metsän "hoito"

mustikkaukkeli

Kävin äsken mustikassa ja taas tuli kirottua ja ihmeteltyä tätä suomalaisten metsänomistajien metsänhoitoa.

Ensinnäkin: tuulenkaatopuut. Metsässä on aivan saatanasti tuulen kaatamia isoja mäntyjä ja kuusia lahoamassa. Miksi te metsänomistajat ette korjaa niitä pois?
Ettekö te käy koskaan kiertelemässä metsässänne ja katsomassa kuinka omaisuus voi?

Toisekseen.Harvennuspuut vai miksikä niitä kutsutaan, kun metsään tehdään ensiharvennus? Jätätte ne sinne maahan mätänemään! Miksette korjaa niitä polttopuuksi? Tekee oikein pahaa katsella sellaisia reidenpaksuisia koivurankoja maassa lahoamassa, kun niistä saisi helpolla hyvää polttopuuta.Sitten on tietysti muitakin puulajeja.
Liikkuminen on metsässä vaikeaa kun joutuu hyppimään niiden rankojen yli.
Jos ei teillä itsellä ole tarvetta polttopuulle, eikö kuitenkin kannattaisi hommata ne rangat tien varteen ja myydä pois. Joku varmasti ostaa tuoretta rankaa.

Ja muutenkin tämä koko Suomi on yksi saatanan pusikko! Miksi ette hoida metsiänne, kun teillä kerta sellaista on? Myykää pois jos teillä ei ole aikaa tai taitoa hoitaa sitä. Älyttömästi on metsiä, joissa ei näe paria metriä pitemmälle, kun on niin kauheaa pusikkoa!

PRKL sanon minä!

25

1469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monimuotoisuustta

      Se on sitä luonnon monimuotoisuutta. Esimerkiksi niin sanotut säästöpuut on jätettävä niille sijoilleen kaatumisensa jälkeen.
      Toisekseen raivausjätteet on kannattavaa jättää lahoamaan lainnoitteeksi.

      Kolmanneksi parempi vaan, että metsissä on hankalampi liikkua. Pysyypä suurin osa ulkopuolisista poissa metsistäni.

      Neljänneksi. Jokainen saa tehdä tai jättää tekemättä omaisuudellaan mitä haluaa. Se ei kuulu sinulle, eikä kellekkään muullekaan vähääkään.

      • Anonyymi

        Kyllä se ois siistimmäm näköistä.


    • 44343434343434

      "Säästöpuut on jätettävä niille sijoilleen kaatumisensa jälkeen"

      Kuinka niin on jätettävä? Minä en ole ainakaan jättänyt koskaan yhtäkään kaatunutta säästöpuuta metsääni enkä tule jättämään.

    • puttesetä

      Miksi mustikkaukkeli puhuu metsänomistajien toiminnasta kun eihän metsänomistajalla edes ole oikeutta keräillä noita puita vaikka hän ne omistaakin. Oikeus metsän tuottoon on puuntuottajalla. Metsänomistajan oikeus on vain myydä metsänsä. Hänellä ei ole oikeutta eikä velvollisuutta kajota puihin, paitsi toki jos sattuu itse olemaan puuntuottaja eli metsänsä haltija.

      No miksi sitten moni puuntuottajakaan ei keräile satunnaisia hajakaatoja pois. Siihen on hyvin yksinkertainen syy. Yksittäisten tai edes pienten tuulenkaatoryhmien keräily ei kata siitä aiheutuvia kustannuksia. Tuollainen keräily onnistuu ehkä sellaisilta puuntuottajilta, jotka asuvat 10 km päässä tilaltaan ja omaavat korjuuseen tarkoitettua kalustoa, mutta tavallinen puuntuottaja joutuu kärsimään tuulikaadot nahoissaan.

      Kannatan lämpimästi sitä, että henkilöt, jotka tuntevat vetoa metsänoitoon, hakeutuisivat puuntuottajiksi. On Jumalan tosi, että monet puuntuottajat ovat lähinnä vain metsänomistajia, ja joiden olisi kaikkien järkisyiden valossa järkevää saattaa metsäomaisuutensa hyötykäyttäjille. Yleensä erilaiset kummalliset tunnesyyt estävät tämän ja tilanne muuttuu vasta kun sukupolvi väistyy ja vaihtuu. Sitten yleensä alkaa tapahtua.

      • Joku vaan

        Tällainen systeemi on minulle aivan uutta. Kyllä minä ainakin omistan metsäni joka suhteessa ja teen siellä suunnilleen mitä huvittaa. Ns. kaupunkilaismetsänomistaja pääasiassa tosin olen.


    • tällästasuomenmaas

      No koneet siel puuta hakkaa ei miehet ja jälki näkyy, toiseks kaupunkilaiset omistaa kohta nää metät ja kolmanneks puun hinta on niin persestä et sama onko ne toukkien ruokaa vai ei.

      • ...

        Joo.
        Koneet ne vain itsekseen hakkailee metsissämme tauotta :-)


    • minä vaan

      Sana hoito tai hoitaminen metsätalouden yhteydessä käytettäessä tarkoittaa sitä, että miten kaikki metsästä taloudellisesti hyötyvät osapuolet voivat maksimoida liiketuloksensa. Muutaman tuulen-, tai tykynkaataman korjaaminen ei useissa tapauksissa täytä hoitamisen ehtoja. Ylitiheän taimikon raivaus sitävastoin täyttää sanan ehdot, mutta jokaisella on oikeus toteuttaa asia mieleisellään tavalla.

    • ...

      No kerrohan miksi valitat toisten omaisuudesta ?

      Ja vielä jokamiehenoikeudella keräät mustikat ja hillat, ja valitat kun et pääse kulkemaan pitkin asfaltoitua metsäpolkua ämpärisi kanssa !

      Hei HALOO :-)

    • osta metsää

      niin saat hoitaa ihan niin hyvin kuin sinua huvittaa.
      En minäkään valita sekaisista komeroistasi.

    • Yks--metsäläinen..

      Olen harventanut metsääni ja luvannut kellevaan polttopuuksi, mutta yhdellä ehdolla, käsin pitää kantaa ne pois. Ei kelvannut puu, vaan jäivät metsään lahoamaan. Sen verran hikistä hommaa on puiden kantaminen, ettei nykyään kukaan viitsi sellaista tehdä, pitäisi tuoda tienvarteen valmiiksi. Kesällä koneella ajo rikkoo kuusen juuret, joten siinä syy miksi käsipelillä tuotava tien varteen. Kuten joku jo mainitsikin, on Euro se konsultti, mikä neuvoo tuulenkaatojen ja harvennuspuiden korjuussa, Käsin ei viitsi kantaa ja koneellakin muutamat puut tulisivat liian kalliiksi. Metsä on kuitenkin harvennettava jos on liika tiheä.

    • kokemusta on

      Kanssasi samoilla linjoilla

      olimme laurin kanssa mustikassa ja helvetin helvetti
      kaaruin marjasanko nurin ..ranne kipeytyi josta sairaslomalla nyt
      lopuksi lauri repi sitä mihin kompastuin niin helkkarinmoinen oksa jätetty sinne mätänemään
      kun nykyään kannotkin poistetaan joka tietty hyvä asia
      voisitte sellaisella rautaisella haravalla tasoittaa sitä maastoa jollaisella lauri tasoittaa meidän mökkitietä
      metsänomistajille vastuu metsän siistimisestä että siellä voisi nauttia eikä kierrellä kaikkia oksia ja kaatuneita puita

    • Vastuuta maanomistaj

      Jos louhikossa katkaisee jalkansa, niin kyllä louhikon omistajalla on vastuu, kun ei satunnaisen kulkijan turvallisuudesta ole huolehdittu. Maan omistajan on maksettava sairaalakulut, koska ei ole lohikkoa tasoittanut. Kalliot pitää aidata, ettei vaan kukaan putoa. Puista pitää karsia oksat, ettei silmiään kukaan satuta jne. vastuu maanomistajalle tietty.

    • Taavetti 5

      Metsäautotiet pitäisi asfaltoida.Vaimo haluaa ajaa marjametsään polkupyörällä ja takaisin palatessa ajaa marjasanko toisessa kädessä.Nykykuntoisilla teillä voi vaikka kaatua.Metsänomistajat ovat vastuussa.Vastaava tapuas esmerkiksi on jos huimauksesta kärsvä mummo kaatuu kerrostalon pihalla.Taloyhtiö joutuu korvausvastuuseen

    • neiti kesäheinä

      PIdän pusikkoni sakeana siksi ettei sinne kaikenmaailman orveltäjät mahdu
      kulkemaan.

      • Anonyymi

        Hyvä terttu. Juuri noin.


    • Anonyymi

      Kuule lahopuutakin pitää olla. Älä sinä rupea komentelemaan mitä pitää tehdä. Ainut positiivinen asia on ilmeisesti kohdallasi on, että et ole vihreä. Se aiheuttaisi oksennus reaktion.

    • Anonyymi

      Tuo kans kovasti auttaa asiaa, että puuta jäämetsään, nimittäin Suursahojen ja EeUun junailema CE- merkki sirkkeli direktiivi. Ei löyry sahuria mistää, joka päästääs tukista käypää tavaraa metsänomistajille.

    • Anonyymi

      Hohhoijaa. Kukaan ei sua pakota mustikkaan, turha kitistä. Mitä se sulle kuuluu mitä ihmiset metsällään tekevät
      Polttopuiksi pitäis tehdä. Arvaa ostaako niitä kukaan. Ei edes omakustannushintaan, pitäisi antaa ilmaiseksi. Viedä tietysti ilmaiseksi.
      Lopeta tuollainen turha marina.

      • Anonyymi

        Ite teen itselleni polttopuuksi kaikista mökillä kaatuneista puista, on melkoista tukkia mutta en jaksa niit ätyrkyttää kellekkään kun ei maksa vaivaa eikä nihilisti naapurien kanssa viitti lomaansa pilata kauppaamalla tinkihintaan puita, ostakoon puunsa vaikka marketista, ei kiinnosta paskaakaan.


    • Anonyymi

      Pitäisi tulla pakolliseksi metsänhoito. Surku tulee, kun joissakin ihan tiheikköä :/

      • Anonyymi

        EUhan päinvastoin ajaa, että kohta metsissä ei saisi tehdä mitään, antaa taimettua ja lahota vaan itsekseen. Ainakin huomattavasti nykyistä suuremmalle alalle haluavat toimenpidekieltoja.


    • Anonyymi

      Tiiä eräät jotka ei hoida metsäänsä ollenkaan. Eivät myykään sitä edes.

      Miksi sitten omistavat jos eivät tee mitään sille?

      • Anonyymi

        Hyvä metsä menee pilalle.


      • Anonyymi

        Metsä on pankki. Tuottaa tarvittaessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1295
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1192
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe