Kohdun ulkoinen raskaus ja ivf..

pelokas84

elikkä onko täälä muita jolle tehty ivf ja siitä tullu kohdun ulkoinen raskaus?
miten selvisitte? kuinka hoidettii pois,piikillä vai leikkuulla? oottako uskaltanu mennä uudestaa hoitoihin,tai onko vaiva uusinu? ja enne kaikkea onko kellään menny ton jälkeen sitte oikeeean paikkaan,vai aina tullu sit ulkonen?

vastauksia kiitos :)

3

1234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksi kohdunulkoinen

      Itsellä ensimmäinen raskaus kohdunulkoinen (luomu), jonka seurauksena toinen munajohdin poistettiin leikkauksessa, koska raskaus jatkui piikistä huolimatta. Kaveri oli sitkeä sissi, vaikka niin väärässä paikassa. Vuoden päästä ensimmäiset IVF hoidot ja nyt odotellaan tuloksia. Kohdunulkoisen uusiminen todennäköisyys pieni, mutta kuitenkin ivf:ssä huikan suurempi kuin muutoin. Kuitenkin jos olet päätynyt ivf:ään, teillä ei raskaus ole muuten alkanut. Useat kokee keskenmenoja ja kohdunulkoisia ja kuitenkin lopulta raskautuvat onnistuneesti. Me olemme ajatelleet katsoa kaikki kortit läpi, tuli mitä tuli ja vasta sitten miettiä muita vaihtoehtoja muutamien vuosien päästä. Iso osa kuitenkin keskeyttää hoidot, kun ovat henkisesti niin rankkoja, vaikka raskautumisen todennäköisyys olisi mitä mahdollisin jatkohoidoilla. Käsittääkseni suurin todennäköisyys onnistuneeseen (synnytykseen johtavaan) raskauteen on 4-5 ivf kerta. Eli jos mahdollista käykää molemmat juttelemassa esim. fiiliksistä/peloista jne., se helpottaa varmasti. Päädyitte sitten jatkamaan hoitoja tai ette. Tsemppiä kovasti ja toivoa ei kannata menettää! :)

    • on ollut

      Mulla siirrettiin ivf:ssä kaksi alkiota ja siitä toinen kiinnittyi kohdun ulkopuolelle. Se hoidettiin pois metotreksaanipiikillä. Tämä oli henkisesti erittäin raskas kokemus. Siitäkin syystä, että ei saatu kuin nämä kaksi alkiota ja seuraavaa kertaa ei välttämättä kannata yrittää, kun vaste oli ollut niin huono.
      Ulkopuolinen raskaus oli päivittäin mielessä ja aloin vähitellen masentuakin. Sitten vuoden päästä tein päätöksen ja päätin yrittää vielä kerran. Saatiin taas kaksi alkiota ja molemmat kiinnittyivät oikeaan paikkaan eli kaksoset saatiin.
      Taitaa olla erittäin harvinaista, että ulkopuolinen raskaus tulee kaksi kertaa peräkkäin, koska se on muutenkin melko harvinaista.

    • eliisa-a

      Minulla on ollut kaksi kohdunulkoista ivf:n jälkeen. Ensimmäinen havaittiin 6 rv, koska munatorvi oli revennyt ja vuosi vatsaonteloon. Toinen oli kohdun ja munatorven liittymäkohdassa, ja leikattiin pois, siis samalla pieni pala kohtua. Mutta! Tästä kaikesta huolimatta seuraava ivf onnistui! Minulla on 12 vuotias nuoren miehen alku

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2713
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2300
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2060
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      15
      1797
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1711
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1686
    7. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1676
    8. 92
      1612
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      129
      1467
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1284
    Aihe