Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Huumausainetestit opettajille?

AOpe Risto Reipas

Kittilän kunnassa työ- ja elinkeinotoimiston sivuilla avoimeksi julistettuun aineenopettajan sijaisuuteen hakeutuvilta vaaditaan huumausainetestissä käymistä ennen hakuajan päättymistä. Kuulutuksessa vaaditaan, että tehtävään valittu esittää todistuksen testistä 'ennen viran vastaanottamista', mutta käytännössä aikataulut on laadittu niin tiukoiksi, että hakojoiden pitäisi käydä testissä jo ennen hakuajan päättymistä.

Itse en ole koskaan ennen nähnyt moista vaadittavan. Lienevätköhän taustalla huonot kokemukset aikaisemmista sijaisista vai mikä mahtaa olla syynä?

Onko kellään mitään kokemuksia tällaisista testeistä?
Millainen testi on? Tehdäänkö se verikokeella vai virtsanäytteestä? Missä testejä tehdään? Miten nopeasti tulokset tulevat? Mitä niistä mahdollisesti tutkitaan? Ovatkohan tulokset luotettavia?

9

521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehkä aiheellistakin

      Kyllä tämä käytäntö on nyt yleistymässä.

      Kaikille lasten ja nuorten kanssa tekemisiin joutuville työntekijöille tullaan tekemään huumausainetestit.

      Kittilän kunta on nyt, syystä tai toisesta, edelläkävijä tämän käytännön toteuttamisessa.

    • kelekeletanatana

      Ehei! Tajutkaa vähän! Tässä on kyse hakijoiden käännyttämisestä, jotta se sisko tai veikko samasta maamiesseurasta, lahkosta, puolueesta tai kunnan mahtisuvusta pääsee taas kerran valituksi vuoden kestävään jatkuvasti ketjutettuun hommaan. Eikös se ole paras huume se hyvävelipeli. Reilu peli ratkasoo kenele mä vilijani möyn!

    • näitä lisää

      Hyvä hyvä! Huumeseulat pitäis olla ihan jokaisessa koulussa, päästäisiin näistä huonoista, alalle sopimattomista eroon jo heti ja sopivimmat saisivat työpaikat.

      • myu ntbrve

        Lol, meinaatko, että opettajiksi ois ihan pilvin pimein narkkareita hakeutumassa?


    • aineenopettaja

      toivottavasti oaj sanoo EI! johan opettajilta vaaditaan rikosrekisteriote, jossa selviää mm. huumausainerikoksetkin...

    • Ruuhkasuomalainen

      Nyt se on hakuaika pian päättymässä tuohon Kittilän paikkaan.

      Ovatkohan hakijakandidaatit rynnänneet kilvan huumetesteihin?

    • opettajax

      NO katsokaapa tarkemmin Kittilän tehtävää. Se on kuukausi ja se alkaa syyslomasta eli tuon syysloman viranhaltija on töissä ja kun loma loppuu niin sitten alkaa mahdollinen sairasloma ja sijainen tulee.
      Kyse on vain kuukaudesta, mutta tämä on loistav esimerkki kunnan ja opettajien röyhkeydestä. Opettajat ottavat usein vuorotteluvapaata ja tulevat kesäksi töihin. sitten sanotaan , että opettajia ei voi lomauttaa kesällä kun se on ansaittua lomaa.
      Miten loma on ansaittu jos ei edes olla töissä.
      tämä on näiden kansankynttilöiden esimerkki jonka siunaa vielä OAJ.

    • aineenopettaja

      "Opettajat ottavat usein vuorotteluvapaata ja tulevat kesäksi töihin. sitten sanotaan , että opettajia ei voi lomauttaa kesällä kun se on ansaittua lomaa.
      Miten loma on ansaittu jos ei edes olla töissä."

      Jos yhtään käyttäisi aivojansa (jos sellaiset omistaa), huomaa aika nopeasti, että opettaja ei voi pitää lomaa kuin kesällä. Opettajan loma on laskennallinen loma, sama joka muillakin valtiolla, opettajalla se on 38 päivää. Osan kesästä opettaja on palkattomalla vapaalla. Kesäloma oppilailla ja kesäloma palkaton vapaa opettajalla ei ihan natsaa... Palkka kuitenkin maksetaan 12kk:lta, koska opettajat toivoivat tällaista järjestelyä; palkkahan aikoinaan maksettiin vain työkuukausilta, mutta se aiheutti joillekin vaikeuksia, että palkanmaksu katkesi kesäksi. Tästä luovuttiin, opettajan palkkaa laskettiin ja 9kk palkka tasattiin 12kk:lle. Ei opettaja mitään extraa saa, pikemminkin menettää palkattoman vapaan takia! Siksi opettajan palkka on pieni (vain 2700e/kk peruspalkka), koska palkassa on huomioitu tasaus ja palkaton aika kesällä.

      Äitiyslomalta voi palata töihin kesäksi. Se perustuu siihen, että äitiyslomalainenkin on oikeutettu lomaa ja loma on pidettävä kesällä - kas kummaa! Toisaalta tässä on kääntöpuoli, sijaiset jäävät ilman palkkaa kesältä vaikka palkka on tasattu!!

      Tämä on väärin jo siksi, että miesopettajat eivät voi palata töihin kesäksi kuten naisopetajat ja väärin siksi, että sijainen jää ilman sijaiselle kuuluvaa palkkaa! Jotkut opettajat kuitenkin antavat kesäpalkkansa sijaiselle, tosin tässäkin jotkut kunnat törkeästi ilmoittavat, että viranhaltija ei nosta palkkaa, sitä ei sijaisellekaan makseta! Eli kunnat pelaa tässä kotiin ja kunnat on syyllisiä siihen, ettei palkkaa makseta sijaisille. Toisaalta OAJ voisi ilmoittaa lakosta, jos ei tähän tule muutosta. Miten on oaj? Liitynkö teihin vai en? En ole oaj:n jäsen, koska en ymmärrä sitä, ettei oaj aja sijaisten asioita lainkaan!

    • 42+0

      Opettajienkin on välillä hyvä rentoutua jointin/älyn parissa raskaan työpäivän jälkeen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2404
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      65
      2151
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      1983
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1868
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      11
      1692
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1612
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1466
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1440
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1412
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1410
    Aihe