Santra, Sandra vai sittenkin Suvi?

Äitiumpikujassa!

Heissan! Meidän pikkuneidistämme oli kovaa kyytiä tulossa joko Sandra taikka Santra, kunnes yhtäkkiä tykästyttiinkin niin tavalliseen nimeen kuin Suvi. Onko Suvi liian yleinen/nähty nimi? Entä kumpi on parempi, Santra teellä vai Sandra deellä? Ollaan ihan umpikujassa, itse olen sitä mieltä että kaikki niin kauniita... Ennen kuin otetaan avuksi arpominen, niin kysyn nyt ensin täältä. MIKÄ SIIS PARAS, SANDRA, SANTRA VAIKO SITTENKIN SUVI? Sukunimi on ihan suomalainen, -la-loppuinen.

16

1213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • terkkuja

      Sanoisin että Santra on aika persoonallinen ja voisi myös ajatella muotoa Sintra tai Sinitra.

    • &&&

      Santra sopii suomalaiseen sukunimeen.
      Sandra ehkä ruotsalaiseen sukunimeen parhaiten.

      Esim. Suvi Elina olisi kauniin kuuloinen yhdistelmä. Se on myös helppo sanoa.

    • T:Ap

      Kiitos mielipiteistä! Itsekin olen Santran kannalla... Oikeastaan se on nyt Suvi vastaan Santra :)

    • Aja ojaan!!

      Sentraali-Santra.... voi ei!!

    • Mielipide1

      Kaikki oikein hyviä. Sandra tosi kaunis! :) Suvi aika tavallinen suomalainen nimi. Santra vähän erikoisempi, vanhahtava nimi, ei ihan oman tykkäyslistan kärjessä. Sandrasta tykkään näistä ehdottomasti eniten. Kun nimiä vähän aikaa makustelee, niin Suvi-nimestä tulee mieleen kesä ja juhannus, mutta heti myös koulun päättäjäislaulu "...ja suvi suloinen..." ja siten tulee mieleen joku yltiökunnollinen, tunnollinen ja hiljainen kiltti tyttö mieleen. Santrasta tulee mieleen maaseutu peltoineen, perinteet ja suomi-filmin kulta-ajan nostalginen aika, mutta sitä kautta myös jonkun elokuvan "sentraali-Santra", pullukka Justiinaa muistuttava matami, jolla oli kova ääni, juoruille utelias mieli ja kerkeä kieli omien vahvojen mielipiteiden esittämiseen. Sandrasta tulee mieleen Sandra-laulaja, Sandra Bullock, ja jotenkin teininoita Sabrinakin, siis nämä hyvällä tavalla. Mieleen ei tule mitään negatiivista, nimi on jotenkin ajaton hyvällä tavalla, ei mielestäni liian moderni koska Sandra-nimi on löytynyt jo aikaa eri maiden allakoista. Suomalaisen suuhun nimi sopii hyvin koska lausutaan kuten kirjoitetaan ja jos tuon joku vanhemman sukupolven edustaja nyt sattuisi vielä sanomaan Santrana niin ei paha sekään. Koulussa Sandra-nimi voisi kavereiden kesken varmaan saada suurempaa suosiota. Mutta eihän nimistä näin ennakkoon voi sanoa. Mikä tahansa noista niin hyvä nimi tulee. :) Omalle lapselle voisin antaa Sandra-nimen. Meilläkin ihan suomalainen sukunimi.

      • Mielipide1

        Lisään vielä että Sandra ja Santra nimistä tykkään enemmän juuri sen takia niissä on jotain "jujua", pehmeä s ja vähän r:n sorahdusta. A-vokaali saa nimen omassa korvassa sointumaan hyvältä, jotenkin avoimen ja positiivisen ihmisen nimi. Itsellä toisen lapsen nimessä on A:ta ja on tosi aurinkoinen ja suurisydäminen lapsi. Nomen est omen, sanovat jotkut ja ajattelen että saattaahan se vähän vaikuttaa miten oman nimensä sanoo ja miten muut itseä kutsuvat. :) Mutta päättäkää ehdottomasti itse, helposti ulkopuolisen mielipide tai negatiiviset sanat saavat mielen muuttumaan. Ottakaa se nimi josta itse tykkäätte eniten, viis muista, ja miltä lapsi näyttää, millä nimellä luontevaa häntä on kutsua.


    • Lapsosen nimi

      No tuliko Sandra vai Suvi? =)

    • opetelkaa kieltä

      Sandra ei vaan ole suomea.

      • Mielipiteen tarkistu

        Opettele itse kieltä. Olipa ruma vastaus, näitä hölmöjä kitisijöitä ja ivaajia löytyy, Suomi pullollaan, voi kun teidät voisi ulkoistaa johonkin yhteen kuntaan Suomessa. ;) :D

        Jos väestörekisterin sivuilta kurkkaa, näkee että Sandroja löytyy Suomesta 3 505 kpl (ehkä kohta 3 506), Santroja vain 288 kpl.

        Opettele etsimään tietoa ja varmistamaan omat tietosi, ennen kuin esität varmoja mielipiteitä kaikkitietävänä muille, jotka niitä ystävällisessä hengessä kysyvät.


    • Sandra suomalainen!

      Nykyään maailma on "pienempi", ihmiset matkustelevat ja Suomessa asuu töiden perässä tai muutoin muista maista muuttaneita, niin Jenkkilästä, Britanniasta, Euroopasta, Aasiasta, Afrikasta, Etelä-Amerikasta ja Australiastakin. Voihan nimellä osoittaa suomalaisuutta, keksitylläkin tai harvinaisemmalla nimellä, se on asia erikseen.

      Sandra muuten löytyy SUOMEN MAAN kalenterista, eli on ihan SUOMALAINEN NIMI. Santra ei löydy kalenterista.

      Ainoastaan joidenkin suomalaisten katsantotapa on niin kapea, että niissä vanhoissa Jormassa, Erkissä ja Kaisassa on pysyttävä, oli mikä oli. Ei ihme että muiden maiden nimikulttuuri on paljon laajempi ja hyväksyvämpi, kaikille suodaan se nimi jota vanhemmat kauneimpana pitävät ja joka rakkaalle lapselle parhaiten sopii. :) Toivoisin näin olevan suomessakin.

      Joskus Villekin oli uusionimi eikä "suomalainen", mutta niin vaan jotkut "rohkeat" vanhemmat antavat uudenlaisia nimiä suomeen ja niistä tuli lopulta perisuomalaisia. Onhan Aleksandrassakin d ja aivan totaalisen suomalainen, vanha, perinteinen nimi kyseessä. Yhtään Aleksantraa en ole almanakassa nähnyt. ;) Ja onhan Floorassa ja Helgassakin F ja G, oi miten epäsuomalaista? Niin perinteisiä mummoikäisten nimiä ettei tosikaan.

      • pöh

        Floora on Kukka suomeksi ja Helga on Helka. Samoin se että vieraskielinen nimi päätyy kalenteriin voi johtua löysistä virkamiehistä eikä niinkään suomen kielen vaalimisesta.


    • T:ap

      Heippa! Kiitos vaivannäöstänne, kun olette jaksaneet mielipiteitänne tänne sepustaa. Omastakin mielestä Sandra on kyllä hyvin nätti eikä liian outo/epäsuomalainen... Sehän on hyvin vanha nimi, ja sain juuri tietää että löytyy omastakin suvusta muutaman sukupolven takaa!

      Ainut, mikä mietityttää on sen ääntäminen... Se on vähän vaikea, -ndra vaan väkisin vähän töksähtää. Ja kun Etelä-Pohjanmaalla tosiaan asutaan, niin tuo D kääntyy aika monesti T:ksi (tai R:ksi, mutta tässä tapauksessa teeksi), niin todennäköisesti tulisi kutsutuksi joka tapauksessa Santraksi, ainakin isäni ja paappojen suussa. Sen takia olen ehkä kallistunut tähän Santraan. Se on rempseä ja helpommin lausuttava versio, eikä sen kauneus minusta kärsi yhtään vaikka se yksi kirjain sieltä vaihtuu. Santra myös ehkä sopii paremmin tänne "landelle", kuin tuo vähän hienompi Sandra.

      Kuitenkaan emme ole hylänneet vielä Suvia, kesävauva kun on. Eli sanoisin, että se on edelleen se Suvi vastaan Santra.

      • Sandra kaikkein nätein! Suvi on jotenkin tylsä?!
        Sandra Suvi Maria
        Sandra Suvi Cecilia?


    • 45+

      Kyllä Suvi on niin suloinen nimi, että antaisin sen. Kaunis ja herkkä, ajaton merkitysnimi. Onnea hyvästä valinnasta ;)

      • iida

        Suvi on paaaaaaljon kauniimpi kuin Santra...


    • Mikä tytön nimeksi tuli?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe