Mitä vähälahjainen voi tehdä?

Juakkopoeka21

Joo tässä pohtinut, että miksi ei mikään suju? Miksi joudun aina hanttihommiin, ns. Liukuhihnatyö? No pohjakoulutus on pelkkä peruskoulu, yläasteen keskiarvo säälistä 6,5! Pääsin rimaa hipoen opiskelemaan kaksoistutkintoa. Lukio kiinnosti kovasti, mutta vanhemmat kummatkin ovat köyhiä ja kouluttamattomia "elämänkoulu paras koulu" asenteella käskivät hakemaan lukiokirjoihin rahat sossusta. Meni sitten siihen fiilikset kokonaan. Päässälasku unohtunut lähes kokonaan, meininki muutenkin melko kyllästynyt. Vanhempien koulukielteinen asenne ja "meet amikseen" on vienyt kokonaan kaiken halun mihinkään. Lukio kiinnostaa, mutta pää ei tule riittämään. Koulukiusausta takana se 9 vuotta,
Vähintään! Se sitten myös vaikutti opiskeluun ja minusta tuli yleinen narri, koska luulin, että sillä saan suosiota. No suosiota ei tullut, mutta sossupummi äidin ja isän jalanjäljissä kyllä. Kaikkien muiden vanhemmat kannustaa nuorta opiskelemaan, jotta pääsee pitkälle. Vanhempien mielestä "duunari tienaa paremmin". No ongelma onkin siinä, että minua ei vaan jaksa kiinnostaa "duunari"työ. Vaan kouluttautuminen ja sitä myöten saavuttaa jotain. Mutta pääni ei vaan riitä! Olen vaan niin pettynyt eniten vanhempiini. Inttiin lähtö tässä pian, niin en edes pääsisi opiskelemaan. Jostakin pitäisi saada aivot tämän sahajauhon tilalle.

Pistin tämän tänne tuolta toiselta palstalta, jos sais enemmän niitä vastauksia.
Eli yhteenvetona: vinkkejä astetta tyhmemmälle koulutukseen, koska hanttihommat ei kiinnosta vaan opiskelu?

16

1273

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aloittiinnnn

      Haluaisin jotain vinkkejä edes, jos joku voisi auttaa? Vai onko kaikki liian viisaita ja rikkaasta perheestä vastaamaan köyhälle?

      • Toivottavasti auttoi

        Ei kannatta noin nopeasti tuomita, kun vastauksia ei tule. Ihmiset eivät selaa suomi24 keskusteluja vain voidakseen vastata muiden kysymyksiin.


    • Toivottavasti auttoi

      Sinulla on aika kova opiskelu, kun kaksoistutkintoa yrität. Oma suositukseni on, että suoritat vain joko amiksen tai sitten lukion, mutta tämä on vain minun mielipiteeni. Kannattaa miettiä mitä elämältä oikeasti haluaa, opiskelu sinänsä ei ole pahasta, mutta ei sillä voi loppuikää elää.

      Tuo lukiokirja kysymys on vähän ikävä. Kaikkialla mainostetaan kuinka on ilmaista opiskella Suomessa, mutta silti joutuu maksamaan hirvittäviä määriä koulukirjoista ja ylioppilaskokeista. Tosin tunnen monta ihmistä, jotka lainasivat paikallisesta kirjastosta koulukirjat ja säästivät näin hieman hankinnoissa. Käytettyjä kirjoja käyttivät lähes kaikki ja "uutuuksia" ostettiin vain jos vanhoja ei ollut tai painos muuttui oleellisesti.

      Oletko harkinnut uraa armeijassa. Moni opiskelusta vähemmän kiinnostunut on löytänyt sieltä hyvän uran ja aseman. Myös kymppiluokan aloittaminen ja alkuperäisten arvosanojen korottamista itse ainakin harkitsisin.

      Lohdutukseksi päässälaskuun. Matematiikka on paljon muutakin kuin laskuoperaatioden tekemistä ilman paperia tai muita apuvälineitä. Ylioppilaskokeessa onkin mahdollista käyttää laskinta (taas uusi kuluerä), jolloin päässälaskuvirheet on helpompi tarkistaa.

    • 2043

      Pienempien paikkakuntien lukioissa on "houkuttimina" esim. ilmaiset lukiokirjat, läppäri ym. Jos siis lukio kiinnostaa, mutta amis ei niinkään, kannattaa metsästää tällainen lukio.

      Kirjastosta löytyy myös lukiokirjoja ja esim. huuto.net/tori ym. palvelult myyvät käytettyjä kirjoja suht halvalla.

    • 2+3

      Oma järki käteen, missään asiassa ei kannustusta edes kannata odottaa. Elät omaa elämääsi ja annan vanhamielisten vanhempiesi pitää mielipiteensä ja sossunsa.
      Ja tosiaan, monissa kansanopistoissa voi lukion suorittaa ilmaiseksi. Kannattaa edetä pienestä etapista aina eteenpäin, ensin vaikka pyrkimyksenä ammatin hankinta, sitten lukio ja siitä eteenpäin.
      Tsemppiä, itsekin valmistuin 47-vuotiaana ilman mitään kannustusta, omalla sisulla.

    • yliopistomasterrace

      Käy toinen aste ja hae AMK. Siellä et tarvitse lahjoja.

    • Juakkotuastiällä

      Ylilaudan ponipoikia en kuuntele. Mutta inttiura ei tule kysymykseen, koska tyttöystävä, yhteinen asunto. Siis insinööriksi infrarakentamiseen tai suunnitteluun kiinnostais, mutta tuolla nimenomaan tarvitaan laskentaa ja se on jäänyt vähemmälle.

    • 17+12

      Jos matematiikka kiinnostaa, mutta taidot ovat heikot, niin kokeile työväenopiston tms. matikankursseja. Avoimessa yliopistossakin on varmaan kaikille avoimia matikankursseja.

      Itse lainasin kirjastosta helppoja matematiikan kirjoja ja kertasin itsenäisesti peruskoulun matikkaa.

    • +-0

      Mikä matematiikassa on erityisesti vaikeaa? Laskutoimitukset, geometria, päässälaskeminen, funktion käsite...

    • Juakkkkkkkkkko

      No en tule ikinä oppimaan yhtälöintiä, derivointia ja päässälasku on hyvin hidasta. Perus kertolasku onnistu, mutta unohtunut kaikki taas ja en varmasti pärjäisi missään. Elikkä juuri funktiot, geometria ja tilavuuden laskelmat sekä jonkun tietyn asian kuormitusta en osaa laskea. Esim: paljonko vaikka kerrostalon katto kestää lumikuormaa, jne. Nyt lähti vähän hakoteille :D mutta tommoset vähänkään ajattelua vaativat tehtävät ei varmasti minulla tule onnistumaan.

      Silloin aikanaan kun vielä koulussa olin sain matematiikan lähtötestissä luokalta toiseksi parhaat pisteet toisella asteella, mutta tostakin on aikaa.

      • amkiin vain

        Sovit hyvin sitten insinööriksi.


    • Anonyymi

      Ei varmaan lohduta enää sinua mutta jollekin muullw lohdutuksen sanana että jos olet hyvä jossakin ja lähdet vain toteuttamaan intohimoasi niin se kantaa oikeasti harvinaisen pitälle. Itse olin aivan surkea koulussa ja kieler olivat helpotettu minulta koska ei vain järki riittänyt. En halunnut vapautusta vaan painoin kielet amistossa väkisin läpi. Mun suurin etu on se että en ole suostunut koskaan luovuttamaan ja aina painanut läpi harmaan kiven. Suoraansanottuna en ymmärrä miten olen saanut peruskoulut ja amiston läpi, mutta kaipa se tosta etten ole suostunut luovuttamaan asenteesta johtuu koska kyllähän koulun pääsee suomessa vaikka säälistä läpi, kuten itsekin pääsin. Tällä hetkellä olen kyllä duunariammatissa koska en sen suurempaa intohimoa työtä kohtaan koe. Sen sijaan olen kasvattanut varallisuuttanu useammalla sijoitusasunnolla ja pörssi sijoituksilla. Lisäksi olen aina ollut todella rahan ahne ja säästäväinen.

    • Anonyymi

      Postinjakaja. Kansanedustaja. Kiinteistönhoitaja. Kaupankassa. Taksikuski.

      • Anonyymi

        Mainitsemistasi vain postinjakaja ei tarvitse ammatillista koulutusta, mutta muihin tarvitaan koulutus.
        Vaikka Bernerin taksiuudistuksessa poistettiin koulutuspakko, niin edelleen taksifirmat kouluttavat kuljettajansa. Sekä kiinteistönhoitajan että laitoshuoltajan työssä tarvitaan nykyään ammatillinen koulutus, vaikka joskus ne olivat hanttihommia.

        Kaupan kassan työpaikkailmoituksissa näkyy "toivotaan alan koulutusta (merkonomi) ja työkokemusta", joten ei käy hanttityöksi.

        Risusavotta, julkisen sektorin palveluksessa katuroskien kerääjä ja maatalouden avustavat työt (sadonkorjuu, harvennus, aidanleikkuu, pystykarsinta jne.) sopivat hanttityöksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mainitsemistasi vain postinjakaja ei tarvitse ammatillista koulutusta, mutta muihin tarvitaan koulutus.
        Vaikka Bernerin taksiuudistuksessa poistettiin koulutuspakko, niin edelleen taksifirmat kouluttavat kuljettajansa. Sekä kiinteistönhoitajan että laitoshuoltajan työssä tarvitaan nykyään ammatillinen koulutus, vaikka joskus ne olivat hanttihommia.

        Kaupan kassan työpaikkailmoituksissa näkyy "toivotaan alan koulutusta (merkonomi) ja työkokemusta", joten ei käy hanttityöksi.

        Risusavotta, julkisen sektorin palveluksessa katuroskien kerääjä ja maatalouden avustavat työt (sadonkorjuu, harvennus, aidanleikkuu, pystykarsinta jne.) sopivat hanttityöksi.

        Ei kansanedustaja koulutusta tarvitse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kansanedustaja koulutusta tarvitse.

        niitä hommia vain on hyvin vähän tarjolla. Jostain lukenut että Suomessa on 200 kansanedustajan duunipaikkaa. Haku hommiin avautuu kerran 4 vuodessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      144
      2221
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1948
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1908
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1710
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1498
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1190
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1178
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1173
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1157
    Aihe