Puglia è bella

Saappaankorko

Puglia (tai suomalaisittain Apulia) on oma henkilökohtainen suosikkini Italian alueista. Hyvää ruokaa, hyviä viinejä, ihanat rannat ja edullisempi hintataso kuin pohjoisemmassa. Upeita paikkoja kuten Garganon niemimaa luonnonsuojelualueineen, Lecce ja koko Salenton alue, Alberobellon trullit, Castel del Monte ja loputtomat oliivi- sekä viiniviljelykset.
Ihana alue omatoimisille matkailijoille jotka etsivät Italiasta "jotain uutta". Autonvuokraus on käytännössä ainoa keino nähdä koko Puglian kauneus. Nythän Air Baltic näyttää kesäaikana lentävän parikin kertaa viikossa Bariin josta on helppo auton kanssa kiertää koko "kengänkorko".
Tämä hehkutus johtuu siitä että tulin muutaman vuoden tauon jälkeen käyneeksi taas Pugliassa Taranton seudulla pikapyrähdyksellä. Aikaisemmin olen kierrellyt alueella useampaan otteeseen yleensä paikallisten tuttavien kanssa. Tällä kertaa vietin myös pari yötä agriturismossa Lizzanossa n. 20 km Tarantosta ja 4 km ihanalta rannalta. Agriturismoja löytyy Pugliasta paljon, agriturismo.it -sivustolta löytyvät käytännössä kaikki Italian agriturismot. Loistava tapa majoittua ja nähdä samalla paikallista elämää. Olin nyt tällaisessa paikassa http://www.agriturismo.it/it/agriturismi/puglia/taranto/LAnnunziata-1410022/index.html Voin lämpimästi suositella, hinta-laatusuhde hyvinkin kohdallaan ja ihana rauha. Ravintolaa tässä agriturismossa ei ole, huoneistoissa keittomahdollisuus (itse tykkään kokkailla paikallisista aineksista) ja Lizzanon kylä ravintoloineen lähellä. Eikä Tarantoonkaan pitkä matka ole. Tarantossa on upea historiallinen keskusta.
Suosittelen ehdottomasti Pugliaa kun ne "pakolliset" Italian kohteet on jo tullut käytydksi. Tokihan koko Italiassa on niin paljon upeita paikkoja ettei yksi ihmisikä koko maan tuntemiseen riitä.

6

1167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zaiaiai

      Joo. Ymmärrän tasan mitä sanot.
      Tunnen myös paikan.

      Ihmettelen, kuinka
      vähän siellä ihmiset käyvät.

      Bari on hyvä tukikohta.

      Mutta yksi seikka: Kyllä sen
      paikan bussilla ja junallakin
      näkee!

    • Saappaankorko

      Paikan? Voi kai n. 20.000 neliökilometrin aluetta paikaksikin kutsua mutta itse käytän suomenkielellä kyseisen tyyppisestä kokonaisuudesta nimitystä alue. Tällä alueella on esimerkiksi rantaviivaa n. 800 kilometriä eli "paikassa" riittää kyllä näkemistä ja paikkoja joihin ei valitettavasti busseilla tai junalla pääse. Toki suurimpiin kaupunkeihin on aivan hyvät kulkuyhteydet myös julkisilla mutta auton kanssa pääsee liikkumaan aivan toisella tapaa ja löytää esimerkiksi Puglian upeita ja puhdasvetisiä rantoja joihin ei bussireittiä tai junarataa ole jostain kumman syystä rakennettu.

      Joka tapauksessa suosittelen tutustumaan, erityisesti niille italian kielen taitoisille joille Italian ns. suuret kohteet ovat jo tuttuja.

      Tänään näytti olevan aika hauska 10 kohdan lista jossain iltapäivälehdessä siitä missä italialaiset ovat parhaita maailmassa. Erityisesti kiroilu-osio herätti hilpeyttä. Eipä ole tullut ennen mieleen mutta tottahan se on, että eräässäkin hyvin kansainvälisessä työpaikassani suosituin kirosana kaikkien kielialueiden kesken oli eräs tietty italialainen sana jota en tässäviitsi toistaa. Ja ei, perkele ei kuulunut ollenkaan sikäläiseen sanavarastoon. :-)

    • zaiaiai

      Pyydän kaikesta sielustani anteeksi, että käytin epämääräisesti termejä "paikka" ja "alue". Anteeksi aiheuttamani mielipaha.

    • sdfdgftr55

      Samanlaisen jutun voisi kirjoittaa Abruzzosta. Etuna Pugliaan verrattuna on vielä ne vuoristomaisemat.

    • Saappaankorko

      Totta, että myös Abruzzo on upea kuten tietysti koko Italia. Ei tätä maata suotta nimitetä "bel paeseksi" eli kauniiksi maaksi. Kaikilla alueilla on omat erityispiirteensä mutta kaunista on liki joka paikassa ja katsomista sekä historiallisia kohteita riittää pienissäkin kylissä enemmän kuin Suomessa yhteensä noin kärjistetysti sanottuna.
      Rantojen tasossa Puglia kyllä voittaa Abruzzon mutta niille kaikkein kauneimmille ja parhaille paikoille joutuu menemään omatoimisesti ja varsinkin tietämään mistä ne löytyvät eli paikallisista tuttavista on suurta hyötyä. Sama pätee tietysti ravintoloihin, ne parhaat ja aidoimmat kun eivät juuri itsestään ilmoittele koska ovat muutenkin aina täynnä.
      Autolla liikkuminen on Pugliassa välillä hieman haastavaa koska opasteet ovat vähän mitä sattuu, sama pätee myös esim. Sisiliaan. Tosin nykyisenä navigaattorikautena ongelma lienee vähäisempi mikäli käyttäjä osaa kyseistä laitetta myös käyttää (nimim. erittäin monta kertaa kyydissä ollut kun navigaattorin takia on harhailtu turhaan tuntikausia eksyksissä).
      Noista Puglian opasteista tuli mieleen yksi tapaus kun vuosia sitten oltiin menossa tiettyyn kylään jossa paikallinen ystävänikään ei ollut koskaan käynyt, Opasteissa luki jatkuvasti kyseisen kylän nimi ja 6 km, ainakin 3-4 kertaa peräkkäin noin kilometrin välein. Vihdoin vastaan tuli opaste jossa luki 1 km ja sitten oltiinkin jo perillä, Samoin jossain T-risteyksessä oli tienviitta jossa kumpaankin suuntaan näytti samaa kylän nimeä. Eli voit vapaasti valita kumpaa tietä halusit ajaa... Italia on ihmeellinen maa. :-)

    • Anonyymi

      Italia joutuu tukemaan pankkeja miljardilla aluksi Barissa
      Salvini vapauttaa Puglian 15.12. 2019 eilen Barissa:
      https://www.youtube.com/watch?v=BWWyiWYsfGY

      haluan linnaan ne jotka varastivat Puglian pankin rahat yrittäjiltä ja työläisiltä. Ilvan terästehtaan työntekijöiden tulevaisuuden rosvonneille tulee tie Taranton vankilaan. Conte (pääministeri) sanoo että pankit ovat turvattuja ettei muka riskiä ... mitä teemme välinpitämättömällä ja valehteijalla pääministerinä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      14
      1402
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1275
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1182
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1062
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1016
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1005
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1003
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe