lak.

      • tässä tätä nyt jatku

        uu...

        Khao Lakissa jo 5:ttä kertaa, uinuvaa, pitää päästä merelle.. Similanin saaria on 9 kpl, niillä kaikilla on oma nimikin, mutta niitä kutsutaan yleisesti numeroinnilla #1...#9, joista #1 on eteläisin ja #9 pohjoisin.
        On euforistista herätä aamiaiselle laivalla vaikkapa Honeymoon Bay'ssä #4en itäpuolella.
        Khao Lakista on mitä parhain tie Phuketiin, Thai Mueangin (jossa upeat rannat) Khok Kloin ja Sarasin sillan kautta joko Phuket Cityn tai rantojen kautta Patongiin 130 km. Tuota väliä ajelee vaikka ihan vain huvikseen!
        Upeita puiden varjostamia pätkiä, "huoltoasemilla" ei mikään maksa 50 senttiä.
        Patong on pieni tuppukylä, se on helppo oppia tuntemaan vaikka suht läpikotaisinkin? Mutta sieltä löytää majapaikan milloin tahansa, kuumimman huippu sesongin (peak season) aikaankin, vaikka joku toista väittäisikin.
        1000 THB:llä saa talvisaikaan huoneen ilmastoinnilla, tv, kuuma suihku ja normit jutut ilman aamiaisia monista paikoista, esim Soi Banzaan jne jne.. aamiaisesta joutuu pulittamaan peräti n. 100THB eli nykyrahassa 2,5 €, mutta saa päättää syökö sen klo 7 aamulla vai klo 7 illlalla!
        Rannat ovat niitä kaipaaville erittäin hyvät kaikissa paikoissa saaren länsipuolella.. Surin, Bang Tao, Kamala, Patong, Tri Trang, Karon, Kata, Nai Yang ja muut pienemmät. Phuketin eteläpuolella Koh Racha Yai (Raya Island,
        yai=suuri), jossa vähän asutustakin. Muissa saarissa vain pienimuotoista "käyskentelyä", sukellus yms retkiä.
        James Bond saari PhangNga Bay'ssä on vain pienenpieni turistirysäkohde, jotkut saaret on kivoja melontaretkeen.
        Phi Phi saaria on 2. Phi Phi Don, johon päivittäin useat laivat menee ensiksi ja jossa asutusta ja turistit yöpyvät, sekä Phi Phi Lei, jossa Leonardo DiCaprion elokuva The Beach on kuvattu Maya Bay'llä, jota rantaa tuhat turistia valokuvaa joka päivä. Phi Phi saarilla ja Bida saarilla sekä "super 3" on oikein mukavat divesite't, leopardihai, valashai, hyviä snorklauspaikkojakin.
        Phuketista pääsee lentämällä n. tunnissa Bangkokiin tai U-Tapao'n kentälle lähelle Sattahip'iä ja Pattayaa.
        Lento maksaa n. 80€ suunta, jos joutuu sen extempore varaamaan.
        Tuollainenkin reissu vie aikaa ainakin sen 4 viikkoa vähintään jos lähtee ja palaa Bangkokista tai Pattayalta.
        Toinen vaihtoehtoinen reitti Thaimaan sisällä olisi vaikka Hua-Tao-Koh PhangNga-Samui, josta Phuketiin tai Krabi'in ja Ao Nang'iin, ehkä Lantan saaret.. Samuilta ja Krabilta pääsee lentämällä takaisin.
        Nämä nyt vain sellaisia turistikohteita kiertäen, Koh Lanta Yai'n eteläpuolellakin on saaria kiertelyyn jos "aikaa ja vaivaa" riittää?
        Kolmas sitten Koh Chang suurempi, Kambodzha, Laos....
        Nämä Thaimaassa, sitten on Kuala Lumpur Malesiassa, josta Air Asialla..
        Thaimaan "ykkönen" on omasta mielestä RUOKA. Mmmmmmmm... thairuoka on maailman parasta minusta!
        Thaimaan olen nyt kiertänyt (erit. rannat, koska sukellan) nyt jo monenmonta kertaa. Filippiineillä, Malesiassa ja Indonesian joillakin saarilla (Balilta Floresiin) on myös käyty ihmettelemässä.
        Seuraavia retkiä suunnitellessa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1991
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1475
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    Aihe