4kk ja raivarit ennen iltaunia

Tellus

Meillä siis vähän yli 4kk poika, joka on nyt ehkä kaksi viikkoa saanut hirveitä itkuraivareita kun pitäisi mennä nukkumaan. Sitä ennen ei ollut tällaista ongelmaa, itkeskeli joskus, mutta ei näin säännönmukaisesti.

Rutiinit on: yöpuku, syöttö sängyssä ja soittorasiasta tuutulaulu, mutta kun lasken omaan sänkyyn, pinnis on meidän parisängyssä kiinni, alkaa kamala raivoaminen, joka ei tyynny kuin ottamalla lapsi sängystä syliin. Tätä pinnis-syli sykliä kestää useimmiten klo 21.30 asti, jolloin lapsi nukahtaa väsymykseen, välillä syötän lisää ennen nukahtamista. Nälästä en kuitenkaan usko olevan kyse, koska vauva syö tosi kunnolla ennen ekaa pinnikseen laittoa , rinta on enemmänkin turva. Laskettuani vauvan pinnikseen, jään itse viereen ja silittelen ja joskus laulelen, mutta ei tyynny. HUoneesta lähtö aiheuttaa vielä pahemman karjumisen.

Joku varmaan veikkaa yliväsymystä, sitä olen itsekin miettinyt, mutta toisaalta mitä aiemmin laitan sänkyyn, sitä varmemmin tulee raivarit. Joskus olen kokeillut laittaa jo ennen kahdeksaa nukkumaan kun väsyneen oloinen, mutta sitten taistellaan sinne 21.30 asti.... Jos taas yritän pitää hereillä niin pitkään, tulee itku jo sylissä, kun väsyttää niin.

Mikä avuksi? Onko tää normaaliin kehityskulkuun kuuluva vaihe, vai mikä? Unillemenoaika on koko vauvan tähänastisen elämän ollut tuossa 21.21-30 välisenä aikana. Yöllä syötön jälkeen ei ole ongelmaa uudelleen nukahtamisessa, samoin päiväunille nukahtaa ihan hienosti vaunuihin. Vauva on täysimetyksellä.

7

944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • h4wdsfvg

      Ja siis raivoaa myös silloin, jos olisi jo väsynyt ja uninen, kun laitat omaan sänkyyn? Oletko kokeillut jättää soittorasiaa pois ja rauhoitella vaikka sylissä ja ihan juuri ennen nukahtamista siirtää omaan sänkyyn?

      Meillä, kun nuo neitit eivät kumpikaan ole suostuneet vauva-aikana nukahtamaan itsekseen, on odoteltu sinne 5-6kk tienoille ja sitten toteutettu tätä sinun metodiasi eli istuttu vierellä ja silitelty. Meillä huudot on johtuneet ihan siitä, että menevät yliväsyneeksi tai eivät malta nukahtaa. Pienempinä joskus 3-4kk tienoilla aloimme nukuttamaan tissitellessä sängyssä makoillen ja otin tissin pois juuri ennen nukahtamista. Hiljokseen oppivat siihen, ettei tissi suussa nukuta. Ja sitten tosiaan myöhemmin tuo toinen juttu.

    • hei...

      kuullostaa hyvinkin tutulta ;) täällä kanssa ilta raivareita ja joskus päivälläkin :D

    • Tellus

      Moikka

      Kiitos vastauksista. Raivoaa kyllä juu myös silloin kun on jo tosi väsynyt ja myös silloin kun ei vielä ihan tosi väsy. Jonkinlainen kaava tähän näyttää nyt muodostuneen, mutta ei kovin hyvä minusta :(. Eli puoli yhdeksän aikaan alkaa olla tosi väsynyt, kitisee sylissä ja hieroo silmiä. Siitä siirrytään yläkertaan makuuhuoneeseen, sängyllä syöttö ja siirto pinnikseen, jossa itku alkaa, olin sitten huoneessa tai en. Itkua usein pätkittäin sinne vähän yli yhdeksään, jolloin on jo tosi väsy, uudestaan syöttö, nukahtaa rinnalle ja siitä siirrän nukkuvana pinnikseen. Ei useimmiten herää ennen ekaa yösyttöä.

      Jos voisikin suoraan odottaa tuonne puoli kymppiin, jollloin niin väsy, että nukahtaa rinnalle, mutta ei onnistu sekään, jos odotellaan alakerrassa, alkaa väsyitku vaikka olisi miten sylissä. Itkee jopa ylhäällä syötön aikana makkarissa, ennen kuin edes siirrän omaan sänkyyn, huoh, toivottavasti tää vaihe menee pian ohi. Tosi rasittavaa, tulee surku pientä, kun nukahtaminen on noin vaikeaa. Aika monta variaatiota nukkumaanmenosta on tosiaan jo kokeiltu (isä rauhoittelee/syödään alakerrassa sohvalla ja viedään vasta myöhemmin sänkyyn/ lauletaan tuutulaulua /tullaan yläkerrasta takaisin alakertaan jne....)

      • sanoisin että

        vauva haluaa nukkua vieressäsi.Joten anna nukkua vieressä,herää varmaankin nyt siihen siirtoon ja muutenkin tuosta ne yöhulinat vaan pahenee,itselle on ainakin ollut helpointa pitää eka ja jopa toinen vuosi vierellä niin ei tarvitse ainakaan nukkumisjutuista tapella..


    • Tellus

      Heippa

      Mutta kun ei halua nukkua vieressäkään ennen puoli kymppiä. Itkee siis kainalossakin. Puoli kympiltä taas useimmiten joko nukahtaa rinnalle tai siirrän pinnikseen eikä mukise vaan nukahtaa pian. Ja silti ihan selvästi väsynyt jo aiemmin, koska aloittaa iltakitinät kasin jälkeen. Se on koko tää siirtymä valveillaolosta uneen joka on hankalaa ja itkuista...

    • joo ei se

      oo aina helppoo tietää mitä pitäisi tehdä ja mihin aikaan.Yleensä vaan jossain vaiheessa noi ilta ja yökitinät alkaa eikä niihin välttämättä auta kuin aika.

    • Tellus

      Heippa

      Aloittaja täällä ja jee nukkumaanmenosta on tullut äkkiä lastenleikkiä: syöttö ja omaan sänkyyn hereillä ja poika jää sinne iloisena jokeltelemaan ja nukahtaa sitten kun väsy tulee. Minä sanon vaan syötön jälkeen hyvää yötä ja poistun huoneesta viereiseen kuuntelemaan jokellusta. Ihanaa! Kiitos tsemppauksista, aika auttaa kuten viimeinen kommentoiva sanoi, eikä onneksi mennyt kauaa muutosta odotellessa tällä kertaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1438
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      982
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      692
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      687
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      660
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      659
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      634
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      608
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      597
    Aihe