Onko lohikäärmeet totally out?

tuulitukka

Ajatuksissani on ollut fantasiakirjan (jo toisen sellaisen, yhden olen siis kirjoittanut) kirjoittaminen. En ole millään tavalla koskaan fanittanut lohikäärmeitä, enkä ole jaksanut lukea yhtäkään niihin liittyvää kirjaa. Niitä on pilvin pimein. Ja silti... Omaan tarinaani ne liittyisivät olennaisesti, mutta ne eivät olisi ihan tavallisia, eikä tarina juurikaan sisällä taisteluita ym. lohikäärmeiden käyttöä aseena. Asiaa tarkastellaankin aivan eri kantilta ja nämä lohikäärmeet ovatkin varsin erityisiä. Enempää en haluaisi paljastaa...

Mutta onko nyt aivan turhaa lähteä tälle tielle? Heittävätkö kustantajat käsikirjoitukseni suoraan roskiin, kun heille paljastuu, että siinä on lohikäärmeitä?

8

119

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alessa

      Eli sinulla on päätavoitteena julkaisu? Valitettavasti lohikäärmeitä on käsitelty todella paljon fantasiakirjallisuudessa, ja niinhän sitä sanotaan, että jos otat käsittelyyn jo kuluneen aiheen, on käsittelytavan oltava jotenkin erikoinen muihin verrattuna. Lohikäärmeet itsessään eivät vielä aiheuta siis hylkypäätöstä vaan tärkeää on se, miltä kannalta niitä käsitellään ja se, pystytkö tuomaan kuluneeseen aiheeseen jotain uutta. Mutta jos et ole jaksanut lukea lohikäärmeitä koskevaa fantasiakirjallisuutta, mistä tiedät että oma tyylisi tai suunnitelmasi on erilainen? Ihan tuli mieleen vain.

      Sanoisin kuitenkin, että kirjoita tarinasi sellaisena kuin se on, ja mieti vasta sitten mahdollisia kustantamoita ja niiden suhtautumista teokseesi. Hyvä, omaperäinen teksti löytää kyllä kustantajan. Ei kannata liikaa murehtia kustantajia noin varhaisessa vaiheessa. Olen sitä mieltä, että ensin tarina, sitten vasta kustannus. Jos sinä alat teosta tekemään ihan sillä mielellä, mitä kustantaja ajattelee tai saatko sopimusta, katoaa teoksesta se omaleimaisuus.

    • tuulitukka

      Mielestäni tuon aiheeseen juurikin jotain erilaista ja erikoisempaa. Koelukijana toimiva henkilö on lukenut fantasiaa laidasta laitaan, joten uskon saavani häneltä palautetta siitä, onko ideani jo käytetty.

    • TrainLikeABeast

      Hmm, jos kirjoitat fantasiaa, niin kannattaa lukea paaaaljon fantasiaa. Etenkin niitä klassikoita, joissa on vaikkapa lohikäärmeitä, ja kirjoja, joissa esiintyy fantasian kliseitä... Minusta kirjailijan pitää tuntea oman genrensä historiaa ja vähän sitä, että mitä muut kirjailijat ympärillä tekevät. Ei se riitä, että koelukija lukee muutakin. Mutta tää on toki vain mun mielipide, onhan niitä sellaisiakin kirjailijoita, jotka eivät paljoa itse lue... Mutta... Ryhtyisitkö tekemään rock-musiikkia, jos et itse olisi ikinä "jaksanut" kuunnella yhtäkään ac/dc;n kappaletta?

      Lohikäärmeet ovat klisee, kyllä, mutta jos kirja on muuten persoonallinen ja hyvä, ei lohikäärmeet sitä pilaa. Onhan esim. Tulen ja jään laulussakin (Game of Thrones) lohikäärmeitä. Eli yhä edelleenkin ilmestyy fantasiaa, jossa on lohikäärmeitä. Ei tosiaankaan kannata sen takia heittää roskiin! :)

      Yksi mahdollisuus on myös antaa otukselle jokin muu nimi kuin "lohikäärme" ja tosiaan kehittää siitä oma rotu. Oletko lukenut J.S.Meresmaan Mifonki-sarjaa? Siinä hyvä esimerkki: mifongit ovat hiukan lohikäärmeen tapaisia olentoja, mutta kuitenkin kirjailijan omaa keksintöä.

      Lohikäärmeiden "klassikoista" ja kliseistä suosittelisin lukemaan ainakin J.R.R. Tolkienia, Ursula Le Guinin Maameren tarinat, Dragonlancen ensimmäiset kirjat, Robin Hobbia ja vaikkapa Eragon.. Niin saa vähän mielikuvaa.

    • tuulitukka

      Olen lukenutkin paaaljon fantasiaa, mutten juurikaan lohikäärmeistä kertovaa kirjallisuutta. Kirjoista tehtyjä elokuvia olen kyllä katsonut (melkeinpä kaikki mahdolliset, ne lohikäärmeleffatkin) ja seurannut tätä Game of Thrones -sarjaa.

      Lohikäärmeiksi en niitä otuksia ajatellut kutsuvanikaan (eivätkä ne ole edes suomuisia tai tultasyökseviä :)). Niille tulee ihan oma nimensä (kahta eri rotua) ja jokaisella otuksella on vielä oma kutsumanimi. Tosin kirjassa keskitytään vain yhteen tällaiseen otukseen. Täytyypä vielä tutustua tuohon Mifonkiin, ettei se satu käsittelemään asiaa samalta kantilta.

      • TrainLikeABeast

        No, jos ne eivät edes ole lohikäärmeitä, tai ovat tuolla lailla erilaisia, niin turhaan mielestäni huolehdit. Ei se julkaisu siitä jää kiinni, että otukset muistuttavat lohikäärmeitä... Eli ainna mennä vaan! :)


    • t k i

      Lohharit ei ole myöskään rajoittuneet fantasiaan. Kannattaa lukea myös scifi-puolelta Anne McCaffreyn Pernin Lohikäärmeritarit -kirjoja, joita on suomennettukin jonkin verran.

    • Tinanja

      Lohikäärmeistä ja fantasiasta kiinnostunutta porukkaa saa myös kiinni foorumillamme ilman rekisteröitymistäkin, ja kirjoittajantaitojaan on mahdollista hioa :)

      http://ceres.arkku.net/hajnalka

      Kyllä, ihan puhdasta mainostusta, mutta voivoi. ^^

    • :))

      Suosittelen lukemaan Ilkka Auerin Lumen ja Jään maa -sarjan, joka pyörii aika pitkälle lohikäärmeiden ympärillä. Hyvää kotimaista melko tuoretta fantasiaa muutenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe