Kissan valvottu ulkoilu

hämmennys tuli

Sain tuttaviltani aikuisen leikatun sisäkissakollin, löytöeläintaustalla, nyt sisäkissana viim. n. 3 vuotta. Sain sen siis kerrostalosta rivitaloon. Ei niinkään sylikissa vaikka kehrää ja puskee, ei nuku vieressä vaan piiloutuu vaatekaappeihin ym.

Olen ulkoiluttanut sitä valjaissa kytkettynä fleksiiin takapihalla.

Kerran se pääsi vahingossa ulos (valvonta petti) ja se tuli omineen etuovelle muutaman tunnin seikkailunsa jälkeen. Päästin sen tarkoituksella toisen kerran (kuuma päivä ja halusin pitää takaovea auki) ja taas se palasi muutaman tunnin päästä itse takaisin. Oppisikohan se ulkoilemaan näin ihan päivittäin vai pitäisikä pitää vaan harvojen hellepäivien (ja ollessani kotona) herkkuna?

Muutama ystäväni haukkui minut tästäkin pystyyn että se on sen kissan menoa, että jotenkin tulee tuhoutumaan kun päästän sen ulos. Aluella liikkuu muutama kotikissa, rivitaloalueella mukavia naapureita, tosin yksi ajotie aika lähellä.

9

95

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei näin

      Kyllähän se on vaarallista päästää kissaa noin ilman valvontaa ulos. Muutamassa tunnissa kissa kerkeää jo vaikka miten kauas. Ei tarvita kuin se yksi auto joka ei ehdikkään väistää ja kissa on muisto vain. Puhumattakaan muista vaaroista, esim. petoeläimet, myrkyt, loukut, kissojen vihaajat..
      Mikään muukaan lemmikkieläin ei Suomessa ulkoile ilman valvontaa joten miksi kissan pitäisi? Ja kun se on tosiaan vaarallista paitsi kissalle niin myös muille.

    • jo vain

      Hyvin oppii. Suuri osahan kissoista ulkoilee vapaasti. Jopa Helsingissä tiedän kissoja, jotka ulkoilevat vuodesta toiseen vapaana hyvällä menestyksellä. Onhan kissan elämä paljon rikkaampaa kun se saa olla vapaana harjoittaen lajityypillistä elämää. Kissa on lemmikkieläimistämme se, joka parhaiten vapaaseen ulkoiluun sopeutuu.

    • Ei Ei

      Kyllähän se koirakin oppisi kenties tulemaan takaisin kutsusta, muutaman päivän päästä vaikka tai sitten se kuolee reissullaan. Millä perusteella esim. hevonen tai lehmä ei mielestäsi sovi tälläiseen vapaaseen ulkoiluun?
      Se että 90% ihmisistä on niin typeriä että antaa kissansa ulkoilla vapaasti, ei tee siitä yhtään sen fiksumpaa. Myöskään se että osa ulkokissoista ei kuole muutaman vuoden sisällä, ei tee touhusta sen hienompaa.

    • niin mitä?

      Kissa ei ole verrattavissa lehmiin eikä hevosiin. Onkohan 10 prosenttia sitten älykkäitä ihmisiä jotka sulkee kissat asuntoihin loppuelämäkseen? Osa kissoista on hyvinkin paikkauskollisia, leikattuna varsinkin. Oppivat lähipiirinsä hyvin eivätkä häivy kauas. Jos auton alle jää jokunen se ei kantaa uhkaa.. Jää sinne ihmisiäkin, ja PALJON villieläimiä.

    • Mitä mitä

      No entäs koira, sopisiko sekin pistää ovesta pihalle oman onnensa nojaan ja luottaa siihen että kyllä se tulee, jos ei tänään eikä huomenna niin ehkä ensi viikolla? Ja se yksi kerta kun se tulee jalka katkenneena kotiin....
      Sisäkissa ei tarkoita sitä että kissa makaa apaattisena neljän seinän sisällä vaan sitä että kissa ulkoilee valvotusti, valjaissa tai tarhassa.
      Siis mitä kantaa? Ei olekkaan kyse siitä uhkaako se kantaa vaan siitä että ainakin minulle kissa on rakas lemmikki jota haluan suojella kivuliaalta kuolemalta ja välttää sen elämässä turhia riskejä. Jokainen kuolee vuorollaan, sehän nyt on selvä.

    • huono ihminen

      Kissan voi hoitaa huonosti myöskin neljän seinän sisällä. Tämä on kuin joku kilpailu kuka on "paras kissanpitäjä". Olen sitten huono mutta aion pitää joskus kotona ollessani kissaa vapaana ulkona. Voi kauheaa. Haukkukaa nyt oikein kunnolla.

      Eräällä kauppiaalla oli kissa joka osasi kulkea kodin ja kaupan väliä kaupungin laidalla. Sehän oli oikea julkkiskissa jota kaikki ihailivat. Jotkut ihmiset ovat vaan arvostetumpia kuin toiset, ja jotkut kissatkin...

    • suuret tilukset

      Onko oikeasti näin paljon vastuuttomia kissan heitteille jättäjiä,jotka täällä puolustelevat hylkäämistään.
      Maalla onkin toisin,kissoilla lämmin navetta kotina,ja omistajallaaan kymmenien/satojen hehtaarien maat joilla kulkea.Ei ole naapureille kissasta haittaa.Alunperinhän kissat on otettu maalle hiirijahtiin.

    • TinnuMinni

      Minkit elää tarhoissa 1/2 -neliön häkeissä eivätkä kärsi, miksi sisäkissa kärsisi 100-200 kertaisessa elinpiirissään?

    • hohhoi...

      Mistäs päättelet että minkit eivät kärsi? Oletko kysynyt niiltä? Se että pysyy hengissä ei tarkoita sitä että niillä olisi asiat hyvin. Taatusti nekin olisivat tyytyväisempiä jos niillä olisi enemmän tilaa ja asiallinen pohja jalkojensa alla jonkun verkkovirityksen sijasta. Verkkopohja tuskin tuntuu hyvältä tassujen alta verrattuna esim vanerilattiaan. Mutta "mitäpä niistä, nehän on kasvatettukin tapettaviksi".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      456
      3326
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      436
      3115
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      127
      2849
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2202
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2050
    6. 182
      1420
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1347
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1226
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      81
      1200
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1050
    Aihe