Eheytysjärjestö lopetti anteeksipyydellen

finito.

15

136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arto T

      Eli taustalla on exodus järjestön kahtiajako, jossa on syntynyt erilaisia näkemyksiä toimintatavoista ja näkökulmista.

      - Chambers katsoo myös, että seurakunnat ovat hävinneet kulttuuritaistelun seksuaalipolitiikassa. Siksi painopiste on seurakuntien missionaalisessa lähestymistavassa, jossa ovet ovat avoinna kaikille. Edelleenkin pidetään kiinni siitä, että avioliitto on miehen ja naisen välinen ja homoseksi on syntiä, mutta lähestymistapa on uusi.

      • Eheydy homoksi!

        Osaatpa kiemurrella ja lukea noita juttuja rivien reunoja pitkin.

        Chambers pyytää anteeksi sitä, että on väkisin tuputtanut uskovaisille homoille eheytystä pelottelemalla ja henkisesti ahdistelemalla. Sinä Arto T harrastat täällä juuri samaa, vaikka et olekaan julkisesti minkään ehetysorganisaation kätyriksi paljastunut. Sen takia voisit itsekin tehdä johtopäätökset, pyytää anteeksi kiistatta aiheuttamaasi ahdistusta ja kadota palstalta.


    • Arto T

      -Tuossahan lainasin suoraan ko. uutista ja aloittajan laittamaa linkkiä, en siis lukenut mitään rivien välistä. Minusta niiden pitäisi pyytää anteeksi jotka antavat ihmisille väärää tietoa kristinuskosta, koska itse saavat siitä palkaksi ihmisten kiitollisuuden. Minun sanomani on se että ne mukavat valheet joita te haluatte kuulla eivät ole totta, mutta ajattele itse jos jo yksikin soraääni puhkaisee kuplan, niin kuinka heikolla pohjalla silloin ollaan. Ei teidän ahdistuksenne tule yhden uskovaisen mielipiteestä, vaan siitä että jollakin tasolla te pohjimmiltanne tiedätte että minä olen oikeassa ja minun puheeni on muistutus siitä että mukavat valheet eivät sittenkään ole totta.

      - lainaus aloittajan linkittämästä uutisesta

      Puonti kertoo alkuvuonna kysyneensä Chambersista Facebookissa ja saaneensa vastauksen, että tämä pitää yhä homoseksuaalista seksiä syntinä.

      - Exodus sulkee nyt ovensa, mutta jos kuvittelee, että monimuotoinen ex-gay-liike kuolee tämän seurauksensa, se on harhaluulo. Nyt on kuitenkin kyse vain painopisteen muuttumisesta erilaisessa kulttuuritilanteessa. Enemmänkin tämä on missiologinen ja teologinen kysymys: Miten asiaa markkinoidaan. Eli nyt halutaan sanoa, että varsinaisena painopisteenä ei ole seksuaalisuuden muutos vaan Kristuksen kaltaiseksi muuttuminen, ja jos seksuaalisuus muuttuu niin mikäs siinä. Kyse on lähestymistavan muutoksesta ja teologisesta uudelleenarvioinnista.

      - Chambers katsoo myös, että seurakunnat ovat hävinneet kulttuuritaistelun seksuaalipolitiikassa. Siksi painopiste on seurakuntien missionaalisessa lähestymistavassa, jossa ovet ovat avoinna kaikille. Edelleenkin pidetään kiinni siitä, että avioliitto on miehen ja naisen välinen ja homoseksi on syntiä, mutta lähestymistapa on uusi.

    • Eheydy homoksi

      Niin, hän mahdolisesti pitää homoseksiä syntinä, mutta painottaa anteeksipyyntökirjelmässään totaalisesti erilaista synnin käsittelyä kuin Sinä:

      " Our beliefs do not center on “sin” because “sin” isn’t at the center of our faith. "

      Tämä lienee keskeinen ajatus myös Jeesuksella, joka Sinulla, Arto on päässyt pahasti unohtumaan.

      Lisäksi en nyt tässä rupea jälleen kinaamaan siitä, onko homoseksi syntiä vai ei, enkä pidä herr Chambersia uskonnollisena auktoriteettinäni. Erityisen vähän annan painoa kommenteille, joita Ari Puonti on antanut tulkitessaan eheytysliikkeen kriisiin liittyvää viestintää.

    • Voih :(

      Ikävää, että tuollaiset hienot järjestöt lopettavat toimintansa. :(

      Ihmisparkoja huijataan ja manipuloidaan luonnottomaan ja epäbiologiseen toimintaan ihan tuosta vaan, sääliksi käy...

      • Vielä lisäksi

        Haluaisin vielä sanoa, että tuo on vain oma mielipiteeni, enkä tarkoita loukata sillä ketään.

        Pyydän anteeksi, mikäli loukkasin sinua :(


      • Voih tosiaan

        Niin juuri, homoja yritetään manipuloida heille täysin luonnottomaan heteroseksuaalisuuteen. Eihän sellaisessa ole järjen häivää.


      • Tuota noin
        Voih tosiaan kirjoitti:

        Niin juuri, homoja yritetään manipuloida heille täysin luonnottomaan heteroseksuaalisuuteen. Eihän sellaisessa ole järjen häivää.

        Homoudella ei ole biologista perustaa -> monet pitävät sitä siksi luonnottomana.

        Eri asia sitten on, että onko luonnottomuus paha asia.


    • Lahkot lyttyyn

      Jeesus kulki 13 miehen porukassa, eheyttäkää suomalaiset homot samanlaisiksi.

      Jos tuo eheyttämisenergian käyttäisi uskovien mielenterveyden vaalimiseen, niin olisipa maailma paljon parempi paikka elää.

      • Mnjaa

        Kyllähän ateistitkin johonkin uskovat, nimittäin siihen, että jumalolentoja ei ole.

        Ei ole teidän uskonne yhtään sen korkemmalla kuin kristittyjenkään. On se jännä miten ateistit eivät tätä tapaa tajuta.


    • gfghnkpåo,o

      Toinen odottaa sellaista tulevaksi, jota ei tule. Toinen ei odota sellaista, jota ei tule, vaan tekee jotakin muuta. Kumpi heistä on fiksumpi?

      • Jästipäät

        Tuo lauseesi on ihan yhtä valiidi kuin sanoisi "Toinen uskoo siihen, joka on olemassa. Toinen taas ei usko siihen, joka on olemassa. Kumpi heistä on fiksumpi?"

        Usko ei väkisin pahemmin fiksuuteen vaikuta, mutta suvaitsevaisuuteen näyttäisi vaikuttavan. Ateistit tuntuvat suvaitsevan vain niitä, jotka ovat samaa mieltä heidän kanssaan.


    • "Homoudella ei ole biologista perustaa -> monet pitävät sitä siksi luonnottomana."

      Homoseksuaalista käyttäytymistä on havaittu noin 1500 eläinlajilla. 500 lajilla se on hyvin dokumentoitua. Homoseksuaalisuutta esiintyy eläinkunnassa etenkin sosiaalisten eläinten, kuten vesilintujen ja -nisäkkäiden, apinoiden ja ihmisapinoiden keskuudessa. Yleisintä se on Australiassa elävillä mustajoutsenilla, joiden pariskunnista noin neljännes on keskenään samaa sukupuolta, useimmat koiraspareja.

      Mitä siis tässä yhteydessä tarkoittaa luonnottomuus?

      • Huo h

        Sitä, että eivät eläimetkään normaalisti väkisin käyttäydy =P

        Jaaaa lisääntymisintoiset eläimet eivät väkisin havaitse sukupuolta, toisin kuin me ihmiset, ettei se ole ihan sama juttu.


      • Homologi
        Huo h kirjoitti:

        Sitä, että eivät eläimetkään normaalisti väkisin käyttäydy =P

        Jaaaa lisääntymisintoiset eläimet eivät väkisin havaitse sukupuolta, toisin kuin me ihmiset, ettei se ole ihan sama juttu.

        Et tainnut huomata, että esimerkeissä ei ollut kyse vain satunnaisesta mäiskimisestä vaan parisuhteesta, joka on periaatteessa verrattavissa ihmisen käyttäytymiseen. Lisäksi eläimet kyllä yleensä tunnistavat sukupuolen, niillä on siihen enemmän aistimuksia kuin meillä. Esimerkiksi lähiympäristön ehkä homoin laji on naurulokki, mutta harjaantumattoman ihmisen on vaikea erottaa, milloin tästä on kyse, koska lajin sukupuolet ovat hyvin samannäköisiä.

        Joillakin lajeilla on toki aivan lajityypillsitä ja ihmisestä poikkeavaa homoseksuaalisuutta, kuten erään albatrossilajin "lesbous", joka ilmeisesti antaa poikasille paremman turvan kehittyä. Jotain vähän tätä vastaavaa on tosin tavattu eräällä etelämeren saarella ihmisilläkin, jossa perheen yksi poika kasvatetaan tytöksi kodista huolehtimaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1372
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1265
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1170
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1052
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1006
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      993
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      979
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      971
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      970
    Aihe