Furunkuloosi eli tassutulehdus

Tassut

Hei
Onko täällä ketään kenen koiralla olisi ollut tai on tassutulehdus?
Koiralla on tuo kyseinen vaiva, nyt aluksi yritetään Betadine pesulla ja
Vetramil voiteella saada sitä hoidettua.
Onko tämä hankalasti parantuva vaiva, jostain luin että uusiutuu tosi helposti.

31

23934

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • muutama vinkki

      Itsellä ei kokemusta ole, mutta aloita myös "sisäinen" hoito. Valkosipuli-kreikanherne tabletteja, maitohappobakteerit ja ruokinnassa viljat minimiin tilalle raakaa lihaa. Suoliston epätasapaino oireilee usein tassu/korva/vatsa iho ongelmina, joten ottaisin tämän myös ulkoisen hoidon kanssa huomioon.

      http://www.verkkosivuapteekki.fi/Dorwest-Herbs-Valkosipuli-kreikanherne-100-tablettia-tai-500-tablettia

      http://www.verkkosivuapteekki.fi/epages/JamsanApteekki.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/JamsanApteekki/Products/321679/SubProducts/321679-0001

      http://www.verkkosivuapteekki.fi/epages/JamsanApteekki.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/JamsanApteekki/Categories/Koirat/"Ihon- ja turkinhoito"/Relaxant_Animal

    • Yrttimintti

      Kannattaa tuota Dorwestia kokeilla.Meillä toiminut hyvin ja hinta on kohtuullinen laatuun nähden :)

    • -lai

      Meillä ollut tosi paha tassutulehdus. Ainoana ruokana käy tattaripuuro ja kala, lisäksi pysyvä kortisonilääkitys. Niillä on pysynyt kurissa. Ennen lukuisia antibioottikuureja ja ruokakokeiluja. Onneksi päästiin niistä eroon.

    • 7+14

      Ruokavaliolla on yllättävän suuri vaikutus kaikkiin tulehduksiin ja vaivoihin

    • smummix

      Koirallani on furunkuloosi tassuissa. On saanut antibiootti-kuureja kun tassut rikki ja veriset.
      Nyt kuitenkin vuosi jo mennyt hyvin. Ennen ulkoilua Winterbad-koirien jalkavoidetta. Sisälle tultaessa kaikkiin varpaan väleihin perunajauhoa sen jälkeen kun tassut kuivattu hyvin. Iltaisin tassujen puhdistus ja perunajauhot varpaden ja anturoiden väleihin okein hyvin.
      Aiemmin tosiaan oli lääkekuureja, pestiin antiseptisillä shampoilla, käytettiin Basipact-puuteria, Betadinea.
      Tämä perunajauholla hoitaminen on kuitenkin osoittautunut parhaaksi hoidoksi.

    • sake

      Me löydettiin hoidoksi ihan vesipesu ulkoilun jälkeen ja kuivaus. Lisäksi eläinlääkäristä saatava fuciderm vet rasvaa. Myös ruokaan kuurina öljyä. Näillä ollaan nyt menty eikä oo enää mennyt niin pahaksi että antibioottia olisi pitänyt syöttää! =)

    • Viilis

      Meillä on tuo sama vaiva, ja uusiutuu joka kevät ja syksy ahkerista tassujen putsauksista ym huolimatta. Hoidoksi on saatu tarpeen vaatiessa kortisonia mutta yleensä helpottanut nopeasti tuolla Canofitella. Ja pesut tehty Vetridermin shampoolla.

    • H.K.H.

      Meidän koiralla alkoi 6kk iässä hiiva- ja muut tulehdukset korvissa ja tassuissa, furunkuloosia tassuissa. Kokeiltiin kaikkia erilaisia lääkekuureja, voiteita,pesuja, eläinlääkäristä ostettuja allergiakuivamuonia. Käytiin kalliissa tutkimuksissa ja kokeiltiin eri lääkäreitä.Kortisonikuurista tuli vatsahaava. Koiran ollessa 1.5 v se ei pystynyt kunnolla kävelemään.Kannettin 35kg painavaa koiraa ulos pissalle ja takasin sisälle. Oli jo ihan lopetuskunnossa. Ajateltiin,että kokeillaan vielä pelkkää raakaa lihaa. Ensin pari kuukautta yhtä lihaa ja sitten lisättiin ruokavalioon toinen liha. Koira parani melko nopeasti kaikista vaivoista. Nyt se on 3.5v.,syö kaikkia lihoja,luita,kaikki raakana. Merileväjauhe ruokaan sekoitettuna on hyvä tassuille. Riisi ja tapioka on ollut ehkä ne pahimmat allergioiden aiheuttajat.Kun löydät sopivan ja monipuolisen ruokavalion,pysy siinä.Älä kokeile kummosempia,ettei tule takapakkia.

      • Tassuvaivainen

        Meidänkin koiralla furunkuloosiksi epäilty tassutulehdus ajoittain vaivana, ajoittain myös korvat oireilevat, epäillään jotain allergiaa kun saa aina välillä jotain kotiruokaakin nappuloiden lisäksi ja yleensä oireilu seuraa sen jälkeen.. Saatiin rokotuskäynnin yhteydessä eläinlääkäriltä vinkki ja näytepullo uudesta supertehokkaasta Vetericyn-haavasuihkeesta jossa ei ole mitään lääkeaineita (ei tule dopingia kun ollaan taas menossa ensi viikonloppuna näyttelyyn ja lääkerasvojen käyttö aiheuttaa dopingin). Kokeiltiin heti kun taas tuli oireilta ja oli todella tehokas tuote ! Kuulemma on korvahuuhdekin olemassa samassa sarjassa ja tuotteet sopii allergikoille. Meidän apteekin hyllyssä Vetericyn tuotteita ei ollut mutta verkkoapteekista tuotteen löysin, kuulemma apteekkiin voivat kuitenkin tilata vaikkei olisi hyllyssä. Tykästyin kovasti - onko muilla kokemuksia ? Tää on vissiin joku ihan uus tuotesarja.


    • oikeeta ruokaa

      Ihmettelen suuresti miksi hoidatte koiraa useimmiten ainoastaan ulkoisesti. Suurin ongelma on yleensä suolistossa, huono bakteerikanta johtaa monesti juurikin näihin ongelmiin. Koiran täytyy saada säännöllisesti raakaa lihaa jotta suolisto pysyy tasapainossa, yksinkertaista ja totta! Pelkän nappularuuan antaminen on suurin syy nykyään niin moniin ongelmiin joista koirat kärsiät. Maalaisjärki käyttöön ja muutakin sinne kippoon, jo heti pennusta saakka :)

      • Kyllä, pitäisi olla kokonaisvaltaista hoitoa, turha hoitaa oiretta kun pitäisi poistaa se syy/ aiheuttaja... Öljyt ja muut ruokavalion tarkistukset hoitavat koiraa sisältäpäin ja toimivat myös ennaltaehkäisynä. Ja ovat muutenkin vain hyväksi koiran terveydelle.

        Omat tiivistetyt ohjeet on: viljat ja lisäaineet pois, kuivaus, kuivaus ja kuivaus.
        Tai vaikeissa tapauksissa ei mitään vettä tassuille, ja esim. http://www.mustijamirri.fi/tuote/pawz-suojatossu-12-kpl-lila-10-2-cm/028928/


      • söikömitä

        Meillä koira syö raakaa lihaa ja kuivanappuloita, jotka ovat viljattomia. On syönyt samaa ruokaa ihan pennusta pitäen myös raakaa (kasvattajan vastustelusta huolimatta). Furunkuloosi sille tuli ensimmäisen kerran viime keväänä sen ollessa 3v. Joten ei se viljattomuuskaan ole aina oikotie terveyteen. Nyt syksyllä furu puhkesi uudestaan.


    • samajutska

      Samoin meidän koira syö viljattomia kuivanappuloita raakaa lihaa ihan pennusta asti myöskin kasvattajan erimielisyydestä huolimatta. Tämä sai myöskin kesällä ensimmäisen furunkuloosioireen ja ikää on tällä 3 v. Nyt elokuussa uusiutui, enkä älynnyt pyytää riittävän pitkää antibioottikuuria, joten vaiva uusiutui pahana nyt syksyllä.

    • eiviljaa

      Meillä oireili myöskin yhdessä vaiheessa, mutta nyt on jäänyt pois, toivottavasti kokonaan. Siirryttiin viljattomaan ruokavalioon, ja se tarkoittaa sitä, että edes nameissa ei saa olla yhtään viljaa. Lisäksi annetaan koiralle maitohappobakteereja säännöllisesti. Löysin myös viimetalvena puolivahingossa tassurasvan, joka tuntuu toimivan hyvin (https://www.koipipartners.com/shop/suomi/koirat/turkki-ja-iho/pienet-infektiot/relaxant-animal-tassuvoide-150-ml.html). Rasvaan tuolla aina ennen lenkkiä tassut ja varpaan välit, jos on kostea keli. Lenkin jälkeen huuhdon ja KUIVAAN tassut huolella.

    • Rominata

      Luin juuri hiljattain jostain, että Helosan vedin voide olisi hyvää koirien tassuongelmiin myös.Tosin omalla koirallani ei tassuvaivoja ole ollut, joten en ole sitä omakohtaisesti itse kyllä kokeillut,mutta tapaan yleensä laittaa vaan kaikenlaiset neuvot aina talteen korvan taakse,ja ajattelin ,että tuota voidetta voisi ainakin kokeilla olisiko siitä apua niille, joilla näitä ongelmia koiriensa tassuissa on.

    • Rominata

      Hei vaan taas,lisään tähän perään vielä uudestaan jatkoa ,että sen voiteen nimihän onkin näköjään vaan pelkkä Helosan ,eikä mikää vedin voide,niinkuin tuossa edellä ensin kirjoitin,vaikka sitä ilmeisesti lehmien utareihin käytetäänkin myös.Kävin tuossa juuri googlettamassa sen Helosan voiteen nimellä ja lukemassa siitä tietoa paremmin.Ja tuo voide onkin näköjään tarkoitettu yhtälailla ihmisille kuin koirille,kissoille ja hevosillekin myös.Ja laitan tuohon alle linkin yhdelle sivulle ,josta pääsee lähemmin lukemaan minkälainen voide se on, jos jotakin asia sattuisi kiinnostamaan.

      http://www.verkkosivuapteekki.fi/Helosan-voide

    • Koirien_tassunhoito

      Evidenciassa (Toijala) diagnosoi koirallamme tassuihin furunkuloosin ja määräsi desinfioivaa lääkettä. Jos ne ei auttaisi niin jatkotoimet olisi nukutus, leikkaus yms. antibiootteja ei suostuttu antamaan vaikka vuosi sitten oli sama juttu ja Evidencia rahasti kahdesta käynnistä ja vasta sitten määräsi antibiootin. Joka kerta kun ollaan käytetty samalla ketjulla on löytynyt jotain mikä vaatisi nukutuksen, esim. hammaskiveä tms. Rahastuksen makua!

      Otimme myös toisen lääkärin mielipiteen, joka määräsi uutta kutinan estolääkettä, jolla vaiva saatiin kuriin jo päivässä! Kannattaa kysyä ja vaatia tuota! Se olisi pitänyt tietää jo myös Evidensiassa!

      Olkaa tarkkana!

    • matolaakkeetjakakkapust

      miksi tämä tauti lisääntyy ja lisääntyy, välillä auttaa jotkut toimenpiteet välillä ei , tauti uusiutuu jälleen.mitä enemmän koiraa hoidetaan kaikilla lääkeaineilla vastustuskyky pienenee, bakteerit jyllää maastossa mitä enemmän koiria ilmestyy.mitä enemmän koirien ulosteita ja niissä olevia loisia tallataan maahan. maatiloilla koiria ei pestä eikä buunata , ne ovat ulkona ja sisällä toisset vapaana toiset ei , ruokavalio on luultavasti sama kuin ihmisillä.eikä niissä ole näitä tauteja mitä kaupungissa.
      että mistäköhän se johtuu...

      • Zxcvbn

        Lähde väitteellesi? Vai perustuisko taas ihan mielikuviin, kuten yleensä nämä "ei minun lapsuudessa.." tai "ei maalla näitä kaupunkilaisten ongelmia.."


      • Zxcvbn

        Tai no tokihan furunkuloositaipumus on perinnöllinen, joten lisääntymään päin on varmasti tällä rodunjalostusvimmalla.


    • Pentuli

      Minun koirulillani on kenkulit, niin ei ole tuollaisia ongelmia.

    • Tintti72

      Jo edesmennyt koirani kärsi furunkuloosista, joka vaivasi etenkin syksyisin. Vetramilista ei ollut apua, mutta lopulta apu löytyi Pihkavoiteesta. Voitelin sillä säännöllisesti tassun varpaiden välejä.
      Pihkavoide löytyy apteekista kauppanimellä Abilar.

    • Anonyymi

      Paksuhkoa Propolis-voidetta tassuväleihin ( pesun ja kuivauksen jälkeen). Luonnollista, ei turhia kemikaaleja ja toimii.

      • Anonyymi

        Meillä auttoi tälläinen tuote jonka ostin messuilta.
        www.arcticvet.com


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä auttoi tälläinen tuote jonka ostin messuilta.
        www.arcticvet.com

        Minä ostin arcticvetin pihkasuihkeen ja sain sillä hoidettua. Hotspotiin saatiin myös apu samalla tuotteella ja vähän ihmettelin kun kerta hoidolla lähti parantumaan.


    • Anonyymi

      Meillä myös auttoi Arcticvetin pihkasuihke ja kerta hoidolla sain hotspotin kuriin samalla aineella. Loistava tuote ja olen käyttänyt myös itselleni kynsisieneen

    • Anonyymi

      Meillä on myös käytössä Arcticvet pihkasuihke ja tassuvoiteena heidän pihkavoide. Nyt meinasin kokeilla tuotesarjan uutta shampoota ja hoitosuihketta koirilleni.

    • Anonyymi

      Ostin kokeeksi Arcticvetin shampoon/hoitosuihkeen ja suojavoiteen, kun oli tarjouksessa.
      Verkkosivuilta luin, jotta on Tampereen ja Helsingin yliopistotutkimukset taustalla raaka-aineesta jota käyttävät (metsämikrobi).
      Ainakin meidän atooppinen koira on hyötynyt tuotteista ja varsinkin hoitosuihketta voi käyttää päivittäin ongelma kohtiin. Olen myös suihkuttanut sillä anturat ulkoilun jälkeen.
      Tuotesarjasta on myös käytössä ollut pihkasuihke aiemmin ja ovat kyllä laadukkaita tuotteita. Harmi vaan jotta ei saa joka paikasta, joten olen tilannut firman verkkokaupasta.

    • Anonyymi

      Ja näillä vaivapesillä, teetetään pentuja muka jalostusta. Kidutusta koko homma... Äly hoi.

    • Esiintyyköhän Furua lämpimissä maissa? Kun en mistään löydä tietoa.

      • Anonyymi

        Meidän koiralle furu tuli, kun asuimme lämpimässä maassa (tropiikissa), mutta ei sitä tainnut paikallisissa koirissa olla lainkaan. Ainakaan ell eivät tunnistaneet ollenkaan, mistä kyse. Solipat-tuotetta saatiin anturoiden hoitamiseen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      70
      6850
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4440
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2883
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2121
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1475
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1111
    Aihe