Viro ylinopeuskamerat

KaahariKalle

Etelästä tullessa vähän ennen Pärnua kamera otti kuvan ja olihan tuota ylinopeutta jonkin verran.. Tuleeko sakko perässä Suomeen? Ja paljonkohan mahtavat haluta?

Jotta asia olisi tavallista mutkikkaampi, auto on yrtyksen nimissä, ilman merkittyä haltijaa, joten ei kai sitä firmaa voi laskuttaa, jos sen autolla joku ylinopeutta ajaa...

32

8102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • äly hoi

      No jumalauta kai firma tietää kuka sen autolla ajaa ja maksattaa sakot sillä.Eikä ne ole mitään "ylinopeuskameroita".
      Taatusti tulee sakko perään ilman sun hyvää haltijaa.

      • thats it

        Sakkolappu tulee rekisteriin merkitylle auton omistajalle tai haltijalle ja se annetaan Trafin kautta maksuperintään jos sakon suuruus on yli 70 euroa.


      • ihmeurpojatäällä

        Tietenkin firma tietää kuka autolla ajaa, siitä ei ollutkaan kyse!

        Suomessahan ylinopeuden ajaminen on rikos ja KUSKILLE määrätään sakkoa. Ei Suomessa firmalle laskuja lähetellä ylinopeudesta, mutta Virossa on tilanne siis toinen vai kirjoitteletko vaan mutua?


      • KaahariKalle

        Reilu kuusi viikkoa mennyt, mutta sakkoa ei missään. Etpä tainnut tietää mitään, puhut vaan paskaa ja luulet tietäväsi. =)


    • Sakko tulee

      Ole ihan huoletta. Sakko tulee kuin Manulle illallinen. Maksuun saakka ei sitten autolla ole Eestiin asiaa, sillä rekkari tarkistetaan laivalta tultaessa konenäöllä eli tietokoneella.

      • KaahariKalle

        Ai jaa, eli kun kamera otti kuvan viime viikon keskiviikko iltana, niin nyt maanantaina ei ole Viroon mitään asiaa autolla? Luulis, että ongelmia tulee vasta, jos ei maksa eräpäivään mennessä...


      • KaahariKalle

        Manu raukka näkee nälkää. Reilu kuusi viikkoa mennyt eikä sakkoa missään! Tää on just tyypillistä Suomi24 asiantuntemusta, paljon puhetta, mutta vähän tietoa.


      • Politsei

        Kyllä on tyhmää porukkaa!!! Ai, että kun ajat tullista läpi, niin poliisilla hälyyttää maksamaton sakko ja aloittavat etsinnät sataman ruuhkassa löytääkseen tämän autoilijan jolla sakko rästissä? Haloo, järki käteen urpo!


    • KaahariKalle
    • eksy-EN
    • radar.
    • ne on vain euroja

      Viron ja Suomen viranomaiset ovat sopineet keskenään ylinopeussakojen perinnästä eli hyvätkään haltijat eivät auta, jos ylinopeutta oli edes kilometri.

      • KaahariKalle

        Ai jaa, kulunut reilu kuusi viikkoa, mutta sakkoa ei vieläkään näy missään?

        Tulipa muuten suomalaisesta kamerastakin 8 km ylityksestä kuljettajan selvityspyyntö firmalle, uhkailivat oikein poliisin esitutkinnalla, jollei kuskia vapaaehtoisesti ilmoita. Firma jätti kuskin kertomatta ja sieltäkin oltu ihan hiljaa jo 8 kuukautta. :DDD

        Eli pahastakin haltijasta on siis hyötyä. Sitä ei vaan mutu miehet tiedä.


    • hiljem

      Ei syytä huoleen. Kyllä ne sitten ilmoittelee mitä sanktiota tulee. Eli odottelet vaan. Taitaa kaikki pysäköintimaksut ja sakot jo seurata perässä toisin kuin pari vuotta sitten jollin pysäköintikin oli ihan ilmaista ulkomaalaiselle. Jonkun kerran yrittivät perä mutta ei ollut lappua ikkunassa joten kiistettiin ja siihen jäin. Että mielenkiinnolla senkuin odottelet ja kerro sitten jos maksulappu tulee. Epäilen kyllä. Ja kiistä ainakin ensin niinkuin täälläkin kannattaa tehdä ja katso mitä käy. Joku oikeasti kokenut voisi asiaa valaista. Täällä vaan tahtoo olla kaiken tietäjiä mutta jotka oikeasti käy vaan kyläkaupassaan.

      • kiirum

        Nopsia ovat Viron pojat, tuttavalle sakko Viron automaattisesta valvonnasta tuli alle viikossa!


      • Eivät mene perintään
        kiirum kirjoitti:

        Nopsia ovat Viron pojat, tuttavalle sakko Viron automaattisesta valvonnasta tuli alle viikossa!

        Ei ole pakko maksaa Viron ylinopeussakkoja.


      • oikaisu3
        Eivät mene perintään kirjoitti:

        Ei ole pakko maksaa Viron ylinopeussakkoja.

        ON PAKKO JOS YLI 70 EUR...MENEE MUUTOIN PERINTÄÄN


      • Maksettava on
        Eivät mene perintään kirjoitti:

        Ei ole pakko maksaa Viron ylinopeussakkoja.

        Ei tietenkään ole pakko maksaa. Ulosottomieshän on sitä varten.

        Me olemme yhteistä EU:ä!


    • KaahariKalle

      Ei vieläkään sakkoa!! Eikä kyllä enää tulekaan, edes Virossa ei olla näin hitaita, ja ovathan kuuluja lähinnä nopeudestaan.

    • Suvesangari

      Lauantai aamuna lähti perhekuva viron poliisille. Katotaan koska pohjanmaalla! ja mitä maksaa. Olis nyt ollu normi poliisi niin olis saanu lyödä sularahaa käteen ja unohtaa odottelut!

    • TietäjäKaahari
      • 333444555666

        No siinä se iltalehden juttu olikin linkissä.


    • 333444555666

      Hiljattain Iltalehdestä luin näistä sakkojen perimisistä. Sanoi että Virusta ei paljon suomalaisten liikennesakkoja lähdetä perimään, mutta että tiukennusta tähän asiaan on suunnitteilla. Ei kiinnosta siksikään periä ainakaan pieniä sakkoja, kun siitä saatavat jäisivät Suomeen, ja ei siis muuta kuin kuluja ja vaivaa vaan olisi siitä. Sanoi että alle 70€ sakkoja ei ainakaan ole lähdetty perimään.
      Itse olen saanut Tallinnan satamassa 40€ parkkisakon, jonka kyllä maksoin lapussa annettuun tilinumeroon. Näitä parkkisakkoja peritään perintätoimistojenkin kautta, kun taas nämä liikennesakkojen perinnät pitää mennä valtion virallista tietä.

    • Sakot-Peritään-Suomesta

      Virossa saadut sakot tulee maksuun Suomessa
      Netissä ja muussakin keskustelussa liikkuu kaikenlaista tietoa pitääkö virossa saatu ylinopeus-sakko maksaa? Nopeusvalvontakameran mittaamat ylinopeus-sakot on lähetty Suomeen auton haltijalle maksettavaksi jo vuodesta 2016 alkaen ja peritty tehokkaasti. Jopa alle kymmenen euron sakosta tulee maksuvaatimus. Virossa ylinopeus-sakko räpsähtääkin Suomea herkemmin jo naurettavan pienistä nopeuden ylityksistä. Muutaman kilometrin ylityksestä ”sakkolappu” putoaa muutamassa päivässä suomalaisen autohaltijan postiluukkuun. Sakko on syytä maksaa koska nykyisin niitä perintään kuten suomessakin saatuja sakkoja. Seuraavana kaksi esimerkkitapausta.

      Tapaus 1.
      Ajoin Virossa torstaina 18.05.2017 klo 12.35 Tallinnasta Pärnuun johtavalla tiellä 70 km/h rajoitusalueella kolmen kilometrin ylinopeutta siis vain kolmen (3) kilometrin ylinopeutta valvontakameraan. Keskiviikkona 21.05 eli kolmen päivän päästä tipahti Suomessa postiluukustani yhdeksän (9.00) euron ylinopeussakko jossa sen maksua vaadittiin virolaiselle pankkitilille 60 päivän kuluessa.

      Tapaus 2.
      Kollegani oli ajanut keskiviikkona 25.10.2017 klo 14.36 Tallinnasta Pärnuun johtavaa tietä 50 km /h rajoitusalueella kahdenkymmenen kolmen (23) kilometrin ylinopeutta valvontakameraan. Posti toi hänelle 30.10.2017 ylinopeussakon kooltaan 69.00 euroa. Sakon maksua vaadittiin virolaiselle pankkitilille 60 päivän kuluessa.
      Virossa toisin kuin Suomessa ”peltipoliisit” eivät seiso tyhjillään vaan ne on varustettu kameroilla. Tallinnasta Pärnuun ja Iklaan johtavan Via Baltican risteys- tai muut alemman nopeuden alueet on varustettu nopeuden valvontakameroin.

      Virossa tai muussa EU:n jäsenvaltiossa saatu ylinopeus tai muu liikenteessä saatu sakko on syytä maksaa. EU:n jäsenvaltioiden välisen Puitepäätöksen ja voimaanpanolain perusteella jossakin toisessa EU:n jäsenmaassa tuomittu taloudellinen seuraamus voidaan periä Suomessa. Vastaavasti Suomessa tuomitut taloudelliset seuraamukset voidaan lähettää täytäntöön pantavaksi toiseen jäsenvaltioon. Toisista EU-maista peritään rahasakkoja, jotka ovat vähintään 70 euron suuruisia, ja jotka on annettu esimerkiksi tieliikennelakien rikkomuksista tai kuljettajien ajo- ja lepoaikoja koskevien määräysten rikkomisesta.

      Vaikka perinnän alarajaksi on asetettu 70 euroa niin tuo raja täyttyy pienemmänkin sakon kohdalla kun siihen lisätään perinnästä aiheutuvat kulut. Jos sakko on esimerkiksi 50 euron suuruinen ja siihen liittyvät hallinnolliset (perintä) kulut ovat 20 euron suuruiset. Muutamankin euron sakko voi perinnän jatkuessa täyttää hallintokuluineen tuon 70 eron rajan ja päätyy lopuksi suomalasille viranomaisille perittäväksi.

      Periminen tapahtuu niin, että sakon antaneen EU-valtion viranomainen lähettää sakon toisen maan viranomaiselle (Suomen tapauksessa Oikeusrekisterikeskukselle), joka puolestaan lähettää perintävaatimuksen rikkeen tehneelle autoilijalle. Maksuvelvollinen voi valittaa Oikeusrekisterikeskuksen päätöksestä 30 päivän kuluessa Pirkanmaan käräjäoikeuteen, joka ainoana käräjäoikeutena Suomessa käsittelee EU-sakkojen tunnustamista ja täytäntöönpanoa koskevia valituksia.

      Linkki:
      EU:n puitepäätös sakkojen perinnästä toisista EU-valtioista (Neuvoston puitepäätös 2005/214/YOS, tehty 24 päivänä helmikuuta 2005, vastavuoroisen tunnustamisen periaatteen soveltamisesta taloudellisiin seuraamuksiin

    • Hantta53

      Nopeaa on toiminta. 29.5.18 ajoin Narvan lähellä kameraan 10 km yli. Sakko kotona Keski-Suomessa 1.6.18. Maksuvaatimus 30e, maksuaikaa 60 vrk.
      En aio maksaa en ole Suomessakaan maksanut kuin ulosoton kautta. Maksu ei nouse, siis mitään korkoa ei tule.
      Mutta nopeimpia ovat laittamaan kuin omamme.

      • ei.huolta

        Viron korruptoitunut poliisi on virittänyt kameran näyttämään 10 km ylitystä, vaikka ajoit nopeusrajoituksen mukaan. Mutta hölmöjä aina riittää, jotka maksavat nuo ja rahat menee tietysti virallisen tahon sijaan viron poliisin omaan taskuun.


      • Kaa.hari

        Ajoin tartomaantiellä viron autolla kamera valähti klo 10 sakko s-postissa klo 1 nopeeta.


      • Niin-Naapurissa

        Viron Suomeen lähetetyt kamerasakot menee mafiapoliisin omaan taskuun, ei kannata maksaa.


    • Joo, sinnä Pärnuun mennesä on ne kamerat. Monta kertaa on välähtäneet, jonoissa on ajeltu. Eipä ole mitään sakkolappuja postissa tullut. Ehkä vauhti oli maltillinen. Toistakymmentä pysäköintivirhemaksua on saatu, on kiistetty ja siihen on jäänyt. Kestää aika kauan ennenkuin jostain perintäfirmasta tulee maksuvaatimus. Laitan vaan sähköpostia etten myönnä ikinä. Siihen loppuu. Mut jokainen tehköön tavallaan.

      • Kiiruskaamera

        Viro on ostanut siirettäviä kameroita, ensivuoden alussa aluitetaaan kuvaamaaan.


      • SularahaVajadus
        Kiiruskaamera kirjoitti:

        Viro on ostanut siirettäviä kameroita, ensivuoden alussa aluitetaaan kuvaamaaan.

        Rahantarve iskenyt ja otettu soomesta mallia.


      • Kihuttaja

        Rahantarve iskenyt, yritetään kuoilintilastoja kaunistaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1620
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe