Miksi minulla on koko ajan vahva tunne että en saa lasta?

taivaan.vuohi

Löytyykö täältä muita sellaisia ihmisiä, jotka ovat antamassa tai antamassa luonnolle mahdollisuuden eli jättäneet ehkäisyn pois jotta lapsi saa tulla jos on tullakseen, mutta joilla on silti jotenkin sellainen olo, että ei tule koskaan raskaaksi? Olemme mieheni kanssa jättäneet ehkäisyn pois sillä ajatuksella että lapsi saa tulla jos on tullakseen ja lapsi olisi myös toiveissa. Jostain kumman syystä minulla vain on erittäin voimakas tunne siitä, että me emme tule saamaan lasta, vaikka ilman ehkäisyä emme ole pitkään olletkaan. Tälle väitteelle ei ole varsinaisesti muuta perustaa kuin tuo epämukava tunne. En osaa selittää asiaa. Oma äitini joutui aikoinaan turvautumaan hormonihoitoon lapsia saadakseen, samoin sisareni on läpikäynyt koeputkihedelmöityshoidot kaikki ja saanut lapsen vain siten.

Jotenkin minulla on koko ajan takaraivossa ajatus että en voi saada lasta luonnollisin keinoin ja hoitoon en halua. Mietin myös sitäkin, että taidan olla liian vanha raskaaksi tuloon kun olen 30-vuotias. Hedelmällisyys on jo alkanut laskea ajat sitten kohdallani. Toivon lasta, mutta pelkään pettyväni.
Onko muilla vauvahaaveilijoilla tällaisia ajatuksia?

14

1519

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • sydämen ajatuksella

   voisitteko kumpikin sydämellä pyytää rukoillen jumalalta vauvaa hän kuulee teitä kun sanotte hänelle sen sydämellänne ajatuksessakin uskon että hän antaa teille lahjan kun olette pyytäneet

  • ei hoppua

   Ai hedelmällisyys on laskenut 30 v? Minulla ensimmäinen synnytys iäkkäämpänä ja kuopus 38 v. Viimeisin raskaus (keskenmeno) 42 v ja edelleen helposti raskauduin. Sinulla on aikaa vaikka millä mitalla...20 vuotta vielä.

   • haave baby

    Tuohon haluaisin itsekin uskoa ja yritän sen avulla jaksaa toivoa pitää yllä...
    mutta tosiasia on että hedelmällisyys laskee jo 25v. jälkeen.
    Itse olen jo 34v. Mieheni ei vain aikaisemmin ollut valmis vaikka on minua vanhempi ja elämä on vain mennyt vauhdilla eteenpäin.
    Jotenkin täytyy vain toivoa että se onni meille suodaan.
    Nimimerkki taivaan vuohi voithan mennä kokeisiin niin ainakin tiedät.
    Itse aloitimme tutkimukset juuri, tuloksia odottelen vielä omalta kohdaltani mieheni spermassas ei ainakaan ollut vikaa.
    tsemppiä ja toivotaan että meitäkin onnistaa.


  • rypsinkukka

   No täällä toinen yli kolmikymppinen, joka on luopunut keväänkorvalla ehkäisystä, toiveissa tulla raskaaksi. Kait niitä tuommoisia ajatuksiakin joskus mieleen tulee, mutta turhaa niitä on ainakaan vielä käydä hautomaan, annetaan ajan kulua ja katsotaan ensin rauhassa miten luonto toimii.

   Minusta ainakin tuo epäilysi siitä, että olisit jotenkin liian vanha yrittämään esikoista, ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Et millään muotoa ole liian vanha lastentekopuuhiin. Seurassa oli juuri juttu, miten esim. Marita Taavitsainen oli 40 vuotias, alkaessaan odottaa esikoistaan.

   Taas tuo voimakas tunteesi siitä, että et tulisi saamaan lasta ilman hoitoja, saattaa osittain johtua juuri noista lähipiirissäsi olleista epäonnistumisista ja vaikeuksista raskautua ilman hoitojamutta. Älä samaistu niihin, sillä sinä olet aivan eri yksilö, joten älä rupea liikaa niitä pohtimaan, älkääkä muutenkaan alkako pakolla hampaat irvessä yrittämään ja päiviä laskemaan. Lastenteko on ihanaa puuhaa, kunhan unohtaa kaikenmailman ovisten tikutukset ja niiden mukanaan tuomat pakkonomaiset peitonheilutukset.

   • tunne täälläkin

    Minulla oli jo alle kaksikymppisenä sellainen tunne etten tulisi helposti raskaaksi. Ja valitettavasti tuo tunne piti paikkansa! Mutta uskon syvästi,että ilman rukoilua olisimme odottaneet vieläkin kauemmin.


  • toinen täällä

   Sama tunne. Vaikka olenkin nuori(23) niin neljä vuotta ilman ehkäisyä enkä ole kertaakaan raskaaksi tullut.. Lapsi olisi toivottu ja kovasti on yritetty vaan minusta on alkanut tuntumaan että saankohan koskaan lasta luonnollisin keinoin? :(

   • 47vuotiaanaesikoinen

    Jos olet normaalipainoinen ja fyysisesti muutenkin terve, mahdollisuudet raskautua on hyvät. Jos et, yritä tehdä asialle jotain.


  • :( masentaa

   mullakin on sama tunne pelkään aina keskenmenoja ja kaikkea etten saa koskaan lapsia :( nytten olen luultavasti raskaana ja pelkään että kesken menee :(

  • Deepi

   Minustakin nuo fiilikset johtuu tuosta äidin ja siskon kohdalla tapahtuneista vaikeuksista. Sitä sitten osaa erilailla odottaa, että lasten saanti tulisi olemaan vaikeaa itsellekin.

   Minulla päin vastainen tilanne. Äitini on tullut viisi kertaa helposti peräjälkeen raskaaksi, siskoni sai kolmannen lapsen ehkäisystä huolimatta ja itse sain esikoiseni ensimmäisestä yrityskierrosta.

   Eli omassa lähisuvussani ei ole ollut raskautumisen kanssa vaikeuksia. Eli olen ollut tähän asti hyvin tarkka ehkäisystä ja näinä päivinä aletaan sitten yrittämään josko saataisiin alulle toinen lapsi. Olettaisin tällä hetkellä elämäntilanteen (olen terve, hoikka, nuori, stressitön jne..) sekä lähipiirin naisten raskautimiset huomioon ottaen, että plussa voisi toivon mukaan tulla piankin.

   Toisaalta, voihan se olla niinkin että sitä toista lasta ei koskaan tulekaan. Mutta lähtökohta yrittämiselle on siis toiveikas.

  • alkuperäinen

   Ap tässä hei. Tulin nostamaan tämän ja kertomaan että nyt olemme kohta vuoden olleet ilman ehkäisyä, eikä vauvaa ole kuulunut. Kertaalleen syksyllä olen saanut testiin ilmeisesti yhden kemiallisen raskauden kiinni. Sitten ei mitään. Kuukaudet kuluu ja kuukautiset tulee päivälleen. Kemiallisen jälkeen sain terolut- kuurin lääkäriltä, josko kyse oli keltarauhashormonin vajaatoiminnasta, mutta ei tule tärppiä. Ei tule tärppiä vaikka harrastaa seksiä ovulaation aikana, ei tule tärppiä vaikka miettii ihan muita juttuja ja ottaa rennosti. En ole liiemmin pohtinut kierron aikana sitä asiaa, ettei tärppiä näytä tulevan, juttu tulee mieleeni aina vasta kuukautisten alkaessa.

   Näin täällä

   • haave baby

    Minullaki oli tuo terolut käytössä kun kuukautiset rupes heittelee miten sattuu mutta minulla oli sellainen autoimmuunisairaus joka sotki kaiken.
    Nyt mieli taas positiivisempi kun on eka klomi kuuri ja tänään sain ovis tikkuun jonku haalean viivan ehkä se huomenna tummenee.Toivotaan että nyt ovuloisin sitten ja jos ei tärppää niin tulis edes ne menkat ajallaan.On tosi turhauttavaa odotella niitä ja sitten tehdä negoja raskaustestejä.
    Meillä tuota yritystä jo 2v.
    Pelkäsin että saan testeistä ihan tuomion etten saa ollenkaan lapsia mutta ei onneksihan niin. Mutta on vain vähän nyt tuota ovulointi ongelmaa....toivoa silti on.
    Kumpa nämä pienet hoidot nyt auttaisi.
    Tsemppiä teille ja positiivisia ajatuksia!


  • Deepi

   Ja minäkin voisin aiempaan kommenttiini kirjoitella.

   Kommentoin 2.8.2013 että itselläni oli yritys alkamassa ja sellaiset olot, että suku jne. huomioon ottaen voisi tulla pikaisestikin plussa.

   Ja plussa tuli 28.8.2013, nyt viikkoja on kasassa 25 1, eli omat fiilikset osui oikeaan. Alitajuisesti osasin asiaa "toivoakin" ja mahdollisena pitää, mutta olihan tämä melko totaalinen yllätys, että näin helposti taas raskautui.

  • toivottavastijeesaa

   Heippa!

   Mulla on ollut aina samanlainen olo, etten ikinä voisi saada lapsia.
   Miehen kanssa yritettiin 2v tuloksetta. Tosin en tikuttanut oviksia tms ja kiertoni oli epäsäännöllinen. Eli ei ihan yrittämällä yritetty, juuri tuon mun oloni takia.
   Tulin kuitenkin tuon 2v jälkeen luonnollisesti raskaaksi. Terve lapsi syntyi. :)

   Lopeta tommoiset ajatukset ja antakaa mennä. :)

   Luonnollisia vinkkejä :

   E-vitamiini parantaa hedelmällisyyttä. Sitä saa ainakin kanamunista ja paprikajauheesta.
   Foolihappoa tulisi ottaa jo muutama kuukausi ennen yrittämistä.
   Terveelliset elämäntavat!
   Vähennä sokeria
   Tupakointi vähentää hedelmällisyyttä jopa 10-13%
   Yli- tai alipaino ei ole eduksi hedelmällisyydelle
   Älä stressaa

   TSEMPPIÄ! Anteeksi jos on vähän epäselvä sepustus.

  • alkuperäinen

   Kiitos sinulle rohkaisevasta kommentista, toivottavastijeesaa.

   Toivoa on.

   Terveellisesti yritetään elää, olen ehkä vähän alipainon puolella ja olen yrittänyt asiaa korjata. Foolihappo on käytössä (lääkärin määräämä reseptillinen tuhdimpi foolihappo).
   Epäilen ovuloivani erittäin harvoin. Kierto on säännöllinen kyllä, mutta selvät ovisoireet on olleet vain kaksi kertaa tänä aikana kun yritetty ja toisesta tuo tärppi tuli.

   Ehkä ovulaatio vielä tulee joskus ja sattuisi olemaan "valmius toimintaan" oikeaan aikaan.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   624
   5421
  2. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   103
   3358
  3. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   223
   1875
  4. Martinan kootut selitykset ketju virallinen

   Join vettä - kusin samantien alleni. Otin energiaa -oksensin. Vatsakrampit söi mun kaikki voimat.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   260
   1385
  5. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   113
   1345
  6. Voitko mies vähän valaista

   mikä meidän tilanne on tällä hetkellä? Kannattaako enää ottaa yhteyttä vai menikö tilaisuus jo ohi?
   Ikävä
   116
   1244
  7. Kyllä jään aina miettii

   Miks tää meni näin.. En ymmärrä sua.
   Ikävä
   55
   1034
  8. Mara kisoissa ensiapuun

   Hoiperteli maaliin ja joutui suoraan ensiapuun. Siis mitä järkeä on rääkätä itseään tuolla tavalla? Mikä tuota naista vaivaa kun pitää päteä vielä tuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   125
   934
  9. Martina keskeytti heti, tämä on ilon päivä

   😁 Suomi24 sen tiesi. Martina keskeytti kolmen kilometrin kohdalla. 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   26
   861
  Aihe