Valkoista ja paksua 'kökköistä' vuotoa alapäästä, hiivasieni?

huolestunut_tyttö

''Se on valkoista ja kökköistä.. Tämä sama tilanne toistuu jo toista kertaa.Ensimmäisellä kerralla se meni ohi. Tähän liittyy kova kutina alapäässä ja se vuoto.. housuihin tulee kirkasta vuotoa, mutta kun katsoo emättimen suulle sieltä tulee valkoista paksua töhnää.. sitä saa myös "kaivettua" emättimestä.. Emätin ihan "tukossa". Mikä minulla on? tämä on kovin kiusallista!! Onko kyseessä hiivasieni?''

Näin kirjoitti joku nainen 2007 vuonna, ja täsmäsi minuun aivan täydellisesti. Elikkä siis, toista kertaa tullut sama oire. Minua ei varsinaisesti alapäähäni kutita, mutta tarve 'kosketella itseäni' on lisääntynyt. Eli seksin halukkuus. Mutta siihen se loppuu näiden rahkamaisen vuodon takia, jota tosiaan voi kaavia emätimestä. Se ei haise mutta vuodon mukana alapään alapuolella saattaa pieniä paakkuja olla. Valkovuotokin on lisääntynyt. En jotenkin saanyt Hiivasienen oireista sellaista kuvaa että minulla sellainen olisi.Varsinkaan kun se on melkein miedon hajuistakin.

onko kellään kokemuksia vai mitä teen? 17 vuotias naisen alku täällä siis kirjoittaa. En usko että saisin ajan lääkärille näin 'mitättömään' asiaan. Mutta niinkuin sanoin, seksin tarpeeni on kasvanut mutta minkäs teet kun...alapää tuottaa melkein suoraansanottuna raejuustoa? -___-

pps. en ole oikeasti trolli, vaikka aihe onkin omituinen!

14

9147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Heippa!
      Miullakin on samanlainen ongelma. Olen myös 17-vuotias. Ajattelin aikaisemmin, että eiköhän se lopu ajan kanssa. Vaiva on aika kiusallinen. Minuun ei ainakaan auttanut nuo hiivasieni-lääkkeet, apteekista ostin ilman reseptiä. Nyt päätin, että tänään varaan ajan lääkärille. Nyt riitti. Pari päivää sitten alkoi omituinen kutina alapäässä, kirvelyä virtsatessa.... Jos vaikka lääkäri osaisi auttaa. Jos asia siua häiritsee, niin soita vaikka oman paikkakuntasi ensineuvoon? :) Vähän nolottaa soittaa tuollasesta asiasta, ainakin itseä, mutta haluan päästä tästä eroon!

    • huolestunut_tyttö

      okei! Mä olin kanssa ajatellu noita hiivalääkkeitä, vaikka epäilinkin ettei se siintä voisi johtua..mutta jos samaa vaib´vaa kärsit ja ei muuttanu tilantees mitenkään niiin jätän ostamatta. Tää on vaan niin outoa. Mä ostan seuraavaks Maitohappojuttuja tonne alapäähän, koska epäilen että bakteeritasapainos olis jotain häikkää...kun on muutenkin limakalvot niin kuivat yms.

      Mutta ilmoita tänne toki jos saat vastauksia!

    • Itekkii ajattelin noita maitohappobakteerikapseleita, vai mitä ne nyt ikinä onkaan :D ajattelin myös vielä kokeilla niitä hiivalääkkeitä.... Nii on.... Toivotaan, että molemmat löydetään apuja :) Samoin :)
      Tsemppiä siulle! :)

    • huolestunut_tyttö

      Hei! Nyt on sellanen juttu taas, että toisen kerran hävis kökön tuleminen, kun poistin tosiaan nuo pikkuhousun suijukset...tai huomasin ainakin sen, että vuotoa tottakai tuli ja pikkuhousut likaantuivat, mutta se ''rahkainen'' ällötys siellä sisällä on lähtenyt. Normaalia pientä liisterimäistä tulee kiihottuessa ja normaalisti kostean/kuiva (?).

      Mua pelotti viikonloppuna ensimmäistä kertaa harrastaa seksiä 3 viikkoon alapääni hörnöilyjen takia. Mutta ei, kiihottumisen lomassa ilmeisesti mitään juttua ei ollutkaan siellä, vaikka sormetettiin ja nuoltiin. Tosi outoa ! Itseni ällötti ja tarkkailin miehen reaktiota koko ajan, mutta ei sieltä näyttäny vain tulevan mitään. Vessasta tarkistin ja näin oli, tyhjää täynnä!

      3. kerran jos tulee sitä paskaa tonne niin ne bakteeripilleri kyllä ostan.

      Tyttö96, ootko ostanu jo itselles mitään, tai puhunu? Mitenkäs sulla siis? :)

    • Hiivis

      Mulla ei ole koskaan ollut hiivasientä, joten en sen oireista tiedä, mutta itelläni ei ollu suihkugeeliä eiel, joten pesin itteni shampoolla - KOKONAAN. Voitte vaan kuvitella miltä valkovuoto näyttää ja kutiaako.. Tiiä sit onko hiiva. Ei oikeastaan kirvele virtsatessa, alapää on herkkä ainoastaan tuolta välilihan kohdilta. Lääkäriin en nyt pääse.

    • huolestunut_tyttö:
      En oo ostanu itelleni mitään. Ajattelin vielä kattoo vähän aikaa eteenpäin (vaikka ei ole kyllä viisasta :D) Ei ole enää niin pahat oireet :) jos se oli sulla vaikka jotain ohimenevää? :) Kuulostaa kyllä ihan suht koht normilta :) Hyvä homma! :) Nauti elämästä! :)

      Hiivis:
      Toivottavasti sulla helpottaa nuo vaivat, ei siitä mun mielestä kyllä pitäis tulla mitään erikoisempia oireita, vaikka oisitkii pessy ittes shampoolla. Tottakai se emättimen pH-tasapaino horjuu, jos pesee sen hiustenpesuaineella. Jatkossa jos ei oo mitään muuta pesuainetta, kun shampoota, kannattaa huuhdella pelkästään vedellä huolella. Toivottavasti ymmärrät mitä tarkoitan :D En ole välttämättä itse oikeassa, mutta itse ainakin tekisin näin. :)

    • huolestunut_tyttö

      Juuu meni ohi, mutta ihmetyttää vaan, ja pelottaa samalla jos tulee moisia yllätyksiä.... pitää välillä tarkistella ettei esim. sängyn puolella tuu noloja asioita vastaan, kun ilmeisesti tohon selittämättömään oireiluun ei voi sanoo oikein mitään... iiik ! Mutta ei oo kyllä ollu mitään kökköjä enään kahden kerran
      jälkeen, normaalia valkovuotoa vaan. :) Mietin että voiskohan se kökköisyys johtua just siintä bakteeritasapainosta, tai kenties jopa ruokatavoista? Oon välillä aika ykspuolisesti syövä, ja painon heittelyt on aika rajuja viikottain. Mutta kai siellä alhaalla on ihan oma elämä :D Hiivis, onko kaikki ok nyt?

      Mitäs tyttö-96:lle kuuuluu myös?

    • ?.O.O

      Se tarve kosketella itseen eli seksihimo on ehkä kiima

    • Häiriintynyt_tyttö

      Moi oon 11v tyttö ja mul on sama ongelma. Se häiritsee mua suuresti ja haluaisin siitä eroon eli jos joku voi auttaa ni kertokaa ihmeessä miten. En ole vielä kertonut asiasta vanhemmilleni joten saattaa olla hyvin hämmentävää miksi kirjoitan aiheesta nettiin olenhan kuitenkin vielä 11v. Mutta kuitenkin jos löytyy apukeinoa kertokaa ihmeessä tämä nimittäin pelottaa minua.

      • EiSyytäHuoleen

        Kerro ihmeessä vanhemmille, ne kyllä ymmärtää. Ei tartte pelätä mitään kun nää oireet on kuitenkin yleisiä ja niitä on tosi monilla. Jos keräät vaan rohkeutta ja kerrot vanhemmilles niin pääset nopeesti oireista myös eroon!


    • ihmeissään

      oon 16-vuotias ja mulla ihan sama ongelma. Hävettää asia paljon enkä ole vanhemmille kertonut. Mietin että pitäiskö lääkärillä käydä, tämä kuitenkin häiritsee paljon ja tuo lisää epävarmuutta itsestäni.

    • Kolli302

      (Kolli) Kai son sitä kai son tätä mutta en vetelemättä jätä. Sissijuusto on pirun hyvää tuoreen ruisleivän päällä

    • hdhdfhdhhh

      Vanhoja keskusteluita. Joka tapauksessa ensimmäisen hiivatulehduksen diagnosointi kuuluu lääkärille. Ihan sen vuoksi, että diagnoosi osuu oikeaan, eikä jokin oleellinen terveyttä heikentävä tekijä jää huomaamatta.

      Valkovuodon määrä ja laatu vaihtelee kuukautiskierron mukaan. Ohimenevä hyvinkin paksu valkovuoto voi olla normaalia. Normaali emätinerite voi jopa aiheuttaa ajoittain kutinaa. Ovulaation aikaan erite on kirkasta ja venyvää, sitä ennen ja sen jälkeen valkoista tai kellertävää. Valkovuotoa ei erity jatkuvasti runsaasti, se ei ole normaalia.

      Jos hiivatulehdus on, olisi hyvä selvittää, onko ravitsemus ja verensokerit riittävän hyvällä tasolla. Nykyään syödään todella paljon liikaa esim. sokeria, ja liikutaan liian vähän. Kakkostyypin diabetes voi olla jo lapsella, ja diabetes altistaa hiivatulehdukselle. Siitäkin syystä on hyvä käydä lääkärissä, tai edes terveydenhoitajan juttusilla.

      Jos kaikki on muuten kunnossa, niin jatkossa apteekista voi ostaa ilman reseptiä kerta-annoksen hiivatulehduksen hoitoon. Mutta ensimmäisellä kerralla diagnoosin tekee siis lääkäri.

    • Anonyymi

      Minä katsoin alapäätä sieltä tuli outoa mönjää

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1445
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1222
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1205
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe