Lapsen ruokailut

ruokamamma

Miten teidän lapset syö, siis monta kertaa päivässä ja mitä mihin aikaan? Meillä kun on ongelmana että minä tai mies ei syödä aamupalaa, ei syödä välipaloja ellei sitten nälkä yllätä ja syödään 15-18 maissa lämmin ruoka. Syödään siis silloin kun on nälkä.

Nyt tuo lapsi ei suostu syömään yhden maissa päivällä lämmintä ruokaa, jonka joutuu syömään yksin. Toki siis minä tai mies, taikka sitten molemmat ollaan pöydässä katsomassa ja lukemassa lehteä tms. Yleensä ollaan pakastettu hänen ruokia, esim eilen söi lihapullia ja perunamuusia, niin pakastettiin jämät jotka voi sitten lämmittää jonain toisena päivänä. Tavotteena on ettei joka päivä tarvitse samaa ruokaa syödä. Pakastin onkin täynnä siis pojan omia ruokia, kun ei hänelle viitsi grilliruokaa antaa mitä me aikuiset syödään?

11

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mielestäni

      yhden aikaan syödään välipalaa tai nukutaan päiväunia.
      Kannattaisi kyllä teidän aikuisten parantaa ruokatottumuksia,todella epäterveellistä jos eka kerran syötte vasta kolmelta tai myöhemmin,kuka edes jaksaa koko päivän ilman ruokaa! Tottakai lapsi ottaa mallia teistä!
      Ja miksei lapsi voisi syödä grilliruokaa(tarkoitat vissiin grillattua ruokaa),riippuu tietty vähän lapsen iästä.Sinun on tietenkin pääasiassa tehtävä ruokia mitä kaikki voivat syödä ja vaan silloin tällöin ruokia mitä vain itse syötte.

    • mngfre

      Meillä lapsi syö (ovat n. aikoja ja lapsi on 2,5 v.)

      8.00 aamupala
      11.00-11.30 lounas

      12-14 päiväunet

      14.00-14.30 välipala
      17.00 päivällinen
      19-20.00 iltapala

      me emme miehen kanssa todellakaan syö noin monta kertaa emmekä välipalaa. Silti pidämme huolen että lapsi syö. Yhdessä syömme klo 17.00. Minä tietysti myös aamupäivällä jos olemme kotona. Päiväkodissa sama rytmi lapsella

      Lapselle annamme eilen ruokia tai teen sitten uutta. Toisena ateriana saattaa olla joku valmis ruoka.

      Lapsi syö meillä grilliruokaa meidän kanssa,mutta enimmäkseen vaan rääppii sitä. Kyljessä mukana on sitten vähä maustuvampaa ruokaa hänelle.

      • no eihän

        5 ateriaa päivässä ole paljon vaan ihan normaali määrä.Ihmettelen kyllä miten jaksatte..


    • 4/ vrk

      Meillä syödään neljästi päivässä. Yksi lapsi, ikää 2v6kk. Näin on toimittu jo aika pitkään.Yritin kyllä noudattaa aiemmin sitä suositeltua 5-6 aterian rytmiä, mutta ei vaan meillä toimi. :D Aamulla taaperomme ei nimittäin koskaan syö, vaikka tarjoais mitä. Eli meillä syödään n. 10 aikaan (herätään yleensä n.8.30) ja sit syödään lounas 13.30-14 ennen päikkyjä. ja sit taas lämmin ruoka n. 17.30 ja iltapala n.20.30-21. 22 aikaan nukkumaan. Lapsi käy kahtena aamupäivänä viikossa kerhossa klo 9-12 ja siellä syö aina hyvin 10-10.30 aikaan omat eväät :)

    • ruokamamma

      Töissä kun on, niin siellä tulee syötyä se yksi lämmin ateria sitten kotona illemmalla toinen lämmin ateria. Nyt kun on vapaalla niin kieltämättä ilman lasta heittäis rutiinit kuperkeikkaa :D Miehellä taitaa olla ruokailut paremmin kondiksessa toisin kuin itselläni.

      Kesäisin syödään tosi paljon grilliruokaa, marinoidaan itse pihvit, kanat mitä nyt keksitäänkään. Joskus on grillattuja kasviksia ym sekä tietenkin aina tuoretta salaattia. Välillä ei edes perunoita viitsitä keittää jos pojalla on esim lasagnea tai muuta omana ruokanaan. Toki myös syödään silloin tällöin koko perhe samaa ruokaa, mutta hellepäivinä se grilliruoka on vaan niin helppoa ja hyvää :)

      Mulla ei ole mitään tietoa voiko 2vuotiaalle antaa grilliruokaa?

      • ruokamamma

        Unohtui tuosta viestistä, että itse en ole koskaan pitänyt ruuanlaitosta ja se onkin varmasti se syy minkä takia ei tule syötyä paljon tai kunnolla. Nuorena kun oli juuri muuttanut omaan kämppään, niin kävin usein sukulaisilla juuri ruoka-aikaan ja taisinkin tottua pieneen nälässä olemiseen.

        Mutta lapselle haluan kyllä ruokaa laittaa ihan itse ja onhan se kivaa kun lapsikin on jo siinä iässä että haluaa auttaa ruanlaitossa :)


      • Kyllä..

        meillä 1v:kin syö esim. makkaran tai kaksi joskus ruoalla jos kiireellä vain jotain grillataan. Ja pihviäkin syö, ihan kaupan marinoituja lihoja ja kanoja ym.

        Meillä on lasten tulon jälkeen muuttunut omatkin ruokatottumukset ihan erilaisiksi kuin ennen, tulee tehtyä ruokaa melkeinpä päivittäin ja ruoka-ajat on säännöllisemmät. Näin kesällä saattaa ruoka-ajat kyllä välillä lipsua, mutta sallittakoon se kun on kesä.


    • pupujulistekellolla

      Jos olisin sinä, grillaisin myös lapselle lihaa/kanaa/kalaa siinä missä aikuisillekin, mutta jättäisin marinoimatta hänen osuutensa. Siihen kasvislisä päälle jos ei perunoita halua/jaksa tehdä niin on ihan hyvä ateria :). Helpoimmalla pääset noin, kun ei tarvitse monta eri ruokaa tehdä.

      Lapsi oppii matkimalla (vrt. päiväkodissa kavereilta, kotona isoilta sisaruksilta), joten ei ihmekään jos ei halua syödä, jos sinäkään et syö.

      Jos on alle 3v lapsi, suosittelisin neuvolasta saatua pupujulistemallia, jossa kellonaikojen kohdalla kuvin kerrottu, miten kannattaisi päivärytmi järjestää.

    • nrtfga

      Meillä on 2 ja 4 v. lapset ja ruoka-ajat on jotakuinkin

      klo 08 hyvin pieni aamupala, kun kummallekaan ei oikein maistu.
      klo 11-12 lounasta
      klo 14 joskus välipala, jos ovat päiväunien jälkeen nälkäisiä. Rutiinisti ei sitä syödä, kun sitten neidit eivät suostu syömään päivällistä ollenkaan.
      Klo 16.30 Päivällinen
      Klo 19.30 iltapala

      Meillä kumpikaan lapsi ei suostu syömään grillattuna kuin makkaraa, joten kyllä me aikuisetkin sitten syödään ihan sitä samaa, kuin lapset. Ja yleensä se mitä syödään tuoreena ruokana päivällisellä, tuhotaan loppuun sitten seuraavalla lounaalla, jos jotain on vielä jäljellä.

      Mitä jos itsekin ottaisit miniaterian yhtaikaa muksun kanssa päivällä ja söisit seurana.

    • ruokamamma

      Ei minulle ruoka maistu varsinkaan kesällä. Tänään söin yhden makkaran saunan jälkeen ja kaksi palaa lämmintä ruisleipää, joka oli minun ateriani. Päivemmällä söin pari palaa leipää ja herneitä lapsen kanssa.


      Pitäisikö tässä itse mennä jonnekkin ruokaterapeutille tai lääkäriin kun ei itselle ruoka maistu? Alkaa huolestuttamaan jos lapselle tarttuu sama juttu ja jättää syömättä. Muistan kun lapsena olin nukkunut ruoka-aikana ja söin sitten myöhemmin illalla lämpimän ruuan, niin en millään halunnut syödä ellei äiti ollut vieressä syömässä.

    • ihime piipertäjät.

      saahan yli 1v jo syödä samaa ruokaa ku aikuset, että miksi et anna sitä grillattua sapuskaa mitä itekki syötte nii lapselle???? ja saahan se liha olla marinoitua, miksi pitäis lapselle antaa ihan maustamatonta sapuskaa???? tyttö syö meillä ihan samaa mitä me aikusetkin ja se on 1v 8kk, ihan grillattua ruokaakin, mausteiden kans.. ei suostu syömään ruokaa jos on ns mautonta, eli ei ole maustettu mitenkään.. eipä tuolla tytöllä kyllä olekkaa mitään ongelmia syömisien kans ku saa samaa ruokaa ku muutki.!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1897
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1584
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1306
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe