Neuvoja hankintaan?

rso

Osaisiko joku suositella minulle mahdollisimman hyvää kameraa seuraavien kriteerien puitteissa?

Ensisijainen käyttötarkoitus: kuvata jäällä liikkuvaa kohdetta halliolosuhteissa show-valaistuksessa.

Pitää myös saada kuvattua mahdollisimman laadukkaita videoita samoissa olosuhteissa, mutta valokuvan kuvanlaatu on tärkeämpi, kuin videon.

Kameran pitäisi olla siedettävän kokoinen, tarvittaessa se pitäisi saada tarvikkeineen "sullottua käsilaukkuun".

HIntaa mielellään alle 700 €.

MInijärkkäri? Superzoomi?

5

124

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Veikkaan että valaistus ei riitä hyvälaatuisiin kuviin superzoomilla tai minijärkkärillä, ja sisäänrakennettu salama on turha etäisyyksillä jota tässä kuvittelen, ja salama muutenkin vain pilaisi kuvan... Joten täytyy olla valovoimaa, ja isompi kenno parempi jotta ISOa voi nostella ilman että kohina nousee hirveästi.
      Show-valaistus saattaa vaikuttaa valoisalta, mutta se ei ole mitään auringonvaloon verrattuna.

      Ja objektiivi voisi olla jokin valovoimainen prime, eli sellainen jolla ei voi zoomata, vaikka 35mm 50mm tai 85mm, riippuen minkälaisia kuvia haluat ja miltä etäisyydeltä niitä otat. Zoom-objektiiveissa ei riitä valovoima.

      Ihan ok rungon ja objektiivin voisi saada 700e:llä.
      Esim vaikka Nikon D5100 ja 35mm f/1.8 objektiivi.

      Tuossa vähän mallia minkälaista vastaavalla setillä voisi saada; http://www.flickr.com/photos/jkk79/sets/72157629221260867/
      Kamerana Nikon D90 ja tuo 35mm f/1.8 objektiivi.
      Mutta, ilman harjoittelua, tai automaattiasetuksilla, et pakosti ole saamassa hyviä kuvia. :(

    • Joo, siis ei

      Haluat Ladan hinnalla Bentleyn? Tuossa on yksinkertaisesti pilkku väärässä paikassa.

      Canon 5D ja f/2.8 70-200 mm f/1.4 50 tukeva monopodi on varmaan oikeasti toimiva ratkaisu. Canonilta 7D, kun tulee seuraaja ja vanha on alennuksessa, on halpa vaihtoehto. Objektiivin valinta on hankalampi juttu. Joku edullinen valovoimainen prime teleksi?

    • rso

      Mulla on muuten Lada ja olen siihen ihan tyytyväinen :) Sulla on varmaan Audi, Mersu tai BMW?

      En kysynyt, mikä on paras kamera. Kysyin mikä on kriteereihini ja kuvaustarpeeseeni nähden mahdollisimman hyvä kamera, jolla saa parhaita mahdollisia kuvia kuvailemissani olosuhteissa. En siis halua Ladan hinnalla Bentleytä, vaan mahdollisimman hyvän Ladan.

      En kysynyt, mikä on paras Pro-kamera, mulla ei ole semmoselle tarvetta, kiitos vaan. En ole ammattikuvaaja, eikä mulla myöskään ole mitään tarvetta saada egoni (tai minkään muunkaan) jatkeeksi monen tonnin kameraa...

      Haluan kameran, jolla voin ottaa vähän parempia kuvia kuin satasen pokkarilla, mutta kuvien ei tarvitse olla lehtikuvatasoa, ihan omaksi ja toisten ilmaiseksi iloksi tulevat.

      Kysyin neuvoa, koska minulla ei ole vuosien kokemusta järkkäreistä, eikä tuon tyyppisissä tapahtumissa kuvaamisesta. Minua ei ihan hirveästi haittaisi, jos jollakulla olisi kaipaamiani neuvoja antaa, toki mielenkiinnolla luen myös ylläolevan kaltaisia päivän piristyksiä :)

    • Jos haluat kuvia liikkuvista kohteista sekavaloituksessa, niin vähimmäisvaatimus on runko joka tarkentaa riittävän ripeästi ja sietää pahemmin kohisematta suuria ISO- arvoja. Edellä mainostettu Nikkor 1.8 valovoimainen objektiivi on myös hyvä ja edullinen tarkoitukseen. Rajala myy ainakin vielä tänään kriteerit täyttävää erinomaista Nikon D7000- runkoa etulliseen 599 euron hintaan. Kun panet budjettiisi vielä 98 euroa lisää saat samasta kaupasta sen edellä mainostetun Nikkorin objektiivinkin. Mitään kameran automaattiasetuksia ei juuri ole hyödykästä käyttää, vaan Nikonin valikoista kun ottaa asennon A ja sitten rullaileepi f- lukemaksi juurikin suurimman aukon eli 1.8 on kameran suljinaikakin sen verran lyhyt että suap säällisiä kuvia.Aseta myös valikosta itse tarpeeksi suuri ISO (1600 vähintäin jopa 3600) niin liike-epätarkkuus ei jää hyvässä lykyssä lainkaan vaivamaan lopputulemaa. Tietysti tuollainen 35 millinen edellyttää melko lailla kohteen lähietäisyyteen pääsyä, mutta kohteita voi tietysti jälkikäteen kamerassa rajata lähemmäksi. Rajauksen tiukkuudesta riippuen kuvan pikselimäärä voi tippua melko alhaiseksi, jolloin suurten paperivedosten tekeminen jää silloin haaveeksi. Kymppikuvia niilläkin toki saa. Sekavalaistus asettaa omat merkittävät haasteensa kuvaajalle. Usein kameran automaattinen wb valkotasapainon säätö ryhtyy sekoilemaan moisissa olosuhteissa. Kelvineitä voi itsekin säädellä, mutta varminta on ottaa kuvat jpg raw muodossa. Edellyttää kohtalaista muistikorttia jotta korttia ei tarvitse koko ajan vaihdella. Valokuvaus on loputon rahareikä, sillä raw- kuvat tarvitsevat omasta kunnianhimosta riippuen melko tyyriin kuvainkäsittelyohjelmiston, mutta jpg- kuvatkin on syytä käsitellä jotta lopputulos olisi paras mahdollinen. Raw- kuvia suositellaan niiden laajemman jälkikäsittelymahdollisuuden takia, jolloin usein saa sen valkotasapainonkin paremmin kohdilleen. Ilmaisiakin kuvainkäsittelyohjelmistoja löytyy esimerkiksi Picasalta, joilla voi perussäätöjä hyvinkin suorittaa.

      • Panasonikki

        Esim tämä voisi olla sopiva malli tarkoitukseesi ( jos kuvausnopeus riittää 4k/s):

        Panasonic Lumix DMC-GX1 G X Vario PZ 14-42/3,5-5,6 noin 450 € ja siihen esim OLympuksen 45/1.8 tele ( 280€)tai Sigman 60 2.8 (170 €).

        on sopivan pieni ja ottaa myös laadukkaita videoita (fullHD)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe