Urakoitsijat/kivitalot

Uteliaanaaina

Valtaako urakoitsijat kivitalo markkinat?
Vähän olen kuullut huhuja!

12

281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 35142

      KYLLÄ (pannaan lammin myyjät jyrsimääm anturoita)

    • Juuhpuuh

      Jokainen voi itse pyytää vaikka Saint-Gobainilta tarvikepaketin laskennan ja lähetellä tarjouspyynnöt valitsemilleen kaupoille. Sitten vaan googlaamaan virolaisia firmoja, jotka pystyttää kivitaloja Suomessa ja eikun referenssejä haastattelemaan. Turha siinä välissä maksaa kovin isoa summaa suomalaiselle urakoitsijalle.

      Kunnon suomalaiset urakoitsijat (virolaisilla työntekijöillä) olis ottanut meidän pikku talon vesikattourakasta 50-100te katteen työstä ja saman verran tavaroista extraa jos olisivat hankkineet nekin.

      Jännä juttu kun realistinen kustannusarvio oli menossa reilut 100te yli ennenkuin löytyi hyvä yhteistyökumppani!

      • Tumpelokusettaja

        Oikein jännityksellä odotan tämän juuhpuuhin jälkilaskennan tulosta. Täällä sitä sitten itketään kun tuli valittua se halvin = yleensä se huonoin vaihtoehto. Katsos neiti markkinataloudessa on olemassa oikea hinta tavaroille ja palveluille. Jos menee sen alle oikein reilusti on joko tumpelo tai kusettaa. Jos menee sen yli reilusti on joko röykeä tai kusettaa... Ammattitaitoa on tietää se oikea hinta, mikä neitiseni ei ole varmasti se halvimmalta vaikuttava.

        Olisit uskonut sitä "toista" myyjää.


    • Juuhpuuh

      Tämä valittu yhteistyökumppani mm. löysi meille maa-aineet ilmaiseksi lähialueelta, jopa kuljetus on ilmainen. Siinä on jo säästetty 5-10.000e (kamaa tarvitaan reilusti). Maatyöt on menossa reilusti alta arvioidun loppusumman.

      Ja siis kävimme juttelemassa perheen kanssa, joka otti koko kivitalon samalta firmalta. Olivat kyllä tyytyväisiä ja upee oli talokin. He eivät tienneet olevansa referenssinä ja olivat oman ihmistuntemukseni mukaan vilpittömiä.

      Kaiken lisäksi arkkitehtimme ilmoitti, että kunta ei vaatinut niin paljoa piirrustuksia kuin hän oli odottanut ja loppulaskumme pienenee n.500e. Että näillä yhteistyökumppaneilla vois varmaan sitten rakentaa toistekin.

      Talo ei toki ole vielä valmis, mutta hyvältä vaikuttaa tähän mennessä.

      • Jeehpeeh

        Sitten kun pihat alkaa olee valmiit nin muista pyytää sitä kumppania kaivamaan istututukset ja nurtsit jostain. Ne kyllä löytää ne siitä läheltä ja ilmaiseksi. Voit myös pyytää sitä arkkitehtia tulostamaan kaikki a4:lle niin se säästää paperia ja mustetta, eli antaa varmaan jotain 100€ alennusta lisää vaikka et edes pyydä.


    • Kivitalotoimittajat on olleet sen verran haluttomia tarjoamaan sitä, mitä asiakkaat halauisivat, että täysin mahdollinen - jopa todennäköinenkin - kehityssuunta.

      Ei talopaketiksi riitä hieno neliväriesite ja muutama mallistotalo. Kivitaloknseptiin tarvittaisiin ehdottomasti luonnossuunnittelu, rakennuslupasuunnittelu rakennesuunnittelu, tarjouslaskenta, asennuspalvelut.... ja kaikkea tuota aina valmistalotuotantoon asti. Siihen haasteeseen ei kivitalotoimittajat ole halunneet vastata - ja voiko edes noin helppoa kisaa voittaa, jos ei osallistu kilpailuun?

      • onhan niitäkin

        Onhan niitäkin kivitalotoimijoita (tiedän ainakin yhden), joiden toimitukseen kuuluu suunnittelut, toimitukset ja asennukset. Ei ehkä ihan valmiiseen asti tehtynä, mutta kaikilta haastavimmalta osin = sepelipediltä runkovalmiiksi sisältäen kaiken mitä tarvitaan (nostot, siirrot, telineet yms.). Vielä kun tämä toimija hieman laajentaisi toimitussisältöään niin avot!


    • K-Ivi

      Joku ne kivetkin aina myy ja valmistaa, onko se nyt niin paha jos rakennusliike rakentaa. Sehän on ainoastaan harmaasta taloudesta pois ja valtiolle tulee vielä lisä verotuloja.
      Suomalainen vahva rakennusliike on aina Virolaista järkevämpi vaihtoehto yhteiskunnankin kannalta.
      Taidat Rauno olla juuri niitä talopakettimiehiä, jossa paketti toimituksessa hinnat kerrotaan kahdella, sellaistahan kukaan laskutaitoinen osta.
      Rakennesuunnittelu kivitalossa on myös vähän toista kuin puutalossa jo perustuksista alkaen. Yksi rakennesuunnittelija riittää, eikä erillistä perustussuunnittelijaa tarvita.

      • Kivaa kivestä

        Mitä eroa on talopakettitoimijalla joka pystyttää itse kohteensa ja rakennusurakoitsijalla? Ei mitään muuta kuin, että tämä talopakettitoimija suosii jotain tiettyä rakennetta ja keskittyy sen tuntemiseen ja rakennusjärjestelmän kehittämiseen. Minä ostaisin tällöin tältä talopakettitoimijalta joka tuntee varmasti parhaiten myymänsä ja pystyttämänsä tuotteen. Varsinkin jos toimija on tehtaan yhteydessä, jolloin tuotetakuukin on varmistettu


    • Kaupan mies

      Suunnittelu, valvonta ja rakentaminen pitää aina hoitaa eri voimin tai muuten lestadiolainen talokauppias tyhjentää lompakkosi rehellisesti.

      • Näin se menee

        Joo. Ei sitä yksi ihminen pysty hallitsemaan myyntiä, suunnittelua, projektin ohjausta ja toimituksia hallitusti ja ammattitaidolla. Sutta tulee kokemuksesta. Paras on kun homma tehdään kunnolla näille jokaiselle osa-alueelle löytyy toimittajalta oma ammattilainen.


      • Tyytyväinenvalintaan
        Näin se menee kirjoitti:

        Joo. Ei sitä yksi ihminen pysty hallitsemaan myyntiä, suunnittelua, projektin ohjausta ja toimituksia hallitusti ja ammattitaidolla. Sutta tulee kokemuksesta. Paras on kun homma tehdään kunnolla näille jokaiselle osa-alueelle löytyy toimittajalta oma ammattilainen.

        Urakoiminen kannattaa, ei se kiven myyminen (ainoastaan valmistaja hyötyy). Eipä ole välikäsiä kymmentä perttiä ja saat vielä kunnon suomalaisen urakoitsijan, näin se vaan menee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      134
      10022
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2914
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      183
      2715
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      24
      2087
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      16
      1852
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1669
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      17
      1570
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      17
      1530
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      13
      1528
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1348
    Aihe