vanhuskissa sairastaa

kisuni..

Hei!
Osaako kukaan neuvoa, mitä tehdä kissalle, joka jo viikon verran ollut syömättä. Lopetti syömisen kuin seinään, juuri viikko sitä ennen oli käyty lääkärillä verikokeessa juomisen ja laihtumisen takia. Munuaisarvoissa oli vähän häikkää, sai uudet ruuat ja lääkettä ja molemmat meni hyvällä ruokahalulla sen viikon verran. Syönyt todella innokkaasti normaalisti, vähän liiankin. Epäilin kilpirauhasen liikatoimintaa, mutta kyse oli sitten munuaisista. Nyt ei näytä olevan kovin paljon toivoa kissan (20v.) toipumisesta, mutten haluaisi vielä luovuttaa..
Välillä näyttää siltä että ottaisi mielellään jotain herkkua, mutta maiskuttaa sitten suutaan kuin se tuntuisi inhottavalta. Olen saanut annettua sille ihan vähän kermavaahtoa ja vähän on juonut (ja sentään vielä pissinytkin), mutta tosiaan vain sen verran että vielä on hengissä. Syömättömyys on varmaan jo vaurioittanut elimistöä sen verran, että epäilen ettei tervehdy. Eutanasiaan pakko ryhtyä, jos mitään ihmettä ei tapahdu, en halua vain antaa sen kuihtua pois.
Pari päivää sitten toisen kissan lääkärikäynnin yhteydessä yritin kysellä neuvoa, mutten saanut hoitajalta muuta ohjetta kuin että yrittää antaa sille juotavaa ja mitä vain suostuu vähän syömään ja että lopetus ehkä noin vanhan kissan kanssa paikallaan jos ei muutosta. En ole viitsinyt rasittaa kissaa lääkärikäynnillä, ja luulen ettei sitä enää yritettäisi hoitaa vaan piikille joutuisi. Mutta onko kokemuksia, onkoha n mitään kivun lievitystä mahdollista antaa, niin että voisi vielä nähdä alkaako se syömään jos onkin suukivun takia syömättä tms?

6

235

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -------------

      Minulla ei ole kokemusta kissoista pitemmältä ajalta. Vasta yli vuoden ollut kaksi nuorta kissaa, jotka ovat terveitä.

      Sairaasta koirasta on kuitenkin kokemusta.
      Minulla oli suursnautseri, joka sairasti synnynnäistä sydänvikaa, todettiin sydänultrassa. Eläinlääkäri arveli eliniäksi maksimissaan 4 vuotta, Se kuitenkin eli lähes 7 vuotiaaksi.
      Viimeisenä elinviikkonaan se kieltäytyi syömästä ja vettäkin joi hyvin vähän.
      Otettiin verikokeita ja röntgenkuvia keuhkoista ja sydämestä.
      Verikokeista paljastui munuais-ja maksa-arvot sekä sokeriarvot huipussaan. elimistö oli ketoosissa.
      Lääkäri suositteli eutanasiaa heti mutta minä en suostunut vaan vein koiran kotiin. Seuraava yö oli kauhea kun katsoin koiran kärsimystä. Heti aamulla soitin lääkärille ja vein koiran piikille. Toimenpide oli rauhallinen ja kaunis, koirani nukkui syliini.
      Lääkäri sanoi että hänen olisi pitänyt lopettaa koira jo eilen minulta kysymättä, eläinsuojelulain nojalla.
      Tunsin kauan aikaa syyllisyyttä koirani kärsimysten pitkittämisestä kun mitään parantavaa hoitoa ei ollut enää tehtävissä.

      Nyt kun minulla on nämä kissat, olen päättänyt luopua niistä, jos eläinlääkäri sanoo ettei mitään parantavaa hoitoa ole enää olemassa.

      Ymmärrän miten vaikeaa on luopua vanhasta kissasta joka on perheenjäsen, mutta kissalle voisi olla parempi eutanasia, ettei sen tarvitsisi kokea tuskallista luonnollista kuolemaa.
      Kun eläin lakkaa syömästä ja juomasta on se merkki vakavasta sairaudesta.

      • kisuni..

        Hei!
        Kiitos viestistä. Kissa on ihme teräsvanhus, se on ollut tosiaan jo yli viikon syömättä (juo kyllä) ja eilen jo olin epätoivoinen ja syytin itseäni siitä, etten hoitanut lääkäriä jo lopettamaan sitä ennen viikonloppua.. Tänään kuitenkin se vielä jopa jaksoi nousta ja mennä rappusia alakertaan, tervehtiä ja kävi normaalilla ruokapaikalla katsomassa, mutta ei toki syönyt vaan pyysi päästä pihalle. Tuntui surulliselta ajatella että olisin sen tappanut, kun siinä vain yrittää vielä elellä. Pysynyt samanlaisena, eutanasiapäätös olisikin helppo, jos se menisi selkeästi huonommaksi.. Mutta en kyllä katso pidemmälle kuin maanantaihin. Jos se ei nyt syö, niin tuskin alkaa enää. Harmittaa jos sen loppu tulee näin ja varmasti syyttelen itseäni vitkastelusta.

        Muutos tapahtui niin nopeasti lääkärireissun jälkeen, etten malta olla ihmettelemättä olisiko lääkkeistä ollut meidän kissalle jotain haittaa. Sai siis Nelio vet -tabletteja munuaisten vajaatoimintaan. Verikokeesta näkyi pientä muutosta munuaisarvoissa, mutta ainakaan lääkäri ei antanut ymmärtää, että ne olisi olleet todella pahat. (Toki oireiden tullessa on jo asiat melko huonosti.) Oli kuulemma vähän viitearvojen yli. Siksi kummastuttaa, josko munuaiset vain menneet sitten lopullisesti näin yhtäkkiä. Vaikka niin kuulemma voi käydä ja lääkärireissukin taisi olla kissalle melko stressaava. Viikon verran ehti kiltisti ottaa lääkettä. Nyt sairastellessa ei tietenkään ole ottanut. Siitä nyt ei selviä mitään, mutta kiinnostaa kuulla jos on mitään kokemusta niiden haittavaikutuksista, vaikka ne harvinaisia. Kissan tilanteeseen se ei enää vaikuta..


    • Älä kiusaa

      rakasta lemmikiäsi on tullut vanhaksi,eläinlääkäriin ja kissojen taivaaseen.Meillä oli juuri samanlainen ongelma vanhuksen kanssa riutu ja kuihtu nukutettiin pois.

    • Pidä hautajaiset

      Kissasi on ihan oikeasti vanha, hyvin vanha. Olet saanut nauttia siitä kauan.
      Toivottavasti tuli sisälle takaisin. Eläin saattaa vetäytyä koloon kuolemaan.

      • kisuni..

        Kiitos taas viesteistä.
        Toki tuli sisälle, en päästä sitä tuon kuntoisena silmistäni..:) Vähän on näyttänyt mielenkiintoa ruokaa kohtaan, mutta lähinnä sen verran, että vähän maistaa kastiketta ja kiinnostuu katsomaan mitä kupissa sille tuon (vaikka välillä tuntuu, että sillä menee hermot, kun olen koko ajan tunkemassa jotain naaman eteen). Pakko nyt huomenna tehdä päätös lääkärin kutsumisesta. Kissa haluaa välillä olla ihan rauhassa ja tosiaan vaihtaa paikkaa, jos kyllästyy kun yritän häiritä sitä syömisellä ja välillä pelkäänkin, että se menee jonnekin nurkkaan kuolemaan. Mutta edelleen myös hakeutuu seuraan ja tervehtii, ja välillä ihan seuraa mukana ja haluaa tulla luokse. Välitän kissasta paljon, enkä itseni takia pidä sitä hengissä jos nyt loppu on tullut. Tai ilmeisesti, kun. (Taitaa kuitenkin olla itselle vaikeaa olla varma siitä, vaikka kaikki merkit siihen viittaakin ja yrittää ajatella vain kissan parasta.)


    • Alma muori

      Huomenna kisu piikille, lupaa, älä odota että keho tekee täys stopin se on tuskaista kisulle ja hirveän kauheaa omistajalle

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3023
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2364
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2112
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1943
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. Mitkä kolme sanaa haluat nyt sanoa ikäväsi kohteelle?

      Niitä tässä odotan.
      Ikävä
      164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe