Jos varaa itse lennot ja hotellit

niin säästääkö niin paljon että kannattaa? Onko kukaan käyttänyt esim momondon palvelua? Onko miten turvallinen? Siis että lennot ja hotellit ovat niin kuin varaa? Jos lentofirma tekee konkan ennen matkaan saako rahansa takaisin? Ja mistä? Entäs jos konkka tulee matkan aikana? Onko muita palveluita kuin tuo momondo?
Ilmianna
Jaa

16 VastaustaLentoja, hotelleja ja lento hotelli-paketteja voi varata esim. ebookers ja supersaver sekä valmismatkojakin myyviltä matkanjärjestäjiltä. Riippuu kohteesta, tuurista ja varausajankohdasta, tuleeko halvemmaksi. Kannattaa surffailla netissä ja vertailla ja huomoida myös se, että pakettimatkoilla saat kuljetuksen kentältä kohteeseen toisin kuin reittilennoilla (toki paikallisbusseja tulee ja menee, jotku hotellit kuljettaa asiakkaitaan jne.). Valmismatkaehdoista ja muista säännöksistä löytyis sitten tietoa siitä, miten rahojen palautus toimii konkurssitilanteessa. Matkanjärjestäjillähän on (tai ainakin pitäisi olla) rahasto sitä tilannetta varten, kun muuten on rahat loppu mutta asiakkaita maailmalla. Niillä rahoilla sitten lennätetään porukka takaisin kotiin. Luottokortilla jos maksaa, niin silloin ilmeisesti luottokunta palauttaa rahat? Ja jos on varannut valmismatkan, rahat palautetaan...muistaakseni, en mene nyt vannomaan, mutta tarkat tiedot saat selville valkkaamasi matkanjärjestäjän/lentoyhtiön tms. sivuilta tai kysymällä suoraan heidän työntekijöiltään soittamalla aspaan tai laittamalla mailia.
Ilmianna
Jaa
Ei ole yksiselitteistä vastausta. Joskus kannattaa, joskus ei. Riippuu niin monesta tekijästä. Ota valmismatkan hinta ja etsi sille vaihtoehto katselemalla lennot ja hotelli ja lask sitten-
Ilmianna
Jaa
Tuohon hinta-asiaan voin ainakin sanoa, että kyllä ainakin toisissa kohteissa kannattaa. Itse varattiin Egyptiin matka kahdeksi viikoksi. Hotelli booking.com kautta ja lennot suoraan Turkish Airlinesilta. Matkan hinnaksi tuli yhteensä n. 2500€. Tässä siis lennot AI-hotelli lenttokenttäkuljetuksineen. Tjäreborg kauppaa samanlaista pakettia, siis sama hotelli, 2 viikkoa, All inclusive lennot, hinta 4700€. Säästöä tuli siis yli 2000€ täysin samasta paketista.
Tietysti omatoimimatkailussa pitää ottaa huomioon monenmoisia juttuja, joista valmismatkoja ostaessa tarvitse miettiä, kuten lentokenttäkuljetukset, viisumit yms.. Mutta kyllä tuo säästö oli niin suuri, että ehdottomasti mielummin huolehditaan asioista itse. Kun huolella valmistautuu ja ottaa selvää asioista ja muistaa tutkia hotellien ja lentoyhtiöiden säännöt ja ehdot, niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa.

Hotellin varaamiseen suosittelen tuota trivago-sivustoa, koska se listaa halvimmat paikat, joista hotellin saa varattua ja ohjaa sinut sitten kyseiselle sivustolle oli se sitten esim. ebookers, hotels.com tai booking.com. Oma hotelli löydettiin siten, että tutkittiin noita valmismatkojen hotelleja ja sitten katsottiin niiden hintoja suoraan.
Ilmianna
Jaa
Joskus omatoimimatkalla säästää ja joskus ei. Jokaisen pitää itse tehdä vertailunsa. Mutta suurin etu omatoimimatkalla on se, että aikataulut ja kohteet voi valita paljon joustavammin. Itse harvoin pysyn koko loman ajan yhdessä paikassa ja töiden sekä muiden harrastusten takia aikatauluja pitää sovitella. Tämän takia harvoin edes on mitään itselleni sopivaa pakettimatkaa tarjolla, ja sellaista vertailua ei tarvitse tehdä. Mutta hölmöä se on kategorisesti boikotoidakaan pakettimatkoja. Jos sopiva matka tulee vastaan, niin voin ihan hyvin ottaa sen vastaan enkä tunne mitään alemmuudentunnetta siitä, että matkustan "vyölaukkuturistien" kanssa lennoilla ja lentokenttäkuljetuksissa. Itse kohde se kuitenkin on pääasia.
Ilmianna
Jaa
Jos on mahdollista täysin vapaasti valita menon ja paluun ajankohdat niin lentoja saa todella halvalla.

Majoitus riippuu ajankohdasta ja myös omista vaatimuksista.
Useassakin kaupunkikohteessa myydään xxxxx-hotskuja lomakautena puoleen hintaan ja jopa alle sen.
Ovat useimmiten laitakaupungilla tai lentokenttien läheisyydessä.
Lähinnä tarkoitettu liikematkustajille?

Emme ole rakastuneet muhinkään lentoyhtiöön tai välittäjään.

Yhdestä lentoyhtiön konkurssista on kokemusta. Olimme jo kentällä kun tilanne tuli päälle. 9:n tunnin odotuksen jälkeen tuli "paikkaavan" yhtiön kone.
Kyse oli pelkistä lennoista. Ei pakettimatkasta.

Toisen kerran teimme välilaskun lakkoon. Koneen vaihto oli silloin Mallorcalla.
Oikean jatkon asemesta jouduin hankkimaan itse jatkolennon ja maksamaan sen.
Ilmianna
Jaa
Itselläni on joskus ollut aika niin tiukilla että olen kiireessä soittanut matkatoimistoon, sanellut ehdot: koska, ketä lähdössä, minkä tyyppistä ja paljonkosaa maksaa, ja heti on löytynyt sopivaa ehdotusta kuin apteekin hyllyltä. Loma on alle vartissa ostettu, liput sähköpostissa. Tuloksiin ollaan oltu erittäin tyytyväisiä ja odotukset on jopa ylittyneet.

Ainakaan soitto matkatoimistoon ei maksa paljon, sieltä voi kysyä mitä heillä olisi tarjota. Jos tuntuu, että itse saisi ehkä saman järjestetyksi halvemmalla, niin eihän sitä ole pakko siinä puhelimessa heti ostaa, vaan selittää ensin muuta vaihtoehdot ja tarvittaessa soittaa seuraavana päivänä uudelleen, jos se matkatoimiston tarjous sittenkin oli parempi.

Tietysti, jos on paljon aikaa mutta vähän rahaa, niin kannattaa etsiä itse tarjouksia hotelleista ja lennoista. Tosin niitä ei nyt sesonkiaikaan juuri ole :-(
Ilmianna
Jaa
Konkka ennen matkaa? Tyttäremme oli maksanut lentonsa luottokortilla ja sai rahansa takaisin vaivatta.

Vielä paketeista. Joskus paketissa on halpa oheisetu.
Esimerkiksi Albanian kiertomatkan jatkoviikko Korfulla, huoneistohotellissa 60€/hlö.
Risteily 4 Kanarian saarta, Marokko, Madeira. Jatkoviikko Funchalissa, Katedral-hotskussa 87,50€/hlö.
Dominikaanien jatkoviikkon hintaa Ai:ssa en muista mutta halpa oli. Tosin siihen on aikaa jo 12-vuotta.
Ilmianna
Jaa
Riippuu ihan kohteesta.

Jos haluaa lähteä lomalle suosittuun lomakohteeseen, mihin tehdään paljon valmiita matkoja, niin yleensä ei kannata varata itse lentoja ja hotellia.

Ensiksikin osa lomakohteista on sellaisissa paikoissa, että niihin ei saa järkevän hintaisia reittilentoja, ja toiseksi yksittäinen matkustaja tuskin saa samanlaisia hintoja hotelleihin kuin iso matkanjärjestäjä, joka voi varata puoli hotellia.

Jos haluaa vain mennä lomalle eikä ole niin väliä mikä se paikka on, niin voi valita sellaisen paikan, mihin on halpoja lentoja. Yleensä aika moniinkin Euroopan kaupunkeihin on tarjouksia. Kannattaa katsella Supersaveristä, ebookersista ja suoraan halpayhtiöiden sivuilta, esim. airbaltic ja wizzair. Sitten kun löytää hyvät ja halvat lennot, voi katsella sopivan hotellitarjouksen jostain hotels.comista tai agodasta tms.

Molempia olen tehnyt ja molemmilla on omat hyvätkin puolensa. En ole käyttänyt momondoa.
Ilmianna
Jaa
Tässä onkin melkein tullut kaikki näkökohdat kerrottua. Matkatoimistojen kaupunkimatkat voivat joskus näyttää houkuttelevan edullislta mutta kun katsoo tarkemmin niin usein lentoajat on epäkäytännöllisiä ja se halpa hotelli jossain hevon skutsissa. Kun jaksaa vähän surffailla ja on ajoissa liikkeellä niin löytää vähitelle edulliset lennot niin ettei perillä olla keskiyöllä ja takaisin lähdetä kukonlaulun aikaan esimerkiksi. Hotelleja löytyy usein aivan keskustasta edullisesti kun tyytyy kahteen tai vähempään tähtimäärään. Tällöin hotellissa ei ole vaikkapa baaria mutta mitä se haittaa kun lähistöllä on kahviloita vaikka kuinka paljon.

Itse olen lähdössä alkutalvesta Palermoon, lennot 202 e/hlö ja hotelli vajaaksi viikoksi (6pv) 132 e/hlö kahden hengen huoneessa (keskustassa aamiaisella ja wlanilla). Varaukset tein noin 7kk ennen lähtöä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ja oliko suorat lennot? Mikä lentoyhtiö?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
nim. kyl on halpaa,mistä sait lennot noin halvalla palermoon?
Ilmianna
Jaa
Etkö voi itse yhtään käyttää lentohakuja. Heti löytyi marraskuun puoleen väliin LH lennot CTA:han 210 eurolla.
Ilmianna
Jaa
Mä kanssa ihmettelen näitä halpoja lentoja tyyliin 200 euroa. Niin halvalla oon päässy ainoostaan johonkin euroopan kaupunkikohteeseen kun on yli puol vuotta aikasemmin varannut. Sitten, riippuu minkä ajanjakson haluaa oleskella. Joskus tulee halvemmaksi olla pidemmän aikaa (halvemmat lennot vaikka hotelliöitä enemmän), joskus 1-2 päivää lyhyempi matka (vajaa viikko) voi olla reilusti halvempi jopa suhteessa kuin täys viikko. En ole enää hirveesti jaksanu miettiä muuta kun että minkä ajanjakson haluan olla ja missä, ja katson onko se kukkarolleni kohtuuhintasta vai ei. Jos ei ole, en lähde.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sit mikä joskus ärsyttää, että kun pitää ajankohtaa valita, niin just sillä ajankohdalla ei ole jollain yhtiöllä lentoja, eivätkä ilmota missään että millä ajankohdalla olis. Esim. lentopäivät meno-paluu, jos ei ole päivittäisiä, tai ko. kuukaudessa, tms. Tai hotellissa ei ko. ajankohtana ole huoneita. Välillä jyrsii kun pitäisi omata kristallipallo.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Se nyt vähän riippuu säästääkö vaiko ei, joillakin sivustoilla löytyy todella halpoja matkajokereita (esim 200e, viikon loma lämpimässä)

Mielestäni parhaat listattu tänne www.halvatIennot.blogspot.fi
Ilmianna
Jaa
Täällä lueteltuna ohjeet miten löydät halvimmat mahdolliset matkat.

www.halpamatka.blogspot.fi
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Jos varaa itse lennot ja hotellit

niin säästääkö niin paljon että kannattaa? Onko kukaan käyttänyt esim momondon palvelua? Onko miten turvallinen? Siis että lennot ja hotellit ovat niin kuin varaa? Jos lentofirma tekee konkan ennen matkaan saako rahansa takaisin? Ja mistä? Entäs jos konkka tulee matkan aikana? Onko muita palveluita kuin tuo momondo?

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta