Marraskuussa 2012 syntyneet

N86^^

Heippa! Eli olen se sama kirjoittaja, joka aloitti ketjun "LA Marraskuussa 2012". Vauvani täyttää huomenna 8 kk :) Mitä teille kuuluu? Miten arki sujuu? Ovatko vauvat kasvaneet normien mukaisesti? Millaisia ovat luonteeltaan? Kontataanko tai ryömitäänkö jo kovasti? Tyttöni on ryöminyt jo jonkin aikaa, konttaa ei vielä osaa (mutta osaa mennä konttausasentoon). Omaa tahtoa löytyy että muille jakais, kauheat raivarit jos jokin asia ei mene mielensä mukaan jolloin karjutaan :D itseäni lähinnä vain huvittaa, mutta joskus kyllä loppuu huumori, kun itkee hysteerisesti kun hampaat vaivaa :( Jännä ikä kun joskus saattaa itkeä ja sitten välissä nauraakin... iisot mielialan vaihtelut :D Mites muilla?

15

165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pikkukirppu1

      Onnea 8kk vauvalle :) Meillä täytetään 8kk 6.päivä. Tyttö on melko pieni, paino alle 7kg, mutta pituutta on 67cm. Utelias tutkija ja viipottaja! Ruoka maistuu oikein hyvin, on kova liikkumaan. Kokeillaan jos öljyn lisääminen ruokaan auttais painon nousuun. On lisäksi rintamaidolla. Ryöminyt ei ole ollenkaan ja oppi konttaamisen tällä viikolla. Tänään mentiin taas kovempaa kuin eilen... ja osaa istua myös. Omaa tahtoa ei oikein vielä tule, mutta mielialan vaihtelut on meilläkin tuttuja. Raivoa ei oikeastaan, on tosi hyväntuulinen enimmäkseen. Hampaita on neljä. Vierastaa muutamia miehiä :D Nukkuu välillä läpi yön, välillä ei.

    • Äiti1986

      moikka! meillä täytetään 10kk 10.päivä. Poitsu on kyllä semmonen pullaposki, on ainakin ollut ruoka aikaan kotona :) heinäkuussa oli viimeksi neuvola sillon herran pituus oi 71cm ja paino tasan 10kg. Poitsu on myös utelias joka asiasta, varsinkin ku nyt on oppinut ryömimään ja konttaamaan niin pitää päästä joka paikkaan. kaikki mahdolliset sähköjohdot kiinnostaa mitä pitää laittaa suuhun. Ruoka maistuu tosi hyvin, kiinteet alotettiin 5kk ikäisenä ja nyt syö aamu ja ilta puuron ja sitten olen pakkaseen tehnyt liha ja kasvissosetta mitä annan sit luonaaksi ja päivälliseksi :) Meillä taas menee niin jos herra ei saa sitä mitä haluaa niin heti alkaa hirvee itku että innolla odottaen ku lähdetään kauppaan ku poju on vähän isompi että mitkä itkupotku raivarit sse siellä sit tekee. Mut muuten poju on kyllä tosi aurinkoinen ja hyväntuulinen vauva. Hampaita on tullut jo kahdekasan kappaletta ja uuttaa pukkaa koko ajan. Meilläkin vierastetaan niin että vieraita naisia ei ollenkaan mutta vieraat miehet on se pahin, sit alkaa kauhee itku :D Meillä nukutaan niin että poju enee nukkumaan 8 aikaan illalla ja herää noin 7-8 välillä aamulla, ei juurikaan herää yön aikana. Eli hyvin meillä nukutaan :)

      • Ailime25

        Heippa!

        Meillä on tyttö nyt n. 9 1/2 kk. Ryöminyt jonkun verran vähön yli 8 kk lähtien ja nyt on sitten vihdoin oppinut konttaamaankin :) Vauhti kovenee päivä päivältä ja utelias tutkiskelija on tää meidänkin tyttö. Pitää kyllä äidin kiireisenä kun joka paikkaan pitöisi päästä.
        Temperamenttia löytyy (taitaa olla äitiinsä tullut) ja hermo menee heti jos joku ei mene niin kuin tyttö haluaa tai jos ei saa jotain haluamaansa :D Leppyykin kyllä nopeasti. Muuten on todella iloinen tyttö ja hurmailee tuttuja ja tuntemattomia jatkuvalla hymyilyllä. :)

        Meillä on nyt tullut sellainen äidin tyttö- vaihe. Kun väsy alkaa tuleen niin pakko päästä äidin syliin. Isikään ei silloin kelpaa :D Virkeänä kyllä suostuu kiertämään sylistä toiseen, tarkistaa vaan välillä että äiti on lähellä.

        Meillä on jo monta kuukautta nukuttu yöt heräilemättä, tuttia saattaa joskus tarvita kerran/kaksi yössä. Yleensä menee nukkumaan n. 21.30-22 ja heräilee 9.15-9.45 :)

        On se jännä miten aika on mennyt niin kauhean nopeasti :) Tuntuu kuin tuo neiti olisi juuri vasta syntynyt.


    • Äiti1986

      Itse olen miettinyt ihan samaa että aika menny niiiiiiiin nopeesti, tuntuu kyllä et justhan me sairaalasta päästiin ja vastahan poitsu oli semmonen pikkunen nyytti, mut niin se on vaan kasvanut niin paljon että kohta lähetään kävelemään :) ja ens kuussa poitsu aloittaa päiväkodin niiin tuntuu ihan kauhelta jo nyt, mut pakko palata töihin, ei auta muukaan :(

    • tsudie

      Kiva kuulla miten teillä muilla! :)
      Meillä noustiin vajaa 8kk pystyyn jo tukea vasten, samaan aikaan konttaaminen ja istuminen. Nyt kohta 10kk ja kävelee taaperokärryn kanssa. Sanoo yksittäisiä sanoja kuten äiti, isi, vettä, nälkä jne. Mut syö tissiä edelleen öisin, kokonaisia nukuttuja öitä ei yhtään takana.. ei se mua haittaa mut jossain vaiheessa pitäisi päästä siitä eroon kun hoitoonmenokin on vuoden ikäisenä edessä.. Miten teillä uppoo kiinteitä? Meillä syö niin pieniä annoksia kerrallaan, vain noin desin. Sormiruokaa tykkää parhaiten syödä mut siinä samalla annan soseita. No, sormiruokien kanssa tulee enempi kuin se desi siis :) Nukkuu edelleen kahdet päiväunet. On tosi hoksaava ja "fiksun" tarkkaavaisen oloinen vauva. Ihana kun painautuu kaulakuoppaa vasten ja halaa takaisin, osoittaa muutenkin kiintymystään. Matkii ilmeitä. Hymyilee ja käkättää. Osaa antaa käteen tavaran ja ottaa sen omaan käteen kun leikitään "kiitos-olehyvä". Tykkää musiikista hirveästi, on omat suosikkibiisit, kun kuulee radiosta, alkaa tanssimaan :) Nautitaan pienistämme, ne on kasvaneet niin äkkiä! Just varasin 1v kuvaamoajankin.. Minne se aika meni!??

    • Mamma24

      Hei! Täällä kanssa yksi marraskuussa 2012 synnyttänyt.
      Meillä tyttö nyt 9 kk ja 1 vk ikäinen ja ryömintä vaiheessa vasta mennään täällä :D
      Oppi tosiaan ryömimään tuossa 3 viikkoa sitten :D ja jokapaikkaan mennään ja äidin perässä kuljetaan.
      Vielä ei näytetä merkkejä ylösnousemisesta tai istumaannoususta (istuu kyllä ilman tukea kun laittaa istumaan) :D Osataan myös seistä tukia vasten, mutta itse ei vielä ole rohkeutta nousta.
      Tyttö selkeästi luonteeltaan tarkkaileva ja hänellä ei selkeästikään ole kiire yhtään mihinkään.
      Verrattaessa taas sanoja tulee jo mm. äiti, isi ja ei. Osaa vilkuttaa ja taputtaa sekä keinuttaa päätä edestakas jos ei halua jotain.
      Sorminäppäryys on myös hyvää.

      Viimeksi neuvolassa 8 kk ikäisenä painoi 9300 ja pituutta oli 72 cm että kun syntymäpainoon vertaa joka oli 3 kg niin hyvin ollaan kasvettu :D

      8 kk kökkö ruokien kanssa ongelmia, joten 6 kk soseita vielä syödään vaikka hampaita onkin jo 8 niin eipä suostu karkeaa syömään muuta kuin sormiruokana :D

      Meillä ollaan nukuttu täysiä öitä 1 kk ikäisestä ja edelleen nukutaan hyvin. Päiväunia kahdet (yht. 3h) ja yöunia menee 12 h.

      Vieläkö teillä muilla matkustetaan turvakaukalossa? Milloin olette ajatelleet vaihtaa isompaan istuimeen? Entä kasvot vai selkä menosuuntaan?
      Meillä mahdutaan nipin napin turvakaukaloon, mutta mm. toppavaatteissa ei ole kyseiseen istuimeen mitään asiaa :D

      • istuimista vähän

        Minulla ei ole marraskuussa syntynyttä lasta, mutta kommentoin vain tuohon turvaistuinasiaan, että toppavaatteissa ei lasta edes virallisesti saisi kaukaloon tai istuimeen laittaa. Toki moni näin tekee, mutta valmistajat eivät tuolloin takaa turvallisuutta, koska vöitä ei saa riittävän tiukalle ja istuimen turvallisuus on tällöin kyseenalainen.

        Lapsen on hyvä matkustaa selkä menosuuntaan ainakin kolmevuotiaaksi. Tietyistä syistä joudutaan joskus laittamaan lapsi kasvot menosuuntaan jo aiemmin (esim. matkapahoinvointi, lapsi ei mahdu selkä menosuuntaan enää yms.), mutta ikinä en kyllä itse yksivuotiasta vielä kasvot menosuuntaan laittaisi. Palkki-istuimet ovat tietysti näistä kasvot menosuuntaan -vaihtoehdoista niitä turvallisimpia, mutta niissäkin etutörmäysvoimat ovat noin pienelle aivan liian suuret. Toisin sanoen, jos nokkakolari sattuisi, niin lapsella on niskat sitten poikki. Etutörmäyksissä ne voimat ovat tunnetusti paljon suuremmat, kuin peräänajoissa, siitä tuo suositus tulee.


      • Ailime25

        Meilläkin on vähän ongelmia noiden kökköruokien kanssa. Tyttöä selvästi ällöttää ne palaset. Sormiruokaillen menee kyllä ties millasia kokkareita mutta soseen seassa ei niistä pidä. Mutta kaipa se tästä pikkuhiljaa :) Hampaitakin on jo 7.

        Istuttu on tukevasti 6,5 kk lähtien, mutta tosiaan ryömimään lähti vasta 8 kk ja nyt hetki sitten alkoi konttaamaan :)
        Joitakin sanoja tulee täälläkin. Äiti on tullut jo pidemmän aikaa. Muita sanoja ovat isi, ei ja lamppu. Pikkuhiljaa niitä sanojakin tulee lisää.
        On se ihmeellistä miten nää pienokaiset oppii kauheeta vauhtia jotain uutta :)


      • Jlhgffc
        Ailime25 kirjoitti:

        Meilläkin on vähän ongelmia noiden kökköruokien kanssa. Tyttöä selvästi ällöttää ne palaset. Sormiruokaillen menee kyllä ties millasia kokkareita mutta soseen seassa ei niistä pidä. Mutta kaipa se tästä pikkuhiljaa :) Hampaitakin on jo 7.

        Istuttu on tukevasti 6,5 kk lähtien, mutta tosiaan ryömimään lähti vasta 8 kk ja nyt hetki sitten alkoi konttaamaan :)
        Joitakin sanoja tulee täälläkin. Äiti on tullut jo pidemmän aikaa. Muita sanoja ovat isi, ei ja lamppu. Pikkuhiljaa niitä sanojakin tulee lisää.
        On se ihmeellistä miten nää pienokaiset oppii kauheeta vauhtia jotain uutta :)

        Hankittiin cybex sirona kun alkoi vastustaa kaukaloon laittoa jo kesällä. Kallishan se on mut joka sentin arvoinen! Ainoa markkinoilla oleva istuin jonka saa käännettyä sivuttain kun laittaa lapsen kyytiin. Jos haluaa halvemmalla niin kannattaa tilata Saksasta, säästin 200e siten.


    • Mamma24

      Meil suhtaudutaan kans kökköihin yökkimällä ja ulos sylkemällä :D No kaipa se siitä :D Ajattelin 10 kk tienoilla kokeilla uudestaan.

      Noissa selkämenosuuntaan turva istuimissa on muuten se huono puoli että sitä ei voi asentaa kuskin taakse kun vie niin paljon tilaa ja hanttarin taakse jos laittaa ei istu hanttarin penkilläkään ketään. Tai ainakin ne mitä itse oon nähny niin on todella tilaa vieviä.

      Ja taas tosiaan kasvot menosuuntaan istuimissa miinusta on just tuo turvallisuus ja plussaa se että vievät vain vähän tilaa. Ja näin omasta kokemuksesta lähes kaikki jotka tunnen ovat hankkineet kasvot menosuuntaan istuimen.

      Täytyy kyllä sanoa että vauvat ne kasvaa ihan älyttömän nopeaan :D

      • istuimista vähän

        Riippuu täysin istuimesta, turvaistuimen kanssahan kannattaa tehdä niin, että sovittaa istuinta omaan autoon, ennen kuin ostaa sen. Selkä menosuuntaan istuimia on myös kompaktin kokoisia, kannattaa vertailla ja testailla paikan päällä.


      • provoko?
        istuimista vähän kirjoitti:

        Riippuu täysin istuimesta, turvaistuimen kanssahan kannattaa tehdä niin, että sovittaa istuinta omaan autoon, ennen kuin ostaa sen. Selkä menosuuntaan istuimia on myös kompaktin kokoisia, kannattaa vertailla ja testailla paikan päällä.

        Millaisia vauvoja teillä on? :D itselläni on joulukuussa syntynyt tyttö. Konttaa, menee istumaan, nousee ja kävelee tukea vasten. Ja näitä on tehnyt jo 7kuisesta. Myös pussaa, taputtaa käsiään ja sanat mamma ja äitä tulee suusta silloin kuin pitääkin. Sormiruokailee ja syö isojakin paloja. Syö myös lusikalla itse, kuhan itse täytän sen lusikan.

        Onko teillä ookeasti näin myöhäiset cauvat? :)


      • höhlää touhua
        provoko? kirjoitti:

        Millaisia vauvoja teillä on? :D itselläni on joulukuussa syntynyt tyttö. Konttaa, menee istumaan, nousee ja kävelee tukea vasten. Ja näitä on tehnyt jo 7kuisesta. Myös pussaa, taputtaa käsiään ja sanat mamma ja äitä tulee suusta silloin kuin pitääkin. Sormiruokailee ja syö isojakin paloja. Syö myös lusikalla itse, kuhan itse täytän sen lusikan.

        Onko teillä ookeasti näin myöhäiset cauvat? :)

        Voi huokaus sentään. Oli kyllä sinulta aika typerästi kirjoitettu. Tai no, ilmeisesti sinulla ei vain ole mitään tietoa vauvojen kehityksestä. On täysin normaalia lähteä liikkeelle puolen vuoden iässä, tai sitten vaikkapa yhdeksän kuukauden iässä. Nuo muutamat varhaiset sanat eivät kerro mitään erityistä myöhemmästä kielellisestä kehityksestä. On normaalia sanoa sanoja vaikka kahdeksankuisena ja sitten on normaalia, että ne ekat sanat tulevat vasta pitkälti toisen vuoden puolella. Ne lapset, jotka ovat syöneet vain soseita, eivät todennäköisesti kovin mielellään syö isompia paloja. Sormiruokailijoille se taas ei ole ongelma. Yhdenkään tässä ketjussa kirjoittaneen vauva ei ole "myöhäinen", vaan ihan normaalisti kehittynyt lapsi, aivan kuten sinunkin lapsesi. Vauvan kehittyminen ei ole mikään kilpailu, eikä sinun lapsesi ole yhtään muita parempi, vaikka olisikin lähtenyt liikkeelle tai alkanut puhua vähän varhaisemmassa vaiheessa. Ja ei, en ole kateellinen, eikä oma lapseni ole ollut hitaammasta päästä näissä kehitysaskelissa, mutta minusta on todella typerää kilpailla ja kehuskella lapsen taidoilla.


      • Mamma24
        höhlää touhua kirjoitti:

        Voi huokaus sentään. Oli kyllä sinulta aika typerästi kirjoitettu. Tai no, ilmeisesti sinulla ei vain ole mitään tietoa vauvojen kehityksestä. On täysin normaalia lähteä liikkeelle puolen vuoden iässä, tai sitten vaikkapa yhdeksän kuukauden iässä. Nuo muutamat varhaiset sanat eivät kerro mitään erityistä myöhemmästä kielellisestä kehityksestä. On normaalia sanoa sanoja vaikka kahdeksankuisena ja sitten on normaalia, että ne ekat sanat tulevat vasta pitkälti toisen vuoden puolella. Ne lapset, jotka ovat syöneet vain soseita, eivät todennäköisesti kovin mielellään syö isompia paloja. Sormiruokailijoille se taas ei ole ongelma. Yhdenkään tässä ketjussa kirjoittaneen vauva ei ole "myöhäinen", vaan ihan normaalisti kehittynyt lapsi, aivan kuten sinunkin lapsesi. Vauvan kehittyminen ei ole mikään kilpailu, eikä sinun lapsesi ole yhtään muita parempi, vaikka olisikin lähtenyt liikkeelle tai alkanut puhua vähän varhaisemmassa vaiheessa. Ja ei, en ole kateellinen, eikä oma lapseni ole ollut hitaammasta päästä näissä kehitysaskelissa, mutta minusta on todella typerää kilpailla ja kehuskella lapsen taidoilla.

        Kiitos "höhlää touhua" puolustuksesta. :)

        Sinulle Provoko?
        Kiitos vain tekstistäsi joka aiheutti varmasti huolta monen äidin korville. mm. kävelemään oppimisen haarukka kulkee 8 kk- 1v 8 kk välillä. Kaikki tällä valillä kävelemään oppimiset ovat täysin normaaleja. Myös mm. ryömiminen ja konttaaminenkin menee haarukalla 5 kk - 10 kk.
        10 kk iässä jossei millään tavalla vauva liiku, tuetaan liikkumista mm. fyssarin avulla, sekään ei tarkoita sitä että vauvalla olisi jokin hätä.
        Jotkut vain ovat arempia.
        Olen vain iloinen että saan 9 kk tyttöni kanssa juoda vielä kahvia kaikessa rauhassa ja juosta hänen perässään kun oikea aika sille on.


    • Vauhtia riittää

      Meillä on marraskuun 8. päivä syntynyt tyttö ja hän lähti perjantaina kävelemään 10 kk:n iässä. Ulkona hän jopa ottaa juoksuaskeleita! Liikkumishistoria: kääntyili 2 kk, ryömi 5 kk, konttasi 6 kk, istui tuetta ja nousi tukea vasten seisomaan 7 kk, käveli tukien 8 kk. Ekat popot ostettu eilen kokoa 18. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      890
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe