Vauva 10 kk ei ryömi eikä konttaa.

äippä78

Moikka,

kyselisin vain, että onko muita samalaisia rauhallisia liikkeelle lähtijöitä? Meidän tyttö 10kk (11kg ja 75cm pitkä) menee peruuttamalla ja kierimällä mutta ei mene eteenpäin. Istuu todella tukevasti lattialla, kun sinne laittaa ja kääntää jalat sivulle ja kurkottelee leluja. On todella touhukas ja "puhuu" paljon tavuja mutta ei siis liiku eteenpäin. Kääntyilee vaan innokkaana selältä vatsalle ja takaisin.

Äippä78

14

4311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Maisakaisa.

      Hei! Meillä myös rauhallisemmin liikkeelle lähtevä neito.
      Alkoi tosin ryömiä 9 kk aikoihin,mutta ei koskaan oppinut kunnolla ja pääsi vain korkeintaan pari metriä tällä tyylillä.
      Oppi nousemaan itse istumaan pari viikkoa ennen kun täytti 11 kk ja tasan 11kk konttaamaan.tällä hetkellä odotellaan sitä kävelyä, tukia vasten vain varovasti etenee. Itsekin olin ja olen edelleen vähän huolissani kun vähän hitaammin ollaan edetty, mutta kai se vain on uskottava että kaikilla on se oma yksilöllinen kehitys.
      Muistan ennen kun tyttö lähti kunnolla liikkeelle niin olin jo todella huolissani kun olin jo melkein puolivuotta odotellut että millonhan lähtee kun muuten niin aktiivinen, mutta odotella sai ja pitkään(meillä myös aika painava tytsy)
      Uskon että kävelyä myös saa odotella vielä jonkun aikaa.

      Meillä oikeastaan kaikki taidot tulleet ihan ilman "varoituksia" että vaikka näyttää ettei ikinä opi niin sitten se käy ihan yhtäkkiä.
      Suosittelisin fyssarilla käyntiä, me kävimme ja saimme paljon hyviä vinkkejä miten rohkaista lasta oppimaan. En sano että teillä olisi vielä syytä sinne mennä, mutta meille siitä on ollut tosi paljon hyötyä!!
      Oletkos joutunut kuulemaan ihmettelyä muilta kun lapsesi ei vielä liiku? Itse kuulin jatkuvasti ja nyt siitä kun ei kävele. Todella raivostuttavaa!
      Mutta kai nykyään lapset oppivat niin nopeasti liikkumaan että ihmetellään jos joku eteneekin vähän rauhallisemmin:)

    • äippä78

      Moikka,

      kiitos ensinnäkin kirjoituksesta! :) Ajattelin olla neuvolaan yhteydessä, jos ei vielä 11kk sitten liiku.

      Kyllä saa kuunnella ihmetyksiä siitä, kun tyttö ei liiku. Aina kun joku kysyy ikää niin ne sanoo heti, että menee varmaan jo kovaa eteenpäin. Sit sitä jotenkin nolona aina sanoo, että ei kyllä tod mene! Mut onneks yleensä ihmiset sanoo sen, että "no, kaikki omaan tahtiinsa" :)

    • Hitaampi

      Heippa!!
      Täällä kirjoittelee myös hitaasti liikkeelle lähteneen äiti.
      Meillä saatiin jo 8 kk neuvolassa määräys tulla ylimääräiselle 10 kk neuvolaan liikkumisen takia. Mentiin sitten käymään kun lapsi ei liikkunut juurikaan, kieri kyllä ja kääntyili niin kuin teilläkin. Saatiin sitten lähete sinne fysioterapeutille joka näyttää miten kotona voi tiettyjä jutttuja harjoitella. Varmaan riippuu vähän paikkakunnasta miten sinne saa sen lähetteen.
      Meillä siitä myös ollut paljon apua, meni 2 viikkoa niin oppi tosi hyvin ryömimään ja nousemaan istumaan, mutta konttausta saikin sitten taas odotella ja oppi sen lopulta ihan äsken eli lapsi siis 13 kk tällä hetkellä.

      Ja tosiaan meillä myös isokokoinen lapsi niin saa kyllä päivittäin kuulla kummasteluja kun liikkuu vaan konttaamalla, vastaan itse vaan että kaikki aikanaan!!
      Kun kehitys menee kuitenkin eteenpäin vaikkakin hitaasti niin on käsittääkseni normaalia että etenee vähän hitaammassa tahdissa.
      Yleensäkään lapset jotka liikkuvat myöhemmin niin miettivät ensin ennen kun lähtevät eli meno on aika varmaa sitten kun tulee uusi liikkumistaito eli säästytään ainakin suuremmilta kolhuilta jos jotain positiivista pitää sanoa. Itsekkin välillä vähän kärsimättömänä odottelen uusia taitoja!

      Tule ihmeessä kertomaan jos liikkumisasiat etenee!!:)
      Ja kiire ei ole, kyllä myöhemminkin ehtii hyvin

    • äippä78

      Jeps, tulen tähän ketjuun kertomaan, jos jotain muutosta tapahtuu! Ja aion tosiaan ottaa neuvolaan yhteyttä, jos ei vielä 11 kk mitään tapahdu :)

    • Lilymom

      Meidän tyttö 10,5 kk (n.9kg 72cm) on myös hyvin varovasti lähtenyt liikkeelle. Olen itseasiassa jo varma että hän skippaa ryömimis vaiheen kokonaan. Konttausasentoon pääsee mutta siitä eteneminen ei onnistu. On noussut jo muutamia kertoja omin voimin seisomaan ja sitä yrittää kovasti. Tykkää myös seistä ja kävellä käsistä pitäen. Muuten on kovin rohkea ja iloinen lapsi mutta hänen tuo motoriikkansa ei vaan taida mennä "sääntöjen" mukaan. Ties vaikka alkais suoraan kävelemään :)

      Mäkin siitä olin huolissani mutta 9kk neuvolassa ei mitään kummallista huomattu joten fysioterapiaan ei lähetettä koettu tarpeelliseksi. Ehkä tosiaan jos mitään etenemistä ei tapahdu ennen 1vuotis neuvolaa niin voisipa sinne olla yhteydessä.

      Olen myös ajatellut sen positiivisesti niin, että on helpottavaa arjen kannalta kun lapsi ei juurikaan pääse vipeltämään ympäri ja loukkaamaan vielä itseään. Kokkailu ja muut askareet hoituu suht rauhassa :) kyllä ne kerkeää vielä juoksemaan tuolla kyllästymiseen asti!

    • Äippä ja 3 tyttöä

      No, meillä ei nuorin tyttö kontannut ollenkaan, vaan lähti 10kk vanhana suoraan kävelemään tai oikeastaan juoksemaan! Avaajankin tytteli saattaa vielä yllättää!

    • Kaisu.

      Oma lapseni joutui fysioterapiaan 8 kk ikäisenä kun ei ryöminyt tai kontannut.
      Käytän sanaa "joutui" koska mielestäni se ei meillä auttanut yhtään ja se tunti mikä aina oltiin niin meni huudoksi kun pakotettiin tekemään jotain mitä ei vielä osannut.

      Sitä mietin että miksi lapseni sinne joutui kun tiedän paljon lapsia jotka ei tuossa iässä ole liikkuneet eikä ole mihinkään fysioterapiaan laitettu vaikka sama neuvolakin kyseessä??!'

      • ihmettelen kyllä

        No en kyllä osaa yhtään sanoa miksi ihmeessä noin aikaisin lapsi fysioterapiaan lähetettiin, mikäli siis kaikki muut taidot olivat ikätasolla? Kahdeksankuisen ei tarvitse vielä olla lähtenyt liikkeelle. Yleensä jos ei lapsi 10 kk mennessä ryömi tai konttaa, niin harkitaan fysioterapeutin tsekkausta, eli katsotaan vain että kaikki edellytykset liikkumiselle ovat olemassa. En ole koskaan kuullut, että kahdeksankuinen lapsi, jolla taidot muuten ovat hallinnassa, lähetettäisiin fysioterapiaan. Varsin erikoista. Jos sinua häiritsee asia, niin voithan kysyä terkalta, miksi lapsellenne lähete niin varhain kirjoitettiin?


    • äippä78

      Meille väläyteltiin fyssaria puolivuotis neuvolassa, kun tyttö ei varannut vatsalla ollessaan käsivarsille. Mutta ei sitten "jouduttu", kun hän teki sen "taidon" sitten 7 kk iässä.

      Meillä on kyllä hampaiden tekeminenkin vaikeuttanut tuota liikkumaan ryhtymistä, kun lattialla olo ei innosta. Hampaiden teko aiheuttanut hirveetä kitinää kätinää ja syömättömyyttä monta viikkoa kunnes hampaat ovat tulleet ikenestä läpi. Tänään huomasin yläetuhampaan tulleen läpi :) Ja isot hampaat on kyseessä, joten ei ihme, että kipuja on ollut! Alaetuhampaat tuli tuossa 8 kk iässä peräjälkeen ja nyt näyttää siltä, että molemmat yläetuhampaat tulee kanssa peräjälkeen.

    • Kaisu.

      Terkka ei ollut se lähetteen tekijä vaan 8 kk lääkäri.
      Oli hyvin vähä sanainen mies eikä vastauksista saanut selvää.
      Kysyin vielä että onko muuten kaikki ok niin lääkärin mielestä kaikki hyvin " ei syytä murehtia"
      Yritin kysyä vielä tarkemmin että miksi joudutaan sinne fyssarille kun olin ihan äimänä, koska tiesin tuttujen lapsia jotka eivät liikkuneet ennen 10 kk ikää eivätkä he missään käyneet.
      Lääkäri toisti vain että kun ei ryömi tai konttaa!!
      Soitin vielä jälkeen päin omalle terkalle asiasta, mutta ei hänkään osannut sen tarkemmin mitään sanoa..

      Tiedä sitten, ihmetyttää edelleen!!

      • Susiannetar

        Kaisu meillä oli tytön kanssa sama kohtalo ja kuulostaa samalta lääkäriltäkin. Sanos mulle että kai se ihan terve on :/ ...kai? Joko on tai ei ole....


    • äippä78

      Moikka vaan,

      tulin nyt kertomaan liikkumiskuulumisest! :) Eilen sitten ekaa kertaa lähti konttaamaan. Nyt menee jo vähän enemmän eteenpäin. Kovasti yrittää nousta tukia vasten, joten kyllä se näköjään siitä!! Tässä siis ap kirjoittelee! :)

    • Hitaampi

      Hieno juttu! Onnea uudesta taidosta teidän pikkuiselle!!
      Eipä siinä kauan mennyt:)

    • Susiannetar

      Ihan meidän neitokaiselta kuulostaa. Ajatellu itse jotenkin että johtuu painosta :) pitkälle 9kk oppisi ryömimään eteenpäin ja nyt kohta 11kk ja odotellaan että josko konttaamista kohtapuolin. Yrittää välillä esim kaukosäätimiä tai minua sohvalta saada lattialle ja yrittää lelulaatikosta saada tavaraa. Istumaankaan ei itse osaa mennä mutta tykkää istumisesta todella paljon. Luin eteenpäin viestejä mutta oli pakko tähän väliin kommentoida :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe