Onko lohikäärmeet totally out?

tuulitukka

Ajatuksissani on ollut fantasiakirjan (jo toisen sellaisen, yhden olen siis kirjoittanut) kirjoittaminen. En ole millään tavalla koskaan fanittanut lohikäärmeitä, enkä ole jaksanut lukea yhtäkään niihin liittyvää kirjaa. Niitä on pilvin pimein. Ja silti... Omaan tarinaani ne liittyisivät olennaisesti, mutta ne eivät olisi ihan tavallisia, eikä tarina juurikaan sisällä taisteluita ym. lohikäärmeiden käyttöä aseena. Asiaa tarkastellaankin aivan eri kantilta ja nämä lohikäärmeet ovatkin varsin erityisiä. Enempää en haluaisi paljastaa...

Mutta onko nyt aivan turhaa lähteä tälle tielle? Heittävätkö kustantajat käsikirjoitukseni suoraan roskiin, kun heille paljastuu, että siinä on lohikäärmeitä?

8

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alessa

      Eli sinulla on päätavoitteena julkaisu? Valitettavasti lohikäärmeitä on käsitelty todella paljon fantasiakirjallisuudessa, ja niinhän sitä sanotaan, että jos otat käsittelyyn jo kuluneen aiheen, on käsittelytavan oltava jotenkin erikoinen muihin verrattuna. Lohikäärmeet itsessään eivät vielä aiheuta siis hylkypäätöstä vaan tärkeää on se, miltä kannalta niitä käsitellään ja se, pystytkö tuomaan kuluneeseen aiheeseen jotain uutta. Mutta jos et ole jaksanut lukea lohikäärmeitä koskevaa fantasiakirjallisuutta, mistä tiedät että oma tyylisi tai suunnitelmasi on erilainen? Ihan tuli mieleen vain.

      Sanoisin kuitenkin, että kirjoita tarinasi sellaisena kuin se on, ja mieti vasta sitten mahdollisia kustantamoita ja niiden suhtautumista teokseesi. Hyvä, omaperäinen teksti löytää kyllä kustantajan. Ei kannata liikaa murehtia kustantajia noin varhaisessa vaiheessa. Olen sitä mieltä, että ensin tarina, sitten vasta kustannus. Jos sinä alat teosta tekemään ihan sillä mielellä, mitä kustantaja ajattelee tai saatko sopimusta, katoaa teoksesta se omaleimaisuus.

    • tuulitukka

      Mielestäni tuon aiheeseen juurikin jotain erilaista ja erikoisempaa. Koelukijana toimiva henkilö on lukenut fantasiaa laidasta laitaan, joten uskon saavani häneltä palautetta siitä, onko ideani jo käytetty.

    • TrainLikeABeast

      Hmm, jos kirjoitat fantasiaa, niin kannattaa lukea paaaaljon fantasiaa. Etenkin niitä klassikoita, joissa on vaikkapa lohikäärmeitä, ja kirjoja, joissa esiintyy fantasian kliseitä... Minusta kirjailijan pitää tuntea oman genrensä historiaa ja vähän sitä, että mitä muut kirjailijat ympärillä tekevät. Ei se riitä, että koelukija lukee muutakin. Mutta tää on toki vain mun mielipide, onhan niitä sellaisiakin kirjailijoita, jotka eivät paljoa itse lue... Mutta... Ryhtyisitkö tekemään rock-musiikkia, jos et itse olisi ikinä "jaksanut" kuunnella yhtäkään ac/dc;n kappaletta?

      Lohikäärmeet ovat klisee, kyllä, mutta jos kirja on muuten persoonallinen ja hyvä, ei lohikäärmeet sitä pilaa. Onhan esim. Tulen ja jään laulussakin (Game of Thrones) lohikäärmeitä. Eli yhä edelleenkin ilmestyy fantasiaa, jossa on lohikäärmeitä. Ei tosiaankaan kannata sen takia heittää roskiin! :)

      Yksi mahdollisuus on myös antaa otukselle jokin muu nimi kuin "lohikäärme" ja tosiaan kehittää siitä oma rotu. Oletko lukenut J.S.Meresmaan Mifonki-sarjaa? Siinä hyvä esimerkki: mifongit ovat hiukan lohikäärmeen tapaisia olentoja, mutta kuitenkin kirjailijan omaa keksintöä.

      Lohikäärmeiden "klassikoista" ja kliseistä suosittelisin lukemaan ainakin J.R.R. Tolkienia, Ursula Le Guinin Maameren tarinat, Dragonlancen ensimmäiset kirjat, Robin Hobbia ja vaikkapa Eragon.. Niin saa vähän mielikuvaa.

    • tuulitukka

      Olen lukenutkin paaaljon fantasiaa, mutten juurikaan lohikäärmeistä kertovaa kirjallisuutta. Kirjoista tehtyjä elokuvia olen kyllä katsonut (melkeinpä kaikki mahdolliset, ne lohikäärmeleffatkin) ja seurannut tätä Game of Thrones -sarjaa.

      Lohikäärmeiksi en niitä otuksia ajatellut kutsuvanikaan (eivätkä ne ole edes suomuisia tai tultasyökseviä :)). Niille tulee ihan oma nimensä (kahta eri rotua) ja jokaisella otuksella on vielä oma kutsumanimi. Tosin kirjassa keskitytään vain yhteen tällaiseen otukseen. Täytyypä vielä tutustua tuohon Mifonkiin, ettei se satu käsittelemään asiaa samalta kantilta.

      • TrainLikeABeast

        No, jos ne eivät edes ole lohikäärmeitä, tai ovat tuolla lailla erilaisia, niin turhaan mielestäni huolehdit. Ei se julkaisu siitä jää kiinni, että otukset muistuttavat lohikäärmeitä... Eli ainna mennä vaan! :)


    • t k i

      Lohharit ei ole myöskään rajoittuneet fantasiaan. Kannattaa lukea myös scifi-puolelta Anne McCaffreyn Pernin Lohikäärmeritarit -kirjoja, joita on suomennettukin jonkin verran.

    • Tinanja

      Lohikäärmeistä ja fantasiasta kiinnostunutta porukkaa saa myös kiinni foorumillamme ilman rekisteröitymistäkin, ja kirjoittajantaitojaan on mahdollista hioa :)

      http://ceres.arkku.net/hajnalka

      Kyllä, ihan puhdasta mainostusta, mutta voivoi. ^^

    • :))

      Suosittelen lukemaan Ilkka Auerin Lumen ja Jään maa -sarjan, joka pyörii aika pitkälle lohikäärmeiden ympärillä. Hyvää kotimaista melko tuoretta fantasiaa muutenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      202
      7839
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4482
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      27
      2188
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2099
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1915
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1765
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1726
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      22
      1669
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1623
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1448
    Aihe