Miksi minulla on koko ajan vahva tunne että en saa lasta?

taivaan.vuohi

Löytyykö täältä muita sellaisia ihmisiä, jotka ovat antamassa tai antamassa luonnolle mahdollisuuden eli jättäneet ehkäisyn pois jotta lapsi saa tulla jos on tullakseen, mutta joilla on silti jotenkin sellainen olo, että ei tule koskaan raskaaksi? Olemme mieheni kanssa jättäneet ehkäisyn pois sillä ajatuksella että lapsi saa tulla jos on tullakseen ja lapsi olisi myös toiveissa. Jostain kumman syystä minulla vain on erittäin voimakas tunne siitä, että me emme tule saamaan lasta, vaikka ilman ehkäisyä emme ole pitkään olletkaan. Tälle väitteelle ei ole varsinaisesti muuta perustaa kuin tuo epämukava tunne. En osaa selittää asiaa. Oma äitini joutui aikoinaan turvautumaan hormonihoitoon lapsia saadakseen, samoin sisareni on läpikäynyt koeputkihedelmöityshoidot kaikki ja saanut lapsen vain siten.

Jotenkin minulla on koko ajan takaraivossa ajatus että en voi saada lasta luonnollisin keinoin ja hoitoon en halua. Mietin myös sitäkin, että taidan olla liian vanha raskaaksi tuloon kun olen 30-vuotias. Hedelmällisyys on jo alkanut laskea ajat sitten kohdallani. Toivon lasta, mutta pelkään pettyväni.
Onko muilla vauvahaaveilijoilla tällaisia ajatuksia?

14

2452

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sydämen ajatuksella

      voisitteko kumpikin sydämellä pyytää rukoillen jumalalta vauvaa hän kuulee teitä kun sanotte hänelle sen sydämellänne ajatuksessakin uskon että hän antaa teille lahjan kun olette pyytäneet

    • ei hoppua

      Ai hedelmällisyys on laskenut 30 v? Minulla ensimmäinen synnytys iäkkäämpänä ja kuopus 38 v. Viimeisin raskaus (keskenmeno) 42 v ja edelleen helposti raskauduin. Sinulla on aikaa vaikka millä mitalla...20 vuotta vielä.

      • haave baby

        Tuohon haluaisin itsekin uskoa ja yritän sen avulla jaksaa toivoa pitää yllä...
        mutta tosiasia on että hedelmällisyys laskee jo 25v. jälkeen.
        Itse olen jo 34v. Mieheni ei vain aikaisemmin ollut valmis vaikka on minua vanhempi ja elämä on vain mennyt vauhdilla eteenpäin.
        Jotenkin täytyy vain toivoa että se onni meille suodaan.
        Nimimerkki taivaan vuohi voithan mennä kokeisiin niin ainakin tiedät.
        Itse aloitimme tutkimukset juuri, tuloksia odottelen vielä omalta kohdaltani mieheni spermassas ei ainakaan ollut vikaa.
        tsemppiä ja toivotaan että meitäkin onnistaa.


    • rypsinkukka

      No täällä toinen yli kolmikymppinen, joka on luopunut keväänkorvalla ehkäisystä, toiveissa tulla raskaaksi. Kait niitä tuommoisia ajatuksiakin joskus mieleen tulee, mutta turhaa niitä on ainakaan vielä käydä hautomaan, annetaan ajan kulua ja katsotaan ensin rauhassa miten luonto toimii.

      Minusta ainakin tuo epäilysi siitä, että olisit jotenkin liian vanha yrittämään esikoista, ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Et millään muotoa ole liian vanha lastentekopuuhiin. Seurassa oli juuri juttu, miten esim. Marita Taavitsainen oli 40 vuotias, alkaessaan odottaa esikoistaan.

      Taas tuo voimakas tunteesi siitä, että et tulisi saamaan lasta ilman hoitoja, saattaa osittain johtua juuri noista lähipiirissäsi olleista epäonnistumisista ja vaikeuksista raskautua ilman hoitojamutta. Älä samaistu niihin, sillä sinä olet aivan eri yksilö, joten älä rupea liikaa niitä pohtimaan, älkääkä muutenkaan alkako pakolla hampaat irvessä yrittämään ja päiviä laskemaan. Lastenteko on ihanaa puuhaa, kunhan unohtaa kaikenmailman ovisten tikutukset ja niiden mukanaan tuomat pakkonomaiset peitonheilutukset.

      • tunne täälläkin

        Minulla oli jo alle kaksikymppisenä sellainen tunne etten tulisi helposti raskaaksi. Ja valitettavasti tuo tunne piti paikkansa! Mutta uskon syvästi,että ilman rukoilua olisimme odottaneet vieläkin kauemmin.


    • toinen täällä

      Sama tunne. Vaikka olenkin nuori(23) niin neljä vuotta ilman ehkäisyä enkä ole kertaakaan raskaaksi tullut.. Lapsi olisi toivottu ja kovasti on yritetty vaan minusta on alkanut tuntumaan että saankohan koskaan lasta luonnollisin keinoin? :(

      • 47vuotiaanaesikoinen

        Jos olet normaalipainoinen ja fyysisesti muutenkin terve, mahdollisuudet raskautua on hyvät. Jos et, yritä tehdä asialle jotain.


    • :( masentaa

      mullakin on sama tunne pelkään aina keskenmenoja ja kaikkea etten saa koskaan lapsia :( nytten olen luultavasti raskaana ja pelkään että kesken menee :(

    • Deepi

      Minustakin nuo fiilikset johtuu tuosta äidin ja siskon kohdalla tapahtuneista vaikeuksista. Sitä sitten osaa erilailla odottaa, että lasten saanti tulisi olemaan vaikeaa itsellekin.

      Minulla päin vastainen tilanne. Äitini on tullut viisi kertaa helposti peräjälkeen raskaaksi, siskoni sai kolmannen lapsen ehkäisystä huolimatta ja itse sain esikoiseni ensimmäisestä yrityskierrosta.

      Eli omassa lähisuvussani ei ole ollut raskautumisen kanssa vaikeuksia. Eli olen ollut tähän asti hyvin tarkka ehkäisystä ja näinä päivinä aletaan sitten yrittämään josko saataisiin alulle toinen lapsi. Olettaisin tällä hetkellä elämäntilanteen (olen terve, hoikka, nuori, stressitön jne..) sekä lähipiirin naisten raskautimiset huomioon ottaen, että plussa voisi toivon mukaan tulla piankin.

      Toisaalta, voihan se olla niinkin että sitä toista lasta ei koskaan tulekaan. Mutta lähtökohta yrittämiselle on siis toiveikas.

    • alkuperäinen

      Ap tässä hei. Tulin nostamaan tämän ja kertomaan että nyt olemme kohta vuoden olleet ilman ehkäisyä, eikä vauvaa ole kuulunut. Kertaalleen syksyllä olen saanut testiin ilmeisesti yhden kemiallisen raskauden kiinni. Sitten ei mitään. Kuukaudet kuluu ja kuukautiset tulee päivälleen. Kemiallisen jälkeen sain terolut- kuurin lääkäriltä, josko kyse oli keltarauhashormonin vajaatoiminnasta, mutta ei tule tärppiä. Ei tule tärppiä vaikka harrastaa seksiä ovulaation aikana, ei tule tärppiä vaikka miettii ihan muita juttuja ja ottaa rennosti. En ole liiemmin pohtinut kierron aikana sitä asiaa, ettei tärppiä näytä tulevan, juttu tulee mieleeni aina vasta kuukautisten alkaessa.

      Näin täällä

      • haave baby

        Minullaki oli tuo terolut käytössä kun kuukautiset rupes heittelee miten sattuu mutta minulla oli sellainen autoimmuunisairaus joka sotki kaiken.
        Nyt mieli taas positiivisempi kun on eka klomi kuuri ja tänään sain ovis tikkuun jonku haalean viivan ehkä se huomenna tummenee.Toivotaan että nyt ovuloisin sitten ja jos ei tärppää niin tulis edes ne menkat ajallaan.On tosi turhauttavaa odotella niitä ja sitten tehdä negoja raskaustestejä.
        Meillä tuota yritystä jo 2v.
        Pelkäsin että saan testeistä ihan tuomion etten saa ollenkaan lapsia mutta ei onneksihan niin. Mutta on vain vähän nyt tuota ovulointi ongelmaa....toivoa silti on.
        Kumpa nämä pienet hoidot nyt auttaisi.
        Tsemppiä teille ja positiivisia ajatuksia!


    • Deepi

      Ja minäkin voisin aiempaan kommenttiini kirjoitella.

      Kommentoin 2.8.2013 että itselläni oli yritys alkamassa ja sellaiset olot, että suku jne. huomioon ottaen voisi tulla pikaisestikin plussa.

      Ja plussa tuli 28.8.2013, nyt viikkoja on kasassa 25 1, eli omat fiilikset osui oikeaan. Alitajuisesti osasin asiaa "toivoakin" ja mahdollisena pitää, mutta olihan tämä melko totaalinen yllätys, että näin helposti taas raskautui.

    • toivottavastijeesaa

      Heippa!

      Mulla on ollut aina samanlainen olo, etten ikinä voisi saada lapsia.
      Miehen kanssa yritettiin 2v tuloksetta. Tosin en tikuttanut oviksia tms ja kiertoni oli epäsäännöllinen. Eli ei ihan yrittämällä yritetty, juuri tuon mun oloni takia.
      Tulin kuitenkin tuon 2v jälkeen luonnollisesti raskaaksi. Terve lapsi syntyi. :)

      Lopeta tommoiset ajatukset ja antakaa mennä. :)

      Luonnollisia vinkkejä :

      E-vitamiini parantaa hedelmällisyyttä. Sitä saa ainakin kanamunista ja paprikajauheesta.
      Foolihappoa tulisi ottaa jo muutama kuukausi ennen yrittämistä.
      Terveelliset elämäntavat!
      Vähennä sokeria
      Tupakointi vähentää hedelmällisyyttä jopa 10-13%
      Yli- tai alipaino ei ole eduksi hedelmällisyydelle
      Älä stressaa

      TSEMPPIÄ! Anteeksi jos on vähän epäselvä sepustus.

    • alkuperäinen

      Kiitos sinulle rohkaisevasta kommentista, toivottavastijeesaa.

      Toivoa on.

      Terveellisesti yritetään elää, olen ehkä vähän alipainon puolella ja olen yrittänyt asiaa korjata. Foolihappo on käytössä (lääkärin määräämä reseptillinen tuhdimpi foolihappo).
      Epäilen ovuloivani erittäin harvoin. Kierto on säännöllinen kyllä, mutta selvät ovisoireet on olleet vain kaksi kertaa tänä aikana kun yritetty ja toisesta tuo tärppi tuli.

      Ehkä ovulaatio vielä tulee joskus ja sattuisi olemaan "valmius toimintaan" oikeaan aikaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      60
      3110
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      546
      2967
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      37
      2155
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      49
      1972
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1805
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      304
      1781
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1542
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      99
      1267
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      63
      1208
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1172
    Aihe