Aihe

diktatuuria järjestössä?

kapinallinen

Olen toiminut innokkaasti eräässä yhdistys ry:ssä, mutta nyt on alkanut harmittaa; yhdistyksen puheenjohtaja on yksinvaltainen diktaattori joka määrää miten toimitaan. Jos olen eri mieltä, tulee topakasti että näin tehdään. Onko muilla tämmöistä vai olenko vainoharhainen tai yhteistyökyvytön?? En ole toiminut muissa yhdistyksissä, en osaa vertailla.

15

995

  Vastaukset

  • Kuulun erääseen seuraan, aktiivijöäsenenä. Puh.j on toiminut n - 3 v omavaltaisesti, nujertaen toisten mielipiteet. saaden nykyään hölmötkin ehdotuksensa läpi.
   Tuo oli niin tuttua tekstiä. Kun seuran osoite on muuttunut haluaisi vaihtaa myös tutun turvallisen nimenkin siinä samassa. Vaikka uusia tuulia halutaan puhaltamaan uusien nuorien = hänen kavereidensa kautta. Niin kohta 50v käytössä ollut nimi ei kaikaa mielestäni muutosta. Täytyis ottaa huomioon rekisteröinnit yms.
   Kun alemmuudentuntoinen ihminen saa valtaa, hänestä tulee diktaattori.
   Huipulla on yksinäistä / ja tällä tavalla vieläyksinäisempää.

  • Lukaise esimerkiksi yhdistyslaista ne seikat jotka vaativat yhdistyksen hallituksen enemmistön hyväksynnän, saatikka yhdistyksen jäsenistön hyväksynnän.
   Hallituksen kokouksissa yleensä jotain asiaa ehdotetaan, siitä äänestetään ja sen mukaan toimitaan.

   Lue siis lakia.

   • Olenkin nyt plarannut läpi yhdistyksen säännöt, yhdistylain sekä kaikki yhdistyksen muistiot, pöytäkirjat ja hallituksen päätökset. Puheenjohtaja on tehnyt henkilökohtaisista mielipiteistään ja arvomaailmastaan (jotka sinänsä ovat ihan kunnioitettavia, ei siinä mitään) yhdistyksen toimintaohjeen, eikä sille ole perustetta missään kirjoissa eikä kansissa. Nyt vain mietin, miten otan asian esille mahdollisimman diplomaattisesti, haluan parannusta mutta en hajaannusta...


  • äijä, se puh.joht. ite perustanut yhdistyksen?

   • Päinvastoin, puheenjohtaja (nainen) yrittää panettelemalla ja klikkiytymällä muiluttaa järjestön perustajan (myös nainen)ulos toiminnasta. Hurjaa menoa!


  • Toimiessani eräässä yhdistyksen hallituksessa , istuva puh.johtaja ei
   sallinut muita valittavan luottamustoimiin kuin hänet tai valittu sai
   kuulla kunniansa ettei valittu ollut luotettava ja tämä oli SUURI
   loukkaus häntä kohtaan ettei häntä valittu kyseiseen tehtävään
   Tällainen asenne kuvasti selvästi puh.johtajan itsetunnon heikkoudesta
   koska hän ei sallinut muita rinnalleen.
   On yhdistyksen etu ettei samaa henkilöä käytetä jokaisen valiokunnan
   vetäjänä , ajatelkaapa tilannetta jos istuva puh.johtaja onkin yks kaks
   estynyt hoitamaan tehtäviä , kuka silloin on perillä asioista kun jokaista
   asiaa on hoitanut yksi ja sama henkilö. Tällainen yhdistyksen johtaminen
   on liian riskialtista johtamista.
   Kyseisessä tapauksessa istuva hallitus kokee olevansa vain kumileimasin
   kun kaikki pitää tehdä puh.johtajan mieliksi ettei häntä loukattaisi.
   Kukaan johtaja ei jaksa johtaa ellei hän jaa tehtäviä muille ja kannusta
   muita tehtävissä.
   Kertoessaan samainen johtaja kehui aina vaan itseään kuinka minä tein
   tämän ja tämän ja kuinka minun aikanani on sen ja sen verran tullut uusia jäseniä.

  • meillä valitsee hallituksen yhdistyksen puheenjohtaja ja varaa paikkoja niille jotka eivät ole paikalla

  • Puutarhan vuosikokous oli enne vappua jossa piti valita yhdistykselle puheenjohtaja 3 vuodiskaudeksi.Mutta kun ei osannut laskea että oli ollut ja yhden 3 vuotiskauden.
   Kokous kutsussa oli vain Valitaan johtokuntaan - - varsinaista ja
   - - varajäsentä. Nyt puuttui kohdasta että valitaan puheen johtaja uudeksi 3 vuotiskaudeksi. Tässä olisi käynyt että olisi pitänyt pitää jatkovuosikokous!! Niimpä yksi kokouksen osan ottaj ilmoitti mitä tässä niuhottamaan vaan valitaa se puheenjoh-
   taja.
   HUOM !
   Mikäli kokouksessa käsitellään jotakin seuraavista asioista, ne on mainittava kokouskutsussa. Muutenniistä ei voida tehtä päätostä.
   sääntömuutos äänestys- tai vaalijärjestys (yhdistyslaki luku 6. 30§) hallituksen, sen jäsenen tai tilintarkastajien valitsemine tai eroittaminen mm "tai muu näihin verratavissa oleva asia" (yhdlaki luku 6. 23-24 §

  • "Olen toiminut innokkaasti eräässä yhdistys ry:ssä, mutta nyt on alkanut harmittaa; yhdistyksen puheenjohtaja on yksinvaltainen diktaattori joka määrää miten toimitaan. Jos olen eri mieltä, tulee topakasti että näin tehdään."

   Laajenna hieman. Mikä sinun tehtäväsi on yhdistyksessä? Minkälainen tämä yhdistys on? Missä tilanteissa puheenjohtaja määräilee?

   Lisätieto auttaisi ymmärtämään kokonaistilannetta.

   Kalle

  • Tuttua. Ns. meillä vaan toiminnanohjaaja on sisäistänyt siippansakin toimistoonsa/työasioihinsa mukaan.
   Pienipiiri(joista osa hankeihmisiä) päättää asioista. kokouksissakin käsitellään näitä hanke-asioita isoina juttuina, vaikka niistä ei vuosittaisesta avustusrahoituksesta huolimatta ole tullut isompaa- hienoista sepustuksista huolimatta, joita jäsenistö saa vuosikokouksessa aina lukea.
   (Suojatyöpaikkoja?)
   Itse yhdistyksen toimitila ja toiminta on näistä syistä- kutistunut. Päivätoimintaan ei ole halukkaita- kun ilmapiiri on hankkeiden joita yhdistys vain hallinnoi-
   Perustarkoituksen mukainen toiminta? muutamia pienehköjä tempauksia lähivuosina. Ei muuta.

  • Jos puheenjohtaja tai joku muu pyrkii määräilemään, voit pyytää että esillä olevasta asiasta äänestetään. Puheenjohtaja ei voi kieltää äänestystä, ja äänestystulosta on kaikkien kunnioitettava. Jos pelätään painostusta, äänestys voi olla nimetön lippuäänestys.

  • Asia ei ole niin yksinkertainen, että hankala puheenjohtaja vain vaihdetaan.

   Yleensä tällainen henkilö on varmistanut kannatuksensa, ja sitä tulee myös henkilöiltä, joita normaalisti voisi pitää ihan fiksuina. Korvaamatonta puheenjohtajaa ei saa haastaa, ja puheenjohtajan kritisointi on koko yhdistyksen kritisointia, joka vaarantaa yhdistyksen tehtävän. Yhdistystoiminta tarjoaa erinomaisen pelipaikan mm. persoonallisuushäiriöisille. Enemmistö ihmisistä on turvallisuushakuisia, eivätkä he halua ryhtyä riittelemään puheenjohtajasta ja tukevat sitten tiukassa paikassa häntä, uskoen tarinan, jonka tällainen puheenjohtaja on ympärilleen rakentanut.

  • Luonnevikainen narsistijohto hajottaa&hallitsee ajamalla johtotehtäviin omia psyko- ja sosiopaattejaaan joista ei ole edes höyryävän paskakasan vahdiksikaan. Tuleeko sovittuja asioita yllärinä uudelleen esiin. Onko yleisfiilis että joudut todistelemaan osaamisesi. Meneekö asioita ja ihmisiä oikealta ja vasemmalta ohi. Jos yksikin toteutuu niin sinun olisi pitänyt jo vuosi sitten juosta ja kovaa. Yhdistystäsi ei enää mikään voi pelastaa.

  • Kukaan EI VOI hallita yhdistyksessä yksin.
   Asioista päätetään tarvittaessa äänestämällä.
   Jos tehdään jotain lain, sääntöjen tai päätösten vastaista, on toiminnantarkastajien puututtava asiaan, tai heitä kohtaan voi nostaa syytteen.
   Myös yksittäinen jäsen voi lainvastaista päätöstä vastaan nostaa kanteen, vaikka olisi ollut päättämässäkin.
   Lainvastaisesta ei saa laillista mitenkään.

   Tyhmyydeltä ei mikään yhdistys ole suojassa. Jos aiempien päätösten, talous- ja toimintasuunnitelman, sääntöjen ja lain vaatimukset täyttyvät, voi yhdistys toimia tyhmästi.
   Tällaista on esim asioiden huonojen vetäjien valitseminen. Tässä tilanteessa suosittelen keskustelemaan tolkuissaan olevien jäsenten kesken ja jos typeryys on muuallakin havaittu täytyy kerätä enemmistöä. Jos kukaan muu ei pidä ajatusta typeränä, olet ehkä itse typerä tai väärässä seurassa.

  • Mitä sitä tappelemaan. Lähtee nostelemaan ja jättää paskasakin taivastelemaan tapahtunutta tosiasiaa.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   13655
  2. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   9600