Tietämätön haluaa tietää......

Oon joku vain

.....pari juttua gerbiileistä, vaikka aika paljon niistä tiedänkin.
1. JOS meille tulisi ne gerbiilit, niin voiko niille antaa pesämökiksi muovisen pienen leikkikoirankopin? Ihan 100% muovia on.
2. Voiko niitä pitää vapaana ulkona vai karkaavatko ne/pitääkö niille olla ulkotarhaus?????
3. Meillä on koira, kettuterrieri, uskotteko että se hyökkäisi niiden kimppuun? Se on 1v, ja vähän villi. :|
4. Onko niitä miten vaikeaa ottaa kiinni jos ne pääsevät karkuun? (siis sillon kun eivät ole vielä niin tottuneita sinuun).
5. Mitä tehdä, jos ne eivät jostain syystä pidä toisistaan (ovat asuneet kuitenkin aina yhdessä??)
6. Onko teistä OK ottaa eläinkaupasta lemmikkejä? Itse ostaisin sieltä tässö tapauksessa, vaikuttavat terveiltä kovin ne pienet. c:tiedän riskit yms, ei tarvitse niistä muistuttaa. ;)
7. Minkä ikäiselle gerbiilille kannattaa antaa lisä vitamiinia, vai tarvitseeko ikinä antaa???
8. Mis olet ottanut omat gerbiilisi?


Vastailkaa jooko. :c

7

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Gerbiilin omistaja

      1.No en suosittelisi muovista pesä mökkiä gerbuille, koska ne voi jyrsiä sitä ja muovi kun on hengen vaarallista gerbiilille, joten ne voi jopa myrkyttyä ehkä jopa kuolla.
      2. voit pitää gerbiileitä pihalla ulkona mutta osta tai yritä nikkaroida itse semmoinen suoja aitaus josta ne eivät sitten karkaa. HUOM! Pahimmassa tapauksessa gerbiili voi kuitenkin kaivautua maan alle ja enää et löydä rakasta gerbiiliäsi.
      3.jos opetat koirasi olla hyppimästä gerbiilejen häkin/terraarion päälle ja pidät muutenkin gerbiileitä turvallisessa paikassa, en usko, että gerbiileillä on mitään vaaraa.
      4.jos gerbiilisi karkaa, voit yrittää houkutella sitä putkeen. Jos se ei onnistu, niin ei auta muuta kuin alkaa etsiä sitä.
      5.jos saman lauman gerbiilit tappelevat olisi syytä tarkkailla tilannetta. Jos tilanne pahentuu gerbiilit on pakko erottaa toisistaan ja niiden on pakko elettävä loppu elämänsä yksin, koska uuteen gerbiilin toteuttaminen on vaikeaa.
      6.kyllä on normaalia ja ihan tavallista ostaa gerbiilejä eläinkaupasta. Useimmat eläinkaupat ovat asiallisia ja gerbiilit ovat myös terveitä. On myös olemassa toki semmoisia eläin kauppoja joiden gerbiilit ovat sairaita, mutta semmoiset eläin kaupat ovat kyllä hyvin harvinaisia.
      7.vitamiineja ei ole pakko antaa gerbiileille paitsi raskaana olevalle naaras gerbiilille.
      8.oon ostanut gerbiilini asiallisesta eläinkaupasta.

      • Oon joku vain

        Kiiiiiiiiiiiiiiitooooooooooooooooooooooooos kun vastasit. ;) Tärkeää tietoa. Mite saisin iskän ja äidin oikeesti suostuteltuaaaaaaaaaaa niihin.....??


      • gerbiilin omistaja
        Oon joku vain kirjoitti:

        Kiiiiiiiiiiiiiiitooooooooooooooooooooooooos kun vastasit. ;) Tärkeää tietoa. Mite saisin iskän ja äidin oikeesti suostuteltuaaaaaaaaaaa niihin.....??

        no kuten kirjoitin sillon sinne toiseen keskusteluun jonka nimi siis oli:Miten saan iskän suostumaan gerbuihin?:(, että kannattaa ensiks saada äiti kokonaan suostuteltua ja sitten voisit pyytää sun äitiä, että se se yrittäis saada sun iskän kokonaan suostuteltua.:D

        tuu vielä kirjoittelemaan tänne ja aloita uusia keskusteluja. ;)

        PS: ootko tyttö vai poika?(ite oon tyttö) :)


      • Oon joku vain
        gerbiilin omistaja kirjoitti:

        no kuten kirjoitin sillon sinne toiseen keskusteluun jonka nimi siis oli:Miten saan iskän suostumaan gerbuihin?:(, että kannattaa ensiks saada äiti kokonaan suostuteltua ja sitten voisit pyytää sun äitiä, että se se yrittäis saada sun iskän kokonaan suostuteltua.:D

        tuu vielä kirjoittelemaan tänne ja aloita uusia keskusteluja. ;)

        PS: ootko tyttö vai poika?(ite oon tyttö) :)

        Ihan tyttö olen. :D Jos olisin poika niin en varmaan olisi innostunut herkuista yms. Jyrsijöistä. ;)


    • gerbiilin omistaja

      nii:D Mut tuu toki viel kirjoittelemaan tänne kun sun kaa on kiva keskustella! ;)

    • Sedä

      No, jos tiedät riskit, niin osaat varmaan itsekin päätellä onko hyvä juttu tukea gerbiilien poikastehtaita ja saada puolivillejä eläimiä valmiiksi kesyjen sijaan samalla hinnalla. Oletko katsonut missä kasvattajia edes olisi? Kannattaa kuitenkin yrittää jos mitenkään onnistuu, niin menee rahatkin sille joka poikasten eteen on oikeati tehnyt työtä eikä välikäsille (=eläinkauppaan jossa poikanen pyörii muutaman päivän) :)

      Ja älä vie pikkujyrsijöitä ulos. Kun se pelästyy, se juoksee lähimpään maakoloon /kaivautuu niin nopeasti ettet ehdi tehdä mitään. Sekä ulkoa voi saada loisia, ja gerbiili luultavasti vaan pelkää kuollakseen sen sijaan että nauttisi.

    • Minä vaaan...

      Minäkin vastaan, toivottavasti yhtään apua x)

      1. Suosittelen itse puuta, gerbiilit jyrsivät omia tavaroitaan ja muovinpala suolistossa voi jäädä jumiin ja aiheuttaa tukkeutumisen johon eläin kuolee todennäköisesti.

      2. Kannattaa olla aitaus, tietenkin gerbiilien valvominen ulkoilutuksen aikana on suositeltavaa, ettei kukaan karkulainen pääse vaikkapa kiipeämään pois, kaivamaan tai vastaavaa. Jotkut ovat kuitenkin sitä mieltä että ulkoilu ei ole gerbiileille suotavaa.

      3. Jos gerbiilit olisivat vaikka omassa huoneessasi (Itselläni on omassa huoneessa eivätkä melua öisin, vaan nukkuvat silloin) etkä päästä koiraa sinne lainkaan gerbiileillä ei pitäisi olla vaaraa. Ja en usko että menisit gerbiiliä koiralle näyttämään koska silloin ainakin gerbiilille voisi sattua;-)

      4. Suosittelen totuttamaan gerbiilit itseesi ennenkuin menet lattialle niitä juoksuttamaan. Gerbiilit ovat vikkeliä eläimiä ja joillakin ne kiipeävät jopa verhoja pitkin. Gerbiili karkaa helposti omistajansa luota jos se ei ole kesyyntynyt ja anna ottaa itseään kiinni. Jos kuitenkin päätät juoksuttaa gerbiiliä lattialla, tuki kaikki mahdolliset vaara paikat kuten huonekalujen aluset ettei gerbiili pujahda vaikkapa kaapin alle. Myös kaikki jyrsittävä on hyödyllistä siirtää pois tieltä, koska kaikki mitä gerbiili jyrsii ei ole sille aina hyväksi.

      5. Tilannetta kannattaa tarkkailla jos nahistelua esiintyy, yleensä kuitenkin vanhoilla lauma kavereilla ei pitäisi olla muuta kuin pieniä erimielisyyksiä. Gerbiilit tulee erottaa jos nahistelua esiintyy paljon, mutta jos on yhtään toivoa voi kokeilla totuttaa niitä toisiinsa pienen eron jälkeen. Netistä löytyy kuvallisiakin ohjeita hakusanalla ''gerbiilien totuttaminen toisiinsa''.

      6. Itsellä on aikoinaan ollut eläinkauppa eläimiä (Eivät nyt välttämättä juuri gerbiileitä mutta pien jyrsijöitä kummiskin) ja yksilöt sairastuivat niin pahoin ettei voinut kuin lopettaa. Suosittelen kasvattajaa, saat todennäköisemmin terveen ja valmiiksi kesyn lemmikin. Kasvattajan tulee olla pätevä ja osata hommansa, eli kasvattaja kertoisi vaikka jos gerbiilissä on pieniä ''kauneus virheitä'' tai muuta vastaavaa muttei mitään vaarallista ja vakavaa. Kasvattajan tulee antaa mielellään myös kasvattajan tuki, ja olla halukas kuulemaan gerbiileistä jatkossakin.

      7. Ei ole pakollista:-)

      8. En tiedä onko kasvattajalta, koska olen kolmas omistaja. Gerbiilit ovat kuitenkin nuoria ja tarjoan niille loppu elämän kodin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3003
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2344
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2082
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1923
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    7. 158
      1224
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe